Header

Hästar, Om mig, Ponny SM 2017, Äventyr

Hejsan allihopa!

Jag har fortfarande inte blivit frisk än.. och vi har nationella prov i tyska idag, sista lektionen halv tre till halv fyra. Men det är bara att kämpa och få det överstökat!

Igår fick jag hoppa två jättefina hästar jag aldrig suttit på tidigare. Det var superkul! Jag red och hoppade en C-ponny som kallas Cooper, det var ett tag sen jag satt på en sån liten ponny men han bar upp mig jättebra och han är maxad! Sen hoppade jag även en lite grönare D-ponny som kallas Goldie eller ibland Spender då den är efter hingsten Spender S som har tävlats i höga höjder av Maria Gretzer. Den hoppade som tusan vilket var kul men jag höll på att flyga av över hindret första gången då jag inte var beredd på att den skulle hoppa så mycket med ryggen. Båda är till salu 😄 Kontakta Kim Johansson vid intresse👌🏻

Jag ska eventuellt tävla Cooper i Högbo nu i helgen och ska även starta Grålle Gråben som ska få gå sin första LA för i år
😄

Innan jag åkte till Kim som äger Cooper och Goldie så red jag mina i paddocken och hoppade studs. Båda var väldigt fina men tyckte nog det var jobbigt. Det var sååååånt skönt väder så man kunde rida i t-shirt! Sommaren är påväg och killarna slipper täcken. Dock blir Grålle alldeles brun.. De fick även duscha efter studspasset då de båda var dysvettiga.

Idag ska båda klättra och jag hoppas att isen i skogen har smält då vissa stigar är isgator och ingen av mina har brodd. Jag är ganska taggad på att denna skoldag ska ta slut så att jag kan hem och rida i sommarvädret om solen tänkt vakna snart
☀️
Hoppas alla överleva denna måndag så hörs vi
😄

(Film från när jag hoppade hästarna finns på min instagram :
länk

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Både igår och idag har varit så sjukt sega dagar.. jag har nämligen blivit förkyld. Men det är inget att tänka på för idag ska Grålle få träna för Svante Johansson vilket ska bli superkul! Han var lika taggad som Toppen och taktade hela vägen till transporten.

Till dagens ämne. Jag vet att
@tildatrulsson har skrivit om detta tidigare men jag känner att jag måste yttra min åsikt med, angående fortkörare.

För några dagar sen red min kompis och jag ut på en skrittrunda tillsammans vilket var väldigt mysigt fram tills de att vi möter en bil som tänker köra förbi i allt för hög fart! Föraren verkade inte visa någon respekt alls för oss två som satt utan sadel på varsin spänd häst. Vi båda viftade med händerna för att hen skulle sänka farten men nejdå, hen tittar på oss, vinkar tillbaka, kör om och gasar på lite mer.

Har man så himla bråttom att det inte går att sakta ner några meter tills vi skrittat förbi? Nu kan man kontra med "
Man ska inte rida vid en väg om en häst inte är trafiksäker" Ja okej det låter ju logiskt och jag tror inte att någon som vet att ens häst är livrädd för bilar rider där det är trafikerat.

En häst är ett djur, ett flyktdjur, alltså ett djur som flyr när de blir rädda. De kan inte se skillnad på en krokodil och en sten, båda är lika läskiga fram tills att de känner igen formen på objektet. En häst kan vara hur lugn som helst när en lastbil kör förbi men kan samtidigt bli livrädd för en liten Fiat. Bilen tar nog minst skada om det skulle hända något, om man inte är försiktig när man kör förbi kan man riskera både en ryttares och en hästs liv.

Samtidigt måste man lära hästen att bilar inte är farliga och ge sig ut på småvägar där det kanske kommer en bil lite när som och då vet jag att de flesta ryttare uppskattar stort om ni förare bara saktar ner, ni behöver inte stanna, bara sakta ner. 99,9% av ryttare som rider på vägar försöker flytta på sig så mycket som möjligt för att inte vara ivägen så då tycker inte jag att det är för mycket begärt av oss att förarna ska sänka farten.

Jag blir väldigt glad när folk saktar ner och bjuder alltid på ett leende och en vinkning för att visa uppskattning, bara det där med att föraren inte saktade ner när vi var ute och skrittade gjorde att leendet försvann. Man blir så trött på sånna som bara bränner förbi.
Så snälla tänk på det! Och till er som saktar ner: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😄

Hoppas alla får en mysig helg! Jag ska göra något väldigt spännande på söndag som jag kommer berätta mer om sen när jag har lite bilder och så! Ha det bra! Hejdå
😊👋🏼

  • 85 readers

Likes

Comments

Mina åsikter, Om mig, Hästar, Ponny SM 2017

20:e September 2016 skrev jag ett inlägg angående vad folk tycker om min längd och hur de har påverkat mig att vara bland de längsta ganska ofta.

Idag är det dags för en liten uppdatering! Som de flesta vet startade jag mina två första nationella MsvB (1,20m) med Toppen i helgen med endast fyra fel! Jag har alltid fått höra att jag är för stor för att rida ponny, även nu när jag har största sizen som finns på ponny är jag för stor. Några har sagt "du kommer
aldrig kunna starta Msv för du är så lång" men hallå? Vadå aldrig?? Bara titta på mig nu! Jag var två millimeter från att sätta båda nollorna i helgen.

Jag har kämpat länge med att sitta stilla med överlivet och inte störa hästen med mina rörelser, byggt mag- och ryggmuskler, gjort situps varje kväll, stått i planka tills magen bränner. Jag har gett mig fan på att det ska gå, för jag vet att jag kan! Men jag har såklart stött på motgångar, rivit för att jag är sne över hindret, lutat mig för mycket framåt så hästen tappar balansen men jag har lärt mig och jobbar på det än idag. Så säg aldrig att man aldrig kommer klara av något, fine det kan vara svårare men då krävs bara hårdare träning! Det som känns så sjukt bra nu efter all denna hårda träning är att jag bevisat för alla att det går om man vill!

Tänk vad jobbigt för de som sagt att jag aldrig skulle klara att starta högre klasser, nu måste de äta upp sina ord för jag överlevde helgen med bra resultat! Såklart kräver jag ingen ursäkt från någon men jag vill att de som vet att de sagt så tar åt sig och inte säger det igen! Enkelt! Jag säger som jag sa i de gamla inlägget, kommentera inte andras brister eller utseende, för enligt dig kan de va en brist men de kanske blir den människans styrka tillslut.

Ingen måndagsångest här inte, vi har nämligen studiedag
👌🏻 hoppas alla får en bra dag så hörs vi!

Likes

Comments