Livet i Kalifornien, Skillnader

Idag i skolan under matten hade vi en "earthquake drill", alltså en övning ifall om att det skulle bli jordbävning. Min mattelärare var inte lika glad som oss, då vi hade ganska mycket att gå igenom idag. Efter skolan hade jag styrketräning med fotbollen, trodde vi skulle få slippa benen idag men nepp! Så idag körde vi ännu mera ben samt rumpa, och jag värken finns fortfarande där kan jag ju säga.. Och imorgon ska vi även bli testade på vår dans vi håller på med för tillfället i dansen, så får väl se hur många gånger jag ramlar under dessa få sekunder..

Samt igår tog jag och Maile en kort promenad runt området, för att få lite luft, och ojj, vad många det som har dekorerat sina trädgårdar/hus, allt från några små spindlar till hela trädgården full med skelette, pumpor och allt sånt som tillhör halloween, verkligen skillnad från Sverige där vi knappt bryr oss, haha!

Har inga riktiga planer för helgen förutom att jag ska kika på Makayla's gymnastik tävling, så får se vad som händer! Kramis <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Livet i Kalifornien

Hej & hoppas ni mår bra!! Här börjar det bli kallare, det är runt 5-10 grader på morgonen och vid lunch är det "bara" 23-27 grader och blåst vilket inte är super varmt om jag får säga det själv. Om jag hade varit hemma i Sverige hade jag nog inte klagat, men man vänjer sig så fort vid klimatet!

Skolan rullar på och kan faktiskt stolt säga att jag har A i alla ämnen, och gör bättre ifrån mig än vad amerikanska kidsen gör, vilket känns bra. Dock behöver jag inte bry mig om mina betyg överhuvud taget detta år, men i det flesta ämnena behöver du göra läxor oavsett, annars blir det F, så om du ändå måste lägga ner tid varför inte göra det bra? Kan också säga att det är lättare att få ett A här än hemma, för anatomin tillexempel är det bara att hänga med på lektionerna och ha sina anteckningar bra, och du har ditt A. Lite skillnad från Sverige..

I måndags under historia lektionen fick vi göra Mock Election, vi fick alltså rösta på någon av kandidaterna i årets val. Vi fick även rösta för vem som borde sitta i senaten för Kalifornien mm. Inget speciellt egentligen förutom att det lägger upp det så, alla lärare har en egen kod för att de sedan ska kunna se vad eleverna valt (tror jag?). Efter skolan hämtade Chris mig och vi åkte och hämtade upp min systrar och åkte sedan vidare till deras träning. Efter vi lämnat av de, gjorde vi lite ärenden. Så fick äntligen köpt en pärm, för här lämnar man oftast in papper och sparar inte sina anteckningar. Så det är vanligt att man har alla papper i en pärm, och sedan lösa papper i bak i pärmen istället för att slösa och bära runt på massa anteckningsböcker. Vi tog med mat hem i från en Vietnam resturang, vilket var supergott!! Längtar redan till nästa besök där!

Så här resulterade min pärm, lite bilder på nära och kära!! Dock glömde jag ta kort på baksidan, men den är lite mer bilder bara!

​Igår hade jag min första fotbolls träning också, eller vi spelade inte fotboll utan vi har pre-season så vi kör styrka 3 dagar i veckan! Igår körde vi alltså ben och fyyy säger jag bara, har sådan träningsvärk idag. Har inte tränat mina ben "ordentligt" på evigheter, visst jag har dans 4 gånger i veckan, går från skolan och allt sånt, men inget riktigt pass. Så när jag skulle gå hem efter träningen, gick det inget vidare fort.. Det tog nog 10-15 minuter extra att gå för att jag hade sån värk..

På vägen hem ringde Chris och kollade hur långt jag hade kommit, för eftersom han åker på fredag någon gång (han ändrar sina planer hela tiden), så ville han ha sin dag med mig. Då han skulle ha det med Makayla och Maile, samt Hiyasmin. Så tog en snabb dusch hemma, bytte om och vi kilade iväg till Dave & Buster's. Vilket är ett spelcenter, med massa olika spel. Vi hade dock inte jättemycket tid, men fick mycket gjort, och det vikigaste spelet av alla var ett skidspel, där jag vann!! Jag uppskattar verkligen min värdfamilj, och speciellt min värdpappa då han gör allt för alla, hela tiden! 

