Idag red jag Valdi och det kändes bra, jag känner mig mer och mer trygg på honom nu. Det gör också att jag vågar rida lite bättre även om det inte är jättelätt att hitta rätt knappar. Men idag gick det bra och jag hittade på några nya knappar. När han tycker att det blir jobbigt vill han tänka uppåt och inte gå framåt men idag kunde jag lösa det ganska bra. I galoppen var han ganska fin och på slutet släppte han till och blev väldigt fin! Jag hittade rätt knapp😉 Han vill heller inte ta vänster skänkel så jag får rida mycket volter så han blir tvungen att ta vänster skänkel till slut. Det är inte lätt med det blir lite bättre varje gång och det tar kortare tid att komma dit för varje gång!

För övrigt har vi slutat bandagerat Valdis karleder nu och smörjer in dem för att hålla "skinnet" mjukt.

Så här ser det ut nu! När han kom tillbaka från Ultuna var hela karleden ett stort köttsår!!! Så det är riktgt bra nu!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Rita har verkligen varit jättefin hela veckan!!! Vet inte ens när det känts så bra i ridningen som nu. Jag börjar verkligen få till hjälperna och att få henne ihop och med bakdelen in under. Både pass på banan och i skogen har varit bra! Fick en liten aha i skogen när jag red tempoväxlingar i trav och kände hur vi succesivt kom upp mer och mer på bakbenen. Häftig känsla! Red först fem-fem alltså fem lite kortare steg och sedan fem lite längre steg. Efter det ökade jag på med fem-tio, fem korta och tio ökade. Kunde rida riktigt fina ökningar! Jag börjar få en jämnare kontakt med bettet och ett bra stöd i handen även i övergångarna. Riktigt roligt faktiskt! Vi tränar på denna veckan så kommer hästarna få vila nästa vecka när vi är i Falsterbo! Längtar!

Valdi är under igångsättning och Madde får rida honom nu ett tag då han är svår att rida för tillfället. Jag har inte den kunskapen och känslan att kunna ta igenom saker med honom. Han är en känslig framåt häst där man måste göra allting i rätt ögonblick för att det ska bli rätt. Madde vet vad hon gör och kan känna vad som är på väg att ske bättre än mig. Så just nu har vi bytt hästar i princip😉 Jag rider Rita och Madde Valdi! Jag rider ut lite smått på honom med bara skritt och lite trav. Det går bra och jag tror att han kommer kunna bli jättefin bara han håller!😉
Så skönt att allting börjar gå framåt! Har nästan glömt hur det känns!

Fina Valdi! Nu är nästan den sista karleden i hop läkt!! Pyttelite kvar! Jag hoppas att det har växt ihop tills på tisdag nör vi åker till Falsterbo, så slipper de som ska ta hand om honom hålla på och fixa så mycket! Snart en hel häst(förhoppningsvis)! Hahah är så nojjig tänk om något händer, jag vågar aldrig ta ut segern i förskott!🙈

Likes

Comments

Idag provade vi en hoppsadel på Valdi som jag kan ha när jag rider ut eller hoppar. Provred den och Valdi var väldigt fin, han tyckte nog om sadeln. Red lite galopp också och vad jag blev chockad! Helt plötsligt galopperade han lugnt och stilla och balanserat. Det kändes som att vi bara flög iväg tre månader framåt. Jag blir jätteglad för varje litet steg just nu och denna känslan är nästan för mycket. Haha! Men i övrigt kändes han trevlig och jag får bättre och bättre stöd på båda tyglarna. Jättekul att känna att något går framåt, men jag vågar inte glädjas allt för mycket. Jag är hela tiden rädd för att något mer ska hända. Jag tycker dock att jag kan få ha lite kul med Valdi och få komma igång att rida honom på riktigt. (Bara han håller🙈) Jag håller alla tummar jag kan för det, det får vara nog. Hans sår läker sakta sakta, så kanske när vi åker till Falsterbo om tre veckor har det läkt klart!

I måndags red jag både Valdi och Rita på banan och jag fick till en bra känsla med Rita för vad som händer när hästen får massor med beröm. Tränade övergångar från skritt till trav och att hon ska gå upp i trav från bakdelen. Så fort hon gjorde bra övergångar red jag tre steg fram och sedan öste beröm över henne så att hon verkligen skulle förstå att hon var duktig. Vilket hon gjorde för efter ett par gånger ville hon gå upp i trav väldigt ofta. Jag fick en AHA upplevelse med henne och en tankeställare med hur viktigt dett är att ge beröm. Något som jag är dålig på men ändring på det nu när jag vet vad som händer på riktigt!!! Kul att få sådana pass ibland!

