​Heej! Onsdagar i mitt hjärta.. Eller inte direkt då jag går till 5 idag. Fick se nu när jag kom till skolan att de var inställd första lektion vilket gjorde att de hela kändes ännu mer jobbigt då jag hade kunnat legat kvar i sängen ett bra tag till egentligen. Men Nu när jag redan är i skolan får jag la försöka göra de bästa av saken och plugga ikapp lite. 

Men annars idag händer de inte speciellt mycket asså. Är stallfri idag då jag går så länge så är inte hemma förens lite innan 6 idag så blir lite stressig att få ihop kvällen då. Men annars händer de inget speciellt idag utan en mer dag som man bara vill ta sig igen och komma förbi så snabbt som möjligt. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har detta verkligen varit en slappis dag. Har stall ledigt då vår medryttare har båda hästarna idag så inget stall för mig. Men hästtokig som man är kan jag inte säga att man kan ligga helt avslappnad i solstolen. De börjar allt krypa lite i kroppen på en efter en stund och man längtar allt lite dit bara efter en dag från dem. Men jag vet ju att hon tar super hand om dem så egentligen borde jag bara luta mig tillbaka och se det som en lyx. Men annars har jag inte gjort så mycket mer än jobbat på min bränna och läsa idag typ. Ska fixa lite i huset innan mamma och pappa kommer hem från 3 dagar i Stockholm. Annars händer de inte så mycket mer denna dag. 

Kraam

Likes

Comments

Tänkte jag kunde dela med mig om vilka bloggar jag läser och får inspiration från. Detta är bloggar jga tycker är intressanta och som jag gärna klickar in en extra gång om dagen på. Såklar jag läser lite andra bloggar med men inte såpass ofta som dessa.

Den första bloggen jag läser är Linn Ahborgs blogg. Jag tycker om att läsa hennes blogg då den inte är relaterad till hästar(!!) då de är skönt att bara läsa om något annat än just de jag brinner för. Kollar ju såklart på hennes vloggar med då de är mycket bra enligt mig. Så om ni inte klickat in på hennes blogg någon gång så rekomenderar jag detta strakt för de kommer ni troligen inte ångra. Här är hennes blogg: linnahlborg.se

Den andra bloggen jag läser är Ida Woxlins blogg. Tycker hon är rolig att läsa om då hon inte tävlar på denna högsta nivå men ändå så är hon mycket satsig och har de som mål och ambition och de är riktigt kul att läsa om enligt mig. Här är hennes blogg: Nouw.com/idawoxlin

Nästa blogg jag läser är Cornelia Rylens blogg. Hon är en av mina förebilder inom ridsporten då jag tycker hon har ett sånt sunt tänk kring hästar och sin ridning. Honvågar liksom stå ut och gå sin egen väg inom ridningen vilket jag tycker är super bra. Ni hittar hennes blogg här: corneliarylen.se

​Dn sista bloggen jag läser är Nellie Berntssons blogg. Som många nog redan vet vem de är och läser nog redan så är hon ändå en mycket cool brud som rider mycket bra. För sin unga ålder har hon redan gjort mycket som en själv bara kan drömma om. Så hennes blogg är ju ett måste att läsa tycker jag. Här hittar ni hennes blogg: nelllieberntsson.se

Likes

Comments

Onsdag: Santi hoppade LB stora cupen kval 1 med Santi endast då jag kände att förklassen var lite låg för honom och de kändes onödigt att hoppa den då. Hade ute han och trimmade på förmiddagen för att ha honom mjuk tills eftermiddagens klass då jag hoppade sent på eftermiddagen. Lagom tills den klassen började så sprak de ju upp och blev soligt och varmt vilket jag kände var lite jobbigt då Santi redan är lite mer flåsig än andra hästar och svettas ganska mycket normalt. Men sedan till start så var de lugn och han kändes mer än fräsh. PÅ framridningen var han jätte fin och jag fick endast bra språng vilket kändes super bra. Kan säga att de var riktigt skönt att hoppa upp på Santi igen efter Issac stressrundor. Sedan inne på banan kändes de super och han var riktigt med mig över allt och hoppade super fint. Jag trodde jag rev i kombinationen för han var i båda där men nejdå jag hade haft turen på min sida vilket var mycket kul. Så över 8 vilket var sista i grunden kollade jag upp mot monitioren där resultatet stod och såg att jag var nolla. Rev tyvärr 10 då jag red på honom lite mycket fram och sedan tog tillbaka honom i sista sekund så då kröp han intill hindret istället för att hoppa av. Sedan blev han lite trött fram tills 12 så då kröp han intill där istället för att hoppa va med men den tar jag oxå på mig för jag hade kunnat sitta upp mer och jobbat honom fram tills hindret. Men över lag är jag super nöjd med rundan och allt.

