Soligare idag! Vi har bara legat vid poolen hela dagen. Börjar längta hem och vill rida! Synd att jag inte har hela hästar för tillfället bara😕Stallet där hemma är iaf utskurat och vi är nu inte isolerade mer!! Wiho! Det är tråkigt att skriva någonting när det inte handlar om hästar! Haha Men vi har lite kontakt med dem där hemma och läget med Valdi är lika om inte nåågot bättre! Håller alla tummar och tår✊🏼
Annars har vi det bra här även om jag vill ha en hästigare vardag😉 Vi hörs!
//Maja

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God morgon från Lanzarote! Idag är det väldigt molnigt men hoppas att det spricker upp under dagen! Vi firade pappa imorse och har suttit på balkongen ett tag nu. Tog åt oss av den sol som bjöds samtidigt som jag håller koll på equipe och OBS tävlingarna i Åstorp. Vi ha en häst att rida på nu!! Hahah längtar hem till hästarna nu! Hur ska jag klara mig enda till fredag?? Jag och mamma ska ta en prommenad nu snart.

Vi gick och lade oss ganska tidigt igår eftersom vi gick upp 2:30😅 Men idag är vi lite piggare!
Bjuder på lite bilder från igår!
Vi hörs! /Maja

Likes

Comments

Idag var jag hos Rita och fixade! Mockade och fixade allt som vanligt. Longerade henne eftersom hon ju inte kan ha sadel för tillfället. Jag tycker att det är svårt och krångligt att longera men det gick bra. Det kändes som att jag fick till ett bra pass. Hon frustade ur sig fint i vänster varvet men åt höger var det jobbigare! Det var nära att hon släppte till och frustade ut ett par gånger men vi lyckades inte komma över tröskeln. Så nära, det tar vi nästa gång!
Läget med Valdi är väl ungefär lika, det känns som att det står lite still... Jaja vi får hålla tummarna åt rätt håll!😉
På torsdag-fredag natt åker vi till Arlanda och sedan till Lanzarote! Ska bli trevligt, men känns jobbigt att lämna Valdi. Han är ju inte frisk och det skulle kunna vända på femöring... Men men ska försöka ta det lugnt och ha det bra. Så hoppas vi att pappa får en fin födelsedag, för det är ju därför vi åker!
Vi hörs! //Maja

Likes

Comments

Valdi har ju fått åkt hem från Ultuna och står nu i ett litet stall för sig själv eftersom han fortfarande räknas som smitthäst. Men har har lite hästar runt omkring så han är ju såklart inte helt ensam. Han tyckte nog att det var skönt att få komma bort ifrån sjukhuset😉Men han har lite svårt att gå både på grund av hans mugg som han fått i karlederna men även på grund av att hans knä typ fastnar och hakar upp sig.
Eftersom han stått i Box i drygt två veckor har han ju tappat mycket muskler, det kan vara en orsak till knät. Men nu får han gå ute i hage och är nöjd med det!😉Än så länge feberfri dessutom!! Vi håller tummarna!!
Vi hörs! // Maja

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem med Valdi från Ultuna. Äntligen! Men så börjar också en lång rehabperiod... Men men, ska försöka få till en bra grund till uppsutten ridning framöver! Lugnt och noga! Som jag saknat honom!
Vi hörs! //Maja

Bästa Valdi❤❤

Likes

Comments

Har precis varit ute och gått med Rita hon var faktiskt duktig! Lite märkligt var det när en barnvagn gick förbi men vi klarade oss. Eftersom hennes utslag också sitter på ryggen typ under där sadeln ligger går det inte att rida. Eller det hade jag nog inte gjort i alla fall... Men idag ska hon också tvättas med ett schampoo igen.

Lite nyheter om Valdi vi försöker kunna ta hem honom så fort som möljligt men vi kan inte ta hem honom om han fortfarande måste äta penicillin eftersom han måste få det direkt in i blodet. Vilket en veterinär måste göra och vi har fortfarande inte hittat någon. Hade vi varit miljardärer handen han ju kunna fått stått kvar men det är vi inte... Tyvärr😉Vet man inte var man ska göra av pengarna så köp en häst!😉 Men idag hade de på Ultuna i alla fall provat att trappa ner både penicillin och kortisonet så vi får se, klarar han det skulle vi kunna ev. ta hem honom till helgen. Men alltså inte till stallet där rita står. Vi får se hur han klarar det... Vi hörs! //Maja

Likes

Comments

Idag är ingen bra dag, fick ont i magen igår kväll och det blev bara värre under natten. Har ätit Ipren för att kunna sova och kroppen har försökt tömma det onda. Men nu är det lite bättre och jag har inte fullt lika ont.
Hade liknade smärtor dagarna före jag skulle rida DM i höstas, så då låg jag på sjukhuset kvällen före men fast besluten att rida😉 Fick åka hem typ 19 på kvällen eftersom jag var bättre. Åkte sedan och tävlade på en alvedon och kom dessvärre fyra🙈 Men med tanke på omständigheterna var/är jag nöjd😉. Dessutom var det min och Ritas typ tredje start i Msv C klasserna. Dumt att klaga😉😉
Vi får se hur det slutar denna gång😛 Vi hörs!

