Hallå hallå! Hur mår ni? Höstlovet börjar närma sig sitt slut nu även för mig. Vi hade nämligen studiedag idag också vilket för övrigt var väldigt välbehövligt. Den här veckan bjuder nämligen på två inlämningar och två prov. Härligt att börja första veckan med en rivstart. Det känns att man är igång! Men vad hände på ledigheten då? Jag har återhämtat mig, tagit välbehövliga träningspass och grottat ner mig framför tv:n bland täcken och kuddar. Sedan har jag räfsat och gjort fint på landet, överraskat mormor och morfar, haft husvisning, strosat runt på IKEA och dagdrömt om lägenheten och träffat min älskade bror. Snacka om fulländat lov. Precis så ett lov ska vara bortsett från hur fort det går!

Idag har jag för första gången på en vecka tagit fram plugget. Jag har bläddrat bland sidor, läst artiklar och skrivit på inlämningar. Med andra ord är det mindre plugg till veckan vilket är super skönt! Det känns både behövligt och avkopplande. Idag tog jag även en promenad runt större delen av området där vi bor. Det slutade med att jag kom hem 1,5 timme senare. Det var minst sagt mysigt att bara strosa runt bland löv och höra ljudet av Melissa Horn i öronen. Det är inte ofta man går intill vattnet strax efter tio en måndag. Inte heller är det ofta himlen är alldeles blå och vattnet är alldeles spegelblankt.

Hoppas att ni har haft en fin ledighet, annars hoppas jag att ni har haft en härlig jobbvecka. Ta hand om er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej och godmorgon på er! Hoppas att allt är toppen med er. Med mig är det bara bra. Jag vaknade faktiskt upp med ett leende på läpparna idag. Dels för att det nalkas Linköping och IKEA, lite köksinteriörer ska nämligen införskaffas och jag ser otroligt mycket fram emot det. Flytten går om bara 27 dagar! Sedan gjorde jag en supermysig fika igår med en gammal klasskamrat. Vi tog rekord i fika tid och det blev bara roligare och roligare desto tiden gick. Super kul att träffas igen!

För tillfället är jag så glad. Jag kan med handen på hjärtat säga att efter regn kommer solsken och att saker och ting oftast händer av en anledning även fast det kan kännas jobbigt i stunden. I många fall går man oftast stärkt ur situationen och lär sig någonting av det. Det har jag gjort. Jag vet att kärleken kan vara svår och hjärtskärande. Men jag vet också att den kan vara alldeles alldeles underbar. Vi alla har ett behov och kärlek. Och vi alla dras mer eller mindre till den. Idag går jag med tusen leenden och med varmt hjärta. För jag vet att efter regn kommer solsken. Å efter solsken kommer kärlek i all oändlighet.


Kärlek till er!!

Likes

Comments

Hej på er! Det var ett tag sedan sist. Nu har jag mitt efterlängtade höstlov och jag är överlycklig över det. Sista skolveckan bestod av ett flertal redovisningar, både i skriftlig som i muntlig form. Det krävdes en hel del förberedelse och jag la ner både hjärta och själ i alla arbeten. Nu kan jag däremot lägga plugget på hyllan och bara koppla av! Det känns som att det är precis det som man behöver. Det här lovet kommer jag att bara fokusera på återhämtning. Jag kommer att koppla av, vila och samla kraft till vad som väntar efter lovet. Jag kommer även att göra en liten utflykt och kolla på inredning. Det väsentliga har redan införskaffas men jag kan ju inte låta bli att fantisera om hur det kommer att bli. Lite spännande är det allt. Flytten går nämligen om en månad, otroligt vad fort tiden går!

Idag har jag tränat. Jag har faktiskt precis avslutat mitt träningspass. Jag körde igenom hela kroppen idag, bättre att träna hela kroppen på en gång när man ändå är igång känner jag! Jag tränade faktiskt ute idag. Kanske lite annorlunda när det är fem grader ute, men det var både avslappnande och skönt! Ibland är det bättre att träna ute där det är svalt istället för att vara varm inomhus. Jag använde mig lite av hantlar och gummiband och jag blev förvånad över hur mycket man kan göra med det! Det är allt man behöver för ett träningspass. Å andra sidan får man inte glömma bort att det ska vara roligt också.

Något som jag vill lyfta generellt är att det inte finns några måsten. Bara saker som man behöver uppmuntras till för att kunna genomföra. Det behöver inte röra träning, utan det kan röra ens vardagliga livsstil. Man behöver hitta motivation om det känns jobbigt och man behöver ta egna ställningstaganden när det kommer till beslutsfattande. För valet är alltid vårt. Det finns mycket man inte måste.

