Alltså idag var det verkligen ingen vinterdag utan snarare en varm höstdag. Så tråkigt men ändå lite bättre utan snö så vi kunde ta en promenad idag. Valdi såg lite ledsen ut när vi kom till stallet så jag mutade honom med lite godis och vips så blev han på hugget och hade full koll på mig, eller kanske godiset! Han är verkligen som en liten ponny, han skulle kunna göra det mesta för godis tror jag! Idag myste vi mycket innan vi gick ut på promenad och hade det trevligt! Valdi fick nosa på stallkatten och blev så glad, han tyckte det var väldigt mysigt med den mjuka pälsen. Man såg hur det verkligen glittrade i ögonen på honom!😁 Haha! Han kanske vill ha en egen maskot! Han verkar tycka om andra djur för att han är alltid nyfiken på hundar och vill gå fram och nosa men hundarna brukar oftast vara rädd för honom så det bara springer åt andra hållet.😂
I helgen blir det lite mera träning, vi får se hur han är nu när han har "vilat" ett par dagar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag hade vi tänkt att ta en promenad med hästarna (jag tar hand om en annan häst i stallet några dagar nu) men snön som kom nu hade tinat lite så att det var bra tösnö och vi hade inga snösulor, det blev styltor direkt så vi fick vända tillbaka tyvärr. Det blev en kort tur idag. Längtar så mycket tillss det kommer så pass mycket snö att det går att rida ut ordentligt! Det verkar dock dröja eftersom det ska regna imorgon... Då kommer kanske all snö smälta och så börjar det om igen med stenhårda vägar. Lite tråkigt men det är inget som går att påverka. Jag får leva på gårdagens pass ett tag till!

Nu är ju också hela startfältet till Top 10 dressyren i Friends klart, vi ska ju dit och titta på fredagen och lördagen så det ska blir superkul att få se alla fina ekipage! Lite tråkigt ändå att inte Sönke Rothenberger är med för honom hade jag gärna sett! Men det ska bli så kul att se Therese igen, hon gjorde ju fantastiskt fina rundor på EM så det blir spännande att se hur hon kommer leverera då! Patrik är också en av mina favoriter tillsammans med Cahtrine och Isabell, ett starkt startfält med andra ord!

En bild från förra året på Emelie Nyreröd och Manuel!

Likes

Comments

Idag passade vi på att gå upp till ridhuset när det var lite ledigt. Vi jobbade vidare med samma övningar och det gick bra! Idag kunde jag verkligen rida hela passet utan större problem! I höger galoppen är det fortfarande lite jobbigt men jag tycker att det blir lite bättre ändå! Traven red vi en övning som vi kallar rosetten där man rider på halva ridbanan på en 40meters bana och gör halvt igenom ut till spåret och sedan en tio meters volt och ut till spåret och sedan vänder halvt igenom igen och så snurrar man runt så! Man kan variera den väldigt mycket och anpassa till svårare eller lättare rörelser. Idag red vi med öppna och sluta i rosetten. Jag tycker det funkade väldigt bra emellan åt faktiskt!! Det känns lite som att vi nästan blir bättre och bättre för varje dag nu!

Likes

Comments

Idag har det snöat rätt mycket men tyvärr inte tillräckligt för att underlaget ska bli bra... Så idag blev det bara en prommenad men det är också viktig kommunikation och teambuilding. Är så glad för min häst just nu! Tänk att vi kommit såhär långt på bara ett par månader! I våras var det osäkert om jag ens skulle få hämta hem min häst igen, men han kämpade sig tillbaka tack vare bra vård också såklart. Men är han kom hem hade han ju tappat i princip alla muskler och hade patellaupphakning så han kunde inte går ut ur boxen ibland när det hakade upp sig. Den är borta nu men man kan se lite "spår" av den så som att han tappar bakbenen ibland när han går eller är väldigt trött i bakbenen. Men det kan också ha att göra med att han är svag i bakdelen överlag. Han blir starkare nästan för varje dag men det är långt kvar tills vi är riktigt samlings starka. Är så glad för att jag överhuvudtaget kan rida på min häst. Men vi ska ladda och träna på extra nu under vintern så vi är fit for fight till tävlningssäsongen!!!

Imorgon och till torsdag kommer jag ha en extra häst då hennes ägare ska åka bort ett par dagar, jag har ridit henne ett par gånger förut men nu är det så tråkigt underlag så vi får se vad vi hittar på. Men det ska bli kul!

Valdi nu och Valdi då med en aning överskottsengergi!😁

Likes

Comments

Idag tog vi en långtur ut i skogen och Valdi var förvånansvärt lugn och skrittade lugnt hela rundan även efter att vi tagit en repa i galopp. Galoppen var också mycket lugnare än vad den har varit hittills! Kanske börjar det hända grejer nu?! En skön tur idag och superkul att det gick så bra! Men jag kan aldrig slappna av och tycka att det bara går bra, för lite rädd är jag att något kommer hända. Men jag har lärt mig att uppskatta de små sakerna som också är väldigt viktiga som man också lätt glömmer bort. Att kunna skritta ordentligt på ett pass kanske inte låter som något stort för en annan men för mig är det ett stort steg i utvecklingen. Man vet inte förens man provat själv. I helgen kändes det som att jag kunde rida som med vilken annan häst som helst. Att bara känna känslan att kunna rida och fila på rörelser är något jag saknar väldigt mycket men nu börjar den komma krypande! Ser verkligen fram emot vinterträningen och tävlingssäsongen till våren! Nu ska vi bli ännu tryggare i skolorna och bygga oss ännu starkare. Jag är motiverad till kalla, snöiga uteritter!

