M Å N E D E N S

SANG; Sia - Helium ♥

HØYDEPUNKT; Bursdagen min. Alltid stas å fylle år! Og ikke minst å få så mange fine bursdagsmeldinger. Jeg fikk en S U P E R F I N bursdagsgave av ungene & Fredrik, som jeg har ønsket meg såå lenge! Nemlig en Kitchen Aid kjøkkenmaskin ♥ Jeg elsker å bake, og nå blir det enda mer av det med denne fine saken.

NEDTUR; Mye ryggsmerter. Ikke noe nytt, men det tar utrolig mye plass i hverdagen min.. Jeg har kronisk ryggsmerter.

CRAVINGS; Redbull. Sjokk!

BESTE INNKJØP; En utrolig fin krakk som jeg kjøpte på Martinsen Lagerutsalg. Det var kjærlighet ved første blikk!

ØNSKE; Jeg ønsker meg en ny iPhone. Jeg har såklart knust skjermen min, for tusende gang.. Så en splitter ny rose gull iPhone står øverst på ønskelista. Men jeg skal ikke kjøpe ny før jeg absolutt må. Kan ikke kjøpe ny telefon hver gang jeg knuser en skjerm..

FAVORITT ANTREKK; Denim bukse / hvit basic genser / lang svart cardigan.

FAVORITT BILDE;

• Kosejenta mi ♥ •

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Heeei! Nå har jeg ferie, og nyter den til det fulle hjemme, uten stress og mas. Det var planen min med denne uken. * Bare meg. Huset for meg selv på dagtid. Stillhet. Frihet. Tid til overs. Kos. * Det er helt perfekt, når du har en så hektisk timeplan hver eneste dag. SMÅ GLEDER! ♥

Jeg begynte så smått og male rommet til Leo før ferien, og bestemte meg for å fullføre prosjektet i ferien min. Jeg syns det er gøy å pusse opp, og det er alltid kult med forandringer. På gutterommet til 7-åringen vår var det på tide med litt oppussing & forandringer.

Fredrik bygde ny seng til Leobass for en liten stund siden. Ei litta hule - som L ble superfornøyd med. Vi malte sengen i en lys blåfarge som heter; Himmelblå. Og da sengen var ferdigmalt, hoppet jeg videre på veggene i rommet, som jeg holder på med nå. Veggene fikk fargen; Betong. Som er en tøffere & mørkere farge iforhold til det hvite, lyse rommet som var der før. I tillegg skal jeg også male døra & klesskapet hans. Hvilken farge vi velger der er ikke bestemt enda..

Jeg begynte å male resten av rommet idag, og imorgen skal strøk nr. 2 tas på de siste veggene. Gleder meg til å se det endelige resultatet, når møbler, gardiner, hyller, bilder & knagger er på plass! Jeg elsker betong fargen på veggene, og den himmelblå fargen på sengen passer utrolig fint til resten av rommet. 

Bildene er fra første strøk. Jeg skal legge ut bilder av hele rommet når jeg er ferdig med nr. 2 ♥

Likes

Comments

HALLOOO SØNDAG! ♥ Helt random at jeg lager et nytt blogginnlegg på såå lenge nå, klokka sovetid.. Eeer det mulig. Typisk meg å få et lite innfall. Jeg skulle bare blitt med F opp i senga etter Farmen kjendis finalen. Men det skjedde ikke. Det blir nok 10 kopper kaffe i morgen tidlig isteden. Kjenner at jeg gruer meg til å bli dratt opp av sengen klokken kvart over fem i morgen tidlig!

Anyways, det var jo ikke derfor jeg ville skrive. Jeg har jo savnet denne lille greia mi med skrivingen om livet som mamma, og vise hverdagsglimta fra oss her hjemme i Toso. Det er utrolig gøy å bla tilbake i gamle blogginnlegg å lese nå, og se alle de herlige bildene. Herlighet! Det er inspirasjon nok til å begynne igjen..

Nå ble det bare noen små tanker fra meg ikveld, for jeg MÅ gå opp å sove sammen med resten av gjengen. Kommer tilbake sterkere en annen dag, jeg. Om ei litta uke har jeg ferie også, så da skal jeg love å gi lyd fra meg. Hadetbra så lenge! ♥ Peace

  • 120 lesere

Likes

Comments

Hallo! 💜 Jeg ville bare titte innom å si hei. Det har ikke vært så mye av det i det siste.. Jeg har et mye mere avslappet forhold til bloggen nå, enn hva jeg har hatt. Prioriteringene går på noe langt viktigere. Jeg har rett og slett ikke tid til å blogge hver eneste dag. Det er heller ikke så viktig for meg. Det tar for mye tid å lage innlegg. Jeg er så perfeksjonist, at et innlegg ikke er lagd på null komma niks heller. Men, sånn som nå, så har jeg tid, og da skriver jeg litt. Tar det når det passer og når jeg føler for det. Og det er jo bare en ærlig sak. Jeg orker ikke ha et press over meg på noe som er så lite viktig. Først og fremst kommer; Den lille familien min, huset, jobben, venner, og meg selv, før noe annet.

Men instagram bruker jeg forsåvidt mye mer enn noen andre sosiale medier. Jeg har begynt å dele mer der istedenfor. For det er først og fremst bilder som interesserer meg, og det er alltid koselig å skrive litt under hvert enkelt bilde på Instagram. Det spiser overhodet ikke opp tiden min, og er noe jeg kan kose meg med. Jeg deler alt fra hjem og interiør, hverdagsglimt, og mammating. Så er det et sted dere vil høre fra meg, så er det på instagram.