Kärlek <3

Likes

Comments

Det är så otroligt mycket som har hänt sedan sist. Det finns saker som jag redan har delat med mig om. Annat har jag fortfarande kvar på hjärtat. Tiden går så fort. Man får räkna hur många dagar som har gått sedan man sist stannade upp och tänkte. Och man får försöka minnas hur många dagar som har gått sedan man sist utförde en handling. Minst sagt. Tiden går fort. Hösten tappar löv snabbare än vad man hinner blinka. Plötsligt vaknar man upp till färger utanför ens fönster och man frågar sig när de fick möjlighet till att falla. Man lyssnar på fåglarna men hör att de blir tystare ju längre tiden går eftersom att kylan börjar smyga sig in. Alla söker sig hemåt. Man letar fram halsdukar. Vinterjackor likaså. Våra händer letar sig längre ner i fickorna och vi springer emellan affärer, ser juldekoration plockas fram i slutet på oktober. Man frågar sig, vart tar tiden vägen? Vilka månader har jag missat?

Någonstans är december månad mer än välkommen. Den kommer att erbjuda så mycket nytt att jag knappast kan hejda mig. Jag står med öppna armar för att se vad den kommer att erbjuda. Den kommer att ske en flytt och en jul i ny lägenhet. Det ser jag fram emot även fast minnen finns bevarade här. En hel uppväxt finns inom dessa väggar. Skratt har studsat längs väggarna och kärlek har fyllt våra rum. Men allting har sin tid. Allting har sin förändring. Ingenting varar för evigt. Tur är väl ändå det? Om det inte skulle ske någon omväxling skulle man aldrig kunna se det från en annan synvinkel. Man skulle aldrig kunna se hur bra man har haft det. Och man skulle aldrig kunna se hur bra det kunnat bli om man aldrig gav det möjligheten.

Jag hoppas att ni alla mår bra, sluta aldrig att tro på er själva. Kärlek till er!

Likes

Comments

Veckans roligaste?
Mycket kul har hänt den här veckan! Lite som jag nämt tidigare så ser jag att dagarna är vad man själv gör dem till. Mycket kan man själv påverka och göra bättre. Det man inte kan påverka har man inte ansvar över. Men man kan vara en del i att driva det framåt mot en bättre riktning. Det roligaste som har hänt den här veckan var när hela skolan samlades för att utföra handlingar (utifrån egen vilja) för att skapa en bättre gemenskap på skolan. Behövligt och kul. Vissa gick in för det mer än andra, men många var ändå en del i att påverka. Och jag kan konstatera att det var kul med spontana komplimanger, leenden och hälsningar. Mer av sådant!

Veckans bästa nyhet?
Det var helt klar när jag fick beskedet om att vi hade fått en lägenhet. Jag kände både lättnad, glädje och längtan. Jag var så otroligt lycklig och glad över att vi hade hittat en lägenhet som kändes rätt. Den första december blir det inflyttning och jag längtar mer och mer för varje dag. Jag kan nu uppriktigt säga att efter regn kommer solsken. Det stämde.

Veckans lärdom?
Det som ger en negativ energi ska man inte omges av. Man väljer själv sina val och man har ett val i att se vad som är rätt för sitt eget bästa. Man behöver inte. Man måste inte. Men man måste må bra och prioritera sig själv.

Veckans mest komiska?
Det kom fram att en av min klasskompis bor i samma hus som jag ska flytta in i. Inte nog med det så bor vi i samma trappuppgång. Sedan så jobbar vi på samma jobb. Kan det blir mycket mer komiskt?

Veckans mysigaste?
Jag föreslog en mysig och spontan fika med en ny vän från gymnasiet! Vi tog en fika ihop efter skolan och lärde känna varandra. Det var en fin och stark tjej, och det blir garanterat flera fikastunder framöver!

Veckans längtan?
Jag längtar till julafton och till att flytta in i min nya lägenhet. Samtidigt som jag längtar tillbaka till sommaren och värmen, fågelkvitter och sommarbrisar. Havet och skriande fågelmåsar i skärgården. Kluckande vågor som slår mot bergshällar. Fötter som pendlar fram och tillbaka i stilla vatten. Det finns mycket jag längtar till. Kanske är det även det som gör att det blir så underbart när det infinner sig? 

Hoppas att ni alla mår bra, kärlek till er!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att solen skiner på er idag. Vad har ni gjort idag? Själv har jag haft matte och engelska föreläsning. Jag slutade tidigt och gick därefter och laddade mitt busskort. Otroligt att det kanske var sista gången som jag laddade mitt busskort. Vi flyttar nämligen om en månad närmare skolan. Jag längtar redan efter längre sovmorgon! Inte nog med det så har det hänt mycket sedan sist. Ett prov har tagit upp mycket tid, ett besök i Linköping har gjorts och långmys med en kompis har hunnits med. Och mycket mer! Otroligt vad mycket man kan hinna med bara på några dagar.

