Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag längtade till höst när det var som allra varmast på sommaren & nu längtar jag inget mer än tillbaka. Fast hösten är ju för himla mysig ändå. Jag har precis avslutat en av dem bättre dagarna i skolan. Det kändes som att jag hann med både ett & annat. Skönt att gå med den inställningen när man tar helg. Nu har vi precis kommit hem innanför dörren efter att ha handlat lite mat. Det började fattas lite i skåpen hemma. Det blir ju även lite folk i huset den här helgen så lite saker behövede inhandlas.

Jag tänkte att ni skulle få ta del av min morgondag med en massa bilder. Jag lyfte den idéen på bloggen igår & det verkade som att några av er tyckte att det verkade vara en roligt idé. Helgen blir ju fullspäckad med roliga saker. Så varför inte dela med mig lite mer detaljerat om det?

Kvällen i övrigt ser lugn ut. Jag tänkte dra upp plugget (lite) för att underlätta inför kommande vecka. Det finns en hel del att göra innan lovet. Lika bra att lägga några timmar åt det idag. Annars så ska jag njuta framför en bra serie & mata mig med godis. Det är trots allt fredag.

Hur ska ni spendera eran fredag?

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Jag har tagit ett litet anderum ifrån bloggen den sista tiden. Jag har behövt tänka och prioriterat annat. Senaste tiden så har mina dagar varit så fullspäckade. Och mina dagar framöver ser likadana ut. Jag behöver planera och strukturera för att få det att gå ihop. Jag tror att jag har hamnat i ett läge där stress sätter krokben för mig själv. Dagarna är för korta och tröttheten är för stor. Pressen är hög och arbeten vill jag ska gå över förväntan. Det är okej att få vara trött. Det är okej att få vara stressad och inte alltid behöva prestera på topp. Det är något som jag måste intala mig själv. Bloggen vill jag ska uppdateras kontinuerligt och dagarna vill jag ska ägnas åt skratt. Ibland blir det svårt att balansera allt för att få både hjärta och själ att må bra. Tror att alla av er har upplevt det någon gång.  Något som jag har förgyllt mina dagar den sista tiden är mina vänner. Skratt är så viktigt. Det får verkligen dagarna att kännas lättare. Tror att alla av oss behöver lov nu, eller vad säger ni?

Imorgon är det fredag. Hur efterlängtat är inte det? Den här helgen så vill jag prioritera er. Jag vill prata med er, bolla tankar ihop och skriva så att tangenterna ryker. För mig är det både avkoppling och en omväxling från annat. I helgen så kommer även huset att fyllas med folk. Några nära vänner till familjen kommer över och delar lördagen med oss. Det ska bli kul att få träffa dem då jag inte träffat de sedan en juni fest i somras. Känns som att det var dags att ses. Så jag låter er får följa med på det!

Vill ni att jag ska följa upp en dag i mitt liv? Dokumentera och fotografera? Låt mig få höra era tankar. Tycker att det verkar vara en rolig idé. Ni vet att jag tror på er, kram

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Oj, ni är för underbara. Jag blir så glad att hela jag fylls med ett glädjerus. Tänk att bloggen kan göra mig så lycklig. När jag pratar om känslomässiga ämnen så bollar ni tanken med mig. Ni möter upp mig personligen & eller skriver till mig. Jag får höra ifrån olika håll att en famn finns öppen. Just det, den känslan över att någon beundrar min insats gör mig så glad. Det får mig att vilja fortsätta bedriva bloggen. Av intresse & passion.

Jag vill välkomna alla och ha bloggen som en mötesplats. Min blogg vill jag ska finnas för alla, oavsett tillhörighet. Jag vill välkomna alla ha dörren på glänt. Här ska ingen behöva stå utanför och se på. Jag vill ta in dig i handlingen, få dig att kunna relatera och känna dig levande, tillräcklig och lycklig. Om du är glad så vill jag få dig att bli gladare, om du är ledsen så vill jag få dig på bra humör. Jag vill finnas för alla, och lite till. Jag vet att jag lägger ner mycket energi & lägger ner rött hjärta i allt som jag tar mig för. Ni vet att jag vill leverera, finnas för er & för mig själv. Ibland sviktar det. Jag vill driva min blogg öppet. Jag vill tömma mig på känslor & fylla vardagen med öppenhet. Jag vill inte dölja och bygga upp en fasad om jag mår dåligt. Jag vill tala öppet om det & likaså skrika av lycka när jag är glad. Just nu är jag stressad, men glad. Hur det nu kan gå ihop:) Jag är glad för att ni uppvaktar & är en del av min vardag. Tillsammans är vi starka.

