Header

Ponny SM 2017, Hästar, Mina åsikter, Äventyr

Hejsan allihopa!

Idag har varit en väldigt rolig dag!

Pappa och jag var på träning på Heby båda två. Tyvärr åkte pappa av idag igen men tuff som han är hoppade han upp och fortsatte rida. Hästen var lite tjurig, typiskt sto, så jag fick hoppa upp och driva runt henne för att sen låta pappa sköta resten. Sista vändorna hittade pappa verkligen rytmen och red verkligen superbra så jag är riktigt stolt! Jag måste även tillägga att hästen
inte är särskilt lätt att rida!

Grålle fick även vara med i pappagruppen och vi hoppade en bana på 1meter. Han var superfin på sitt nya bett och verkade trivas väldigt bra! Det är alltså ett bomberbett med sötmetall och tungfrihet. Sötmetallen gör att det smakar gott så att de suger mer på det och tungfriheten gör att stångbettet inte trycker på tungan vilket vissa hästar kan tycka är obehagligt.

Jag måste bara ge en stor eloge till pappagruppen som är så tuffa och rider på som om de inte gjort något annat i sitt liv! Vi saknar dock en medlem och hoppas att han snart kommer tillbaka. Man får alltid ett gott skratt på onsdagsträningarna, bästa sättet att spendera en Lill-lördag på
👏🏻 snart lär pappa bjuda på massor av tårtor efter dessa senaste gångerna haha.🎂

Jag har fått en övning med mig hem som ska stärka min hållning som jag verkligen ska försöka underhålla, jag har haft lite ont i axlar och rygg så detta kanske underlättar något enormt! Och desto mer coremuskler jag har desto stabilare kommer jag bli på hästarna!

Denna helg kommer bli helt fullsmeckad med tävlingar då det är meeting i Sundbyholm och sen på måndag ska jag även starta en Pay&Jump på Cooper igen som ska bli kul då han var sååå fin förra gången!

Just nu är det ganska mycket skolarbete så jag ber om ursäkt om jag inte uppdaterat/skrivit så ofta då jag är ganska sliten i hjärnan
😅 men jag ska absolut anstränga mig och skriva så mycket det bara går då antalet på mina underbara läsare ökat!❤️

Hoppas alla får ett bra slut på skol/jobbveckan och kan slappna av i helgen så höra vi!
😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hästar, Ponny SM 2017, Äventyr

Halloj allihopa!

Vilket väder vi får idag! Jag kan säga att jag är helt slut i kroppen, har träningsverk i varenda muskel jag äger. Vi hade fysträning och sprang i backe på idrotten i onsdags och målet var att pusha sig lite över gränsen och efter det skulle jag träna Cooper på Heby. Han var iallafall superfin på träningen även fast jag hade spagettiben! Sen red jag även en storhäst och trimmade lite.

På torsdagen tränade jag med Toppen och hade även då spagettiben och sjuk träningsverk men även det gick bra och han var superfin!

Dagen efter det var det Grålles tur att träna första utomhusträningen då vi ska tävla utomhus på Sundbyholm nästa helg och han kunde ju inte vara sämre än de andra och förtjänade verkligen en stor guldstjärna! Jag känner att jag kan sitta lugn och vänta på distansen på honom och att han själv taggat ner lite och hittat tillbaka till gamla vanliga Grålle.

Igår tävlade jag Cooper på Rocklunda, Västerås ryttarsällskap, en pay&jump vilket betyder att man inte tävlar mot andra utan man ska bara ta sig runt banan och det brukar vara så att man får hur många försök på sig om man inte kommer över ett hinder och funktionärerna kan hjälpa en genom att lägga ner bommar mm. Sen får man även köpa en rosett om man vill men på vanliga tävlingar så får man bara en rosett om man är placerad. Vi startade iallafall en "LA" (1m) och en "MsvB" (1.10) och han är då C-ponny alltså en storlek mindre än mina egna vilket gör att hinderna blir en dm lägre. I första klassen var jag lite stressad och sköt in honom lite i hinderna men som den guldstjärna han är hoppade han såklart! I andra klassen var han så fin!! Vi rev sista hindret då jag gjorde samma miss som jag gjorde i första klassen så jag måste verkligen öva på att ha is i magen och sitta lugn!

Cooper är till salu så det är bara att kontakta Kim Johansson om ni är intresserade
😊 Han är en maxad C-ponny på 14 år och hoppar allt, helt otittig och är en självförtroendehöjare i högsta klass! Han är verkligen en ponny som sticker ut i mängden och säljs för ett bra pris. Han bär upp ryttare väldigt bra då jag är 1.80!

Idag ska jag köpa ett nytt bett till Grållebus för han har börjat gapa så mycket så jag vill testa ett som ger mer tungfrihet då det raka bettet jag har nu kan trycka på tungan vilket han inte verkar gilla alls.

Hoppas alla haft en bra helg så hörs vi
😘

(Sry för den dåliga kvalitén på filmen! Det är några språng från min och Coopers MsvB)

Likes

Comments

Hästar, Ponny SM 2017

Hejsan allihopa!

Igår var en väldigt effektiv dag! Pappagruppen hade träning men innan det fick jag träna C-ponnyn Cooper som är till salu och ägs av Kim Johansson!

Vi hoppade en bana på 1m (LA) och han var så pigg och glad då vårkänslorna kickat in!

Efter min träning så va det då dags för pappagruppen att skutta runt! Min pappa ramlade av två gånger och landade som en superhero båda gångerna haha. Hästen gick inte riktigt där pappa ville så de vek av åt olika håll. Jag fick testa rida Misty som då är pappas träningshäst och även ridskolehäst på Heby! Hon var så fin och jag tog även ett litet skutt över en sockerbit med henne. Det var roligt att få testa storhäst då de va ett tag sen jag ridit något större än D-ponny.

Idag var jag även på träning med Toppen i Skästa och vi har äntligen börjat hoppa utomhus vilket är superroligt! Idag blev det mest trimmande och så testade vi hoppa en "vattengrav" fast med bara en vattenmatta. Mitt i språnget kom han på att det kanske kunde finnas krokodiler i mattan och tog sig över på ett väldigt krokigt sätt men efter några språng hoppade han som vanligt!

Imorgon så är det träning med Grålle Gråben och det var ett tag sen vi hoppade så det ska bli spännande!

Hoppas alla haft ett bra påsklov och en bra vecka så hörs vi!
😄

(Filmen är på när vi hoppade "vattengraven" första gången
😅)

Likes

Comments