Tappade lite motivation, därav inga inlägg. Men denna veckar har varit super rolig men ändå lite tråkig.
Rita kändes ju inget bra på tävligen i söndags och när vi trimmade i veckan var hon inge kul. Typ fortfarande brunstig. Men hon vill inte. Vi avanmälde tävlingen imorgon för det är ingen idé att åka när jag vet att vi inte är på topp och kommer prestera. Lite skönt men såklart tråkigt men så är det. Rita får vila ett tag så får vi se om hon känner sig bättre, det är inte lätt med brunst alla gånger.

Men till det roliga!! Jag har äntligen fått sitta upp på Valdi!❤️❤️ Är så glad! Tre månader sedan han blev sjuk...! Såren i karlederna är i princip helt läkta eller det beror ju på vad man jämför med, men det har kommit skin. Det är liksom inte öppna sår mer. Jag har bara skrittat och travat pytte lite två gånger? Men det är så kul och jag trivs så bra med honom. Snart är vi back on track❤️ Var så länge sedan jag red honom att jag nästan glömt bort hur känslig han är. Gjorde en tydlig skänkelhjälp och vips så flög hela hästen åt sidan😉 Måste komma ihåg att rida och inte sitta som en stel pinne bara för att det är en känslig häst. Jag kommer få jobba och slita och lära mig otroligt mycket!
Jag känner att jag inte har berättat så mycket om Valdi under tiden han har varit sjuk och så. Men det mesta är för att mamma mest har skött om honom för att jag skulle kunna vara med Rita och rida henne. Sedan har allt gått rätt segt och det har varit mycket samma lika hela tiden. Det är inte bara för att det börjar gå bättre som han får vara med på bloggen igen utan för att jag kan vara mer med honom nu.

Han är verkligen som två hästar, när man borstar och håller på med honom står han som ett ljus och är nästan helt död. Men så fort man kommer upp på ryggen är han på och en Ferrari. Älskar det men kommer som sagt bli svårt! Det måste jag komma ihåg. Han börjar också bli starkare för nu orkar han nästan hålla ett helt varv i galopp när vi lösgalopperar, om två veckor kanske han orkar ett helt. Vi kör på med mycket arbete utan ryttare för att han ska få träna upp balans och styrka lite själv och för att vi vill ta det lugnt. Jag ska rida ungefär två dagar vi veckan.

Hästarna har bytt plats nu är Rita inge bra men Valdi bra😉 Eller bra och bra vi ska inte överdriva😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tävlingen igår gick inte alls bra... Rita var ganska bra på framridningen och jag vågade rida ihop henne rätt bra. Men traven i programmet kändes superseg och jag måste verkligen driva varje steg för att vi ska komma framåt. Ingen bra känsla men i ökningarna trycker hon på lite själv i alla fall. Men så när vi stannar och ska göra ryggningen så gör vi en bra halt... Men sedan vill hon inte backa och jag får vara ganska hård med hjäperna för att få henne att backa, när vi ska rida fram igen ser hon en häst typ en kilometer bort och vägrar gå fram. Efter en kort stund får jag henne fram i trav och vi fortsätter helt okej med sista öppnan och slutan. Kände att hon ville titta efter hästen igen men ställde igenom lite extra i volten så hon skulle fokusera på mig istället. Skritten var ganska bra inga fel på den egentligen. Galoppfattningen blev jättebra så den är jag nöjd med och sparar känslan. Galoppen överlag var mycket bättre och hon gick fram mer av sig själv. Dock blev det lite små missar där också men känslan var bättre.
Jag var väldigt besviken efter ritten och ledsen på Rita för att det kändes som att hon inte vill lika som jag. Men det är vår och hon är sto och fortfarande lite små brunstig. Så inte så konstigt om hon är ofokuserad nu.
Tar med mig galoppfattningen och glömmer resten!