​Vad gör ni ikväll? 

Likes

Comments

Måndag:
Kolla matte prov, göra tyska ordtest & engelska, matte & tyska pass.

Tisdag:
No prov & laborationsrapport inlämning. Förbereda inför tyska & svenska redovisning.Lämna in bild slutreflektion. 

Onsdag:
Bild inlämning & ha matte genomgång. Kunna berätta om tre valfria gymnasium som intresserar mig. Sedan ska jag skriva upp mig på seminarie lista inför kommande veckas seminarium i so. Samt öva inför tyska redovisningen och matte redovisningen. 


Torsdag:
Simning, musik & tyska muntlig redovisning.

Fredag:
Matte redovisning och svenska redovisning. På eftermiddagen blir det stallet & att umgås med hästarna.

Lördag:
Då kommer en av mina närmsta vänner & sover hemma hos mig. Det blir att äta gott & att umgås. Det står även en flygning med pappa på schemat (om vädret tillåter).

Söndag:
Blir att hitta på nått kul med kompisen. Framåt kvällen blir det att dra upp lite engelska & so plugg. Annars så blir det att träna lite styrketräning.

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Jag kände att jag behövde sätta mig ner. Unna mig lite egentid & informera er. Det har blivit lite svajigt med bloggen på den senaste tiden & jag känner att jag är skyldig er en förklaring. Ni är ändå en stor del av min vardag då jag väljer att spendera min vardag offentligt. Ni får lära känna mig & ni har troligtvis redan fått en uppfattning av mig nu i dagsläget. Ni vet att jag älskar att blogga. Ni vet att jag älskar att skriva & uttrycka mig öppet. Ändå har ni så mycket mer ni behöver veta. Under hela min bloggperiod så har jag älskat det här konceptet. Gått in för allt helhjärtat & lagt betong i varenda ord. Det vill jag tro att jag gör fortfarande. Sedan går tiden lika fort som vi hinner knäppa med fingrarna. Dagarna rusar iväg & timmarna räcker inte till. Jag ska vara där & här, vara alla till lags & själv hinna med mig själv.

Men...

Ibland hinner jag inte. Jag har ingen fritid. Det svider i hjärtat att säga det & jag har nästintill nära till gråt. Jag är så stressad. Det kanske beskriver lite av den stressen som jag befinner mig i just nu. Sedan så går jag lätt in med hela röda hjärtat & lägger ner mycket energi på saker för att jag vill åstadkomma något bra. Jag vill prestera bra & prioritera plugget högt. Men de senaste veckorna har jag ställt mig frågan, mår jag bra av det? Det är stort sätt det enda jag gör för att plugget är lika högt som det är brett.

Jag längtar tillbaka till denna stund. Där jag hade ett helt långt sommarlov framför mig & det största besväret var om jag skulle ta en Magnum eller en Daimstrut nere på landet. Jag hade sommarens bästa resa framför mig & jag var lugn ända in i själen. Idag är jag inte det. Jag går på högvarv & prioriterar plugg framöver mig själv. Och sedan bloggen. Min plattform där jag får uttrycka mig själv. Ett ställde där läsare får ta del av min handling för att kunna relatera till sin egen. Jag vill finnas för er också.

- Men hur prioriterar man då tiden?

Jag vill blogga. Jag vill få bra betyg. Jag måste bara finna en balans för att det ska kunna fungera i det långa hela. Just nu fungerar inte bloggen. Det är så många bollar i luften så att det blir ansträngande för mig att hålla uppe alla samtidigt.

Jag skulle vilja bolla tanken med er. Jag behöver er & jag behöver finna mig själv. Jag behöver hamna i ett slags lugn, klappa mig själv på axeln & beundra min insats. Precis som ni där ute. Det är behövligt. Hur ska man i egentligen prioritera tiden för att man ska hinna med allt? Styrkekramar till er & till mig själv. Det behöver vi.

