Wiihoo! Jag är så glad! Valdi skötte sig galant idag på vår tävlingspremiär. Han var supermjuk och fin på framridningen och jag lyckads nästan hålla det hela vägen runt på banan! Han blev lite spänd när vi red in på banan men det släppte ganska fort och jag kunde rida honom bra. Travprogrammet kändes superbra, han var mjuk och trevlig och följsam. Min känsla stämde kanske inte helt överrens med domarens. Men jag har ju andra sida och en känsla för hur det kan vara annars och domaren ser ju bara för dagen. Galoppen gick faktiskt också bra det blev en felfattning i högergalopp men som jag kunde rätta jättebra! Han har ju blivit lite övertaggad i galoppen hemma men idag skötte han sig väldigt fint! Efter sista galoppökningen sprack det lite jag fick inte tillbaka hnom och så blev det för stora hjälper så han slog om och blev lite studsig. Men även det löste sig och släppte väldigt fort! så jag kunde göra en bra uppridning och göra halt. Länkar in dagens ritt här under, en film som visar alla sidor! 😉i

Högergaloppen har vi haft lite svårt att få till fattningarna i så att den blev lite pajas var inte så konstigt när det inte funkar hemma heller och jag vet att han blir lite övertaggad ibland och speciellt efter att han har fått galoppera. SÅ de missar som blev var inga konstiga missar utan sådant som vi visste om. Är så glad att det endast blev så få för det hade ju också kunnat blivit mycket värre! Vi sluta iaf. på 63% och lite retligt precis utanför placering... Men jag hade redan vunnit att vi ens kom hit!!! Så stolt och glad över min fona älskade häst!❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var en lugn promenad dag för Valdi efter två pass på banan. han var lugn och trevliga att gå med som han nästan alltid är. Han är superlätt att ha att göra med i all hantering vilket jag tycker är superskönt. Jag tycker inte om när hästarna inte kan stå till på gången osv. Nu har jag ockiså haft turen att ha hästar som står lugfnt och stilla och är lätta att hålla på med. eller så blir dem som man själv är...?

I alla fall passet igår gick helt okej, han var super i början men efter galoppen blir han så till sig och vill galoppera hela tiden, jusst nu känns det mer som att han blir överambitiös och inte stressad alla gånger vilket jag tar som ett framsteg ändå även om det känns som att man backar när vi är tillbaka och studsar lite igen. nu är det i alla fall färre studsar. Det löste sig ganska bra och jag hittade lite nya metoder att ta till när han vill slippa undan jobbet... LIte sådär känsla emellan åt men ändå en slutgiltigt bra känsla!

Längtar till morgondagens pass. Han är så rolig att rida!!!! Hela denna veckan har jag längtat till nästa ridpass, så kul och det var längesedan jag kände så!!!

Likes

Comments

han är fantastisk min fina häst. Jag längtar verkligen efter att få rida honom varje dag för han är så rolig och ger en sådan trevlig känsla. Idag var han riktigt fin i början när jag skrittade och travade fram jag hade ett super fint stöd i handen på båda tyglarna. något som var lite spännande var att högersidan som jag haft så svårt att få fram bettringen på var den soda som kändes bäst! Intressant hur det kan ändra sig så snabbt.

I galoppen red jag karamellen som inte gick sådär jättebra men ändå okej han bytte till korsgalopp flera gånger men till slut fick vi till några varv i det högra varvet som blev bra. red sedan igenom programmet som vi ska rida på söndag och valdi blev riktigt taggad. nästan lite övertaggad. jag red igenom det två gånger då jag tyckte att jag var lite slarvig första gången och inte red helt jättebra.

det blev lite bättre andra gången men valdi blev väldigt överambitiös efter galoppen och tyckte det var så kul att han gärna ville galoppera igenom resten av programmet. Det kändes ändå bra och jag fick en bättre känsla. Jag fick in honom mer i ramen när jag vågade rida och hålla om lite bättre med skänklarna. Jag ska rida igenom programmet mer i huvudet så att jag är mentalt förberedd om hur jag ska rida alla vägar in i millimetern och få in känslan för hur allt ska kännas.

Likes

Comments

I lördags åkte vi iväg till Hofors och red eftersom det är där vi ska tävla denna helg så ville vi bara känna på ett annat ställe. Vi gjorde allt så tävlingslikt vi kunde. Vi knoppade och red en framridningen och sedan ett typ program. Det gick faktiskt väldigt bra, Valdi var jättefin! Det känns som att han skärper upp sig med knoppar!😉Ett kravlös men nyttigt pass för oss båda. Han var lite spänd i början men det gick över fort! Ska bli så spännande på söndag!!
Igår fick han ta det lugnt och bara gå på prommenad och idag ska han longeras.

Likes

Comments

Igår red jag Valdi på banan och han var superfin i början och var lugn. Gjorde ganska mycket skritt innan jag började trava. I traven fick jag en jättebra känsla där jag hade honom på båda tyglarna!! Han vill ju gärna hänga sig i innerhanden och släppa ytter men han var riktigt fin!! Red volter och öppna utan problem helt avslappnat! Superkul! Sen blev han väldigt på efter en stund och jag tappade ramen så då blev det rätt svårt att rida rakt och rida volterna då han ormar sig. Men sedan i galoppen blev det bättre och till slut blev han jättefin! Jag red galoppvägen i LB:3 och gjorde så att jag kunde rulla på den i båda varven. Jag har varit lite fundersam på övergångarna efter volten men de blev riktigt bra på slutet när han kände igen vägen!! Så det blev ett bra pass trots lite trassel i mitten! Jag är supernöjd och taggad för idag då vi ska köra igen!