Hösten har på några dagar kommit närmare och syns nu tydligare än någonsin. Jag knäppte dessa magiska bilder på vägen hem. Träden är alltid lika fina, alltid lika tydliga att urskilja årstiden på. Efter en kämpig bit hem med mycket (inom parentes härlig) träningsvärk kom jag äntligen hem. Sedan dess har jag pluggat, ätit och pluggat ännu mera. Inte mycket annat har hunnits med, men en massa mattetal har gjorts vilket är positivt. Nu har jag min efterlängtade paus från plugget. Behövligt. Man måste koppla bort det för en stund för att få plats till att kunna tänka klart. Så är det i egentligen med allt. Även med sådant som man tycker mindre om. Man behöver ge något tid för att själv kunna förstå. Hoppas ni alla mår bra, ta hand om er! 

Kärlek <3

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni alla mår toppen. Jag mår bättre än bra. Jag kan nu efter en lyckad oktoberfest, lägenhetsvisning och skolvecka säga att fredagen den trettonde kan vara riktigt bra. Veckan avslutades på ett bättre sätt (!!). Igår så fick jag kila iväg lite tidigare från skolan för att titta på en lägenhet. Jag kan bara säga ett enda ord. Kär. Jag älskade den. Det ena led till det andra och den första december blir ett datum att ringa in med hjärta i almanackan. Klura på det ni.

Jag tillsammans med mina två mammor (nära relation som vi har!!) firade in helgen på ett mysigt fik. Sedan tog vi en titt i några affärer innan vi var tvungen att springa vidare. Jag gjorde mig i ordning hemma och hämtade sedan upp en kompis påväg till förfest. Sedan blev det dans dans dans hela kvällen lång. Strax efter två kom jag hem och jag kan konstatera att jag slocknade snabbare än vanligt. Fredagen den trettonde kan erbjuda mycket kul ändå!

<3

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att allt är toppen med er. Med mig är det bra. Min vecka är helt fullspäckad med redovisningar. Det känns som att man bara har sprungit mellan lektioner och redovisningar de senaste dagarna. Efter skolan så har jag klämt in en fika stund här och där med kompisar för att försöka tänka på något annat. Jätte mysigt var det! Det är lätt hänt annars att man bara prioriterar plugg. Imorgon väntas det ett engelska tal och massa pass. Underbara torsdagar. Sedan nalkas det oktoberfest på fredag! Men först blir det att skriva en svenska roman analys. Det känns som att helgen kommer att bli värdefull och behövlig.

Inte nog med det så fyller pappa år på söndag och det blir att fira honom. Då ska vi även möta upp min bror (!!). Alltid lika kul att träffas. Det nalkas också husvisning och lägenhetsvisningar. Det ligger mycket känslor i huset men jag börjar acceptera det mer och mer. Förändringar kan leda till något bra. Som i sin tur kan resultera till något ännu bättre. Åtminstone vill man tro att efter regn kommer solsken.

Hoppas att ni har haft det bra sedan sist och att ni har haft en fin vecka. Kärlek till er!! <3

Likes

Comments

Det är en ny dag i oktober månad. Löven har börjat falla och lägga sig likt ett täcke över gräsmattor. De lägger sig över all grönska och döljer allt som tidigare blommat. Allt som tidigare varit vackert. De gräver sig ner bland växtlighet och döljer allt förnuft, allt förtroende och skuggar över ännu en sommar och välkomnar mörker. Som om sommaren aldrig existerat. Någonstans under löven vilar det en hemlighet. Någon väntar på att bli sedd, uppmärksammad och tilltalad. Någon under löven väntar med tyngd på sina axlar, utan att bli hörd. Utan att bli uppmärksammad. Någon försöker ta sig ut, få luft och bli fri från förtvivlan. Likt en fallen ängel.

Jag trycker min hand längre ner i jackfickan och försöker leta fram en varmare plats att vara på. Denna dag har kylan börjat smyga sig in. Det märks när jag andas in och hur den fuktiga och svala luften brer sig runt i mina lungor. Jag ryser till och andas ut samtidigt som jag ser hur luftpartiklar figurerar sig på en grå himmel. En kall vind tränger sig in bland mina ytterkläder. Jag försöker motvilligt dra åt mig halsduken samtidigt som jag vägrar att inse att sommaren är förbi. Jag skakar motvilligt till och fäster min blick längre fram. Gatan står tom och grå. Några kvinnor med barnvagnar är det enda jag ser. Barnen ser lyckliga ut. Deras skratt kastas längs husväggarna likt ett sorl och borrar sig ner i mig likt ett själsligt pirr. Ovetande är ändå barndomen. Bredvid mig möter jag en man som tittar på mig med en förtvivlad blick. Hans händer letar sig ner i fickorna samtidigt som hans axlar söker sig uppåt. Han letar efter harmoni men finner den inte på en kall, grå gata som denna. Han passerar mig och jag ler hoppfullt. Jag får inget svar tillbaka.