Jeg kjøpte ny iPhone 6 i går, så det er utrolig gøy å endelig kunne ta fine bilder med kvalitet igjen. Helt utrolig hvor bra kameraene på telefonene har blitt! Jeg tar jo ekstremt mye bilder hver dag, så denne iPhonen kommer godt med. Ettersom min forrige gikk i bakken etter bare EN uke, har jeg hatt en gammel iPhone med nok en knust skjerm på i over ett år nå.. Det er bare kjipt, rett og slett. Så nå har jeg laget mitt eget system i app'ene, og kan fylle opp med nye bilder. Bare at denne gangen skal jeg være flink til å gå igjennom, og slette de bildene jeg ikke vil ha. Jeg tar som regel 20 bilder av en ting, og da fylles det rimelig kjapt opp! 🙈 Ny telefon er alltid utrolig stas da!


Ha en fortsatt fin onsdag da dere! 💫 Lillegull sover, og nå skal jeg slappe av med kjæresten min resten av kvelden. Storegullet våres er på sommerferie hos Bebbe & Kim nå, og koser seg med alt mulig sprell oppi bygda. 

Likes

Comments

Jeg må vise dere de fine bildene jeg tok av Alma på turen våres idag. Hun var så søt der hun gikk, målretta bortover skogsveien. Vi gikk tur på Eggemoen. Der er det så fint og idyllisk å gå innover i skogen. Lillegull koste seg veldig. Hun var så stolt når hun løp bortover. Og det var så mye fint og spennende å finne på bakken, ikke minst.

Vi gikk en liten stund, men så snudde vi plutselig, og gikk tilbake til bilen. Hadde Fredrik og Leo vært med så kunne vi tatt en lengre tur, men jeg fikk plutselig for meg at vi når som helst kunne møte på en elg, og den risikoen tar jeg absolutt IKKE midt i skogen, alene, med datteren min. For da hadde jeg faktisk besvimt på sekundet, og gått rett i bakken.

Det lille minuset på turen var at jeg ikke hadde med meg kameraet mitt, for å fange alle de fine detaljene rundt meg av vesla og naturen. De bildene hadde blitt såå fine! Men, jeg fikk fylt opp minnet på iPhonen min da, selvfølgelig. Så neste gang skal jeg ta med meg linsa mi, og knipse skogsbilder av begge småtrolla, har jeg bestemt meg for. Yes, det gleder jeg meg til!

SKOGSMUSA MI 🐭

Ikke sant hun er vakker?!💜

Likes

Comments

Da har jeg & lillegull endelig kommet hjem, eller vi har vært det en liten stund nå, men herregud så godt det var!

Jeg har jobbet lørdagsvakta mi idag, og ble, heldig som jeg er, hentet av kjæresten min og lille prinsessa vår. På vei hjem bestemte vi at Fredrik skulle reise å fiske med Onkel Lars & far, og jeg & lillegull reise på Kiwi å fikse helgehandlingen. Lykka var å hoppe i kosedressen etter jobb, før vi reiste på butikken! Lørdager er travle dager på jobb, kandusi. Men en fin lørdag, har det vært! 🌸🌸

Nå sover lillegull, og jeg holder på med ryddings av første etasje, før mannen kommer hjem. Vi skal bare nyte resten av helgen sammen! Og i kveld skal vi lage biff med fløtepoteter og bearnaise.. Nam! Er lov å være takknemlig for at man har det så godt vel? Det syns jeg ✨ Fin kveld til dere kålhuer! :-D

Likes

Comments

TIDENES SOMMERVÆR

Herremin, for noen fantastiske sommerdager vi har hatt i det siste! Det er så utrolig fint å våkne opp til sola som skinner inn igjennom vinduet på morgenen. Finne frem lette & sommerlige klær til gullungene, og bade de i solkrem før skole & barnehage på morgenkvisten. Vi står opp litt tidligere enn i vinter nå, for å få mer ut av dagen, og for at jeg vil nyte den tiden vi har på morgenen med småtrolla mine så godt jeg kan. Det går nesten i hundre fra morgen til kveld, så det er viktig å ta vare på de fine stundene. Dessuten er det deilig å stå opp tidlig når det er lyst ute, og få gjort litt husarbeid også, før vi sparker dagen igang.

Som sagt så går det i hundre her, for nå jobber jeg mye, og etter vi alle fire er ferdig på jobb, skole & barnehage, står middag og lekser for tur. Og de små timene vi har igjen før sengetid på de minste, blir brukt ute i hagen. Vi har i tillegg hatt fokus på terrassen den siste tiden. Jeg har beisa, og Fredrik har snekkert. Så nå gjenstår et par småting, før den er helt ferdig. Så utrolig gøy å se forandringene! Og ikke minst hvor bra det ble når vi fikk bygd om og gjort terrassen mindre. Den var litt for stor for oss, men nå har det blitt såå mye koseligere. Nå gleder jeg meg bare til å reise å handle inn blomster og potter. Vi kommer til å bruke ute plassen våres mye i sommer! 🌸🌸

Vi feiret Fredrik igår, og koste oss ute med grilling, god mat og skravling med familien. Det var superkoselig å samles igjen! Og det blir ikke siste gang i sommer! Elsker å sitte ute på kveldene om sommeren ⭐️

HURRA FOR GUTTEN MIN SOM FYLLER 27 ÅR IDAG! 🎈 

Likes

Comments

Våres 17. Mai feiring begynte med at vi trillet til torget for å gå i tog med barnehagen til Alma, vi møtte flere i familien der og bestemte oss for å heller gå med de tilbake til Glassverket, for Alma er så liten enda og skjønner ikke noe av det å gå i tog.