Så idag har trappor varit min fiende, för att behöva gå upp och ner för det är ingen höjdare.. samt vi hade dans första perioden idag, vilket inte gjorde saken bättre (det gjorde det egentligen, men värken är något fruktansvärd), då vi stretchar, och rör på oss ganska mycket, mycket upp och ner samt använda benen mycket. Men förhoppningsvis ska det mesta utav värken vara borta senare i veckan, och jag nu inte får värk någon annan stans på morgondagens träning 

Glad Maja & en vacker solnedgång

Likes

Comments

Livet i Kalifornien, Shopping

Pismo Beach blev dagens destination. För imorgon har Maile en tävling här i San Luis, så vi passade därför på att ta en liten semester. Och som alla andra lördagar åkte vi först till "open gym". Efter open gym hämtade vi upp Maile's kompis Sophia och hennes föräldrar för att äta lunch och sedan börja åka vidare. Vi var framme runt 5 på hotellet i San Luis, vilket ligger väldigt nära Pismo beach. Vi tog ut våra saker, bara tog det lugnt en stund på rummet innan vi åkte ner till stranden. Dock både för att de regnade, vilket var väldigt tråkigt då man jade svårt att se det fina klimatet där! Vi kickade runt lite & gick sedan och satte oss på resturang, mys mys! Efter vi alla var mätta och belåtna så gick vi in i en butik där det hade massa olika kläder och andra saker där det stod "Pismo Beach" på. Köpte faktiskt mig en hoodie, då det börjar bli kallare här och alla i skolan använder hoodies från olika städer!

Dagens lunch, "mixa och välja din egen pizza"

Tänkte på dig pappa när jag såg denna, så var tvungen att ta en liten bild!

Likes

Comments

Livet i Kalifornien, Skillnader

Idag är det redan lördag.. igen! Veckan har gått förbi fort, haft min sista tennis- match & träning, firat min födelsedag något tidigt, HomeComing week och allt annat som händer här. Så kan börja lite kort från veckans början. På måndagen var det som vanligt, hade min lektioner och allt. Men under engelskan så säger min lärare att jag ska ta med mina saker och gå till main office, jag blev väldigt förvirrad och började tänka på alla möjliga saker, men när jag väl kom dit så undrade jag vad det var. Och tjejerna som stod bakom disken bara kollade på mig och sa "vi vet inte, vi har inte hört något". Men 30 sekunder senare kommer det en kvinna och säger att min pappa ska komma och hämta mig för lunch. Jag blev verkligen så överraskad, något jag verkligen inte tänkt mig. Eftersom han inte riktigt hade kommit när jag väl kom till main office, så när han väl kom sa han "suprise". Vi åkte sedan till In-N-Out, för våra lilla "lunch-dejt", vilket var en liten födelsedagsgrej då han inte är hemma på min födelsedag samt ville ha lite egentid, så det var väldigt mysigt. Vi åkte just till In-N-Out för att har inte varit där innan, och han lovade mig det redan första veckan jag var här men har aldrig blivit av. Det är som Max, mycket bättre hamburgare än McDonalds och liknade! Vi pratade bara allt mellan himmel och jord. Gillar verkligen hur det är vanligt att amerikanska föräldrar kommer och hämtar ens barn i skolan för att sen åka ut och äta, eller komma och lämna mat till de.

Efter skolan var det träning som vanligt, efter träningen kom Chris och hämtade mig, väl hemma var det läxor och läggdags lika fort!

TIsdag: Helt vanlig skoldag, inget speciellt där. Efter skolan hade vi bortamatch mot Central. Matchen startade mycket bra, 5-2, men sen började det hända något, jag och Aubrey började ta det för lugnt för att hålla ställningen men slutade med att vi slappande av för mycket och började tappa det. Både mitt och Aubrey’s humör blev sämre, och fokusen blev ännu sämre. Så sedan stod det 6-7, och vi hade fortfarande chans att vinna. Men vi båda gjorde misstag, och de vann matchen. Vi båda var nog lite besvikna, men vi spelade en bra match ändå.

Efter matchen så åkte jag och Chris till Casco, vilket är en mataffär men de har även kläder och elektronik. Grejen med affären dock är att allt är i big pack, och billigare, samt lokalen ser ut som enda stort lager. Istället för att packa i påsar, packade man i kartonger..