Likes

Comments

Hej på er! Det blir längre och längre pauser mellan inläggen... Inte bra! Men det rullar på ganska bra med hästarna. Förra helgen hade vi Birgitta träning och jag var med lite på Valdi! Red samtidigt som Madde red på Rita. Travade bara då vi hade mycket att lösa samt att vi ju fortfarande är i uppbyggnadsfasen. Jag har tyckt när jag ridit att han inte riktigt tar stöd på högertygeln och hänger sig i vänstertygeln, men jag har inte vetat hur jag ska lösa det. Tur att Birgitta kommer och löser alla problem! Eftersom Valdi är en häst med mycket energi fick jag rida mycket övergångar för att få honom att lyssna och lugna sig lite. Svårigheten med Valdi är att man inte kan ta i innertygeln för då hoppar han och studsar på två ben. Så man får aldrig bli "fast" i innertygeln för då hoppar han på två ben och försöker stegra lite. Mycket nyttigt för mig egentligen att låta bli och ta för mycket i innertygeln som man gärna gör... Jag kan såklart använda innertygeln och leda men inte fastna i den tygeln. Red serpentiner med skrittavbrott precis innan väggen för att han skulle lyssna och jag skulle kunna rätta om styret lättare. Efter en stunds nötande på den vägen började jag få ett bättre stöd i våda tyglarna. Så kul!!
Tänk att jag kan rida på min häst! Hur underbart är inte det? Jag är så glad!
Dock så behöver han nya skor och i förrgår fick vi ta av ena bak skon då den satt väldigt löst. Hans sår i karlederna har nästan alla läkt ihop! Inte långt kvar på vänsterbak nu! Nästa vecka är det nog inget sår utan mer bara rosa hud! Jag är i chock, jag har snart (om allt går som det ska) en hel häst utan sår!

Tänk den dagen jag kan börja rida och träna på riktigt! Hoppas bara att han håller dit!
Har tappat lite sugen med Rita, tycker inte att hon är så rolig att rida på banan just nu. Det kan vara för att jag tycker att Valdi är hundra gånger roligare just nu. Men hon är rolig att rida ut på så det gör vi just nu. Trimmar och busar i skogen!
Jag har också avslutat första veckan på mitt sommarjobb vilket känns jätteskönt, bara tre veckor kvar. Sedan bär det iväg till Falsterbo Horse Show som vanligt! Mitt paradis!
Blev en uppdatering om den senaste veckan, jag ska bättra mig med inlägg!!! Detta är inte ok!😉

Likes

Comments

Sista hela veckan iskolan är klar och vi har haft hemskt mycket. Men nu är jag klar med allt i ettan! Så skönt! Denna helg har varit väldigt bra.
Igår red jag Valdi på banan och galopperade för första gången!!! Jag är så glad! Han kändes superfin och jag hade nästan tårar i ögonen. Nu är det ju inga pass jag rider utan bara väldigt kort och med massor av skritt mellan trav och denna gång lite galopp! Jag är så lycklig att vi börjar komma tillbaka och håller alla tummar att han håller! Idag lösgalopperade vi och han fick jobba på bra. Han är ju fortfarande rätt svag i galoppen så det blir mycket korsgalopp och så vill han gärna springa i förvänd galopp.
Men han var duktig och gjorde några hela varv med samma galopp!
Nu kommer han få två dagar vila så han får återhämta sig lite. På tisdag åker vi till Strömsholm och kollar på SM finalerna! Längtar! Men först en dag skola!

Bjuder på en liten video från igår! Mamma orkade inte ställa sig och filma därav staketet ivägen😂
Min fina häst!❤️❤️

Likes

Comments

Tappade lite motivation, därav inga inlägg. Men denna veckar har varit super rolig men ändå lite tråkig.
Rita kändes ju inget bra på tävligen i söndags och när vi trimmade i veckan var hon inge kul. Typ fortfarande brunstig. Men hon vill inte. Vi avanmälde tävlingen imorgon för det är ingen idé att åka när jag vet att vi inte är på topp och kommer prestera. Lite skönt men såklart tråkigt men så är det. Rita får vila ett tag så får vi se om hon känner sig bättre, det är inte lätt med brunst alla gånger.

Men till det roliga!! Jag har äntligen fått sitta upp på Valdi!❤️❤️ Är så glad! Tre månader sedan han blev sjuk...! Såren i karlederna är i princip helt läkta eller det beror ju på vad man jämför med, men det har kommit skin. Det är liksom inte öppna sår mer. Jag har bara skrittat och travat pytte lite två gånger? Men det är så kul och jag trivs så bra med honom. Snart är vi back on track❤️ Var så länge sedan jag red honom att jag nästan glömt bort hur känslig han är. Gjorde en tydlig skänkelhjälp och vips så flög hela hästen åt sidan😉 Måste komma ihåg att rida och inte sitta som en stel pinne bara för att det är en känslig häst. Jag kommer få jobba och slita och lära mig otroligt mycket!
Jag känner att jag inte har berättat så mycket om Valdi under tiden han har varit sjuk och så. Men det mesta är för att mamma mest har skött om honom för att jag skulle kunna vara med Rita och rida henne. Sedan har allt gått rätt segt och det har varit mycket samma lika hela tiden. Det är inte bara för att det börjar gå bättre som han får vara med på bloggen igen utan för att jag kan vara mer med honom nu.