När jag närmar mig ingången till skolan drar jag av mig halsduken. Värmen känns närmare än någonsin. På väggarna sitter planscher på en bättre värld och hur alla ska vara behjälpliga till att uppnå den. Jag möts av leenden och skratt. Handflator som läggs mot varandra och armar som läggs om varandra. Någon hälsar på mig och jag sträcker fram min hand. Jag följer efter och vi inleder en dialog. Alla intryck av skolan tilltalar mig. Min blick klättrar sig upp längs väggarna och sorlet som når mig i matsalen ger mig känslan av gemenskap. Trots att det ger mig ett varmt och harmoniskt intryck, betyder det inte att det är stämningsfullt på alla platser i samma byggnad. Någonstans bakom skåp och skolgård finns det alltid hemlighet bevarad. En hemlighet som får någon att vilja bli fri från förtvivlan och ta sig ut. Bland sorlet och oändligheten ser jag en pojke. Han har händerna i jeansfickorna och jag ser hur han letar efter bekräftelse och gensvar. Ingen möter hans blick. Ingen ser honom. Ingen lägger märke till hans cirklar han gör med fingret. Ingen lägger märke till bilden han instruerar av en bättre värld. Ingen annan ser den mer än jag. Senare under dagen möter jag honom igen. Jag känner medkänsla och oumbärlighet till att prata med honom. Jag lägger min hand på hans axel och säger. Jag ser dig. Du är stark. Ingen ska få trycka ner dig. Sedan vänder han sig om. Han är för tacksam. För lycklig för att besvara det. Jag kan ana hur hans ansikte speglas i en fönsterruta. Han ler. Hela han strålar av lycka. Han stannar och vänder sig om mot mig, lyfter sin ena hand och ger ifrån sig ett leende. Som om han vore en fallen ängel som väntade på att få bekräftelse. Som om han försökt ta sig ut, få luft och bli fri från förtvivlan.

Det är en dag i jasminens månad och jag är på väg hem. Parkerna står tomma på löv och träden blommar. På parkbänkarna sitter en man med sin fru. Framför sig har dem en barnvagn. Barnet skrattar och föräldrarna tittar på varandra. Med en sådan ömsesidig kärlek som får mig att längta ännu mera. Plötsligt avbryts deras tankar och deras blickar dras mot mig. Som om de hört min tanke. Som om de hört min talan. Något i deras ögon får mig att hejda mig. Något i deras blick får mig att bli påmind. Jag minns dem. Bakom stadens sorl och bakom en trädalé ser jag en pojke. Han är lycklig och skrattar till musiken som han går runt och nynnar på. Jag ser inga händer i fickor och jag ser ingen som letar efter uppmärksamhet och upprättelse. Löven har sedan tidigare lagt sig över all grönska och gömt allt som tidigare varit vackert. De har sedan tidigare grävt sig ner bland växtlighet och gömt förnuft, förtroende och välkomnat mörker. Någonstans under löven vilade det en gång en hemlighet. Någon väntade på att bli sedd, uppmärksammad och uppmuntrad. Någon väntade med tyngd på sina axlar, utan att bli hörd. Utan att bli uppmärksammad. Någon försökte ta sig ut, få luft och bli fri från förtvivlan. Likt en fallen ängel. Kanske kan ett leende på en grå gata i oktober månad ha mer betydelse än vad man tror. Kanske kan några ord vara mer meningsfulla än svårigheten i att uttala dem. Kanske kan ord och leenden komma vid rätt tillfälle i livet, kanske kan någonting sorgligt bli till något riktigt bra när en blick möter någon annan. *

Likes

Comments

Hallå hallå! Det var länge sedan som jag skrev här sist. Jag tittade in här en sväng igår men lyckades olyckligtvis radera mitt inlägg, inte lika kul. Därför skriver jag ett lite längre inlägg nu! Kanske var det en mening med det också? Min blogg uppdatering är inte den bästa när jag går i skolan hela dagarna, jobbar och socialiserar mig. Önskar dock jag kunde göra oftare. Jag har så mycket roligt att berätta! Men jag får väl bara landa i att det är mycket nu och att det kommer några inlägg då och då. Bättre kvalité framför kvantitet, eller hur? ;)

