Header

Postad i: information

Hej hej alla läsare där ute! Jag hoppas att ni får ett jättebra år framöver! Jag kommer inte att updatera så mycket de kommande månaderna utan jag tror att min blogg blir mer av en somarlovsblogg alltså blogg som jag skriver på under sommarloven osv men ibland får ni lite inlägg så ge inte up helt! Tack för alla som supportar denna bloggen, det betyder otroligt mycket för mig och även om jag inte kommer att vara aktiv så ofta så kommer jag ändå att försöka skriva då och då! Jag tänkte snart göra en Q&A igen eftersom den verkade vara väldigt upskattad av er läsare. Så kommentera gärna några frågor där nere så ska jag se vad jag kan göra......

Här kommer en fin höst bild som jag har tagit detta året. Hejdå 2017 och välkommen 2018!


Maja

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

Detta inlägget är väldigt insspirerat av jul, men vad gör det? Här kommer en lista på de tio bästa sakerna med jul! (enligt mig)

1. Lukten av julgranar som barrar med röda glansiga julkulor.

2. Alla ljusslingor, glitter och julsjärnor som pyntas överallt i huset.

3. Adventsfikat man får varje söndag med lussekatter, pepparkakor, saffransbullar och lussekatter.

4. Lukten av glögg och julmust som fylls i huset.

5. Clementinerna som blir billigare och godare i affärerna (en av mina favoritfrukter är clementiner)

6. Att ge presenter och samtidigt ge glädje till någon man gillar.

7. Att få presenter (det skadar ju ingen :))

8. Snön och alla mysiga varma kläder man kan ha på sig!

9. När man får julpynta hur man vill!

10. Att man samlar ihop sig med sina nära och kära och bara har det jättemysigt!Maja

Likes

Comments

Postad i: skönhet

Hej hej! Detta inlägget kommer att handla om några av mina favoritprodukter som säkert kommer att hjälpa dig och dina kompisar under vintern. <3 <3

Denna body splashen är både billig och luktar fantastiskt. Jag tycker att den håller länge under dagen och är alltid en god lukt att bemöta människor med. En stor tumme up från mig....

Detta är ett litet lipgloss som jag köpte häromdagen. Det luktar jättegott och är väldigt användbar nu under de kalla månaderna där läpparna enkelt kan torka ut.....

Denna mascaran från Isadora använder jag jätteofta. Den ger ögonfransarna en naturlig läng och väldigt mycket volym.

Denna skrubben har jag skrivit om flera gånger men jag ville inkludera denna skrubben igen. Det passar perfekt för alla med torr och iriterande hud under de mörka månaderna. Denna både luktar gott och är så himla användbar när man vill ha en liten uppfräschning.

Denna ögonsminksborttagaren är seriöst min bästa kompis. Man vet aldrig när man behöver den och den tar bort sminket helt fantastiskt. Glöm inte att gilla detta inlägget och skriv gärna vad du tycker att jag ska skriva om härnäst. Bye <3

Maja

Likes

Comments

Postad i: självförtroende

"Vem du än försöker härma är du alltid som bäst när du härmar dig själv."


Den där dagen då man sätter sig framför spegeln och inspekterar sig själv. Varför är jag inte smal eller varför e min panna så himla stor eller vad är det för fel på mig??

Jag och flera andra ungdomar går igenom detta varje dag. Det är ingen enkelt grej som man bara kan gå ut ur. Har man hört det är det svårt att inte dras in i det. Vad du än gör kommer du inte att accepteras av alla du möter. Det är ju självklart en dålig sak men det gör det också enklare för dig att veta vilka du kan lita på och vilka som vill vara där för dig till 100%.

Allt kan börja med en "skämt" kommentar om att du t. ex är "ful" eller "tjock". Om man gillar denna personen är det väldigt vanligt att man vill göra allt för att bli accepterad. En sak som många gör fel är att ändra sig själva för en person. Om den personen inte gillar dig så är det "fine" det finns många andra där för dig som är ärliga till 100%. Även om du inte hittat dem än så finns de där. Se dig omkring en gång till.

Du är ful. Du förkänar inte att leva. Fetto asså. Jag hatar dig. Alla hatar dig. Varför lever du ens?

Ord efter ord bildar en mening som i sin tur bildar en hel text. Jag vet att du vet att ingen förkänas att bli nertryckt. Jorden är tillräckligt stor för alla 7 miljader människor så ta du din lilla plats vetja, du behöver absolut inte stå och vingla på ett ben, det leder dig ingen vart.

Varför skrev jag denna text?

jag vill visa alla att du inte är ensam och att det alltid finns hop bakom allt det jobbiga. jag vet att mina blogginlägg är lite annorlunda och det är jag stolt över. Välkommen till min blogg. 100% en annorlunda tonåring som heter Maja!