På Glassverket gikk vi rundt å snakket med familie & kjente, og løp etter Alma som tuslet rundt overalt for å utforske hver eneste ting hun så. Hehe. Fin alder hun er i nå, og så flink hun har blitt til å snakke. Babyspråk er til å smelte av! Men, toget var jo så utrolig morsomt å titte på da. Tre is & en heliumballong på lillemor senere trillet vi hjem til oss igjen å pyntet kake og reiste videre til tanten og onkelen til Fredrik med resten av familien.

Vi grillet, spiste kaker og skravlet ute i det fine været. Det er alltid så koselig når hele gjengen er samlet, og vi avsluttet dagen med å ta fellesbilde sammen ute i hagen. Vi tok en haug med fine, og useriøse bilder, og fikk oss en god latter under fotograferingen. Haha, for en fin gjeng! Dette gjorde vi i fjord også, og det er så fint å kunne se tilbake på. Jeg er så glad i disse menneskene som har blitt en del av familien min 💗

Bildene fra speilreflekskameraet kommer senere da jeg har fått lagt de inn på Mac'en..

Likes

Comments

Idag har jeg fått gjort unna mye på to do-listen min, og det er definitivt en fin følelse! Jeg har tatt livet helt med ro ang 17.Mai, frem til idag, hvor jeg plutselig måtte få rompa mi i gir med litt forberedelser. Det er jo en del som må ordnes, og alt stenger i morgen, så jeg kastet meg rundt etter jeg hadde levert småtrolla på skolen & i barnehagen i dag tidlig.

Så nå er pensko, bunadskjorte og strømpebukse til lille frøkna i boks. Mathandlingen er gjort & kjøleskapet er vasket og fylt opp med mye god mat. Kjøkkenet er vasket, klesvasken er tatt, bilen er ren & pen, og i tillegg har jeg fått handlet inn litt sommerklær til garderobene til alle fire hjemme her. Vi har jo så mye fint på H&M til store og små. Alt dette fikk jeg ordnet før jeg begynte på jobb, og nå er dagens arbeidstimer jobbet inn. Dermed tar jeg fredagskvelden med god samvittighet!

Jeg hadde så god tid før jobb, så jeg campet på Vila hos Cornelia snuppami, og det er alltid like koselig! ❤︎


Huset's gullgutt skal feire Grunnlovsdagen hos pappaen sin i år, så det blir rart å ikke feire med han dette året, men mamsen fikk heldigvis verdens beste kos og "elsker deg" før han gikk inn i klasserommet sitt idag. Verdens fineste gutt!!

​Se på han da. Så kjekkas 💙

Likes

Comments

Her ser dere hva jeg driver med i dag. Beiser andre strøket av terrassegulvet. Det blir så bra! Fargen F valgte er mørk og veldig fin mot hvitfargen på huset. Når hagemøblene og blomstene kommer på plass blir det helt perfekt!

Ha en fin tirsdag, og nyt finværet 🌸

Huset skal også vaskes utvendig i sommer, og det tror jeg vil utgjøre en stor forskjell å få av alt som har kommet med vær & vind!

Likes

Comments

Hei! Nå er det lenge siden sist jeg satt meg ned å skrev. Det er bare så deilig å koble ut og logge av, og kunne være hjemme uten å tenke at alt skal deles her. Jeg vil ikke føle at det skal være et must, det skal ikke bare se ut som, livet skal nytes også! Og ting må faktisk gjøres her hjemme. Så skrivingen kommer når jeg har tid og mulighet til det. I det siste har jeg jobbet, vært med familien og venner, og ordnet det som må til i huset våres. Dagene går utrolig fort når man har mye å henge fingrene sine i.

I dag har jeg satt av tid til å få system i ting, rydde, vaske, og lufte alle rom. Inn med frisk luft & sol! Jeg elsker at det lukter VÅR ⭐️

Mai er en av de fineste månedene vi har, syns jeg. Våren er her for fult, og vi holder på med forberedelsene til sommeren på terrassen & i hagen. Nå har vi jo vært så heldige å få tildelt tidenes superfine vårdager også, med et hint av sommer. Fantastisk!

Småtrolla elsker å løpe ute nå, og det skjønner jeg. Trampolinen er satt opp på plenen, og de har fått hjemmesnekra sandkasse i tillegg. Det er midt i blinken for dem, de storkoser seg ute i hagen. Vi har bare igjen å beise terrassegulvet og litt annet småtteri for å få alt ferdig. Men det blir en drøm å tilbringe sommerdagene her hjemme i sommer.

Nå gleder jeg meg til å bli helt ferdig med terrassen og sette opp hagemøblene, så gjenstår en tur til hagesenteret for å handle inn blomster.

Siden det er 100 år siden siste snapchat bildene ble postet, slenger jeg med noen collager. Jeg klarte ikke bestemme meg for hvor mye jeg skulle ta med, for jeg har over 3000 snapchatbilder på telefonen min. Men her er iallefall noen;


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

GOD LØRDAGSKVELD ⭐️

Her er vi igang med å lage en bedre middag til meg og min kjære. Utfordrer oss selv på bifflaging i dag, ettersom jeg fant en fantastisk god pampas biff av beste kvalitet på Rema 1000 i går. Det er veldig gøy å kunne lage god mat selv, og kjøttet er den viktigste delen. Tilbehøret kommer som en fin bonus. Vi liker å kokkelere sammen på kjøkkenet i helgene, og vi lærer alltid noe nytt. Matlaging er gøy når man prøver seg frem og utfordrer seg selv litt, det må man jo for å kunne bli bedre. Så vi ser veldig frem til å smake på kveldens rett etterpå!