Idag lösgalopperade vi både Rita och Valdi som båda var ganska fina, Valdi fick gå inspänd för första gången för att han behöver stretcha ut ryggen. Kan vara så att jag kan sitta upp i slutet av veckan, vi får se!✊🏼

Min älskade häst❤️

Likes

Comments

Idag trimmade vi Rita, Madde red först och jag efteråt. Hon var ganska fin men lite tjafsig i munnen, hoppas det är lite bättre på söndag. Dock vågade jag verkligen RIDA henne idag och fick till en bra galopp där hon satt på bakbenen! Fick till bra slutor också och red nog de bästa slutorna jag gjort! Känns bra att ha hittat en bra känsla för hur dem ska kännas så kanske jag kan få till dem bättre på banan sen! Gjorde lite ryggningar som också blev rätt bra, bra halter och sedan backade hon undan bra. De senaste ryggningarna vi gjort på tävling har inte alls blivit bra då hon inte vill backa och när hon väl backar blir det ovilligt och segt. Så det var kul att känna att hon gjorde det så bra idag! I det stora hela var hn fin idag men hon hade kunnat släppt till mer i handen.
Imorgon blir det nog lite lösgalopp på banan så hon får galoppera igenom kroppen lite.

Likes

Comments

Rita var superfin idag när jag longerade, lång och låg och avspänd. Jättekul! Kanske har brunsten släppt. Vi hade egentligen tänkt att trimma idag men Madde var tvungen att jobba så vi styrde om schemat så det blir imorgon! Får se om hon är lika fin då.
Efteråt så masserade jag henne lite på halsen med en massageapparat som Madde har. Rita var lite skeptisk men jag tror hon tyckte det var skönt ändå. Har masserat lite innan med bara handen vilket hon tyckte var jätteskönt idag så då provade jag med apparaten också.
Nu måste jag sova eftersom jag ska ta ut hästarna imorgon som jag gjort nästan hela veckan. Skönt när det är fint värdet så man slipper fixa med alla täcken, det tar mer tid än man tror har jag märkt!😉

Likes

Comments

Trimmade Rita igår och hon var superfin när jag joggade fram och det var så kul! Hade en Öland att jag skulle jogga fram så som jag gör på tävling för att sedan försöka rida vägarna i programmet så bra jag kan. Men det funkade inte riktigt. När jag skulle ta upp henne i formen, fick jag inte med yttertygeln och hon ville inte bjuda till. Jag försökte lösa problemet men fick inse att jag inte kan än... Dom tur var kom Madde oc kunde hoppa upp och visa och säga åt Rita vad jag försökte säga. Det blev lite bättre men hon är fortfarande lite brunstig och inte i sin toppform. Rita är ingen lätt häst, ett känsligt sto med en del blod. Stammen ljuger ju aldrig😉 Idag står uteritt på schemat och jag tänkte bara rida lite lungt. Får hitta nya verktyg till min verktygslåda!

Likes

Comments

Idag gick det inte bra! Rita var brunstig och jag är egentligen bara glad att vi ens kunde rida... Sist när hon var brunstig ramlade vi ju i diket. Så med de förutsättningarna var det väl helt okej. Hon var ändå jättefin när jag red fram och lätt i formen! Sedan vet jag inte riktigt vad som hände kanske red vi på lite för mycket... Vi hade nog kunnat tagit mer skrittpauser. Madde hjälpte till och vi försökte hålla oss till planen men tror det blev lite mer träningspass och inte ett framridningspass. Så nästa helg ska jag rida fram exakt så som jag vill och hitta min egen känsla på hur jag vill ha det. Procenten idag blev 58% något som jag faktiskt tyckte vi förtjänade för ritten var inte alls bra. Jag fick inte henne mellan hjälperna någonstans i princip.
Mamma skulle filma ritten men hon filmade typ tre sekunder före... Sedan trodde hon filmade hela ritten men det gjorde hon inte... Hade varit kul och se hur det verkligen såg ut. Nya tag nästa helg. Så bryter jag ihop och kommer igen! Tänker behålla gårdagen ritt även om jag inte var helt nöjd med den heller. Men jämför jag gårdagen och idag var ju gårdagen mycket bättre!