Likes

Comments

Det var full fart igår. Pappa fyllde år & vi fick över lite folk. Det bjöds på lunch, tårta & presenter. Det blev verkligen en toppen dag. Framåt kvällen så smög sig stressen över mig med plugg. Den här veckan kommer verkligen bara att bestå av inlämningar, prov & redovisningar. Så det finns en hel del att göra. Igår kväll skrev jag klart min novellanalys. Det var verkligen super skönt att få den är klar. Den kräver ju verkligen sina utvecklade resonemang för att texten ska kunna få ett utvecklat innehåll. Nu känner jag mig lite lugnare iallafall. Idag ser min dag ut såhär:

1. Jag ska göra klar slutreflektion i bilden för att få respons imorgon.

2. Jag ska läsa tre noveller och sammanfatta dem.

4. Jag ska öva på tyska glosor till ett ordtest i veckan.

5. Och jag ska öva på ett no prov tills på tisdag.

Annars utöver plugg vad ska jag göra då?

1. Jag ska ta en promenad. Tror det är behövligt för lite omväxling från plugget. Annars är det lätt att jag blir fast och att en hel söndag går till plugg. Jag går fortfarande runt med träningsvärk så det får bli en lång promenad istället. Tror att det är behövligt efter allt gott man åt igår;)

Hur ska ni spendera eran söndag?

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Vilken dag som jag hade igår. Den måste nog varit en bland dem roligaste fredagarna på länge. Jag hann tyvärr inte med ett blogginlägg, ledsen för det. Jag for mellan olika ställen att tiden aldrig fall till rätta för mig att sätta mig ner & skriva. Men jag gör det nu. Gårdagen var verkligen magisk. Jag gick till skolan som vanligt & gick på en föreläsning på det gymnasium som jag vill gå på framöver. Skolan i helhet kändes super. Det känns som att det kommer att bli ett lyckat val om jag väljer det.

Sedan så gick jag & några tjejkompisar och åt lunch på stan. Vi hade en av oss som fyllde år, så vi ville fira henne lite extra. Det var verkligen super mysigt. Efter skolan så tog jag & en kompis moppen hem. Vi gjorde i ordning oss för stallet & åkte dit efter vi hade ätit ett lätt mellanmål. I stallet så ryktade vi hästarna innan vi red ut. Det var verkligen mysigt att få rida ut med en av sina närmsta vänner. Att bara snacka, umgås & samtidigt göra det som man brinner för var magiskt. Kvällen spenderade vi ihop. Vi tog moppen hem & åt tacos med familjen. Det är bland min favorit mat också, haha ;)
Det kändes passande när det var fredag.

Sedan, ännu en gång tog vi moppen in till stan för att köpa lite godis. Godis är ju något som vi prioriterar högt en fredagkväll. Sedan så spenderade vi kvällen hemma. Vi skrattade ihjäl oss till bonde säker fru för att vi inte fick igång idol. Det var verkligen super roligt. Det blev ett långt inlägg, men ville delge mig av allt roligt som har hänt. Sedan så ska jag ge er en massa bilder så att ni har något roligt att kolla på. Hoppas att ni hade en fin fredagkväll.

Vi hörs mer under dagen, kärlek

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Stressad, stressad, stressad. Så mycket att göra och så lite tid. Jag vill göra bra ifrån mig överallt & jag väljer alltid att lägga ner hjärta och själ i allt som jag tar mig för. Bloggen får en mindre uppdatering och när det väl blir av, när tiden faller till rätta, så vill jag vara alla er till lags. Möta upp er i kommentarerna & kunna berätta öppet om annat. Jag älskar ju att blogga, det vet ni. Ända sedan första inlägg som jag skrev här på bloggen så har jag älskat det. Jag har lagt betoning i varje ord & kunnat stå 100% för allt som jag har sagt. Ni vet att jag beundrar er & bloggandet i helhet. Men den tar stryk pågrund av annat. 

Hela kvällen/eftermiddagen så jag jag dränkt mig själv i plugg. Bokstavligen. Jag har försökt att lära mig en ny inrikting i matten men istället satt krokben på mig själv. Jag behöver fler underlag för att jag ska kunna utföra det. Det går inte ihop annars. Istället så planerade jag upp inför nästa vecka. Strukturerade upp allt som skulle göras & fortsatte med många av dem redovisningarna. Jag försöker nå bästa betyg samtidigt som jag försöker balansera upp socialt & att få annat att gå ihop. Är det verkligen rimligt?

Kan vi inte lyfta den frågan här på bloggen. Oavsett om man är ambitiös i skolan eller väljer att lägga mer tid på annat. Hur tänker ni kring skolan?

Likes

Comments