Dagen idag har vært en av de rolige, etter noen travle dager på jobb, skole og barnehage. Ettersom frua i huset var helt slått ut i går, fikk jeg sovet lenge idag, og det var helt supert å bli vekt av min kjære klokken elleve. Det har blitt minimalt med søvn og lange arbeidsdager på meg før helgen startet, så det var helt klart et høydepunkt med frihelg sammen med den fine lille familien min nå! Små gleder.

F har jobbet utenfor huset med fortsettelse av riving på terrassen idag. Nå ser vi tydelig fremgang, og resultatet blir så bra. I tillegg har han vært hos svigerfar å vasket bilen min, og satt på sommerhjul på den. Åh, den ble så fin! Tusen takk til verdens beste kjæreste ♥

Jeg håper dere får en fin kveld, og nyter den til det fulle - det skal hvertfall vi!


// Maiken.

Likes

Comments

Mandag - Ny uke!
Helgen som var har gått i ett, og jeg har hatt jobbhelg. I helgen fikk jeg også fikset håret mitt, så nå er jeg endelig helt lys. Siden bleking sliter på håret, har jeg brukt store deler av dagen idag med blåshampoo og kur, til jeg skulle hente tassen på SFO i ettermiddag.

Håret trenger mye pleie, og en dag som denne passet helt perfekt til å sette av tid til hårpleie. Jeg surret håret i en donut, før jeg satte i gang med en grønnsåpebøtte på badet. Et frisk og rent bad er herlig!

Durance + Lexington = Sant ⭐️

Elsker de to kombinasjonene sammen. For meg så hører disse sammen på badet. Det er utrolig fint, og begge deler er like praktiske, ikke bare pynt.

Rotting fra Riviera Maison er også noe jeg har en greie for, for det er overalt i huset våres, som noen sikkert har sett. Rotting er den røde tråden i alle rom hos oss, og jeg simpelthen ELSKER det. Rotting bryter opp et kjedelig område, og forandrer mye i rommet med kun detaljer.

​Jeg har fått gjort en del i huset idag, og det er alltid en bra følelse! Skal fortsette videre i morgen da gulla er levert på skolen og i barnehagen. Har nemlig planer om å lage et bedre system på vaskerommet. Jeg har sett for meg akkurat hvordan jeg vil ha det. System og orden er gull!


// Maiken.

Likes

Comments

At det er fredag i dag, kan jeg nesten ikke skjønne, for det har jo akkurat vært helg?! Men hallo, jeg klager ikke! ✨ Denne uken gikk bare så ekstremt fort. Den har vært fin, men langt mer utfordrende og krevende enn vanlig.

Alma har vært syk så og si hele uken, men hun har også sovet minimalt iløpet av døgnene. Hun har sovet litt på og av på dagtid, men ikke mer enn hva hun vanligvis pleier å sove på dagen. Så at hun er i underskudd av søvn er ingen tvil. Hun har fått mye kos på fanget og armen til mammaen sin da. Men vi to har vært våkne om natten, og fått veldig lite søvn denne uken. Så hvordan vi begge to klarer å holde oss våkne på dagtid er et under.. Hehe!

Utover på dagen i går merket jeg at hun var seg selv igjen, for det var akkurat som om en duracell kanin som hadde stått opp fra dvale. Energinivået tok helt av. Haha! Men takk og lov så har hun klart å slappe litt av også.


- En gladgutt som er svært fornøyd med at det er helg -

Jeg har vært på jobb i kveld, og nå er det TV-tid for alt det er verdt. Ha en fin fredagskveld videre! ⭐️

// Maiken.

Likes

Comments

God Morgen Norge fra meg & gullungene 🌟 Ubeskrivelig godt å ha så god tid på morgenen, selvom jeg egentlig er trøtt som en dupp.. Jeg og Alma stod opp før klokken seks i dag, så nå nyter vi en rolig morgen.

Småtrolla sitter i stua å ser på barne-TV og spiser frokosten sin, og jeg skal lage matpakke til skolegutten, legge frem klær og gjøre oss klare for en ny dag.

Jeg skal jobbe noen timer på dagen idag, og da skal minstejenta kose seg hos tante Jannicke & onkel Lars imens. Tenker de kommer til å kose seg! 


// Maiken.

Likes

Comments

Da bror var levert på skolen i dag tidlig, og et par ærend var gjort, reiste jeg og lille frøkna på besøk til Svigermor med frokost. Og siden da har vi vært hos henne, til vi reiste å hentet storebror på skolen igjen.

Alma sa "Mimmi" for aller første gang idag, og tror du det var en stolt bestemor som hoppet i taket av glede da! 💗 Så bestemor har nå fått navnet Mimmi. Lillemor tusset rundt å sa "Mimmi" mange ganger idag. Herlig!

Vi koste oss i sola på trappa, og i hagen til Mimmi. Lillemor og voffvoffen(Kaizer) løp etter hverandre, og hadde det helt gull i finværet.

Jeg tok med meg gulla våres til Mor på middag idag, så kom min kjære litt senere. Mor lager fantastisk god mat, nam! Sprekeste oldemoren jeg vet om hvertfall! Leo fikk sitte på med stepappaen sin i kassebilen hjem igjen, og det er alltid like stas. Da vi var hjemme igjen var det tannpuss og senga som stod for tur.