Han är verkligen som två hästar, när man borstar och håller på med honom står han som ett ljus och är nästan helt död. Men så fort man kommer upp på ryggen är han på och en Ferrari. Älskar det men kommer som sagt bli svårt! Det måste jag komma ihåg. Han börjar också bli starkare för nu orkar han nästan hålla ett helt varv i galopp när vi lösgalopperar, om två veckor kanske han orkar ett helt. Vi kör på med mycket arbete utan ryttare för att han ska få träna upp balans och styrka lite själv och för att vi vill ta det lugnt. Jag ska rida ungefär två dagar vi veckan.

Hästarna har bytt plats nu är Rita inge bra men Valdi bra😉 Eller bra och bra vi ska inte överdriva😉

Likes

Comments

Tävlingen igår gick inte alls bra... Rita var ganska bra på framridningen och jag vågade rida ihop henne rätt bra. Men traven i programmet kändes superseg och jag måste verkligen driva varje steg för att vi ska komma framåt. Ingen bra känsla men i ökningarna trycker hon på lite själv i alla fall. Men så när vi stannar och ska göra ryggningen så gör vi en bra halt... Men sedan vill hon inte backa och jag får vara ganska hård med hjäperna för att få henne att backa, när vi ska rida fram igen ser hon en häst typ en kilometer bort och vägrar gå fram. Efter en kort stund får jag henne fram i trav och vi fortsätter helt okej med sista öppnan och slutan. Kände att hon ville titta efter hästen igen men ställde igenom lite extra i volten så hon skulle fokusera på mig istället. Skritten var ganska bra inga fel på den egentligen. Galoppfattningen blev jättebra så den är jag nöjd med och sparar känslan. Galoppen överlag var mycket bättre och hon gick fram mer av sig själv. Dock blev det lite små missar där också men känslan var bättre.
Jag var väldigt besviken efter ritten och ledsen på Rita för att det kändes som att hon inte vill lika som jag. Men det är vår och hon är sto och fortfarande lite små brunstig. Så inte så konstigt om hon är ofokuserad nu.
Tar med mig galoppfattningen och glömmer resten!

Idag lösgalopperade vi både Rita och Valdi som båda var ganska fina, Valdi fick gå inspänd för första gången för att han behöver stretcha ut ryggen. Kan vara så att jag kan sitta upp i slutet av veckan, vi får se!✊🏼

Min älskade häst❤️

Likes

Comments

Idag trimmade vi Rita, Madde red först och jag efteråt. Hon var ganska fin men lite tjafsig i munnen, hoppas det är lite bättre på söndag. Dock vågade jag verkligen RIDA henne idag och fick till en bra galopp där hon satt på bakbenen! Fick till bra slutor också och red nog de bästa slutorna jag gjort! Känns bra att ha hittat en bra känsla för hur dem ska kännas så kanske jag kan få till dem bättre på banan sen! Gjorde lite ryggningar som också blev rätt bra, bra halter och sedan backade hon undan bra. De senaste ryggningarna vi gjort på tävling har inte alls blivit bra då hon inte vill backa och när hon väl backar blir det ovilligt och segt. Så det var kul att känna att hon gjorde det så bra idag! I det stora hela var hn fin idag men hon hade kunnat släppt till mer i handen.
Imorgon blir det nog lite lösgalopp på banan så hon får galoppera igenom kroppen lite.

Likes

Comments

Rita var superfin idag när jag longerade, lång och låg och avspänd. Jättekul! Kanske har brunsten släppt. Vi hade egentligen tänkt att trimma idag men Madde var tvungen att jobba så vi styrde om schemat så det blir imorgon! Får se om hon är lika fin då.
Efteråt så masserade jag henne lite på halsen med en massageapparat som Madde har. Rita var lite skeptisk men jag tror hon tyckte det var skönt ändå. Har masserat lite innan med bara handen vilket hon tyckte var jätteskönt idag så då provade jag med apparaten också.
Nu måste jag sova eftersom jag ska ta ut hästarna imorgon som jag gjort nästan hela veckan. Skönt när det är fint värdet så man slipper fixa med alla täcken, det tar mer tid än man tror har jag märkt!😉

Likes

Comments

Trimmade Rita igår och hon var superfin när jag joggade fram och det var så kul! Hade en Öland att jag skulle jogga fram så som jag gör på tävling för att sedan försöka rida vägarna i programmet så bra jag kan. Men det funkade inte riktigt. När jag skulle ta upp henne i formen, fick jag inte med yttertygeln och hon ville inte bjuda till. Jag försökte lösa problemet men fick inse att jag inte kan än... Dom tur var kom Madde oc kunde hoppa upp och visa och säga åt Rita vad jag försökte säga. Det blev lite bättre men hon är fortfarande lite brunstig och inte i sin toppform. Rita är ingen lätt häst, ett känsligt sto med en del blod. Stammen ljuger ju aldrig😉 Idag står uteritt på schemat och jag tänkte bara rida lite lungt. Får hitta nya verktyg till min verktygslåda!

Likes

Comments