Onsdag: Också vanlig skoldag, men hade min sista träning med tennisen vilket var väldigt tråkigt, då det är ett super mysigt lag! Träningen varade bara i en timme, sen hade jag Syd och Aubrey fotoshoot och bara lallade runt lite. Väl hemma fick jag craving för chokladbollar, så gjorde det samtidigt som jag pratade med Nora, vilket är alltid lika mysigt, då vi är i samma sits med vänner och allt. Gjorde sedan lite läxor, eller rättare sagt matteläxor då vi hade prov på torsdagen. Har även haft det riktigt svårt att fatta detta kapitlet, så hade lite läxor att ta igen. Brukar inte behöva plugga matte, så va ganska irriterande.

Torsdag: Började dagen med keramik där vi för tillfället håller på att göra skålar som vi sedan ska sälja, pengarna som vi får in kommer vi donera till organisationer som delar ut mat till människor som inte har råd med mat. Efter keramiken hade jag matte, så första timmen gjorde vi repetion och sedan provet. Kan säga att proven här är lättare, då det har multiple choice, så man behöver inte räkna ut svaret utan bara ringa in svaret. Man behöver heller inte ha noga uträkningar, det räcker med att ha lite nedskrivit men läraren behöver inte förstå allt. För hemma måste det vara klart och tydligt hur du räknat ut allt. Provet gick väl helt okej men blev inte klar, men gjorde inget för vi fick mer tid på fredagen. Fick även gratis lunch denna dag, hade nämligen fått en inbjudan till lunch, likaså som andra nya studenter! Så det bjöds på pizza, glass, cupcakes, kycklingsallad Efter lunchen hade jag historia, vet dock knappt vilket område vi håller på med men klarar mig fint ändå, haha. När klockan hade ringt började jag prata med min lärare om det svenska skolsystemet och hur val och liknade fungerar hemma. Samt hur lite respekt lärare har här i USA, ex. här kan föräldrar ringa och klaga på läraren för att deras barn har ett dåligt betyg i deras ämne, och inte klaga på barnet som kanske inte ens bryr sig under lektionerna..

Tog sedan min vanliga promenad hem, bakade mer chokladbollar då jag skulle ta med lite fika till fredags lunchen för vi skulle ha ett litet team möte med pizza. Gjorde mer läxor på kvällen, hjälpte även min värdmamma med persikosylt, för vi har massor utav persikor i trädgården.

Fredag: Under hela veckan har vi haft Home Coming, så olika teman varje dag, men gjorde bara fredagen för hade varken kläder eller motivation att göra det. Vår skola har ingen riktig spirit så det är inte så många som klär ut sig och tar det seriöst. Men igår var det extreme pride pack, vilket innebär vi skulle ha skolans färger på oss, överallt. På kvällen var det football game, men jag och Syd åkte med Destini hem innan, så vi målade vår ansikten. Väl hemma hos henne gjorde hennes mamma burritos till oss och det var såå goda!! Hon är mexikanare, så det var riktiga burritos om man säger så!

Vi åkte tidigt till matchen, redan vi 5 för att Syd skulle vara med i skolans parad. Paraden som är för att visa upp skolans olika klubbar och lite andra saker. Men eftersom Syd skulle gå, hakade jag och Destini på. Vi hamnade i "The wallflower club", har inte en aning om vad de har för syfte men det spelade inte så stor roll! Så nu kan jag bocka av det! Vi förlorade matchen (vilket inte är så ovanligt), men hade lika kul för det, för denna gången var vi i student section och fick även en tröja (wiee!!). För det kastade ut massor i publikhavet och lyckades fånga en! Fick sedan skjuts hem, pratade lite med familjen, och fick även en liten present utav Maile, hon är verkligen så gullig! 

Likes

Comments

Livet i Kalifornien

Från helgens trip till Yosemite, väldigt mysigt och skönt att bara få vara. Som sagt var det hans sista helg lediga helg hemma innan han åker till Missouri för 5 månader. Egentligen därför vi åkte dit, han hade aldrig varit där under hela sitt liv.
Igår hade vi även några familjevänner hemma på sen lunch. Tidigare på förmiddagen hade vi städning av huset = jag och Maile hade sprinttävling i trappan, för att plocka saker nerifrån som skulle upp, och kan bara säga att benen var möra efter det.. 😂

Likes

Comments

Livet i Kalifornien

Sitter här halvvaken och skriver lite, då det inte blev av igår.