Nå skal jeg runde av, og til ringe tid med kjæresten min før vi skal sove vi også. God natt ⭐️

​// Maiken.

Likes

Comments

Mandag og ny uke! Gullgutten vår er hjemme igjen, og familien er komplett. Det er alltid litt tomt og rart uten han i hus, men gleden er stor da jeg henter han på SFO etter helgen. Vi reiser sammen på butikken bare jeg og han, og jeg nyter de små øyeblikkene jeg får med han alene.

Alle fire har ligget på sofaen og sett Dusty Sprøytåker 2 på Tv'en, etter middag og lekser idag. Litt filmtid sammen med småtrolla før sengetid var veldig koselig.

Lille prinsessa vår er syk igjen, så vi to har vært hjemme i hele dag. Hun har bare ligget på fanget til mamma, eller sittet på armen. Stakkar lille pjuska 💕 Hun har vært så mye syk nå altså.. Håper formen hennes snart blir bra igjen, og at hun nå er over den verste perioden med sykdom etter det første barnehageåret.

// Maiken.

Likes

Comments

Når våren og en ny sesong begynner er det alltid en del utstyr som trengs til de små.

Minstetuppa i familien hadde nå vokst ifra bokstavlig talt alt hun hadde i garderoben sin. EN eneste body i str. 86 hadde hun.

I tidlig høst brukte Alma str. 74/80, og fra høsten begynte hun å bruke bare ull. All ullen hennes var i str. 80 og 86, men nå som det er vår og en smule mildere, kutter vi ut ulla gradvis mot sommeren. Det er kun på de kalde vårdagene vi trenger ull nå. Så mamsen hadde et lite oppdrag med å gå til innkjøp av prinsessetøy for noen uker siden. Det var virkelig på tide med et påfyll av alt.

Jeg kjøpte inn mye basics, for det er noe man aldri får nok av til barnehagebruk. Da kan vi fylle opp skiftetøysboksen i barnehagen med deilige, behagelige plagg. Men noe annet som også er nødvendig å ha på våren er noen gode heldresser. I fleece og bomull. Alma har Memini sin fleecedress, som vi forsåvidt har brukt i hele vinter, og som vil bli brukt godt fremover også. Den er helt super!

Så nå har vi investert i en ny heldress fra Gullkorn Design. Knoppen heldress. Den vil lillejenta vår få god nytte av. Det er jo så greit å putte henne inn i en heldress når vi skal på tur. Om det enten er en trilletur, eller om vi bare skal en liten tur på butikken. Det er alltid fint å ha en heldress!

Gullkorn Design er et barnemerke jeg har blitt veldig forelsket i. Damen bak de nydelige barneklærne startet med å sy alt helt på egenhånd til kundene sine. Hun har virkelig jobbet hardt for å stå der hun er idag. Jeg beundrer hennes jobb bak hele konseptet, og hun er absolutt en person jeg ser opp til. I dag driver hun stort med drømmen sin, og fører de fineste barneklærne ut i hele Norge. Klærne er så spesielle, og skiller seg ut med de fine detaljene av Gullkorn Design.

Flere mammaer som har forelsket seg i Gullkorn Design barneklærne? 💫


// Maiken.

Likes

Comments

Lørdagen våres har bestått av ordnings ute rundt husveggene idag. F har gjort ferdig hengeren vi har bygd, også har han begynt å rive deler av verandaen. Vi skal nemlig lage flere parkeringsplasser, til bilhengeren og arbeidsbilen til F. Det vil spare oss for mye flytting av bilene, og ettersom vi har så stor veranda, valgte vi å løse det på den måten. Vi har fortsatt mye veranda igjen, siden vi bygde på i andre enden i fjord sommer. Så dette vil bli bra! Bestemor Marita, Henning, Far og onkel Cato har også vært innom på besøk hos oss i dag, og lillegull fikk sin første pinneis av onkel. Den koste hun seg med! 🌸


Jeg har ryddet inn vinterleker og snømåkene i boden, og startet på et veldig morsomt prosjekt. Materialene fra den delen av verandaen som blir rivd har jeg fått til flere av prosjektene mine. Det skal jeg vise dere etterhvert! :-)

Jeg skal fortsette på prosjektet mitt i morgen, og forhåpentligvis bli ferdig med mitt første hjemmelaget møbel ⭐️

NYT lørdagen dere! Det som er igjen av den, vel og merke.


// Maiken.

Likes

Comments

På instagram er jeg daglig engasjert og aktiv. Der henter jeg også mye inspirasjon. Jeg deler bilder av hjemmet våres, som jeg er så glad i, og ikke minst stolt av! Og selvfølgelig små glimt fra hverdagen som mamma. Følg meg gjerne på @maikenhbhjem om du vil følge meg og mine bilder.

Alma har vært hjemme fra barnehagen i dag, hun har nemlig vært så uheldig å få øyekatarr stakkar. Men det har vært energi i den lille kroppen allikevel, for hun har hjulpet mammaen sin med å fikse i stua.

Vi har hatt omgjøring i TV-stua idag. Sofaen, TV-sjenken, og litt småtteri har blitt snudd og flyttet rundt på nye plasser. Og resultatet ble overraskende bra, må jeg si! Det er jo litt å ta hensyn til når man gjør om, og alt skal gå som hånd i hanske. Det er jo alltid en liten sjangse man må ta om man ønsker nye forandringer i en TV-stue da.. Lysekrone, TV-koblinger, veggdekor, og sist - men ikke minst; helheten i rommet.

