Header

FUNDERINGAR, VARDAG

Imorgon börjar många skolor igen och bland annat den jag precis tog studenten ifrån. Jag ser i facebookgrupper vad lärarna nu planerat för starten och massa roliga grejer de ska hitta på. På något sätt så önskar jag att jag skulle tillbaka till skolan och göra allt det där roliga, eftersom jag gick estet musik på gymnasiet hade vi massor av roliga projekt för oss. Och speciellt nu när jag inte riktigt vet hur det blir med jobb och liknande hade det varit skönt att veta vad jag skulle göra.

Men såklart är det sjukt skönt att vara fri och veta att jag inte kommer behöva lägga mina kvällar och helger på plugg. Men det där roliga med att stå på scen och sjunga eller spela teater hade jag gärna kunnat fortsätta med.

Bara en liten fundering jag hade nu ikväll, hur känner ni? Ska ni börja skolan nu igen eller jobbar ni? Berätta gärna! :D

Ha en bra kväll!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

FOTO, VARDAG

Igår var jag med mamma och shoppade lite, jag tänkte därför visa upp det lilla jag köpte nu. Köpte inte så jättemycket men några grejer blev det, lite rea-varor och lite vanligt.

Är väldigt nöjd med inköpen och det blev inte så jättemycket i pengar heller.

Ha det så bra! ♡

JACKA - NEW YORKER - STL. S - SVART - PRIS: 199 :-

SHORTS - BIKBOK - STL. S - MARINBLÅ - REAVARA - PRIS: 49 :-

T-SHIRTKLÄNNING - BIKBOK - STL. XS - VIT - REAVARA - PRIS: 99 :-

STICKAD TRÖJA - BIKBOK - STL. S - ROSA - REAVARA - PRIS: 49 :-

GLITTEREYELINER - H&M - STEEL - PRIS: 69.90 :-

NECESSÄR - H&M - GRÅ - PRIS: 179 :-

Likes

Comments

FUNDERINGAR, VARDAG

Det var en onsdag och jag var nervös men också väldigt spänd. Jag skulle börja gymnasiet på barn- och fritidsprogrammet. Jag visste ingen som skulle gå i samma klass som mig vilket gjorde mig lite osäker.

Jag kom till skolan på morgonen till uppropet, vi delades in i våra klasser och dagen startade. Vi fick en massor av papper och blev visade runt på skolan. Min magkänsla var sådär. Jag fick lite dåliga vibbar av vissa i klassen vilket fick min hjärna att sätta igång. Olika känslor och tankar flög runt i huvudet på mig men jag försökte trycka bort det och inte tänka så mycket. Men ändå så fanns känslan av oro inom mig att det inte fanns någon som jag klickade med, jag har väldigt lätt för att känna av människor. Vi gjorde massor av olika saker tillsammans den dagen för att lära känna varandra. När vi slutade för dagen gick jag in på toaletten och nästan bröt ihop för att jag mådde så dåligt. Pappa hämtade mig och jag åkte hem och grät, det var fruktansvärt.

Jag pratade med mina föräldrar om hur jag kände och de peppade mig och vi bestämde att jag skulle testa en vecka till för att verkligen känna efter. Dagarna gick och det gick upp och ner, vissa grejer var jättebra och andra sämre, jag kände mig så ensam. När en vecka gått gick jag till syv för att prata om hur jag kände. Jag ville verkligen byta linje till något annat men jag visste inte vad. Det var totalt kaos i mitt huvud och jag grät VARJE dag. Tillslut kom jag fram till att jag ville byta till den andra gymnasieskolan där de flesta av mina vänner gick. Jag skulle nu börja på ekonomilinjen då jag kände att det kunde vara en intressant linje. Jag kände även några som gick där så det kändes bra.

Veckan startade, jag var på en ny skola, på en ny linje och med en ny klass. Allt kändes bra även fast det var jobbigt att komma in i klassen när de redan gjort lära känna grejer med varandra. Men jag hängde på och försökte kämpa på i ämnena. Började hänga med några tjejer som var väldigt trevliga och allt gick bra. Men ändå så fanns den känslan inom mig, något var inte rätt. Känslan började växa och tillslut gick det inte mer. Detta var inte heller rätt. Vad skulle jag ta mig till?

