Då så har jag kört i gång med min långa jobb helg,började imorse och slutar på måndag morgon.

Har haft en bra dag som har inneburit kalas och dans kurs,för hon jag är assistent åt. Kul att man kan hjälpa nån annan att klara av sin vardag. Jag är så tacksam för att jag har det så bra när man tänker på andra som alltid måste ha nån med sig för att klara sig i alla olika situationer.

Kvällen slutade av att vi åkte hem till mig och här blir vi kvar tills på lördag kväll sen så åker vi hem till henne. Kan vara skönt att ha hela söndagen hemma hos henne så att man kan städa och tvätta innan man går av sitt pass på måndag

Hoppas alla har en fin kväll

Kram Maria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

jag skulle ju hämta min son och vi skulle handla och sen laga mat här hemma, men det var på förmiddagen hade vi bestämt.

Tyvärr så har sonen fått problem med avloppet hos sig och Vvs skulle komma till honom mellan 13,00-15,00, så vi bestämde att vi tar det efter. Så jag tvättade,dammsög och torkade golvet och donade lite granna. Tyvärr så var det ingen som kom till honom. Dom hörde ej av sig och ingen svarade då han ringde. Så jag hämtade honom vid strax före 16,00 sen så åkte vi och handlade. Vi handlade till honom och stor handlade till oss. Sen hem till oss och började laga mat åt honom.

När hans matlådor var klara så var klockan så mycket så mannen min åkte och köpte chopchop till oss alla,så slapp jag laga mat till oss också ikväll.

Men jag är inte så förtjust i det och har testat det en gång innan men nu efter andra gången så vet jag att jag inte kommer att äta det mera. Sen så skjutsade jag hem sonen och så var det kväller och in i duschen och nu slappar jag lite framför tv innan sängen.

Vart ju inte som jag tänkte att dan skulle bli men vad gör väl det.

Fullspäckad dag på jobbet imorgon som kommer att sluta hemma hos oss imorgon kväll och sen så blir jobbet kvar här i några dagar.

Ha en bra kväll

Kra Maria

Likes

Comments

​Vaknade av att mannens väckarklocka ringde vid 07,00 och jag som är ledig.

Men men vad gör väl det,dagen blir ju längre och får mer att erbjuda.

Idag så ska jag iväg och handla mat med min son som vi sen åker hem hit och lagar till honom. Vi gör då matlådor och han håller på att gå ner i vikt och väger all sin mat och tränar stenhårt..

Vi har gjort så här ett tag och det går jätte bra för honom.Jag är en så stolt mamma. Självklart så lagar han också egen mat hemma hos sig och har bara mig som gör det ibland,men jag ycker om att hjälpa honom och så älskar jag att laga mat..

Ni kan ju bara tänka er en sommar för några år sedan så skulle vi ha 6st amerikanska fotbolls spelare hemma och äta hos oss en kväll. Dom skulle vara i Sverige en säsong och spela amerikansk fotboll för Västerås fotbolls lag Roedeers där min man var head coach då för,,dessa grabbar kom från lite olika läder och vi snackar inga små grabbar utan dessa var hugh.

Så vi beslöt att vi skulle bjuda på hemma gjorda köttbullar,potatis,kokta grönsaker och äkta gräddsås.Ja hur kan man komma på tanken undrar man ju med tanke på hemma gjorda köttbullar,,åt såna grabbar som äter hur mycket som helst. Vi gjorde det i alla fall och köpte hur många kilo färs som helst. Jag och mannen satt och rullade hela kvällen innan dom skulle komma,och det gick förväntas fullt bra.

Grabbarna kom och åt och var så nöjda. Ena grabben bjöd hem sig själv senare för att få äta mina köttbullar så det var ju kul.

Ja så handla och laga mat står på listan idag ,sen så måste jag dammsuga och torka golven dfå jag ska jobba imorgon och ibland så tar jag med mig jobbet hem då det blir långa pass. 

Jag jobbar som personlig assistent och kan ju inte säga för mycket om jobbet mera än att jag jobbar åt en tjej som har en dotter på 1år. Vi jobbar 24 timmars pass.

Så imorgon böjar jag jag 11,00 och slutar på måndag morgon kl,11,00 ,så ni kanske förstår varför jag tar med jobbet hem ibland.

Nä man får ej jobba så enligt lag men nu sitter vi i en kris situation och vi är bara två på jobbet i en månad då två är mamma lediga och en är sjukskriven,plus att hon har hjälp 24 timmar om dygnet 365 dagar om året..Så svårt att få vikarier,,jag som trodde att det fanns fullt av arbetslösa människor.

Jag älskar mitt jobb och ställer upp då det krisar,men att ha det  så här går ju inte i längden. Jag ska även åka till Italien med jobbet den 17 september och hälsa på hennes släktingar där,,en veckas jobb men det ska bli kul.

Jag håller även på att tvätta och grejar runt lite.

Ja vi får väl e vad dagen mera har att bjuda på.