Stuen vår er stor, med både spisestue og TV-stue i ett. I tillegg har vi ekstra takhøyde, noe som kan gjøre innredningen litt utfordrende. Det kan fort bli tomt og ensomt i et så stort rom om man ikke dekorerer det riktig. Det er faktisk dèt jeg syntes har vært mest utfordrende i huset. Det er jo begrenset hvor mye møbler man kan bruke i ett rom også. Det kan bli for mye av det gode, rett og slett.


Nå står sofaen vår med bakdelen mot spisestuen, som et skille mellom rommene. Det ga rommet mer form. TV-stuen ble mer intim og koselig. Nå er TV-kroken rammet inn av sofaen, og det gir et helt annet inntrykk. Jeg elsker følelsen man får av og gå inn stuekroken nå. Bonusen over det hele er at det store stuevinduet vi har gir mye lys inn i stua, på en helt annen måte enn hva det gjorde. Lyset speiler seg i sofaen, og lyser opp stuekroken enda bedre. Lyset har så stor rolle i et rom man bruker så mye.


Denne omgjøringen var veldig vellykket, med andre ord. Og den følelsen du klarer å lage med innredningen i et rom er helt fantastisk bra. Det er derfor jeg elsker å drive med dekorering i hjemmet. Det er en fin mestringsfølelse! ⭐️


Leogull kommenterte at stua vår hadde blitt så fin, når han kom hjem fra SFO idag. Og F syntes også det ble veldig bra, så jeg er superhappy med jobben!


// Maiken.

Likes

Comments

SØNDAG

Nå har vi kommet hjem fra bursdagsfeiring hos de fine naboene våres. Onkelen til F fylte 40 år idag, og det måtte feires! I tillegg feiret vi kusinene som også har fylt år. Det var så koselig.

Jannicke hadde stelt istand mat, kaker & godis til en hel hær, så vi ble gode og mette. Nam! Det er alltid utrolig koselig å være på besøk hos dem. Og vi har lovet å bli flinkere til å besøke hverandre, for vi bor jo rett nedenfor dem. Jeg skal ta med meg Jannicke på shopping en dag, for det har vi pratet om flere ganger, og det hadde vært så koselig med en jentetur snart♥ Titte rundt på interiørting ;-) Vi lider av samme jentesyndromet, skjønner dere. Jannicke er helt rå på interiør og innredning. Følg henne på instagram; @jannickeplusslars ⭐️

Søndagskvelden er her, og det er straks klart for en ny uke på oss. Denne uken blir det litt roligere, og da skal jeg få litt orden på forskjellige ting i huset.

Nyt søndagen folkens! ⭐️


// Maiken.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Dagene har flydd ifra meg denne uken, og det har vært full rulle hver dag. Jeg kjenner jeg er litt sliten nå, så det er veldig godt at det er helg og noen dager fri nå 💫

En hverdag som mamma til to små, husmor, kjæreste og i tillegg jobb er hektisk, det kjenner vel de fleste seg igjen i? Jeg trives best med det jeg har i hverdagen min, men det er lov å bli litt sliten kjenner jeg. Man setter så utrolig stor pris på fridagene og helg når man har gjort nytten sin på hver sin kant, definitivt. Eneste jeg skal bli flinkere til er å sette av tid til meg selv, og kjæresten min. Det er så herlig å ha en liten avkobling iblandt, og nødvendig, ikke minst.

Gulla våres sover søtt, og nå skal jeg bruke litt tid på å putle rundt i huset å rydde, tenne stearinlys og gjøre klart til kjærestekos. Jeg har hoppet i koseklærne allerede! I dag blir det takeaway.

// Maiken.

Likes

Comments

For 6 år siden møtte jeg deg. På den tiden var vi unge og gjorde mye gøy sammen som vi kan se tilbake på å le av i dag. Jeg husker alt som om det var i går. Du betydde så utrolig mye for meg allerede da. Men på grunn av mye vi begge to stod oppi valgte vi å gå hver vår vei til slutt..

Det var alltid noe som manglet når jeg ikke var med deg. Og innerst inne savnet jeg deg hver eneste dag.. Etter en stund fikk vi kontakten igjen, og nå har vi holdt sammen i 3 fine år. Du og jeg.

Kjærligheten forsvinner aldri, og vi fant hverandre på nytt når det var riktig for oss begge. Og det er nettopp det som gjør historien våres så spesiell. Alt vi har vært igjennom, på både godt og vondt.

I dag har vi en liten datter sammen på 1 år og 8 måneder, og du har tatt del i livet til sønnen min på 6 år. Vi har bygd opp en trygg ramme for våre to små i huset våres som vi kjøpte i den fine lille bygda vi bor i, og en familiebil som tar oss fra A-Å og på nye eventyr. Vi har også bodd sammen i våres første egeneide leilighet, til vi begynte på det store voksenlivet sammen.

Vi deler, og står sammen om alt. Sammen har vi skapt et liv jeg er så utrolig stolt av! Vi har virkelig klart det!

Jeg er evig takknemlig som fikk møte deg for 6 år siden, Fredrik. Jeg elsker deg herfra til evigheten ♥

// Maiken.

Likes

Comments

Å glede - e n d e l i g er det vår! Det er så fantastisk bra. Jeg har gledet meg veldig til denne årstiden nå. Vinteren blir for lang, og lysere tider har flere positive sider, rett & slett.

Rett etter påsken ble det vår her i Toso. Temperaturen ute er mildere, snøen & isen forvandles til vann, og det er så lyst og fint fra tidlig morgen til langt på ettermiddag. Det er rett & slett en drøm å være ute, og i tillegg slippe å ha på seg et lass av ytterklær. For småtrolla er det hvertfall et pluss å få gå i lettere klær. Det jeg gleder meg veldig til nå er å legge på sommerdekk på bmw'en og kjøre med takluka åpen. Små gleder!