Likes

Comments

Idag körde vi på ridhuset igen. Jag tycker att han var finare idag än igår men jag tror också att jag red lite bättre idag. Vi red ungefär samma övningar som igår bara att vi gick tillbaka till övningar vi gjorde i somras för att kolla och se utvecklingen. Så vi red på medellinjen och gjorde tiometers volter utåt mot långsidorna, i traven var han riktigt fin och jämn i båda tyglarna samt följsam! Där var det verkligen gått framåt! I galoppen var han inte lika fin men en stor förbättring från hur det var i somras, jag behövde inte burka upp honom lika mycket utan han bär sig lite bättre även om det är något vi måste träna mer på speciellt i galoppen. Men han var ändå fin och ganska följsam även om det blev lite svårt att rida en perfekt volt vissa gånger. Idag hade vi bara tre korta strulningar i galoppövningen på volt men de löste sig fint och det blev inga större problem. Det känns som att de kommer mer och mer sällan vilket är jättebra då vi kanske kan få bukt med det beteendet. Han var bra i skritten mellan övningarna och skrittade lugnt och stillsamt utan att gå hastigt vilket även det är jättebra! Idag blev fokuset mest på galoppen men det är ju den vi måste träna på mest så det var nog bra! Vänstergaloppen var dock jätterolig att rida då jag bara kunde fatta med innerknä och tänka galopp så fattade Valdi! Det är så det ska vara! Högergalopp har vi en bit kvar i men det kommer nog så småning om!

Likes

Comments

Idag red vi i ridhuset med typ de övningar som vi gjorde för Biggan förra helgen. Jag tyckte att han skötte sig bra även om jag inte riktigt red lika bra idag som jag gjorde då. Men han spände sig inte så mycket idag han blev lite tjafsig men inte så att han spände sig mer att han skulle kolla om det fortfarande var samma regler som gällde. Vilket det var såklart!😉 Vi red lite öppna och sluta på slutet sv passet och vilken skillnad det har blivit, jämfört med för ett par veckor sedan. Nu var han mycket mer avspänd och slutorna har han verkligen börjat förstå att det inte händer något värre än så. Superroligt! Idag var han överlag väldigt fin i trav där kunde jag även samla traven lite utan att han blev jättespänd! Det finns mycket att hämta i traven! Galoppen var också helt okej men jag red den inte så bra som jag kan, men han fattade mycket bättre högergalopp och nästan alla rätt om jag hade ridit den lite bättre hade nog alla suttit!
Imorgon ska vi ta ut hästarna och så rider vi ett till pass i ridhuset, nu när det är helg och lite mera ledigt i ridhuset. Nästa vecka ser det däremot ut som att det kommer komma lite snö igen! Hoppas!

Likes

Comments

Idag körde vi samma runda som igår, varken jag eller mamma hade någon plan för dagen och underlaget är fortfarande som det är. Så i brist på annat körde vi samma uteritt idag. Vilket också gick mycket bättre än igår, förutom lite tekniska problem med pannlampan! Helt plötsligt blev det helt kolsvart och vi såg ingenting. Men sladden till pannlampan hade åkt ur så då lyser det lite dåligt. Vi har jättebra pannlampor som man ser super med dock är det inga trådlösa pannlampor utan man måste ha ett löst batteri. Så förutom att lampan glappade med sladden så gick det bättre idag. Valdi hade nog gjort av med lite energi igår så både galoppen och skritten blev mycket bättre idag! Att skritten på väg hem faktiskt var rätt lugn är nog det bästa med dagens pass! Det kändes så skönt att få till det som är så svårt annars, får hoppas och se till att det inte var en engångsgrej bara😆
Imorgon är det inte lika mycket lektioner så då går vi upp till ridhuset och rider. Planen är att köra Bigganövningarna hemma och själva! Vi får se hur det går!

Likes

Comments

Idag red vi ut även fast det är lite hårt i backen, men man ska ju också variera underlag så att det inte alltid blir mjukt. Valdi hade i alla fall väldigt mycket energi efter att ha promenerat in två dagar nu. Vi hade lite svårt att få till skritten avspänd men vi får försöka jobba på det även om det är jättesvårt när vi är ute o skogen. Men jag tänker lite att om jag kan klara av att få honom lugn där, då kan jag nog få honom lugn på de flesta ställen! Ett tips jag fick av Birgitta på träningen i helgen var att lyfta på den han som han gick emot, viket fungerade jättebra idag när Valdi blev trissad och började galoppera på sned. Då höjde jag bara den handen också blev han rak igen! Väldigt roligt att känna något ge effekt så bra! Jag blev nästan lite förvånad att han tog det så bra. Jag har lagt ut en film från träningarna i helgen som jag kan länka! Jag hoppas fortfarande på mer snö!😉 Så vi kan rida mer ordentligt!

Likes

Comments

Jag tyckte igår att det skulle behöva komma lite snö och så gjorde det idag!! Dock inte så mycket som man hade önskat för underlagets skull men snö ändå! Det medförde också att vi blev tvungen att sätta på broddar på Valdi så att ha inte skulle halka omkull. Hade vi varit smart så skulle vi ha satt pluggar i broddhålen när han blev skodd för inte så längesedan, men det gjorde vi inte. Det gick ändå hyfsat okej förutom att våran åtdragare har lagt sig på ett bra ställe...
Idag tog vi en längre prommenad med Valdi som fått på sig broddar, men vi själva gick med vanliga skor... jag var på väg att halka omkull en gång på en täckt isfläck och mamma halkade omkull. Valdi funderade mest vad vi höll på med. Det blir lite lurigt med snön också eftersom man inte ser om det är isigt förrens man ev. ligger på backen!😂
Imorgon får vi se hur vi gör, underlaget är ju fortsatt dåligt ute i skogen och på utebanan. Vi får se vart vädret tar oss!😉

Likes

Comments