Ha en bra dag

Kram MariaLikes

Comments

Ledig dag och vaknade vid 8,00 då jag gick upp och tog det lite lugnt..

Jag satte mig ute på altan ett tag och bara njöt i det fina vädret.

Jag tänkte att jag skulle kolla mina konton då jag strax ska åka till Italien med jobbet så att jag har lite koll.Jag har redan växlat pengar men man kan ju behöva mer då man är där.

Ja jag fick en liten chock faktiskt även om jag visste att det skulle komma in pengar. Min mamma gick bort i februari i år så jag och mina 4 systrar skulle få ärva henne,vart dock lite mera än jag hade trott..Kändes bra m samtidigt så blev jag ju ledsen,min mamma finns ju inte längre och jag skulle hellre ha henne kvar här än att ha pengarna.

Det är så konstigt det där när nån nära och kär går bort,tyvärr alldeles för många för mig.

Min mamma vart 80 år och hade blivit smått dement,det började för flera år sedan och det kom så sakta för henne och de sista två åren var det upp och ner och hon hade toppar och stora dalar i psyket .Hon vart arg,ledsen,besviken ,glad,förvirrad,aggressiv och ja allt som kan vara med ens humör.

Oftast mådde hon dåligt och åt mycket lugnande ,vilket inte hjälpte.Sista tiden var hon så elak men jag förstod ju att det inte var hon som talade.Jag har alltid stått min mamma nära och hon mig. Jag och min man Thomas hjälpte mamma så mycket vi bara kunde. Vi jobbar och har tre tjejer hemma och en son som bor själv,men mamma hjälpte vi .

Mina systrar var inte så hjälpsamma och snälla mot mamma och det gjorde mig väldigt ledsen och vi tog avstånd från varandra, så det var jag mot mina systrar hela tiden,jobbig tid.

Mamma vägrade hjälp från hemtjänsten men till slut gick hon med på lite hjälp så inköp,städ och promenad var det hon hade. Jag gjorde färdiga matlådor till mamma så kunde hon bara värma i mikron.

Det vart sen så i december förra året att mamma vart tvungen att operera in en ny höft kula. Mamma hamnade i rullstol efter det och hade svårt att gå.

Men inget hindrade mig att ta hand om min mamma,,jag gjorde som jag brukar och ville att hon skulle fira jul med oss . Jag fixade transporter hit och dit och mamma sov hos oss jul helgen,jag är så glad att hon fick uppleva detta med oss och mamma var så lugn hela helgen så det var så underbart.

Så kom februari i år och mamma hade ramlat ur sängen och låg på golvet då hemtjänsten kom och hon hade ont så mamma åkte upp med ambulans.

Mamma tappade då lusten på att leva så hon slutade äta och dricka. Jag var helt frustrerad,en sån fruktansvärd väg att gå..  En fredag så skickade de mamma till ett korttidsboende på  Gryta här i Västerås,då de trodde att hon skulle pigga på sig.

På lördagen på förmiddagen så skulle jag och min man åka och hälsa på henne och vara där ett kortare tag  sen så skulle jag åka dit senare och vara där.

Vi kom dit och personalen sa att det var dags för mamma att lämna oss.,oj vilken chock.

Vart till att stanna och kontakta alla mina systrar.

Alla systrar kom och även vissa barnbarn till mamma,mina klarade ej detta att se henne så här och det kan jag förstå. Thomas åkte iväg och handlade och såg till att vi hade allt som vi behövde med frukt,dricka,mat och så.

Jag låg bredvid mamma hela den dagen ända tills det var dags för henne att lämna oss. senare på kvällen.Var skönt att vara nära henne och prata med henne och säga att det var okej att hon släppte taget om livet och oss och att hon skulle få det bra och inte behöva lida med sin demens längre och andra krämpor. Att hon skulle få träffa pappa och alla andra.

Jag själv anser att döden är nåt fint och att det är bättre att lämna jordelivet än att vara här och vara sjuk och må dåligt.

Jag har mamma allt som oftast i mina tankar,vissa saker är jobbiga att gå igenom så här första året efter bortgången som då man firar saker som mamma brukade vara med på. 

Älskar dig mamma.

Ha en bra kväll alla

Likes

Comments

Ja jag heter Maria och bor i Västerås tillsammans med min familj som består av man och barn,mer info om det kommer senare.

Jag har länge funderat på att skaffa en blogg,mest för min egen del att få skiva av sig lite om vad som hänt ,händer och ska hända i mitt liv och vad jag tycker om att göra. Ja ni förstår nog.

Dock vet jag ej hur jag ska börja med detta,om man ska skriva långa,korta inlägg varenda dag eller inte.

Hur mycket som man ska dela med sig av är väl en fråga som har dykt upp i mitt huvud. Det är sånt som får lösas vart efter.

Jag kommer att snurra runt här ute och kolla in lite bloggar och få lite ideer tils jag har hittat min egen lilla stil och så.

Jag hoppas att ni alla har en fantastisk söndag kväll.

Kram Maria


Likes

Comments