När vi rensade hemma och städade så hittade jag en gammal debatt/krönika som jag hade möjligheten till att publicera i en tidning. Idag är det drygt ett och ett halvt år sedan, otroligt hur fort tiden går! Jag minns än idag då jag skrev den, hur jag tänkte och hur jag kände. Hur jag ville påverka och hur ja ville få andra att känna. Jag minns hur mina ord blev till meningar och hur mina meningar sakta men säkert fick varsitt budskap, varsitt stycke. Jag minns när den blev publicerad. Jag minns min glädje. Min längtan. Mina förhoppningar. Idag läser jag den igen. Bearbetar och återupplever. Reflekterar och inser hur mycket som kan hända på ett och ett halvt år. Hur mycket som kan få plats till att infinna sig, ta plats och utvecklas. Hur mycket som texten lyser mina värderingar. Vem jag är. Vad jag tror på. Än idag.

Hur har eran dag varit för övrigt, hur mår ni? Min dag har varit grå och ganska så lång. Jag fyllde den med plugg hela eftermiddagen/kvällen och med ett matte prov. Sedan så gick jag och köpte en sallad på lunchen. En kanelbulle fick det även bli nu när det är kanelbullensdag! Man får ju passa på. Nu är det tanken att jag ska gosa ner mig i soffan framför en bra bok, som även visar sig vara skolrelaterad! Tar skolan över våra liv?

Jag är så tacksam och glad för alla som stöttar och visar medkänsla, kärlek eller omtanke i situationen som jag befinner mig just nu. Ni är underbara. Glöm aldrig att ni är fantastiska! <3

Likes

Comments

Hej på er! Vad gör ni en lördag som denna? Hos mig är det strålande sol och blå himmel. I skrivande stund sitter jag nämligen ute på balkongen med filt och kuddar. Man har på löven kunnat konstatera att hösten är här. Kylan känns av den också. Filt och kuddar känns därmed behövligt. Men solstrålarna är ju fortfarande för svårt för att kunna avstå och tacka nej till. Idag så har jag träffat en kompis inne i stan. Vi möttes upp för en gemensam lunch på Spicy hot. Ett vinnande koncept funkar ju alltid. Vi kollade även lite i affärerna innan jag var tvungen att springa vidare till en lägenhetsvisning. Om ni har läst mina tidigare inlägg så har det varit dolda budskap för vad som ska komma skall. Vissa har kunnat se innebörden i orden, andra har kunnat relatera. Förändringar knackar nämligen på min dörr. Kanske är det även dags för mig att tacka och bocka och öppna den. Kanske så väntar det något bra bakom den.

Ikväll så ska jag iväg återigen för lite födelsedagsfirande. Två tjejer som jag känner har fyllt år och hela tjejgänget ska samlas för att fira dem. Det ska bli jätte kul att träffa alla igen efter en uppstart på gymnasiet. Tanken är att jag ska spendera min kväll där, vilket ska bli mysigt! Imorgon så nalkas det en gymdejt på förmiddagen (...) och plugg. Men mer om det då! Nu ska jag njuta av min lördagkväll. Hoppas att ni alla får en fin kväll, massa kärlek till er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni alla mår toppen. Idag har jag haft en lång dag i skolan. Jag började strax efter åtta och kom hem lagom till middagen. Skoldagar när dem är som bäst. Efter ett kommunikationspass om medias roll i samhället, flertal skrattattacker till en imiterande lärare för att få matte uppgifter till att låta roligt, efter engelska hörförståelse och tyska glostest började skoldagen lida mot sitt slut. Det är otroligt hur mycket kul man kan klämma in på en dag!

Väl hemma så väntade det mera plugg. Imorgon har jag nämligen en tyska inlämning och en svenska diskussion. Jag började även att skriva på en novell som jag hoppas på att kunna visa er inom en snart framtid. Men mer om det inom kort. Igår hade jag även mitt första utvecklingssamtal på gymnasiet. Jag är så otroligt glad över mitt gymnasieval och över alla personer som jag har haft möjlighet till att lära känna. Super nöjd är jag även med våra mentorer som är så otroligt peppande, drivande och engagerade i våra arbeten. Det får man aldrig nog av. Det uppskattas. Genom förtroende och stöttning mår man som bäst. Genom mål och bearbetning utvecklas man som mest. Glöm aldrig att det är ni som avgör era handlingar. Det är ni som skriver er historia. Det är ni som sitter med ansvaret, med drömmarna och visionerna. Våga sväva, våga lev och våga tro. Jag tror på er!

Kärlek

Likes

Comments

Godmorgon på er! Det har hänt mycket sedan jag skrev här sist. Jag har fått höra så många fina och kloka ord från er sedan mitt förra inlägg. Jag är så tacksam och glad över att responsen har varit fin och det gläder mig då när det tynger mig. Jag är medveten om att det kommer att bli annorlunda, men bra i slutändan. Det kommer att bli nya intryck och främmande men spännande. Och det kommer att upplevas sorgligt men det är behövligt. Det kommer bli bra. Åtminstone så vill jag tro att efter regn kommer solsken och att det kommer att kvittra som aldrig förr.