Torsdagen: Gick till final precis då de var 22 ekipage som gick vidare och jag placerade mig som nr 22 dagen innan. Gjorde samma upplägg på dagen innan och trimmade han på förmiddagen innan start för att få han lite mjuk efter att ha stått still en del i boxen och så. Denna dagen var det omöjligt varmare så därför valde jag att rida utan kavaj då de inte gick att rida med kavaj för att de var så varmt enligt mig. Men kände inte av så mycket på Santi vilket var mycket skönt och kunde rida som vanligt fast med lite mer skrittpauser typ. Inne på framridningen så kändes de lika bra som dagen innan och jag fick verkligen en bra känsla tills start och kände mig super laddad inför. Kan säga att enligt mig var denna banan så maxad den kunde vara och ganska tekniskt svår med. Men jag och Santi kämpade oss igenom den och höll nollan tills sista hindret... Jag bestämmer mig av någon konstig anledningen att ta tillbaka ett steg ör att sedan försöka att rida ikapp de vilket resulterar i att han petar den då de var ett guldigt räcke som var ställt så man skulle peta de om man inte kom bra på. Blev fett besviken först men sedan gick de snabbt över för shit asså jag gick in i en maxad LB+ och river sista hindret och resten av banan var klockren. Så nu i efterhand är jag super nöjd och till bonus på de så kom jag ändå på en 13:e plats av 44 starter sammanlagt i stora runda så, så illa pinka var de ju ändå inte tycker jag.

Likes

Comments

Issac, Issac, Issac jag både gillar, hatar och älskar dig på en och samma gång. Issac är 1 på miljonen och kan verkligen bli något stort om han bara förstår vitsen med de hela. Han är så fin och hoppar såå fint men iland slår de slint i skallen och han får all för många tomtar i huvudet för att kunna visa de.

Onsdagen: Hoppade förklassen med Issac för ville att han skulle få komma in och kolla sig om lite då jag inte visste hur han skulle reagera på arenan. PÅ framridningen var han JÄTTE stressad och kunde inte skritta utan tacktade omkring och höll på att stegra sig och en massa sånt. Så hade en mycket dålig känsla inför starten och tänkte nästan stryka mig då de inte fanns någon kommunikation alls mellan oss. Om vi säger så att han var så stressad att han stod och skakade på framridningen när mamma stod och höll mig i ett hörn. Men valde att strata ändå då jag kände att vi var tyvunga att försöka genomföra de och face your fear lite.

Men gud vilken ponny jag har asså han går in och lyssnar på mig i stort sett hela rundan runt och hoppar hela banan med ett ända pet för att vi kom lite nära. Jag var så glad att jag inte visste vad jag skulle göra jag blev såå stolt över han. Mamma började till och med gråta efter start för hon mådde så dåligt när han såg han så stressad innan.

Sedan så skulle jag hoppa LC första kvalet med men då blev de för mycket. Han var ännu mer stressad om de typ ens går men på något sätt så var han de. Men valde då att utgå med han då han bara rusade så fort han fick syn på ett hinder så de blev farligt för hade noll kontroll över han. Så hoppade bara till hinder 4 sedan så sträckte jag upp handen och tackade för mig.

Onsdag: Denna dagen hoppade jag en consulation då jag gick dit i med att jag utgick i första kvalet. Denna dagen var han mindre stressad och så men han var mer fokuserad på saker runt omkring och då blev han lite tittig istället och tyckte de mesta var konstigt runt om. Sedan vid insläppet så krånglade de en massa så fick startsignal så fort jag kom in på banan vilket gjorde att vi inte fick chansen att trava runt och kolla oss kring som Isac verkligen behöver göra för att hinna slappna av innan start. Så därför stannade han på första hindret och sedan sprang han förbi de 3 med. Sedan blev han bara stark och drog iväg vilket gjorde att han sprang förbi 3 hindret igen och då var jag ju ute.

Likes

Comments

​Sorry för as dålig update. Men har gjort en massa och har helt ärligt glömt av bloggen den senaste tiden tyvärr... Men nu har jag inte alls lika mycket och kan mer koncentrera mig på själva bloggen och så i sig. Kommer upp ett inlägg om Varberg och hur dagarna var och hur de gick. 

Hej så länge!! 

