Nu på senaste tiden har jag börjat kantra Vimsan. När jag menar med kantra menar jag att jag skrittar och galopperar under ett pass. Jag börjar med att skritta fram en lång stund, travar sedan fram lite, inte mycket. Nu börjar själva kantringen, jag galopperar med bra fart alltså bra framåt i ca 4 min sammanlagt i båda varven, sedan skritt igen, och sedan galopp. Jag håller på så i ca 20-30 min på så rakt spår som möjligt. Jag gör detta med Vimsan för att hon ska kunna sträcka ut på sina muskler och stärka konditionen. Jag arbetar med detta i ca 1-2 ggr i veckan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Imorse var vi i stallet vid 9 tiden. Mamma fixade stallet medans jag red ut Oban. Idag fick Vimsan gå lite dressyr på grusvägen eftersom det inte direkt fanns några andra möjligheter. Hon var väldigt stark men det brukar hon vara efter hon har kantrat dagen innan. Rose vilade även idag, välförtjänt vila efter igår då vi gjorde en försäljningsfilm på henne https://www.youtube.com/watch?v=BU4uf679IKk.

Vi drog sedan till Össjö gård för tävling med Hanna och Hermelin. Hanna och Hermelin red fram 40 min i regn och det gick jättebra. Han var verkligen så himla fin på framridningen. Hon fick till en superbra form inne på banan och inga missar. 74,8% blev det och hon blev bäst av alla kategorier. Laget tog en fin andraplats.

Likes

Comments

Jag bad ju er och ställa frågor som jag kunde svara på. Så det tänkte jag göra nu.

1: Vart bor du?
Jag bor i Åstorp närma Helsingborg.

2: Hur många hästar har du?
Jag har 3 hästar.

3: Hur många år har du ridit?
Sen jag var liten.

4: Vilket är ditt långsiktiga mål på ponny?
Tävla mästerskap och internationellt på ponny.

5: Högsta % du fått?
76%

6: Mål nästa år?
SM

7: Favorit ponny?
Vimsan & Ville

8: Vilken gren "tror" du att du att du skulle vara bra på förutom dressyr?
Hoppning eftersom jag har gjort det innan.

Likes

Comments

Ni får gärna skriva frågor till mig antingen här eller på Instagram💖 Jag hade senare under veckan tänkt svara på några av dem här på bloggen.

Likes

Comments

Idag gick jag och mamma upp 5.30 för att köra ifrån stallet vid 6.15 mot Willands. Vi anlände på Willans anläggning ca 7.45, vi var lite tidiga. Jag hoppade upp på henne 8.40 och jag hade en starttid på 9.15. Framridningen är jag jättenöjd med överlag. Hon lyssna på mig och jag kände att vi skapade en bra konstakt tillsammans. Det var start utifrån som jag var lite skeptisk över, jag och Vimsan har aldrig gjort det tillsammans men vi klarade det finfint. Runt banan var hon nästan lika fin som på framridningen. Jag är jättenöjd över travprogrammet. Tyvärr blev hon lite stark i galoppen och försökte dra mig ur sadeln men vissa moment fick vi till bra i den. Jag och min tränare hade pratat om att jag skulle ta debuten i FEI som lärorik. Jag försökte rida som om det vore en träning och jag tycker att vi lyckades bra. Tyvärr var domarna lite ojämna men procenten hamnade på 63 vilket jag är både glad och chockad över. Jag är chockade över att jag fick så himla bra första gången och att en domare hade mig på 66% vilket är över kvalgränsen dessutom att hon hade mig som 1:a. Annars hade procenten åkt upp lite till. Nu är debuten gjord och jag har fått bekräftat att jag har där och göra på den nivån. Nästa FEI blir i lund den 14-15 oktober då det är DM. Då debuterar vi även FEI mästerskap.

Jag var dessutom klädd i Dr. schaette utrustning. Vimsan hade pannband i från Equelin Sweden som jag vann i deras tävling på instagram. Hon hade även Caraz horse Equipments öronluva.

Likes

Comments

Hej allihopa! Jag tänker nu försöka blogga igen och jag får se hur det går. Vissa undrar kanske varför jag slutade och det var för att jag hade mycket i skolan och därför kände jag att jag inte hade tid. Jag kommer nu att uppdatera så fort jag har tid men så mycket jag kan.

Jo vad har hänt under tiden nu. Jo, jag och Vimsan har fortsatt att utvecklats tillsammans och vi har satt vårt andra kval till nationell FEI. Imorgon ska vi debutera FEI lagtävlan i Willands. Jag hoppas att jag får till en bra känsla vilket jag kommer att satsa på. Rose vilade i 6 veckor efter ungponny SM som vi kom fyra på. Hon är nu igång och jag jobbar på att hon ska flytta sig för mina skänklar. Lille Oban går där hemma och tuffar på som han mår bra av.

Likes

Comments

Igår tränade jag lilla Rose för Johanna. Det gick superbra och vi jobbade mycket med att hon skulle lyssna och vänta på mig. Dem andra hästarna vilade igår.

Idag började jag med att rida Vimsan i dressyr. Det var fantastisk kul och rida henne idag. Jag fick till en riktigt bra känsla. Oban lekte jag runt med i dressyr på ridbanan. Han var också superfin förutom att han var lite spänd på ensilagebalarna som höll på att prassla. Idag körde vi även till Väla för att hämta upp min kompis Nicole. Det blev några fynd på Väla. Bl,a ett par nya skor. Det blev ett par vita Nike Air Max. Nicole ska sova hos mig tills imorgon.

Likes

Comments

Idag har det inte alls varit roligt väder. Det har blåsigt jättemycket och alla hästarna har varit spända. Oban red jag markarbete på idag ute i gräshagen där det inte blåste något. Han var lite spänd i början men lugnade sig efter tiden. Vimsan red jag också i gräshagen. Hon var också stark idag men lugnade sig med tiden. Idag fick jag även till en riktigt bra känsla. Rose skulle bara gå lite nätt idag då hon ska träna imorgon. Hon brukar i vanliga fall gå två dagar och vila en men valde att hon skulle gå lite nättare en dag. Det går inte jättebra att rida henne dagen efter att hon har vilat för tat hon bara håller på att snurrar men huvudet hela tiden. Imorgon är det iallafall träning och jag slutar sent.

Likes

Comments

Idag har det också varit toppen väder. Jag började med Rose som jag skulle rida i gräshagen. Hon var super fin förutom att hon var lite ofokuserad för att där körde en traktor sidan om. Oban red jag på gräsvägen med. Han var lite pigg i början men han lugnade sig snabbt. Han var också lite ofokuserad då och då. Vimsan red jag ut på gräsvägen med gramanen på. Hon var super fin men jag höll på att böja och vrida halsen och nacken på henne för att hon ska vara mjuk och fin.

Likes

Comments

Idag har det varit en super dag. En guldstjärna på hela dagen. Det har varit kul i skolan och super kul i stallet och även fint väder för en gångs skull. Jag började med med Rose idag. Hon var lite pigg och slog med huvudet då och då. Men jag begärde inte några stora krav på dem idag då dem har vilat över helgen. Jag var nöjd med passet men jag vet att hon kan bättre. Vimsan valde jag att ta dressyr idag. Hon var stark och pigg men jag tyckte ändå att jag fick igenom henne ordentligt. Efter passet kylde jag snabbt och enkelt med Dr. Schaettes kylspray. Oban var också lite pigg idag men inte stark. Han var super fin förutom att jag fick ta rätt många halvhalter på honom så att han inte skulle springa iväg för mig.

Likes

Comments