Det var helt ålreit å få spylt av bilen i finværet idag, men den fortjener også en skikkelig god spabehandling i vaskehallen til svigerfar nå.


Når vi har kommet hjem fra skolen og barnehagen denne uken har det stått EN ting øverst på prioriteringslista mi, og det kom vel kanskje ikke som et sjokk at det er maraton med vaskemaskinen, med vått og gjørmete skift og yttertøy.. Og badet har blitt til tørkerom. Haha! Livet som mamma. Jeg liker det Ungene skal få lov til å hoppe i søla så mye de orker!


Jeg har vært så heldig å endelig få hilse på lille babyjenta til min kjære venninne idag. Søteste lille Martine! Så rart og koselig å holde en liten baby igjen. Det var også superkoselig å tilbringe noen timer sammen med Monica


// Maiken.

Likes

Comments

Hei folkens! Har dere hatt en fin påske?

Det var utrolig godt å ha en ekstra feriedag igår før skole, barnehage og jobb rullet igang igjen etter påsken. Så i går tok vi livet helt med ro. Ladet batteriene med en skikkelig hjemmedag. Vi sov lenge, spiste egg & bacon frokost, og bare surret rundt hjemme med forskjellige huslige ting og leking.

Det var godt å få gjort klart til hverdagsrutinene. Jeg og småtrolla har også luftet soverommene og byttet på alle sengene. Det er den beste følelsen! Vi er ihvertfall klare for hverdagen igjen, og det er litt godt det også egentlig.

Nå er de små levert på skolen og i barnehagen, og jeg har huset for meg selv. Litt rart hvor stille det er her nå. Jeg skal nyte det før jeg går igang med klesvask, og reiser å handler mat. Kjøleskapet og skuffene skal fylles opp igjen!

Ha en fin uke! ♥

// Maiken.

Likes

Comments

Dagene har vært fylt opp de siste dagene før ferien, og i dag startet P Å S K E F E R I E N 💛

Mandag startet uken rolig for meg og minstejenta. På ettermiddagen fikk vi besøk av Cornelia. Vi puttet lillegull i vognen, og tok oss en lang gåtur rundt på Jevnaker. Måtte vise C hvor fin bygda våres er, og hvor vi pleier å trille turer. Alma storkoste seg med bolle og utsikten i vognen. Nå er det perfekt å gå turer, og mange fler skal det bli fremover i vår og sommer. Det var kjempekoselig på trilleturen, og vi fikk luftet oss og lille voffsen til C. Fineste Pondus.

I går fikk Alma besøk av bestefaren sin, og de to var hjemme og koste seg, imens mamsen var en tur i Hønebyen for et frisørbesøk. Det var på høy tid med en ny blekingsprosess på håret mitt. Litt egentid er balsam for sjela! Håret ble en tanke lysere, og denne gangen ble det en balayage på meg. Spennende med noe nytt, men vi er fortsatt ikke i mål med fargen. Det skal blir mye lysere til sommeren.


Etter frisørtimen reiste jeg en tur hjemom til Fredrik kom hjem, og så sto noen arbeidstimer for tur. Da jeg var ferdig på jobb kom Hedda på et kveldsbesøk. Det var så koselig å se den frøkna igjen.

Dagen idag har gått i hundre. Jeg jobbet dagen, og da jeg var ferdig på jobb hentet jeg Leo i Hønefoss. Når vi kom hjem var bålpanna fyrt opp, og en deilig grillmiddag sto for tur. Vi fikk besøk av mamma, svigerinnen og storebroren min, så småtrolla koste seg til tusen før sengetid. Herlig!


Det er stille i huset, og jeg har kastet meg på sofaen for kvelden. Min kjære er en tur ute, og feirer at påskeferien har startet. Håper alle nyter at det er påske og får en fin en! 💛 Vi skrives plutselig!


// Maiken.

Likes

Comments

HAPPY EASTER ♥

Heihei! Da var påsken her - Herlig! Påsken for meg handler om å tilbringe tid med lille familien min. Rolige dager, kos og en tur i fjellheimen. Påskeeggjakt for småtrolla hører selvsagt også med. Det er noe vi har gjort for Leo, og det ønsker jeg å føre som en tradisjon for ungene oppgjennom barndommen dems. Det er jo stas å lete etter påskeegg som påskeharen legger ut 🐥 Leo er så stor blitt at han har gjennomskuet "påskeharen", vel og merke. "Påskeharen er bare mennesker som kler seg ut", smalt det fra trollungen når vi snakket om hva som skulle skje i påskeferien. Jaja, lille gutten vår er ikke så liten lenger gitt.. Haha! Men gøy blir det uansett, når vi skal ut å lete. Fredrik og jeg har også pleid å overraske hverandre med påskeegg, men i år ble vi enige om å bruke de store påskeeggene vi har gitt hverandre i fjord, og fylle de med godteriet vi har hamstret inn i påskesalget. Vi skal heller lage en overraskelse til hverandre i en annen anledning. Det er like koselig!


Jeg har hatt jobbhelg igjen, og jobbet fredag kveld og lørdag formiddag. Og jeg storkoser meg på jobb altså! Ryggen er fin, og jeg er lykkelig! Bedre blir det ikke. Dette har jeg ventet på lenge nå, og det å komme tilbake i jobb er en helt fantastisk følelse. Å reise på jobb og gjøre nytte for seg har vært et stort savn i min hverdag etter jeg ble sykemeldt.. Jeg er overlykkelig for å ha kommet dit jeg er idag, at smertehelvete nå er over, og ryggen er på god vei til å blir bra igjen.

