Vi tar en tur till...., Det vanliga livet

Julmarknaderna är i full gång i Tyskland och det höjer julkänslan till toppen. Förra veckan var det julmarknad här i Oberursel, tyvärr var hela marknaden bara under förra helgen, men nu finns det i alla fall en miniversion. Den svenska julmarknaden var också förra helgen, då hjälpte jag till med att grädda svenska våfflor. Det var jättemysigt och äntligen fick jag äta svensk hårdost!! Om jag saknar något ifrån Sverige så är det hårdost, tyskarna är verkligen dåliga på ost här.

Bilder ifrån Frankfurts julmarknad.

Julmarknaden inne i Frankfurt har också börjat, den är i gång varje dag fram till jul. Den var fin men väldigt mycket folk så tyvärr dras mysfaktorn ner lite. Men igår kväll var jag och några vänner på en supermysig marknad i en stad som heter Bad Nauheim. Marknaden låg uppe på ett litet berg så vi fick utsikt över hela staden medan vi drack vårt Glühwein (tyskglögg som inte är lika söt som den svenska).

"Fråga om hon kan ta en bild på engelska istället för på tyska, så det inte blir lika pinsamt"
Haha alltid tabu när man ska fråga om en "turistbild"

Idag ska jag åka till Königstein med några andra vänner och gå på ännu en julmarknad. Superkul och supermys!!

Likes

Comments

Det vanliga livet

Hi, Hallo, Hej!

Wie Gehts? Bei mir, ist gut. Just nu dricker jag te uppe i mitt kök och har det allmänt bra. Känner mig också väldigt glad och tacksam för att jag har det så fint här i Tyskland. Livet rullar på bra helt enkelt.

Igår hade jag några vänner över, jag bjöd på mat och gott vin ifrån trakterna. Jag gjorde det lite för att min födelsedag börjar närma sig, men mest för att jag tycker det är kul med gäster. Något vi ofta pratar om är kulturella skillnader mellan våra olika länder. Ett ämne som går att spinna vidare på i evigheter. Och det är även då man påminns om hur enkelt vi har det i Sverige. Kanske lite för enkelt ibland för jag upplever att de flesta andra Au Pairer är så fruktansvärt ambitiösa och måna om vad de vill göra senare i livet. Inget "jag vet inte riktigt" som de flesta ungdomar i Sverige ofta säger (inklusive mig själv). Utan många jag möter kämpar dagligen med sina mål, dagligen och aktivt.
Hur som helst, vännerna jag träffat här är helt underbara, jag är glad över att vi hittade varandra så pass fort.

Självklart glömde jag heeelt bort att ta bilder igår. Men här är i alla fall gänget ifrån Italien, Schweiz, Tadschikistan och Sverige. - Makedonien, hon var tvungen att gå hem lite tidigare.

Likes

Comments

Det vanliga livet

Bilder från Österrike

Sköna söndag. Mina söndagar här är alltid så harmoniska. Allt förutom bagerierna på förmiddagen och några kaféer har stängt. Alltså kan man inte göra några ärenden, vilket innebär att det är lugnt ute på stan. På löprundan möter man familjer, par, pensionärer och kompisgäng som är ute och går eller springer. Det är härligt att se att det är så många som verkligen tar det lugnt och umgås med sina nära och kära.

Det finns mycket här i Tyskland som jag gillar. De är väldigt duktiga på att göra olika event för alla målgrupper. Förra helgen när det var Halloween gick barnen en "skattjakt" mellan olika affärer. Där fick de göra olika saker, som att måla, finna fem fel osv. När de klarat uppgiften fick de en stämpel och när de samlat alla stämplar läggs pappret med stämplarna i en box och senare på kvällen lottas det ut olika vinster till barnen. Alla barn klär självklart ut sig också.

Hemma hade vi gäster på besök. Helene hade bakat superfina cupcakes och jag och Magnus gjorde soppor till mat. Deras vänner är hur trevliga som helst. Likaså min familj, snacka om bra gästvänlighet. Jag trivs som fisken i vattnet.