Jag gick till syv på denna nya skolan och hon var jättebra, hon ville verkligen hjälpa mig. Eftersom jag inte hade en aning om vad jag ville eller skulle göra fick vi börja från början. Hon ställde mig frågor om vad jag tyckte om att göra och då sa jag att jag tycker om musik och att jag spelar saxofon. Då frågade hon mig om jag inte ville gå estet musik. Och sanningen var att jag inte hade en aning om att det fanns ett estetiskt program i staden jag bor i. Jag vågade inte ta risken att byta helt och hållet utan frågade om jag fick besöka dem en dag och känna efter. Sagt och gjort skulle jag på måndagen efter hälsa på estetiska programmet.

Den helgen var fruktansvärd!

Jag grät och var nervös för TÄNK OM det inte heller skulle vara bra. TÄNK OM jag skulle få samma magkänsla och inte vilja gå där heller. Jag var otroligt svag psykiskt och osäker på ALLT.

Men måndagen kom och syv följde med mig till estet-byggnaden. När jag kom in i klassrummet såg jag en kille som gått i min klass på högstadiet, jag visste inte att han gick där, det kändes skönt. Men han stod och pratade med några nyfunna kompisar så jag ville inte störa. Jag ställde mig vid väggen och väntade på att lektionen skulle börja.

Jag såg i ögonvrån att en tjej kom emot mig, men jag visste inte vem det var. Hon kom fram och presenterade sig och vi började prata lite. Även de andra tjejerna kom fram och hälsade. Min magkänsla var på topp, jag visste direkt att HÄR skulle jag trivas. Resten av dagen var det bara massa kul som hände även fast det var mycket nytt. När dagen var slut gick jag tillbaka till syv och gjorde mitt byte.

ÄNTLIGEN hade jag hittat rätt! ♡

(Jag skriver detta inlägg till er som kanske får en jobbig start nu när skolorna börjar. Jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma och att det kommer sluta bra till sist. Jag bytte linje 2 gånger och det var värt den jobbiga perioden då det slutade så bra. Så kämpa och ta hjälp från föräldrar och skolpersonal!! ♡ ♡)

Likes

Comments

ÖVRIGT

Jag tänkte nu berätta varför jag valt att döpa min blogg till just Maisha, och vad det egentligen betyder.

När jag skulle skapa min blogg ville jag ha ett annorlunda namn och inte bara döpa bloggen efter mitt eget för- och efternamn. Jag började då fundera på vad jag ville skriva om på min blogg och kom fram till att jag ville ha ett namn som på något sätt omfattade alla mina tankar och funderingar som jag stöter på.

Då kom jag på att det jag kommer skriva om kommer handla om mitt LIV. Men att döpa bloggen till "livet" eller något sådant liknande hade varit trist. Så då började jag översätta ordet till olika språk. Och eftersom jag tycker om landet Tanzania valde jag att översätta ordet liv till swahili. Därav blev det Maisha.

Väldigt långdraget men jag är nöjd med det och det är ett namn jag trivs med.

Ha en bra dag så hörs vi!

Likes

Comments

FUNDERINGAR

Jag är nu i en fas i livet då jag ska söka jobb. Eftersom jag tog studenten nu i vår och inte har några planer på att börja plugga än, tänker jag att det är smart att jobba och tjäna ihop lite pengar. Men då kommer nästa problem, vad skulle jag tycka vara kul att jobba med? Jag känner att hemtjänsten inte är något för mig även fast jag vet att det är ganska enkelt att få jobb inom det, och jag har funderat på att söka vikariat inom förskolor. Men när jag sitter där framför datorn på olika jobbsidor känner jag att ingenting låter bra. Dock så vet jag att jag i slutändan ändå bara kommer få försöka ta vad som helst.