Matchen i torsdags gick bättre än i tisdags, och det kändes bättre då ställning var 1-6, vi kom up till 5-7, men slutade 5-8. Ändå nöjd över hur jag spelade, samt får in mina servrar mycket bättre än för bara 2 veckor sedan. Efter matchen hade jag en "månads check" med min coordinator, så att allt var bra och att skolan fungerade mm. Riktig mysig är hon, så troligen verkar det som att nästa månad ska vi ut på en liten rundtur och visa mig ännu mer utav Clovis/Fresno som jag inte sett.

Gårdagen slutade med ätande och sovande.., och ingen Fair. Det gjorde inte så mycket, för var bara hemma och nöjt att umgås med Chris. Så Chris hämtade mig i skolan, vi hämtade Makayla och skjutsade henne till gymnastiken. Vi skyndade oss hem för att hämta Maile på skolan, men när vi väl var där så var inte Maile där. Hon hade tydligen åkt med en kompis hem, men gjorde inget för oss, vi tog en sväng till Mikey's yoghurt istället och hade en liten fredagsdejt. Väl hemma igen, så tog vi båda en nap. Såå skönt, var mer än behövligt om man säger så. Chris väckte sedan mig och vi drog vidare för att äta kvällsmat på Applebee's. När vi sedan hämtat mina systrar, åkte vi hem och somnade lika fort igen..

Måste kila då vi ska alldeles strax åka till Yosemite för en dagshajk där. Vi ska passa på och göra lite saker nu sista helgen då Chris är hemma. För om två veckor åker han till Missouri, för militärträning i 5 månader, vilket jag inte riktigt ser fram emot. Men aja, får uppleva det riktiga militär familjelivet.

​Min lilla fisk från keramiken 

Likes

Comments

Livet i Kalifornien, Soft Landing Camp

Det händer inte alls mycket här, så finns inte så jätte mycket att skriva om. Det har blivit vardag här, skolan rullar på och denna vecka har de varit ganska mycket plugg, och är fortfarande inte klar. För på fredag har jag prov på skelettet, dansuppvisning och en "touchstone" som ska vara inlämnad. Och massa småläxor däremellan då lärare här, älskar läxor..

Imorgon har jag min näst sista match, vilket är väldigt tråkigt, då jag verkligen gillar mitt lag och vi behöver inte alltid vara seriösa heller, kärlek till laget <3

Helgens planer är fortfarande lite oklara, men troligen umgås med familjen och kanske åka till "the fair" med 2 andra utbytesstudenter, Toma och Rebekka!


​Dagar som dessa saknar jag och NY, men framför allt min NY bästis :( 

Likes

Comments

Livet i Kalifornien

Hoppas ni myser ner er i sofforna i det blåsiga & kalla höstvädret där hemma! Här är det fortfarande varmt, i veckan har det varit runt 35 grader, kanske lite väl varmt, men hellre det än kallt. Dock ska det gå ner till 20 grader i nästa vecka, vilket är kallt för mig nu, inte superkallt, men ändå kyligare.

Matchen i torsdags var ingen direkt höjdare, vi förlorade med 2-8. Men jag börjar bli bättre och bättre på mina servrar så nu är det mer eller mindre tekniken vart vi ska stå när vi spelar våra dubblar. Då man behöver byta plats, och ha en bra kommunikation med sin partner, för att alltid kunna vara på plats där bollen hamnar.

I fredags var det faktiskt väldigt oplanerat vad som skulle ske, men dagen slutade mycket bra ändå. I skolan var det “Rally”, vilket är för att peppa skolan ( i guess?). Så vi hade ett “Black out rally”, så de olika klasserna skulle ha olika neon färger. Detta rallyt var såå mycket bättre än det förra, folk var mycket mer peppade. Hög musik, tävlingar, lärare som dansade, den bättre dansgruppen från skolan uppträde, verkligen jätteduktiga!! Efter skolan, så följde Rebekka med mig hem, eller vi var hemma i 10 minuter. Sedan åkte vi till Maile’s skola, för de hade en karneval där. Så det såldes mat, glass, shaved ice, kettle popcorn och olika sorters kakor. Sen var det massa småstånd med olika lekar/tävlingar så man kunde vinna biljetter, och när man sedan samlat ihop ett antal kunde man välja ett pris.