Gårdagen spenderade jag tillsammans med Kloé och Gaia i Frankfurt. Vi shoppade och åt sushi, en massvis utav sushi. Vi gick till ett sushi ställe som hade ett "All you can eat" erbjudande, så ja, vi åt hur mycket vi kunde + lite till. Det var den bästa sushin jag ätit. Kocken stod precis bredvid och lagade alla bitar, så allting var färskt och fräscht. Kommer drömma om den sushin väldigt länge.

Senare på kvällen träffade jag flera andra Au Pairer. Vi var ett gäng ifrån Japan, Tadschikistan, Tjeckien, Slovakien, Schweiz, Italien, Makedonien och så lilla Sverige. Det är så himla intressant att hela tiden få träffa människor från så många olika delar utav världen och utbyta tankar och prata om kulturella skillnader (och likheter). Många Au Pairer här har oftast ett större mål, de vill lära sig tyska flytande för att sedan flytta hit, skaffa jobb eller börja plugga. Deras chans till ett bättre och tryggare liv är mycket större här än i deras hemländer. En stor skillnad när jag jämför med mig själv, jag är här för att, ja okej lära mig tyska men också för att ha roligt och få "livserfarenheter" innan jag börjar plugga hemma i Sverige.
Jag är väldigt glad över att få vara här och ta del av olika människors berättelser, tankar kring livet, världen och samhällsproblem.

Jag avslutar detta inlägg med några härliga bilder ifrån vår semester. Jag längtar tills nästa semester som spenderas på skidor istället för i skor...

Likes

Comments

Vi tar en tur till...., Det vanliga livet

Godmorgon ifrån Österrike!
Jag och familjen är nu på semester, just nu befinner vi oss i Sankt Gallenkirch. Igår gick vi en vandringsled i bergen. Som väntat var det hur vacker som helst. Det är något magiskt med topparna och dalarna, de är fulla med en slags harmoni som sprider sig genom hela kroppen.

I eftermiddag åker vi vidare till Zell am See. Ännu en lång bilresa med med gårdagens vandring och en jobbig men härlig backlöpning imorse ska det nog gå att uthärda.

I helgen var vi förresten på Legoland i Tyskland. Senaste gången jag var på Legoland var när jag var typ 9 månader, så det var väldigt kul att se hur det var!

Det coolaste var definitivt alla små komplex de har byggt av lego. Här ser ni Venedig och Frankfurt!

Likes

Comments

Det vanliga livet

I Oberursel växer det hjärtan

Torsdagmorgon och jag har precis ätit min frukost medan jag har målat lite i min art therapy bok. Häromdagen skulle jag köpa nya pennor men jag kunde inte göra det eftersom jag inte hade några kontanter. Det är knappt att man kan köpa någonting i Tyskland med kreditkort, det funkar på kedjorna men annars är det i princip omöjligt. Som i lördags när jag var i Frankfurt och skulle äta lunch, jag var inne på fyra olika ställen innan jag hittade ett som tog kreditkort. Men nu har jag i alla fall kontanter, så nu har jag kunnat köpa mina pennor och behöver inte oroa mig över att gå hungrig, hehe.

och i Frankfurt blommar husen

Annars är allting toppen här i Tyskland, inte för att "kreditkorts problemet" grämer mig något. Ikväll ska jag och ett par andra Au Pairer åka in till Frankfurt och se vad som finns där att göra en torsdagskväll. Och på lördag ska jag och min värdfamilj till Legoland över en natt och sedan vidare till Österrike! Det är nämligen Herbstferien (höstlov) den här veckan och nästa vecka, så det blir lite semester för hela familjen.

I eftermiddag ska jag hämta E på dagis och sedan kommer L hem från fotbollslägret han går på under den här höstlovs veckan. Då blir det mellis, en massa lek och bastel (pyssel).

Kram!

Likes

Comments