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag var det vilodag på schemat för valdi så vi tog en promenad i skogen och hade det mysigt. Vi gick förbi hemma och valdi fick ett par äpplen av pappa. Valdi var pigg och glad, det kan hänga ihop med att jag också var det! Idag var det verkligen jätteskönt att åka till stallet efter en lång och tung dag i skolan. Just nu är vi väldigt få kvar i stallet då gården håller på att byta ägare. Det är rätt skönt att bara vara några stycken i stallet. Jag tycker om att vara själv i stallet så man kan pyssla och fixa helt ostört. vi får se om det kommer några nya hästar efter ägarbytet.

Älskade Valdi! Bilden är från första Dagen tillsammans!❤

Likes

Comments

Valdi går så fin just nu och jag är så glad. Efter förra helgens birgitta träningar fick vi som vanligt en lösning och tips för att undvika att han ska bli stressad och börja studsa. Vi fick några övningar som vi ska träna på med till nästa månad. Det bästa tipset för mig var att släppa på yttertyglen och få fram inner bettring synlig, Vadli vill gärna lägga hunudet på sned och krypa bort från innerskänklen. men när jag fick fram inner bettring accepterade han innerskänkeln bättre. En övning vi gjorde kallar vi för karamellen som ser ut som bilden nedan.

Karamellen red jag i både trav och galopp och fick rulla på även om han slog om i galoppen och efter ett par varv kunde jag känna att jag kunde börja "rida". Väldigt skönt! SEdan Birgtta träningarna har vi haft alla träningar hittils 100% utan varken studs och snurr!!! FRamsteg! Idag var han superfin när vi red jag hade knoppat innan för att prova hur han skulle reagera att springa med knoppar i manen. Eftersom vi inte vet något om hans tävlingshistroik vill vi kolla hur han beter sig eftersom vi har tänkt att han ska vara en tävlingshäst. Så jag har faktiskt anmält mig till en tävling om två veckor, vi ska "bara" rida LB:3 eftersom vi ska se hur han beter sig på tävling. Det blir en träningstävling och vi väl se om vi ens kommer in på banan! ;) Slänger in en video från förra helgens träning!! Bästa Valdi!

Likes

Comments

Igår fick Valdi gå på en uteritt, han var rätt på tå redan från början. Han har ju redan mycket energi annars så det var mycket att hålla reda på. Det blev bara skritt och trav eftersom jag känner att jag inte har full kontroll på honom i skogen. Men han skötte sig ganska bra trots att han var på tå. Lite trassel men det löste sig rätt bra. Han blir stressad när man tar för mycket i innertygeln. Då studsar han och slutar lyssna.
Red skänkelvikningar på väg hem och jag börjar hitta knapparna. Han flyter fint och ritar bra med frambenen. Men jag har lite svårt att bromsa upp honom med yttertygeln på slutet och kunna rida rakt fram. Eftersom han gärna vill hänga sig i innertygeln så blir det ännu svårare. Men det har blivit bättre, än från början så det är bara att träna på.

Likes

Comments

Ja jag börjar skolan nästa vecka så jag ska ta vara på de sista semesterdagarna. Men det är bara två år kvar sedan är det slut på både sommarlov och skola😉

Båda Rita och Valdi var hos tandläkaren förra veckan. Valdi var ganska fin i munnen bara lite som behövdes fixas till. Kändes skönt att det är fixat nu. Vi hade tänkt fixa tänderna typ precis när kan kom men det hann vi inte eftersom han blev sjuk så fort då. Rita däremot var inte bra i munnen och hade rätt mycket som behövdes fixas. Men hon ville inte ha någon som kollade i hennes mun så det var svårt att fixa tänderna på henne men lite bättre blev det iaf.

I måndags fick Valdi djupvågsbehandling. Vi har hållit på att massera honom på ryggen med en massageapparat för att mjuka upp musklerna i ryggen. Men mamma har känt att det kan sitta djupare. Det var rätt mycket som han fick loss men han ska få en behandling till på måndag för att få loss det sista. Så denna veckan har vi tagit det ganska lugnt. Men idag red jag barbacka!!! Haha det var ett stort steg för oss.
Om man tänker på hur han var när han kom till oss i februari och på hur han är nu så kan man nästan inte tro att det är samma häst. Då var han väldigt stressad och avstängd. Men nu är han lugn och pigg/nyfiken. Man ser på honom att han mår väldigt bra. Han är super fin i pälsen och glänser jättefint! Men det gick jättebra och han var superfin!
Så roligt!

Min fina fina häst❤️❤️

Likes

Comments

Idag red jag Valdi och det kändes bra, jag känner mig mer och mer trygg på honom nu. Det gör också att jag vågar rida lite bättre även om det inte är jättelätt att hitta rätt knappar. Men idag gick det bra och jag hittade på några nya knappar. När han tycker att det blir jobbigt vill han tänka uppåt och inte gå framåt men idag kunde jag lösa det ganska bra. I galoppen var han ganska fin och på slutet släppte han till och blev väldigt fin! Jag hittade rätt knapp😉 Han vill heller inte ta vänster skänkel så jag får rida mycket volter så han blir tvungen att ta vänster skänkel till slut. Det är inte lätt med det blir lite bättre varje gång och det tar kortare tid att komma dit för varje gång!

För övrigt har vi slutat bandagerat Valdis karleder nu och smörjer in dem för att hålla "skinnet" mjukt.

Så här ser det ut nu! När han kom tillbaka från Ultuna var hela karleden ett stort köttsår!!! Så det är riktgt bra nu!

Likes

Comments