Igår morse så mötte jag upp en kompis lite spontant inne i stan. Vi har länge försökt planera in någonting och tog nu tillfället i akt när vi började sent. Vi träffades för en frukost och pratade massor om livet. Jag tog en macka som var enorm vilket slutade med att jag stod mig enda tills vi slutade. Vi fick även lite tid över innan vi började så vi körde en morgonshopping. Jag testade massvis av kläder men inget följde dessvärre med mig hem. Bättre lycka (inom parentes tid) nästa gång!

Efter en massa manusskrivande till ett historiskt reportage i skolan så åkte jag hem. Jag njöt ute på balkongen med värmande solstrålar som nästan kändes som vårens första men som troligen var sommarens sista. Sedan så stod det stallet på schemat. Jag trimmade en häst med mycket temperament men som är rolig att rida. Jag kan med andra ord säga att jag har träningsvärks deluxe idag! Men inte gör det särskilt mycket när jag har studiedag hela dagen idag.

Hoppas att ni alla mår bra. Tack för all fin feedback och kloka ord, det betyder massor! Massa av kärlek till er! <3

Likes

Comments

... så upplevdes det inte riktigt när jag fick beskedet. Någonstans var jag redan medvetet om det. Kanske var det en känsla som jag ville förneka. Kanske var det precis det som jag visste skulle inträffa. Jag vill se någonting positivt även fast hjärtat bultar ut sorg i blodet som får mig bli påmind. Jag vill se att efter regn kommer solsken, att det blir bättre än förväntat och att det blir en vardag fylld med glädje och skratt.

Jag vill inte skymma sorg i utkanten utan stå med öppna armar för vad som väntar näst. Någonting säger mig att det blir spännande men att det kan bli tufft till en början. Det kommer bli flera omställningar och nya rutiner att lära sig, intryck att ta in och smälta och en ny miljö att vistas i. Nya frågor kommer att få ta plats och gamla minnen kommer få mig att bli påmind om förlutet. Jag är så tacksam och glad för den familj jag har. Som har ett öppet och kärleksfullt tänkande. Jag är stolt över att kalla dem för min familj. Och det kommer alltid att vara en för alla och alla för en. Händelser händer av en anledning. Sorg kommer oftast inte utan förvarning. Kärlek kommer oftast inte utan uppvaktande och stolthet kommer oftast inte utan fördom. Utmaningar finns till för att stärkas och livet finns till för att upplevas. Kanske är det en början på något nytt. Kanske är det en början av något vackert.

<3

Likes

Comments

Godmorgon på er! Hoppas att ni har sovit gott. Idag vaknade jag upp till en grå himmel. Inte lika kul men det är väl bara att inse att hösten börjar lyfta sin hand och knacka på dörren. Närmare och närmare kommer den varje dag. Min fredagkväll blev väldigt lugn. Jag tog däremot en fika på stan med en nära vän vilket resulterade till att jag kom hem halv åtta. Hon är två år äldre än jag, men jag har aldrig träffat någon som är så lik som jag. Som delar samma värderingar och åskådningar som jag. Det blev nästan skrämmande hur lika vi var. Det slutade i vilket fall med en fika på tre timmar. Underbart är väl det? Tidigare i veckan så tog jag även en fika med en underbar tjej (som jag troligen mellan allt glömt att berätta). Underbar är även hon och jag är så glad och tacksam för att vi har tagit upp vår kontakt igen. En fikastund är verkligen den perfekta stunden för att samtala. Vi behöver helt enkelt lite mer "mmmm" i livet.

Idag nalkas det jobb jobb jobb. Jag har däremot en väldigt skön arbetstid idag, så det tackar jag för en grå dag som denna. Jag ska strax resa mig ur sängen och göra mig en frukost. Sen blir det att åka iväg och jobba ett tag. Därefter blir det att plugga lite inför kommande vecka. Ett historie reportage ska nämligen in på onsdag vilket känns lite halv stressigt då vi fick uppgiften i förrgår. Men även det löser väl sig på ett eller annat sätt. Livet brukar ju oftast reda ut det själv med lite åtanke och tid.

