Nu är det 4 veckor kvar innan skolan börjar, har ångest ska börja 9an nu F**k nu börja alla NP och det sista året innan gymnasiet och allt hänger på betygen nu. Och nu kan man inte skolka och inte gå på lektionerna för då går det åt skogen, men så länge man gör det man kan så kan man klara det, du måste tror på dig själv för att klara saker och det kommer du göra.

Och ni som sitter hemma och lider av psykisk ohälsa jag vet exakt hur ni känner vissa som ska börja högstadiet byter skola och som får nya klasskompisar som dom inte känner kan vara extremt jobbigt men du kommer att klara det och jag lovar dig det.

Jag vet exakt hur det är att ha psykisk ohälsa för jag har det själv det är skit jobbigt och störande att ha ångest och stress hela tiden och att man måste planera 2 veckor innan man kan göra något det är ett förhinder, och folk som sitter och säger "gud va jag har ångest" säg inte så om du inte har det för det är jobbigt och störande för oss som har det och lider av det varje dag och dom som går runt och säger "å gud vad jag är deprimerad" för du känner dig nere en dag, och bara för att du känner dig nere en dag så är du inte deprimerad så bara sluta säga så om du inte det för det är mycket mer än bara att känna sig nere det är mycket mer än det.

Om ni lider av psykisk ohälsa ta hjälp för jag tog inte hjälp för ens detta året för jag var tvingad man kan inte lösa det själv som jag ville det går inte fast man vill. Ta hjälp så fort som möjligt för det blir bara svårade och svårade ju mer tiden går och man ska inte skämas för det för det vanligare än man tror.

Jag vet att det känns som man är ensam och ingen vet hur man känner eller mår, men folk som säger "jag förstår exakt hur du känner och mår" man kan bara känna så om man själv lider av det eller har gjort för annars kan man inte säga det. Men du kommer att klara denna terminen också och om det är jobbigt säg det till någon berätta för någon för annars så kan det bli bättre och det kan jag lova dig/er❤ And kids stay in school🏫

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tjo, hade tänkt göra ett inlägg igår men vi hade inget internet förens kl.23.30 igår. Jag var skit arg och fick riktiga utbrott för jag inte hade något internet, det är rätt sjukt att man (jag) inte kan klara mig utan internet. Jag fick typ panik för att jag inte kunde kolla snap, insta eller youtube jag känner att man kanske borde träna att stänga av telefonen någon gång under dagen för att kunna göra saker utan att vara besatt vid den. Men jag klara det fast det var svår.

I lördags hade vi kalas för min mor för hon fyllde år sen på kvällen så träffade jag 2 polare sen så gick jag och en polare hem till mig och sen vid 22.30 så åkte hon hem. Och sen på söndagen så tog vi det bara lugnt och tittade på film och serier. Och i fredags så var min mormor här och min älsta bor med hans sambo och deras 2 barn och vi åt tacos och bara mös. Det blev tyvärr ett kort in lägg idag

Likes

Comments

Psykisk ohälsa......

ÄHej mitt namn är Maja och jag är 15 år och lider av psykisk ohälsa. (Gick i årskurs 6) när jag 13 år så hade jag jätte mycket frånvaro jag gick alltid hem, jag gick aldrig en dag i skolan på en skolvecka är det 5 dagar och på 5 dagar så gick jag en dag hela dan i skolan. Jag gick alltid hem för jag hade ont i magen, jag och min mentor fungerade inte tillsammans, och när vi skulle ha utvekligssamtal så sa min mentor att hon trodde att jag led av stress/ var stressad, men jag nekade allt för man vill aldrig inse det själv. Sen var det jullov och jag hade inte alls ont i magen under hela jullovet, så när skolan började ingen så insåg jag att jag led av stress. Jag var aldrig på mu-lektionerna och det vet jag idag inte heller, men min musikfröken var den första jag berättade för, hon tog det jätte bra och sa att hon skulle hjälpa mig genom det. Och i maj/juni så slutade jag äta och jag vet inte varför.