Efter karivalen blev vi skjutsade till dansen som var på skolan, och där träffade vi Aria, Toma, Ian och lite andra människor man känner lite halvdant. Kvällen var väldigt mysig, och att få uppleva en sådan sak! Även om det kanske inte riktigt var det roligaste jag gjort 

Igår åkte vi till Santa Cruz för en liten trip, vi åkte efter “open gym” så Maile kunde öva lite inför hennes tävling som var idag, i Santa Clara. I Santa Cruz åkte vi till “the Boardwalk”, vilket är lite olika matstånd och olika åkattraktioner. Vilket var mysigt, att bara gå runt och njuta av lördagen. När vi dock var påväg ner där, så kände jag igen en vägkorsning, samt området lite grann. Och började kolla runt, och inser att vi precis åkte förbi hotellet vi bodde på förra året när vi var i Santa Cruz (vilket jag halvt hade glömt av..) Vi åkte senare iväg till värdmormor och värdmorfar för att sova där (billigt hotell för oss ;)) haha, skämt å sido. Men min värdsyster har många tävlingar nere i “the Bayarea”. Så oftast 30 minuter från min värdmormor och morfars hus, och så får vi också träffa de. Vilket inte hade skett så mycket annars. Väl framme, så var det fullt hus, alla systrar till min värdmormor var där samt deras män. Även min kusin, som är 6 månader och hur söt som helst!!

Efter tävligen så åkte vi till en stor buffe, med hela gänget. Så många utav Hiyasmins kusiner och mostrar var med oss också! Buffen hade de mesta om man säger så! Supergott, och kan säga att jag bokstavligt rullade ut där i från.. Hann även lite shopping under dagen, shoppat lite, ska försöka fixa ihop några bilder på de imorgon!

Fick även brev av mamma och Linn, alltid lika mysigt dock!

Likes

Comments

Livet i Kalifornien

Fick hoppa in som barnvakt idag igen, precis som förra veckan. Så blev klar med alla läxor för en stund sen, vilket egentligen alltid är matte och engelska. Matten kul jämfört med engelskan, tror det är första gången jag verkligen inte gillar ett ämne.. har aldrig ogillat språk förut, men den engelska klassen jag är i, tycker jag inte om alls, även om den är ganska kaos Så gillar jag både läraren ch mina klasskompisar. Men det är själva uppgifterna som bara irriterar mig. Eftersom det är ganska pratigt och sånt, blir det inte alltid jättemycket gjort på lektionerna, vilket resulterar i mer läxor.. och alla de saker vi har gjort hittills (samma sak, men olika texter), har jag inte gjort innan och allt blir bara förvirrat.

Föresten, mer än halva tennis säsongen har redan gått!! och snart 7 veckor i skolan (om jag tänker rätt). Tennisen blir också bättre och bättre, för nu ska vi spela mot de flesta en gång till. Så igår spelade vi mot Clovis High, och slutade 5-8. Jämfört med förra gången då vi förlorade med 0-8, så kan säga att det är progress. Imorgon möter vi Buchanan, och får se hur det går. Men hoppas på det bästa!

Likes

Comments

Igår var det en mysig måndag!! Vi hade nämligen team bonding med laget för att komma lite närmare varandra. Så efter träningen åkte vi till Panera, eller mat/fika ställe vilket har jättegod mat, tipsar verkligen! Och kan säga att de var bra pris också, för allt på min tallrik fick jag är 10 dollar, så både sallad, en flatbread's toast, chips samt kaka, haha. Under tiden när vi åt diskuterade vi bra mat, och de var såå många ställen jag skulle testa här i Fresno/Clovis, så det är väl bara att bärja någonstans.. 

Skolan var också bra, fick nämligen tillbaka mitt matteprov från i fredags och hade 100/100, vilket kändes jättebra! 

Vi var inne i en godisaffär precis brevid stället där
vi åt. Vilket hade "taffy" (tror det heter så), vilket är seg kola liknande med massa olika smaker och är såå sjukt gott!! Blev såå glad när jag såg detta, gjorde dagen även lite bättre 😍

Lite amerikanskt godis som mina lagkamrater köpte till mig då jag aldrig testat dessa innan, och de var såå förvånade att jag liksom aldrig ätit det innan

  • 584 readers

Likes

Comments