Hoppas att ni får en fin dag, kram <3

Likes

Comments

Vi är alla människor som har formats genom åren, likt mynt som tillverkats och slipats år in och år ut. Vissa har bytt sin form medan andra har fått sina kanter mer formade än andra. Vi alla ser olika ut. Vi har olika bakgrunder, erfarenheter och åskådningar. Vi alla får vara med om olika händelser under en livsstil. Andra händelser bättre än andra, andra upplevs mer som smärtsamma än lärorika. Kanske finns det en mening med de handlingar som man väljer att utföra. Kanske lär man sig av det. Ingen kan veta om den handlingen hade någon betydelse förr än den dagen då händelseförloppet börjar lida mot sitt slut. Innan man börjar reflektera över vad som i egentligen har haft någon betydelse.

Idag fick jag ett besked. Mitt hjärta slets itu medan mitt förnuft talade om orättvisa. Att livet är mer än orättvist. Att livet är alldeles för kort. Ibland vill jag se att det finns en mening med allt. Jag tror att det blir lättare så. Åtminstone så vill jag tro att man går starkare ur en situation och att man lär sig något som gör att man kan tackla nästa situation på ett lämpligare sätt. Ibland frågar jag mig själv varför jag tänker så. Tankar som orättvisa och ledsamhet fyller hjärtats alla frågor om varför livet är så orättvist? Varför händer det tragiska?

När jag var tolv år spenderade jag mina dagar framför ett papper med tusentals rader. Jag fyllde dem med massvis av ord som jag inte visste innebörden av. Jag målade upp känslor, satte ord på mina fantasier och började skriva mina egna texter. Jag minns också att jag uppmuntrades av en lärare till att fortsätta. Vilket jag troget och passionerat också gjorde. Min passion till att skriva har följt mig så länge jag kan minnas. Det var inte förr än idag, då alla ord plötsligt fick en större större betydelse. Som alla mina berättelser och nedskrivna fantasier plötsligt fick en större betydelse. Den lärare som uppmuntrat mig till att fortsätta göra det som jag brinner för, ligger idag svårt cancersjuk på sjukhus. Det är så ofattbart att livet kan ta en sådan vändning. Att livet kan gå från ett sådant färgglatt mönster till att få en sådan dyster färg som grå.

Vill man då se att det finns en mening med det också? Det vill man inte. Inte vill man tro att det finns en mening med sjukdom, lidande och fruktan. Men kanske finns det en mening med den uppmuntran som jag fick ta del av. Kanske var det där halvåret med henne inte bara väldigt betydelsefullt utan också väldigt givande. Kanske var det hon som började spinna tråden inom mig för att uttrycka mig i skrift och involvera andra människor. Jag är mer än tacksam för att det finns sådana lärare bland oss som sätter avtryck. Som på något sätt formar oss, likt mynt som slipas. Likt mynt som putsas för att upprätta sitt rätta jag. För mig blev mitt mynt mer slipat och format till ett värde. För att personen någonstans såg att under ytan speglades det en passion för att spinna tråden vidare. Jag vet nu att genom uppmuntran och vägledning kan livet ta en vändning. Det vet jag nu. Mer än tacksam är jag för orden och för all motivation som du gav för att hålla min glöd i liv. Genom passion och genom lycka. Genom kärlek och genom uppmuntran fick du mig till att fortsätta drömma och måla upp visioner. Till att idag vilja fortsätta spinna mina drömmar till verklighet. *

Likes

Comments

Godkväll på er! I skrivande stund ligger jag nyduschad och nerbäddad i min säng. Det måste nog vara den första stund på länge som jag kopplar av. Det har slagit mig tanken om att det är så viktigt med att prioritera sig själv och att ta en lugn stund. Men en stressig vardag behövs djupa andetag och lugn och ro. Fast man vill blunda för det så går det inte att sudda över det. Återhämtning behöver alla, stora som små. Jag var någonstans medveten om att gymnasiets plugg skulle trilla in väldigt fort, men det är stressigare än vad jag trodde. Bara idag har jag haft intervallträning, seminarium och prov. Vi kallar det för en vanlig dag.

Några av sommarens mysigaste stunder!! På balkongen en molnig men mysig sommarkväll då vi grillade hela familjen// Någonstans på en klippa på landet nära kusten då solstrålarna värmde som mest// När nära och kära kom över och spenderade en dag tillsammans med oss! <3

Imorgon är det en ganska så lugn dag, däremot så har jag bokat in en efterlängtat fika stund med en kompis. Kvalitetstid med kompisar har varit efterlängtat länge, så det ska bli jätte mysigt! Man för ju passa på att planera in lite skoj när skolans mest viktiga uppgifter för den här veckan börjar lida mot sitt slut. Skönt är det. Som en kompis nämnde, "nu är det två dagar som är ganska så lugna". Det säger lite om ens stressiga schema. Det gäller att passa på, njuta fullt ut och ta vara på livet medan lever det. Låt oss vara tacksamma för det som livet erbjuder. Man glömmer dessvärre bort det när alla rutiner och måsten tar plats i vardagen. Ingen annan än du själv kan avgöra vad som är rätt eller fel just nu. Valet är ditt. Med det sagt, säger jag godnatt. Dröm sött.