Hoppas att detta inlägget var till lite hjälp. Vad tycker du om dagens press för att vara "perfekt"? Vi ses nog snart igen men tills dess, hejdå! <3

Maja

Likes

Comments

Postad i: självförtroende

Att passa in, gå igenom puberteten samtidigt som man bara försöker få ut det bästa ur livet, nog vet alla ungomar att det är svårt. Skolan blir svårare och man sätter så mycket krav på sig själv och att man måste få bra betyg i alla ämnerna men det är inte bara i skolan man ska vara bäst, man ska också ha många följare på sociala medier och "rätt" kläder.


Här kommer tips som hjälper mig varje dag:

1. Det spelar ingen roll hur stressad du är, ta alltid ett djupt andetag och andas sedan ut. Det är det bästa man kan göra när man är stressad. Varje gång jag gör det blir jag mycket mer avslappnad.

2. Har du några funderingar kan du alltid skriva ner det i en bok eller på ett papper. Plocka sedan upp pappret någon vecka senare och skriv hur det har gått och om det verkligen var värt att lägga ner så mycket energi och oro på det. Detta hjälper mig att hålla mig själv motiverad och målinriktad.

3. Att passa in, är inte det allas dröm att ha tusen kompisar och följare på alla sociala medier? Bry dig inte om någon tycker att du är annorlunda eller konstig, visa dem vad du går för och om du bara är dig själv och ger det lite tid kommer du alltid att hitta de rätta människorna i ditt liv. Dem som inte bryr sig om hur många följare du har på sociala medier eller hur du ser ut eller klär dig.

4. Att ha en nyttig och balanserad kost är viktigare än vad du tror. Äter du för mycket godis kan du få humörsvängar och inte alls orka hitta på saker. Man behöver inte alls ha en sockerfri diet men man kan fösöka ta ner på sockret lite om man vet att man äter mycket sött och äta lite mer grönsaker och variera kosten med olika saker, t.ex frukt, nötter, bönor, fisk och grönsaker.

5. När man är tonåring höjs kunskapskraven i skolan och det blir mycket svårare och man kan behöva lägga ner lite mer tid i skolan för att inte ramla efter. Tänk på att balansera skolan med någonting annat du gillar att göra. Det är självklart bra att ha skolan i focus om du vill ha ett bra jobb men du känar alltid på det om du har en hobby vi sidan om av skolan. Man kan inte alltid vara en i skolan, jag tänkte så ett tag men jag blev så stressad. Betygen är viktiga men du är inte en bokstav som står på ett papper. Betygen är bara där för att hjälpa dig att sätta upp mål och att visa dig vad du kan och vad du behöver öva på.

5. Jämför dig aldrig, inte ens med dina syskon eller kompisar eller någon annan som du står nära. De är som de är och du är som du är.

Hur överlever man?

När du är tonåring är det viktigt att se dig omkring och försöka lista ut vilka personer som står dig nära och vilka du vågar öppna upp dig för, sedan är det också viktigt att hitta dig själv. Du behöver inte bli accepterad av andra, du är den viktigaste i ditt liv och varesej du ser fin ut eller är populär ska du gå ut dit och stå up för dig själv och respektera dig själv, du behöver inte vara bäst eller populärast. Du behöver bara vara dig själv!Maja

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

Hej hej alla snälla!

Idag blev vi bjudna på pepparkakor, clementiner och julmust i skolan. Min lärare sa att det var för att påminna oss om att det nu är sista rycket innan betygen sätts, lite press har jag ju alltid på mig själv men jag har ändå lärt mig att koppla av och inte ta allt för seriöst, jag har inte så mycket skolarbete kvar ändå.

Jag undrade bara om någon av alla mina fina läsare har kalendrar och vad ni isåfall fick idag.

Själv har vi köpt en Kalender till Abby!! Så gulligt! Hon får en godisbit varje dag fram till julafton såklart.

Så fort jag kom hem från skolan började jag julstäda i mitt rum. Jag satte upp adventsstakar, lyssnade på jullåtar och rensade ut lite grejer här och där. Jag hoppas att ni får en mysig fredag för det ska iallafall jag ha!

Här är några julinredningsbilder som jag har tagit idag! enjoy <3!


Följ min instagram för flera fina bilder! @maiseybw13

Maja

Likes

Comments

Postad i: information

Idag hade jag tänkt göra ett litet mer chill inlägg där jag skriver om mig själv genom att svara på vanliga frågor jag får om min blogg.

Varför heter din blogg Kittycat44?

Jag kan inte beskriva hur många gånger kompisar och läsare undrar just över det.

Från början hade jag en helt annan idé över min blogg, jag tänkte göra den anonym och ville därför inte ha ett namn som skulle beskriva för mycket av min identitet. Kittycat var det första som kom in i mitt huvud när jag startade denna bloggen och 4 är mitt lyckonummer så det blev en liten kombination vilket ledde till att bloggen fick heta kittcat44. Jag är dock inte nöjd med namnet och planerar att byta namn på bloggen. Skriv gärna där nere om ni tycker att jag ska byta namn eller inte!

Har du någon gång fått hat eller taskiga kommentarer på din blogg?

