Det vanliga livet

I Oberursel växer det hjärtan

Torsdagmorgon och jag har precis ätit min frukost medan jag har målat lite i min art therapy bok. Häromdagen skulle jag köpa nya pennor men jag kunde inte göra det eftersom jag inte hade några kontanter. Det är knappt att man kan köpa någonting i Tyskland med kreditkort, det funkar på kedjorna men annars är det i princip omöjligt. Som i lördags när jag var i Frankfurt och skulle äta lunch, jag var inne på fyra olika ställen innan jag hittade ett som tog kreditkort. Men nu har jag i alla fall kontanter, så nu har jag kunnat köpa mina pennor och behöver inte oroa mig över att gå hungrig, hehe.

och i Frankfurt blommar husen

Annars är allting toppen här i Tyskland, inte för att "kreditkorts problemet" grämer mig något. Ikväll ska jag och ett par andra Au Pairer åka in till Frankfurt och se vad som finns där att göra en torsdagskväll. Och på lördag ska jag och min värdfamilj till Legoland över en natt och sedan vidare till Österrike! Det är nämligen Herbstferien (höstlov) den här veckan och nästa vecka, så det blir lite semester för hela familjen.

I eftermiddag ska jag hämta E på dagis och sedan kommer L hem från fotbollslägret han går på under den här höstlovs veckan. Då blir det mellis, en massa lek och bastel (pyssel).

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi tar en tur till....

Oj vilken härlig weekend vi har haft Warszawa. Resan kan i princip sammanfattas med: "vart ska vi äta?". Maten här är som bekant väldigt billig men inte visste vi att utbudet var så stort och så god! Vi har inte hamnat på ett enda dåligt ställe.

En blandning av bilder på mat vi åt. Imorse åt vi en spännande Israelisk frukost på en resturang som hette Tel Aviv och det var verkligen värt ett besök.

Tummen upp till Warszawas publiv! Vi var på hur många mysiga pubar som helst, så om du gillar pubar -åk till Warszawa.

Old Town, helt fantastiskt. Visste du att 90% av Old Town förstördes under andra världskriget? Däremot kunde de bygga upp en heldel byggnader med deras ursprungliga stenar.

Umschlagplatz. Här var platsen där judarna i Warszawa samlades för att sedan slussas vidare till koncentrationslägret Treblinka. Fruktansvärt.

Vi besökte också Warszawas största park, Park Łazienkowski. Den var hur stor som helst och väldigt maffig. Dock var vädret inte så fint när vi var där, men kan tänka mig att det är jättefint när solen skiner. Vi råkade även gå in i den botaniska trädgården, vilket inte var vår tanke. Det slutade med att vi blev bortfösta av en arg vakt som inte förstod att vi hade gått in av misstag. "Ticket, ticket" var det enda han kunde säga på engelska, men vi hade inga biljetter så stämningen mellan oss blev inte så bra...

Fotovänligstad? Ja, verkligen.

Tack Warszawa för denna gång!

Likes

Comments

Vi tar en tur till....

Från Oberursel till Warszawa, men bara för helgen. Jag, Rebecca och Emilia bokade en weekend hit innan jag visste när jag skulle till Tyskland. Så imorse flög jag hit ifrån Frankfurt, Emilia ifrån Skavsta och Rebecca kommer senare ikväll.

Just nu befinner vi oss på hostelet jag, Emilia och Rebecca ska bo på tills på måndag. Det är ett väldigt fräscht hostel med ett café och en bar på övervåningen och supertrevlig personal. Plus att det ligger i Old Town som är hur vackert som helst. Alltså, Warszawa är verkligen underskattat. Och om ni inte tror mig så kommer ni säkert bli övertygade efter den här helgen, för jag kommer bomba med bilder haha.

Hus, hus och mera hus

Ifall det börjar regna finns det paraplyer till alla.

Likes

Comments

Det vanliga livet

Femte dagen i Oberursel, tiden bara flyger iväg! Dagarna har varit fullspäckade med olika aktiviteter och jag håller på att lära mig alla rutiner. Det är riktigt skoj! Jag har också börjat få en bättre koll på vart allting ligger i Oberursel och hur stort det är. Det är skönt att vi bor mitt i centrum för då hittar man alltid tillbaka, det är bara att ta sig till stadskärnan och vips så är man hemma.

Just nu sitter jag i mitt lilla kök och dricker te. Huset har tre våningar, på den första våningen finns kök, vardagsrum etc. På den andra våningen bor Helene, Magnus och barnen och jag bor på den tredje våningen. Den är utrustad med badrum, kök och två sovrum, superbra verkligen. Fast nu är det första gången jag använder "mitt" kök då jag alltid äter ihop med hela familjen.

Tänkte visa ett par bilder ifrån Oberursel. På bilden ovan ser ni en del utav gågatan där flera affärer, caféer och bagerier ligger.

Grönsakshandeln som har supersöta pumpor!

Likes

Comments

Det vanliga livet

Wow. Min första dag igår var helt fantastik. Den började med en härlig frukost och lek med barnen. Sedan visade mamma Helene och barnen mig runt i Oberursel, som är en jättemysig stad med många gamla hus, det äldsta huset är enda ifrån 1600-talet. Staden är välbevarad då den aldrig har bombades eller blev riktigt förstörd under andra världskriget på grund av att det låg ett fångläger i närheten som gjorde att man inte bombade Oberursel.

Därefter besökte vi ett café där Helene och Magnus vänner hade en födelsedagsbrunch och sedan åkte vi vidare till ett annat firande. På båda ställena har jag fått träffa vuxna och barn ifrån alla håll och kanter i världen. Det har varit otroligt roligt och jag har lärt mig mycket och väldigt många saker på bara en dag, så det känns som att jag varit här mycket längre. Jag stortrivs!

De två sista bilderna är inte tagna i Oberursel utan i en by som låg vid floden Rhein, kommer däremot inte ihåg vad den hette...

Likes

Comments