-M

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra och att ni har haft en fin helg (soo far). För den är ju faktiskt inte riktigt slut än. Vad har ni hittat på hittills? Själv har jag njutit av sommarens troligen sista solstrålar, lyssnat på en massa pianospel och ägnat större delen av dagarna framför plugg. Den här veckan som jag har framför mig kommer att innehålla en massa redovisningar. Bara tanken av att det är måndag och prov imorgon, gör mig både exalterad över att ha det klart och stressad över att det redan är imorgon. Skolan är allt rolig den.

Igår kväll så kom morfar på besök. Han sov även här inatt. Vi kände att han behövde komma hit när lägenheten stod tom på energi. Familjen finns ju till för att finnas till. Mormor ligger dessvärre fortfarande på sjukhus men jag besökte henne idag för första gången efter operationen. Trots hennes svåra operation och smärta, så sken hon upp likt ett ljus när vi kom in. Hennes ögon gnistrade likt som om hennes längtan inte längre existerade. Vi var äntligen där. På en brits och i sådan miljö ser man hur starka dessa individer är. Vissa svårare däran än andra, men alla kämpar på sitt egna sätt. Min mormor är stark, men vi är starkare tillsammans som familj när alla är krya. Jag älskar henne mer än ord kan beskriva och jag är mer än tacksam över vilken fin miljö hon vistas i. Människor som kan vara behjälpliga och som bara är ett stenkast ifrån. Ni har ett hjärta av guld och är vardagens hjältar. År in och år ut så är det alltid ni.

All kärlek till er, ta hand om er <3

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det den efterlängtad dagen, nämligen lördagen. Jag är så glad över att det är helg. Den här veckan har gått så otroligt fort men den har också innehållit mycket plugg. Med det sagt så kommer jag att plugga mycket idag. En hel del har avklarats under veckan, men inför kommande vecka nalkas en hel del examinationer. Känner att jag behöver sätta mig med det idag för att lyckas så bra som möjligt nästa vecka.

Efter ett prov i svenska och i tyskan igår så åkte jag hem. Jag och en ny kompis (som tydligen hade flera anknytningar till varandra som vi inte visste om) umgicks en stund igår. Det var super kul! Tråkiga men ambitiösa som vi är så drog vi även upp plugget en stund igår, gav varandra tips och trix inför provet på måndag. Därför känner jag mig lite bättre tillmods idag och inte lika stressad över vad som väntar efter helgen. Sedan gjorde vi ju annat kul med såklart! Imorgon ska jag även besöka mormor på sjukhuset. Jag fick en bild igår från när min mamma besökte henne. Det värmde i barnbarnshjärtat att se att hon hade samma glöd i sina ögon. Det var däremot svårt att placera henne i den miljö när hon är så pigg och glad i vanliga fall. Som jag sagt förut, jag är mer än tacksam över vilka fantastiska läkare som det finns! Hjärta er <3

Hoppas att ni alla mår bra! Kärlek till er alla.

Likes

Comments

Vilken peppande och uppfriskande rubrik! Känner verkligen att positiviteten bara är ett stenkast därifrån. Sanningen är att mina senaste dagar, snarare veckor har varit fullspäckade. Efter ett ganska så lugnt sommarlov så drog skolan igång med fullt fart. Inte bara skolan i sig, utan med massa tävlingar och aktiviteter. Jag har även kommit igång med mitt första jobb och arbetat mina tre första pass. Självklart så har det varit roliga och sociala veckor, men det har också varit lite påfrestande med att inte få i sig sin dagliga nattsömn varje natt. Det ska faktiskt bli jätte skönt med att få lite rutiner igen! Trots att veckorna har givit oss mycket.

Dagen i övrigt har varit lång. Jag kom hem klockan halv sex efter flera intensiva pass i skolan. Jag har även tänkt en hel del på min mormor och morfar idag. Dessvärre så fick min mamma ett ledsamt besked igår. Min mormor ligger nämligen på sjukhus och har opererats mot tarmvred. Det gick otroligt fort vilket känns både skrämmande och obehagligt. Men jag är mer än tacksam över vilken fin vård vi har! Nu håller min mormor på att återhämta sig igen och jag är så glad över att hon klarade sig genom operationen, som tydligen var ett svårt ingrepp. Då blir jag bara ännu mer tacksam och glad över vilja fantastiska människor som finns som kan och vill hjälpa andra människor. Ni har ett hjärta av guld och ni förtjänar att lyftas till skyarna för eran fantastiska insats.

Ta väl hand om er! //M

Likes

Comments