Sen skulle jag börja årskurs 7. Jag fick mer stress och ångest jag började umgås med fel personer och göra fel saker, jag fick mer utbrått i skolan och allt blev bara kos. Men en av dom bra sakerna i 7 var att vi fick nya mentorer, min mentor har jag fortfarande. Hon förstod precis också vad jag gick igenom både hon och min musiklärare gjorde att jag orka gå till skolan.


Sen började jag årskurs 8. Den värsta tiden i mitt liv jag led av stress, ångest, panikångest och panikattacker, jag hade ingen styrka kvar men jag försökte kämpa fast det var jobbigt. Jag blev bara sämre och sämre jag såg inget hopp längre, men min mentor tvinade mig att skaffa hjälp så jag fick en kurater på vårcentralen hör i Vellinge, jag tyckte inte att hon var bra men hon ville ha med min mentor på ett av våra möten och det var hon, hon fick berätta hur jag var i skolan både när jag var arg och glad och berätta om mitt självskadebeteende för jag skäms över det så jag pratar inte om det. Sen tyckte min kurator att vi skulle kontakta BUP för jag blev bara sämre och sämre så vi fick åka till första linjen först innan man får komma till BUP, jag och min mor var där på möte och hon gjorde ett depressions test på mig och jag låg på lätt depression, och jag blev skickad till BUP. Men under denna tiden så träffade jag den alldra bästa vännen någonsin och hon heter Evelina hon har alltid funnits för för mig hela tiden under den senaste tiden älskar henne till månen och tillbaka.

Likes

Comments

Köpt kanin

Hej,

Förlåt att jag har varit inaktiv här på bloggen men nu är allt bra igen typ, vi kom hem från Gbg i tisdags (det kommer bilder på håret från Gbg) sen på onsdagen så ringde Bosse runt och på zoo giganten i Lomma hade kaninungar så i fredags så körde vi till Lomma jag,mor och Bosse och det tar ca 25min ditt. När vi var framme så gick vi direkt till kaninungarna och där fanns 4 hanar och 2 honor. Rasen var dvärgvädur jag ville ha en hona så när vi såg dom sa jag direkt -hon vill jag ha, sen gick vi och tog mat och vattenflaska sen sa vi till en personal som jobbade där och hon tog kaninungen och gjorde en hälsokontroll på hon och allt var bra så vi köpte hon. Hon var 8 veckor när vi köpte henne och hon heter Pärlan. Och nu kommer lite bilder på Pärlan.Likes

Comments

Hej, nu sitter jag i bilen på väg till Onsala för att hälsa på min mors kusin som vi gör varje sommar,sen åker vi hem imorgon och innan vi åker hem så åker vi till hennes butik och kolla på smycken och sen ska vi åka till (freeport) eller hur det stavas. Nu har vi suttit i bilen i 1h och har 1h kvar innan vi är framme. Än så läng har det gått bra, jag brukar jobba där nu när vi åker upp och dom åker hem och då stannar jag i 1 eller 2 veckor men detta året ska jag inte jobba för att jag tänker inte uttmana ödet för jag är inte i det bästa skiket just nu, det är tråkigt men jag måste lära mig att ta min hälsa aldra först just nu så jag kan börja att må bra igen. Kärlek till alla💗

Likes

Comments

 Prova att ta snygga foto!

Hej, igår så hade jag jätte tråkigt och tog lite foto dom kanske inte blev dom bästa men om man inte provar så vet man inte. Jag har iallafall tagit foto på två av mina favorit dricker och två andra med en bok som jag har läst som är Therese Lindgrens bok och i bilden så är det också med två rosor ni får gärna skriva vad ni tycker och vad jag kan göra bättre till nästa gång.

Likes

Comments

Begravning och akuten

Hej, igår skulle jag skriva detta inlägg om hur begravningen gick men sen så fick jag reda på att en kompis hade åkt in på akuten så det blev inget igår men nu kommer det. Begravningen gick bra fast jag hade sjukt mycket ångest innan både inför begravningen och att träffa min riktiga pappa, men det gick bra jag sa inte hej eller gick fram till han så. Sen när vi kom hem så var mina syskonbarn här så det blev lite bättre iallafall sen somnade jag på soffan och min mor också och min bror somnade på hans rum och sen vaknade vi kl.18.00 sen åt vi mat sen vid nio tiden så fick jag en snap av en kompis och hon var på väg in på akut för hon hade blivit slagen så jag fick en så ångestattack och började gråta men hon var hemma sen igen vid tolv tiden på naten men det var jobbigt, sen på kvällen så hade jag fortfarande ångest och mådde illa och yr jag somnade vi 06.30 och vaknade vid 12.00 och nu har jag pratat med henne och hon mådde lite bättre nu men om hon börja må sämre så skulle hon åka in igen. Och bilden ni ser är gammal men vad gör det jag har då lockat hennes hår och sen lagt i en olja och ett glans spray för att få fram glans i håret. Det kommer att komma mer bilder på hår och smink nu framöver.

