Hej!

Har varit skitdålig på att uppdatera mitt i all tent- och julstress. Nu är allt det äntligen förbi, så tänkte lite berätta om vad hänt under den senaste månaden, för det är mycket!
Var i Sverige i November som jag berättade i förra inlägget men har också bl.a. varit med om min first ever glöggrunda i Åbo, vilket var så roligt! Sen har det varit en hel del andra fester också - ni vet studielivet. Har fått uppleva en riktig tentvecka (alltså med mer än en tent) för första gången, och ser ut som den gick riktigt bra, huh. Sen har jag sett släktingar nu under jultid, och försökt packa inför Thailand vart vi åker på måndag! Kommer säkert skriva om resan hit också, så stay tuned. ;)

Gott nytt år till er, och massor lycka till nästa år!

Kramis,
Maisa

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments


Vi var igår hos Linda och hade lite lillajulsbakning och annat mys med flickorna. Så roligt att se sina närmaste vänner ibland! :) Nu är jag på väg till båten, för jag ska på Stocholmkryssning. Borde egentligen hålla på att göra skolsaker hela veckoslutet, men det får jag satsa på när jag kommer tillbaka istället...

Likes

Comments


Mitt favorit klädesplagg just nu är ylletröjaklänningsaken ni ser på bilderna. Den är så varm och skön! Hoppas på att snön inte skulle smälta, men det ser lite illa ut när det blir plusgrader den här veckan... :( Men lite fick man i varje fall njuta av snön och vinterfiilisen.


Likes

Comments


Så mysigt med snö! Tycker att Finland blir mycket vackrare när det finns snö över allt. Snart borde man börja tänka vad man ska skaffa till julklapp åt de nära och kära, och samtidigt börja läsa till tentveckan vi har just före jullovet. Men glad är jag i varje fall, så mycket allt roligt också på kommande! :)

Och hej, vad tycker ni om mina svarta snören i Timberlands? Snyggt va? No nej, ser ju helt hemskt ut, men har haft dom sen gymnasie ettan så förra året före penkkisen sa mina skosnören av kontraktet, och fick ta och stjäla ett par av pappas skor. Försöker få tag på ett par mer passande så snabbt som möjligt.

Likes

Comments


Det jag mest skulle vilja ändra hos mig själv är det, att jag stressar över jätte många saker i någon mån. Jag har super höga krav på mig själv (bl.a. med skolan), har alltid haft, och stressar bl.a. över att jag måste uppfylla dessa krav. Dessutom är jag ganska "controlfreak" i vissa saker, vilket gör att jag vill att allt ska vara så "perfekt" som möjligt. Just nu har jag så mycket skoljobb, att den super stressiga sidan av mig kommer upp väldigt bra. Har inte på länge känt så här, vilket gör att det känns väldigt främmande och jobbigt. 

För största delen människor är semester utomlands och överlag lov något som får tankarna bort från vardagen och inför positiva tankar i huvudet. Jag är en person som tänker så mycket, så ett fullt lugn i mitt huvud får jag nog säkert aldrig, men att vara på semester med någon nära människa och njuta av att bara vara är säkert den bästa "terapin" som finns enligt mig. Därför känns det också nu att en liten Greklandresa, som vi gjorde förra sommaren med min pojkvän (och som bilderna är ifrån), skulle vara mer än välkommet mitt i allt som pågår. Men som jag redan i förra inlägget berättade, är det inte länge tills jag slipper och njuta av solen i Asien, så måste bara hitta krafter för att orka ända till jullovet och den resan.

Vill säga kämpa på till alla som upplever någon stress, eller är annors på dåligt humör, försök hitta det lilla positiva i er vardag!

Kram,

Maisa


Likes

Comments


Hösten börjar så småningom vara förbi och det börjar bli mer vintrigt, och det betyder att det nu är den dystraste tiden på året, vilket gör att allt skoljobb (som jag plötsligt har massvis av) känns ännu jobbigare än vanligt...

MEN som tur har jag redan två resor bokade till 2017! Den resan som jag väntar mest på är Thailand i januari med min bra kompis, och jag är såååå färdig att äntligen få ett litet smakprov på en Asienresa som jag väntat på sen jag visste vad Asien var typ. Dessutom kommer det vara helt lagom skönt att se solen i januari, kan bara tänka mig hur glad jag kommer vara när vi kommer stiga ut ur flygplanet!

Och så anmälde jag mig på en skidresa till Norge med skolans skidklubb, och dit kommer vi åka i april. Det kommer också vara super roligt kan jag tänka mig, då det är så många bekanta som är på väg! Det är länge sen jag förra gången varit på en ordentlig slalomresa, så kommer bli spännande, och dessutom har jag aldrig varit i Norge heller. Tagga!


Likes

Comments


Som många säkert vet, var det förra veckan Stockas Galna Dagar. Jag brukar alltid köpa smink från Galna Dagarna, och ibland också lite annat. Nu köpte jag Cliniques chubbysticks som jag hört att är bra (och dom är det verkligen!), och en mascara jag haft nu några gånger tidigare och är super bra! Köpte dessutom Iittalas Kartio-glas, som jag redan hade två av från tidigare - försöker nämligen samla kärl inför framtiden. ;) Köpte också en del annat, men försökte vara sparsam och inte köpa helt onödiga saker!


Likes

Comments


Här lite bilder från telefonen av den senaste veckan! Vi var i Tallinn med gulisarna, och det var jätte lyckat. På veckoslutet var jag i Åbo på ett annat evenemang, vilket var sååå roligt! Hade stora fördomar mot Åbo, och hade bestämt att jag inte börjar studera där om jag inte kommer in till stan (hade Åbo som andra alternativ), men nu förstår jag nog varför Åbo är en så pop studiestad. :) Idag och imorgon har jag jobb, vilket är skönt då jag inte nästan hunnit jobba alls nu, men tenten vi har på lördag stressar nog lite ändå...


Likes

Comments


På veckoslutet var vi lite och gå med pojkvännen och deras hund (typ den sötaste som finns). Jag älskar att gå och få frisk luft, så det är alltid roligt att ibland få honom lurat med mig. :) Har dessutom nu som lite äldre börjat gilla hösten, så en höstpromenad då och då är ju inte alls illa!


Likes

Comments

Hola a todos!

Var igår på min bra väns inflyttningsfest. Vi var 9 flickor och det vi egentligen gjorde var att vi åt massvis me allt sött och gott, och talade om precis allt. Myyysigt! Som gåva gav jag en Iittalas "Kivi"-ljuslykta, för jag personligen tycker dom är så fina och passar i vilken inredning som helst. Gav den i blå färg för det är hennes favorit :)Min vecka har annars varit ganska normal, har varit lite sjuk så skippade skolan på måndagen, men annars har jag varit i skolan och gjort skolgrejer. Vi fick också resultatet av första tenten vi hade förra lördagen, och var så nöjd med mitt vitsord! Högskolelivet kunde inte ha kunna startat bättre på den fronten.

Ha ett skönt veckoslut!

Likes

Comments