Busponnyn🙈🙈

Likes

Comments

Idag var det verkligen en vårdag! Äntligen! Promenerade med Rita som nog också hade vårkänslor kanske eftersom hon fick gå utan täcke😉 När vi passerade ridskolan fick hon syn på två hästar som gick mot oss... Och helt plötsligt förvandlades det stora dressyrstoet(som för tillfället ser ut som en skogsmulle) till en arabhingst! Tog en stund innan hon fick ner alla hovar i backen men sen var hon tillbaka i sitt lugna jag😉
Angående hennes utslag så har vi fått ett schampoo som vi ska bada henne med, så om någon vecka får vi se om det är borta.

Valdi är fortfarande kvar på Ultuna med sin anasarka och vi hoppas kunna ta hem honom i början på nästa vecka... Men han kommer inte hem helt utan han får stå i ett mindre stall i närheten där det för tillfället inte står några hästar. Problemet som är att han skulle fortfarande behöva få penicillin direkt in i blodet och det får vi inte ge själv utan det måste vara en veterinär som gör det. Vart hittar men en sån??🙈
Vi får lösa det på något sätt... Vi hörs! //Maja

Likes

Comments

Blir man trött eller blir man trött! Rita har fått utslag på kroppen... Vi misstänker ringorm, men vi vet inte. Valdi har det också men nu står han på Ultuna och dessutom har de inte varit i kontakt med varandra efter han blev sjuk. Men som sagt vet vi inte om det är ringorm. Men jag tror det och tänker att det verkar konstigt om det inte skulle vara det med tanke på min tur för tillfället. Det kan ju knappast vara karma för så dåligt har jag inte betett mig innan allt detta😉😉 haha Nä men skämt åsido känner jag verkligen att jag inte blir förvånad om det är ringorm... Vi får se, jag har alla fall tvättat och fixat med utslagen så får vis se vart allt tar vägen.

Valdi står kvar på Ultuna och kommer stå där i alla fall till slutet av denna veckan, men helst vill de har kvar honom längre men pengarna tickar iväg så vi får se hur vi löser det.
Tur vi i alla fall hann boka in en semesterresa för att fira pappa som fyller 50 i år! Jag har typ inte varit utomlands sedan jag var typ nio år, ska bli spännande att uppleva något nytt land. Vi åker om typ två veckor så det ska bli skönt. Dock har vi massor att fixa med Valdi och massa logistik osv runt omkring. Det blir väl lite omständigt men vad ska vi göra...😐
Önskar att jag kunde få ha en fungerande häst bara!
Vi hörs! //Maja

Bästa Sparky❤️❤️

Likes

Comments

Ja det är vad vi gör just nu... Igår ringde dem från Ultuna och berättade att det inte alls såg bra ut och det var frågan om han skulle klara sig. Uppsvälld i alla ben och kunde inte riktigt gå, plus mugg på bakbenen... Han har fått kortison nu direkt in i blodet och idag verkade han bättre. Vågar inte hoppas på någonting i alla fall, men han ska fortsätta få kortison i två dagar till så får vi se hur läget ser ut efter det... Just nu tycker jag att livet är lite för orättvist, jag fattar inte varför! Så jag mår inte jättebra och är otroligt ledsen för Valdi, vill ju bara att han ska bli bra!

För att det inte ska bli allt för deppigt så red jag Rita idag och jag är återigen så tacksam för henne. Vi red ut eftersom vi fortfarande är isolerade och får inte gå någonstans än ut i skogen, gör ingenting för mig för jag tycker att det är kul. Men jättetråkigt när Birgitta kommer och har träningar och jag inte kan vara med... Jaja hoppas på nästa gång. Åter till ridturen med Rita som slutade med seger 1-0, Maja-Rita(aka brunstigt sto). Tränade på att få henne att ta yttertygeln och acceptera innerskänkeln. För när jag till exempel ska göra tempoväxlingar och ska gå tillbaka i tempo sträcker hon ut halsen och drar ut yttertygeln. Så jag red mycket öppna och flyttade henne för innerskänkeln så hon verkligen skulle tanden så att jag kunde få tag på yttertygeln. Efter en lång stund fick jag det att funka och kunder ställa höger och vänster när jag travade och galopperade! Samt öka och minska utan dragningar! Är faktiskt nöjd över min insats!
Vi hörs!

För att hålla motivationen uppe bjuder jag på en egen blid på min största idol och förebild! Patrik Kittel❤️

Likes

Comments