Det jag tror håller mig tillbaka är att det kommer innebära att jag ska börja på ett nytt främmande ställe där jag inte kommer känna någon. Och den rädslan sitter i sedan jag började gymnasiet och allt blev kaos för mig. Men det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg om det skulle vara intressant. Iallafall så är jag väldigt rädd för det där nya och lite främmande.

Allra helst hade jag ju önskat att jag hade ett jobb som t.ex. Therese Lindgren. Att kunna jobba hemifrån och vara sin egna chef. Anpassa sitt arbete efter hur man själv fungerar och arbetstiderna kan man bestämma själv. Det skulle ju vara livet. Dock så är såklart även ett sådant arbete väldigt intensivt och det medföljer också att man blir en offentlig person om det skulle gå bra.

Ja det är verkligen svårt det där med att bli fri från skolan, börja söka jobb och hitta en framtid. Har ni tips till mig får ni gärna skriva en kommentar, eller också berätta om era erfarenheter. Det skulle jag uppskatta väldigt mycket!

Ha det bra!


Likes

Comments

VARDAG

Oooops....

Ja nu har det ju varit flera månader sedan jag överhuvudtaget varit inne och kollat till min blogg. Men eftersom jag startade min blogg vi nyår hade jag den sista terminen av gymnasiet kvar och det hände en massor av saker hela tiden. Det var fix inför studenten och balen, fester, och ett gymnasiearbete som också skulle bli klart.

Det har alltså gått ett halvår och därmed hänt en hel del.

Studenten! Alltså wow vilken fantastisk upplevelse. Hela våren längtade jag bara till vecka 23 och när den väl kom var den fantastisk. Skumparty, skattjakt, temafester, karneval, mm. En av de roligaste veckorna under hela skoltiden. Och när fredagen sedan kom var det bara glädje, skratt och en massa skrikande (av glädje såklart). FANTASTISKT helt enkelt.

På vår skola hade vi balen på söndagen efter studenten vilket också var en helt magisk dag. Verkligen en sista rolig kväll med klassen och alla andra treor. Även den dagen var det bara glädje och även lite party party haha, enligt mig var det den roligaste festen på hela studentveckan!!

Men nu har det ju även gått nästan hela sommaren och det har hänt massor. Bland annat har jag jobbat, festat lite grann men också varit på Kreta! Såklart har det även hänt mycket mer men det är småsaker som är svåra att rabbla upp.

Jag kommer nu förhoppningsvis ha mer tid till att vara aktiv här och dela med mig lite av saker som händer. Jag har planerat att jag ska jobba nu ett år då jag inte har en aning om vad jag vill hitta på i framtiden. Så denna eller nästa vecka MÅSTE jag verkligen ta tag i mitt jobbsökande.

Med bloggen vill jag få utlopp för mitt intresse för att skriva och redigera bilder. Så hur regelbundna inlägg det blir vet jag inte riktigt utan det kommer bli lite utefter vad jag känner. Jag vill inte att det ska bli som en dagbok där jag bara skriver vad jag gjort under dagen, utan jag vill att den ska vara mer speciell.

Hej så länge! ♡

(Bilden visar hur min studenttårta såg ut)

Likes

Comments

ÖVRIGT

Idag har jag varit och lämnat lilla Bonzo till en kompis som ska passa honom i några dagar. Jag och familjen ska iväg med några i släkten över helgen och därför var vi tvungna att ha någon som passar honom.

Bonzo har träffat min kompis innan när hon varit här och han älskar verkligen henne så det kändes skönt att han skulle vara hos henne.

Idag när vi skulle lämna honom var jag kvar i några timmar för att han skulle känna sig trygg. I början var han väldigt uppstressad och förstod inte riktigt vad som hände. Men efter en stund så lugnade han ner sig och hoppade upp och la sig i soffan. Det var väldig skönt att se att han kunde finna lugn och känna sig trygg.

När jag sedan skulle åka blev han lite gnällig men jag fick höra sen att det hade gått bra ändå! Åh sötisen! ♡


Likes

Comments