Likes

Comments

Över mysig dag💗

​Hej, idag vaknade jag av ett ryck kl.12.05 sen gick jag ner i duschen och duschade,sen kom en polare och vi skulle var på ungdomsmottagningen kl.14.00 det var det sjukaste besöket hon var otrevlig och pratade till oss som att vi var små barn,men det gick bra iallafall. Sen träffade jag Evelina och vi gick och träffade lite annat folk och sen gick vi hem och jag sminkade henne och sen drog vi ut igen och nu är vi inne och softar. Sen så sminkade Evelina mig och den satted vi igån ett avsnitt av Jocke och Jonas spökjakt, sen gjorde jag massa uppsättningar och sånt på hennes hår och så snackade vi väldigt deep om allt som vi har varit med om och sånt som har hänt oss och nu säger vi godnatt💗. 

Ps. Jag trodde änglarna fanns bara bara i himmelen,men det var innan jag mötte dig, och nu har jag en ängel här hos mig. (Evelina)💗👼

Likes

Comments

Skön helg

Söndag idag, det har varit den sjukaste midsommaren på länge vi hade gäster här hemma och åt mat sen gjorde vi några lekar och sen gick vi ut och spelade kub men jag gick och träffade lite folk och sen gick jag hem igen och spelade lite kub och sen gick vi in och åt tårta och sen när jag skulle sätta mig i en stol så gick den i sönder och jag ramlade ner i marken och slog mitt knä och går med skydd nu på knäet men det slutade bra, dom sista gästerna gick hem 03.45 så det var ljust igen när vi gick och la oss. Dan efter var trögt och var väldigt trött och en kom min äldsta bror med sin sambo och deras 2 barn och min mormor kom också och vi åt grillat och bara myste. Och nu är det söndag och idag har jag bara legat i sängen och kollat Youtube och bara slappat och imorgon ska jag göra lite saker och på onsdag ska jag på begravning för min farmor som har gått bort, idag så blev det ett kort inlägg men så kan det bli ibland.💗🌹


Likes

Comments

Dom två jobbigaste veckan på länge!

Hej, sorry för jag inte har lagt upp något på länge men det har hänt lite saker, i måndags så skulle vi cykla till stranden med skolan men jag var hemma istället. Och i tisdags så hade vi skolavslutning och den var bra sen så gick jag,mor,Anton,Jessica,mormor och mitt minsta syskonbarn som heter Charlie, sen kom det den värsta nyheten som man aldrig vill veta jag fick reda på att min farmor hade dött på natten till tisdag men min mor ville inte berätta det innan skolavslutningen. Så jag mådde jätte dåligt hela tisdagen och sen på onsdagen så gick jag, Anton och Jessica och tränade kl.09.00 sen så gick jag hem och sov.

Asså gud förlåt, det var en vecka sedan jag började skriva detta inlägget, det blev väldigt jobbigt att skriva om det sen har jag bara inte haft ork till det. Men idag har jag varit på Ullared med min mor,mormor och Evelina min moster skulle också med men hon hade mycket att göra till midsommar, iallafall så gick det bra. Jag har inte gått ut med det här men jag lider va ångest,stress och panikångest, och det gör att när jag ska åka någon stans så är det skit jobbigt jag hade så mycket ångest över det för att det skulle vara mycket folk och sånt men jag klarade och en sak jag har lärt mig av min 2år av psykik ohälsa är att man måste tvinga sig själv till saker man inte vill för att det är jobbigt. Om ni vill så kan jag skriva ett eget inlägg om psykisk ohälsa. Men ha en skön midsommar.💗💗


Likes

Comments