Under denna perioden som jag har drivit min blogg har jag inte fått något hat alls, bara snälla kommentare av snälla läsare och så men utanför bloggen har jag inte alltid varit trygg på nätet. Denna bloggen ger mig hopp om att jag är trygg här. Det känns som om mina haters inte kan inte nå mig lika enkelt här.


Har du ett favorit inlägg på din blogg?

Jag gillar personerligen alla inlägg men jag vet att det blogginlägget som jag fick mest uppmärksamhet av var mitt inlägg om mug cakes. Om du inte redan läst det kan du göra det här:

http://nouw.com/kittycat44/hur-du-far-en-perfekt-choklad-mug-cake-30692105

Varför ville du starta en blogg?

Jag tycker att bloggandet har gett mig en utväg av all min kreativitet, denna bloggen är 100% mig och jag har alltid älskat att skriva och ta bilder.


Jag hoppas att ni gillade detta inlägget! Skriv gärna där nere om ni vill att jag ska göra en del 2, ställ gärna frågor om ni nu har några! Bye <3

#q&a #frågestund #fotografering #inlägg #elf #bloggeliblogg #blogging #grlpwr

Maja

Likes

Comments

Postad i: skönhet, information

Hej alla! <3

Veckans inlägg ska handla om olika ansiktstvättar som jag har testat och vad jag tycker om dem. Fortsätt läsa om du vill veta vilken av produkterna som jag fick i mina ögon och nästan blev blind av.

Jag hade tänkt att skriva om ännu en "face wash". Denna ansiktstvätten har kallats fram av Cetaphil. Det står tydligt att den tar bort olja från huden utan att torka ut den. Jag är inte helt säker om detta stämmer. Även om jag inte har ett jätteoljigt ansikte trodde jag ändå att jag skulle se ett resultat eller någon slags skillnad. Jag har använt den i ungefär en månad nu och jag är inte helt säker varför den har blivit jättepoppis.

Jag hittade den på apoteket och den är väldigt mild.

Jag tror att jag ger denna 3/5 för att den är bra och gör sitt jobb men jag hade hoppats att den skulle ge ett bättre resultat.

Den andra saken som jag har testat kommer från Nivea. Det är en "refreshing wash gel".

Jag har använt den i väldigt länge och den ger alltid bra resultat. Jag använder den inte varje dag utan bara då och då men den är väldigt fräsch och kostar inte heller så mycket. Den rekommenderas starkt till alla som gillar att avsluta sin dag med en riktigt bra ansiktstvätt. Jag ger denna 5/5.


Den sista produkten som jag hade tänkt skriva om denna veckan är en facewash från Gunry. Jag använde den mycket förr men inte längre. Jag rekomenderar absolut inte denna produkten för att en gång när jag testade den råkade jag få en väldigt liten mängd av den i mitt öga och det sved så himla mycket. Det höll på så hela natten och även om jag hade sköljt jättemycket med vatten trodde jag seriösta att jag skulle bli blind. Den andra dagen var mitt öga som vanligt. Det hade ju kunnat gå väldigt dåligt och även om den knappast kostade tolv kronor tycker inte jag att ni ska köpa den.

0/5, Den funkade när jag använde den men jag tycker att det är värt att köpa en lite dyrare om billiga produkter nästa kan ta ögat av dig.

Skriv gärna där nere om du vill att jag ska göra en del två...

Jag tycker att det var väldigt roligt att göra dessa inlägg efterssom jag tror att man kan ha en nytta av en lite guide när man köper produkter, eller jag tycker iallafall det och jag hoppas att du också tycker det.

Då så ses vi nästa vecka!

Maja

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

 Happpiness is nothing you buy. You get it from people you love but mostly by accepting yourself.

   Sometimes it is the smallest things that make you the happiest. 

 Big world = Big dreams

Whoever that is trying to bring you down is already below you.

Hej läsare!

Jag hoppas att ni har haft en fantastisk vecka. Det har jag, Imorgon börjar skolan för mig igen, lite taggad får man väl vara över att träffa alla igen! Sedan är det ju inte heller långt kvar till första december. Vem längtar inte efter doften av ljus och all god mat som serveras? Jag har ordnat en sak som jag ser fram emot nästa vecka. Jag ska göra ett inlägg under min nya kategori. Jag tror att det inlägget kommer ut på fredag men ibland blir det undantag så kanske på lördag.

Hejdå alla, ses nästa vecka! <3

ps: Jag hoppas att ni gillar alla citaten jag skrev längst upp. Jag tycker att de är väldigt motiverade. Vad tycker ni?😘 😘 😘

Maja

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

Hej alla!

Jag tycker faktist att jag har skrivit mycket om hösten men jag har inte lagt upp många bilder. Det är ju lite konstigt efterssom jag gillar att ta bilder och sånt. Så lite längre upp kan ni se lite höstliga bilder tagna av mig! Varför inte liksom!?

Vad ska ni göra den kommande veckan? Skriv gärna där nere!🌸❤️💕

Maja

Likes

Comments

"Everyone is fighting a battle you know nothing about."