Likes

Comments

En delad tredjeplats och 68,2% idag! Men jag var inte jättenöjd med ritten idag. Rita kändes jätteseg i traven men det kändes mer än vad det syntes, så det var ju bra😉 I galoppen var det lite bättre och övergången från mellangaloppen till trav blev jättebra! Det tar med mig till imorgon. Fick dessutom en åtta på galoppfattningen! Ökade skritten fick jag också en åtta på, Rita har jättebra skritt så det var kul att jag också red till den bra. Dock fick vi en femma på ryggningen så vi måste fortsätta träna på den så att den alltid sitter!
Allt som allt är jag ändå nöjd men lite trött över att jag inte får till slutorna!!! Imorgon ska jag rida dem bra!!!

Tjuriga hästen som inte vill se glad ut på bild eller stå still😜😘❤️

Likes

Comments

Vi gjorde om upplägget i onsdags efter att hon var lite svullen i ganascherna så det blev trimning i går och idag. Igår var hon väldigt fin i traven och idag i galoppen! Fick inte till traven lika bra idag men jag skulle rida övergångar och få henne ordentligt på yttertygeln och det tyckte jag lyckades med! Red också mycket halter och ryggningarna halterna blev mycket bra och hon ställde upp jämt och bra nästan alla gånger!!!
Fick till en bra känsla idag! Mycket nöjd!

Imorgon rider jag 14:10 och jag och mamma har stallet denna helgen så vi ska upp och ta ut. Jag fixar alla saker imorgon eftersom vi inte måste åka så tidigt. Ska träna lite program och sedan sova!

Vackra Valdi!❤️❤️ Han får successivt röra mer och mer på sig, nu har vi även lagt in lite galopp! Sakta men säkert går vi framåt!

Likes

Comments

Longerade Rita igår och hon var mjuk och avspänd. Blev bara lite lätt eftersom hon var typ svullen bakom ganascherna vet inte var det kommer ifrån men Madde tror att det är för att hon går och drar i rötter i hagen nu när gräset inte växt upp ordentligt ännu. Men det såg ut som att det hade gått ner när jag hade longerat klart. Får väl se om det är bättre idag. Idag ska Rita får springa i skogen.

Likes

Comments

Ja det gick inte bra igår... Rita var jättefin på framridningen och mjuk och trevlig. Det kändes bra! Men när vi kom in på banan kändes det som att jag tappade min ridning. Jag glömde dessutom bort att göra ryggningen och jag blev riktigt besviken över det. Jag rider sällan fel... men igår gjorde jag det. Det är ju sådant som händer för alla någon gång men det känns jobbigt i alla fall. Men travdelen var inte bra, galoppdelen var bättre. Rita skötte sig men jag tappade min ridning. Jag vet dock varför det inte blev bra igår och tar med mig det till nästa tävling. Jag gick inte in i min tävlingsbubbla som jag brukar. Jag får för stort fokus. Gustav dömde de nationella ponnyklasserna men han kom och hjälpte mig på framridningen och det är jag så glad och tacksam för att han ville göra det, men då höll jag mig inte till min vanliga plan som jag har på framridningen som blev ännu en del i att tävlingen inte gick så bra. Vi fick 59% och det är i mina ögon med det vi kan jättedåligt! Vi kan mycket bättre och vi ska visa det nästa helg.
Jag var riktigt besviken igår och tyckte att jag red som en kratta men idag försöker jag släppa det och blicka framåt. Fokus på helgens meeting!
Igår vann jag lärdomar och inte ett pris, man lär sig av sina misstag. Men man måste släppa det dåliga också! Det är så svårt...
Nya tag nästa gång bara!

Älskade Rita❤️❤️

Likes

Comments