Likes

Comments

​Heej! Sorry för ingen update igår men jag hade fullt upp hela dagen verkligen. Var nämligen seritris på ett bröllop så jobbade typ hela dagen och kvällen. 

Men idag är jag ju hemma så då kan jag blogga mer. Kom precis hem från stallet då jag hade utsläppet idag så var där vid 7... No sovmorgon för mig inte. Red Issac över lite bommar och småhinder vilket gick jätte bra. Han börjar verkligen hitta sig själv oh inte bli helt galen vi hoppning hela tiden. Så klart de är mycket kvar och ingen blir ju helg perfekt men känns som vi har något på spåren verkligen. Men detta är ju hemma så i Varberg förväntar jag mig inget. Som sagt han blir ju rätt stressad med en massa hästar och sånt runt sig. Men när jag ändå var i stallet så började jag fixa lite med packningen och sånt. Ska fixa de mesta imorgon för att ha så lite som möjligt att göra på tisdag för då vill jag bara behöva plocka in i transporten och typ rida min små prinsar innan avfärd. 

Men hörs mer under dagen!! Kraam

Likes

Comments

Att vakna upp till nyheter med denna informationen imorse var inget trevligt alls. Blir så besviken på världen och samhället vi lever i nu. Hur kan någon människa ta sig friheten att döda en annan människa eller i detta fallet en massa andra människor? Usch blir så besviken och ledsen att man kan göra något sånt här och att man tror att de är ok också. Ibland undrar jag inte om vi människor är för smarta för vårt eget bästa. Ju mer sådana här saker som händer desto mer säker blir jag faktist. Eller så är vi för osmarta för vårt eget bästa. Som pappa brukar säga när man är arg på någon "den sista idioten är ännu inte född" och som de känns nu så stämmer de nog väldigt mycket. 

Många kanske känner en rädsla kring detta och känner att de inte längre vågar resa omkring. Men varje gång något sådant här händer så känner jag bara att jag blir starkare och starkare i min tro på vad som är rätt och fel. Jag bli inte rädd jag blir taggad att bevisa motsatsen och visa dessa idioter vad som är rätt och fel. Jag vill inte döda dem jag vill visa, instruera och hjärntvätta dem på samma sätt som de hjärntvättar folk om vad som är rätt och fel. Det ska inte få komma undan med sitt hitte på om sin religion, de ska inte få komma undan med sina vapen de ska få sänka sina vapen för oss och låta oss träda in i deras "samhälle" de byggt upp och låta oss ta ner dem en och en. 

Jag kanske låter bruta men detta är den brutala sanningen som vi alla måste se på. Vi männiksor har en tendens att springa från problem eller blunda för dem men nu är den fan dax att öppna ögon och öron och se sig om i världen. För något är mycket, mycket fel och de måste ändras på snabbt.

 Men just nu så tycker jag att vi ska fokusera på att skänker alla min tankar till Nice och Frankrike som land och hjälpa dem komma itllbaka upp på benen igen<3 #prayfornice

Likes

Comments

​Som jag skrev i tidigare inlägg så ska jag till Varberg summer horse show och tävla med Santi. Men bestämde igår att jag skulle ta med Issac med så han får hoppa den lilla cuppen och Santi den stora. Mycket kul att ha med båda och att de har varandra i stallarna. Issac kommer självklart att hoppa under en mycket liten press där målet är att komma över första hindret typ. Allt annat kommer vara en bonus. Kände att för er som kanske kollat startlistorna och blivit lite förvirrade så förstår jag för de har varit lite rörigt men nu sa de vara fixat. 

Annan update har jag inte direkt. Rider hästarna som vanligt nu och de känna mycket bra. Santi är sååå fin nu och känns mycket bra inför Varberg. Hoppade med han idag och han hoppar mycket bra nu oh är i en riktigt fin form. Hoppade bana på dryga 100-110 med kombination och de är ju inget problem alls för honom alls tyvärr filmades de inget men lovar att filma och uppdatera mer nästa vecka när mamma kommer hem från vår stuga där hon är nu. 

Kraam 

Likes

Comments

​Åh igår var jag och en kompis på denna fantastiska filmen<3 Me before you eller livet efter dig som den heter på svenska r en film som jag har velat se sen premiären men som inte har blivit att jag sett av olika orsaker. Men igår så åkte jag in och såg den med en kompis och jädrar rent ut sagt vad bra den var. Precis så bra som jag föreställt mig och lite bättre än så. En film som verkligen får en att tänka om och få ett perspektiv på livet man lever. Så om ni går på bio de närmsta tiden så rekommenderar jag denna starkt!! '

Kraam 

Likes

Comments