Igår ble jeg hentet av F og lillemor på jobb i finværet. De fikk kost seg sammen bare de to, da mamsen var på jobb. Fredrik er en helt fantastisk pappa. Alma elsker å tilbringe tid sammen med pappaen sin. Ellers gjorde vi ikke så mye ut av oss resten av lørdagen, Fredrik ble nemlig dårlig, så han lå rett ut på sofaen under et pledd hele lørdagskvelden, stakkar. Torsdag hadde Alma omgangssyken, og fredag Leo, og neste mann ut var far i huset. Det er hardt å være småbarnsfar iblandt, ja.


- Se på disse to pjuske gullungene. Mammafanget som gjelder når man er syk ♥ -


Har dere hatt en fin helg og påske sålangt da? Påskeferien starter ikke før på onsdag for vår del, da kommer guttungen hjem fra påskeferie hos pappen sin, og jeg og Fredrik har jobbet inn arbeidstimene våres før ferien.

Ønsker dere en fin søndagskveld videre!


// Maiken.

Likes

Comments

Heiheihei! Jeg ville bare titte innom å gi et livstegn siden det har vært lite oppdateringer fra Tosogata de siste dagene.

Guttungen har hatt pappahelg i helgen, og siden bestemor ønsket å ha lillemor på overnatting en natt, ble det spontant bestemt at mamsen og papsen skulle ute å luftet seg på lørdagskvelden. Gøy å kunne gjøre det en gang iblant, selvom den beste følelsen er å komme hjem igjen. Men det er jo utrolig viktig og huske på å gjøre slike ting selvom man lever et familieliv. Vi er fortsatt unge og spreke ;-) Og nye eventyr venter!Jeg hadde også to jobbdager, fredag og lørdag. Og gud så godt å komme igang med jobbingen igjen! Det har gått veldig bra begge dagene - såå fornøyd med det.

I dag var det herlig påskevær, og i den anledning fikk jeg støvsuget og vasket bilen vår innvendig. Da småtrolla var hentet, tok Alma en powernap i prinsessesengen sin, og en litt sliten skolegutt fikk ligge på sofaen å slappe av. Imens min kjære & jeg satte igang å rydde opp i gårdsplassen. Fint å få stell på sånt når det er så fint vær ute. Kan ikke få sagt nok hvor mye jeg ser frem til våren! 🌸

Nå gleder vi oss til å kose oss masse i påsken. Påskestemningen sniker seg på, og her har vi handlet inn masse billig smågodt og frukt til påskeeggene. Nam nam! Vi skal også ha påskeverksted. Lage kul påskepynt, og finne gåseunger til å pynte i huset. Kos!Ønsker dere en finfin uke videre! 💫

// Maiken.

Likes

Comments

Jeg tenkte det var på tide med en status på hvordan det går med ryggen etter siste ryggoperasjon.

Ryggen er på god vei til å bli bra igjen, og ryggsmertene jeg har vært plaget med i lang lang tid er helt borte. Det var metallet jeg hadde operert inn som forårsaket smertene, og det var en god følelse å få bekreftet at det problemet er helt ute av verden nå som alt metallet er fjernet, alt har nesten grodd og blitt fint igjen.

Det betyr at jeg kan begynne å leve normalt igjen. Den følelsen og tanken er helt fantastisk god!! 

Det har vært en tøff tid med så mye smerter over lang tid, så det betyr enormt mye for meg at jeg kan legge det bak meg og se fremover.

På førstkommende fredag starter jeg på jobb igjen. Det er en gladnyhet! Jeg starter gradvis, for å gjøre overgangen best mulig for ryggen min, men for min del kunne jeg allerede begynt fult. Jeg har vært klar lenge, lenge, lenge. Jeg gleder meg som bare det til å komme på jobb til faste arbeidstider, og komme inn i arbeidsrutinene mine.

Det blir veldig koselig å komme tilbake til de fine kollegaene mine igjen! Det er jeg veldig glad for ♥


// Maiken.

Likes

Comments

GÅRSDAGEN

Jeg tok helt fri fra bloggen i går, grunnen er at jeg har ligget rett ut med feber tre dager i strekk, og dagen i går var helt klart den verste. Jeg lå å sov fra vi hadde levert småtrolla på morgenen, til jeg skulle hente dem igjen på ettermiddagen igjen. Paracet og ibux reddet meg de første dagene, men feberen kom pokker meg tilbake i rekordfart. Det eneste og beste man kan gjøre da er å gi kroppen ro, og sove det ut. Idag er formen heldigvis bedre enn hva den var igår..

Jeg elsker fredag, og fredager er den dagen jeg gjør huset rent, vasker og bretter nyvasket tøy inn i skapene, og handler mat for helgen før jeg henter trollungene i barnehagen og på SFO. Men i går ble det ikke som jeg hadde tenkt.. Mathandlingen var det eneste jeg fikk gjort før henting av gulla våres stod for tur. Så derfor har jeg begynt litt smått på husarbeid og maraton med klesvasken idag.Leogutten vår våknet opp dårlig idag tidlig, så han har jeg pakket inn i kosepledd på sofaen, med barne-tv på skjermen, og eple til snacks. Krysser fingrene for at han slipper å bli syk igjen, stakkar.


ROLIG HELG I KOSEDRESSEN

Planene våres idag er ikke store, med andre ord. En rolig lørdag hjemme er akkurat det vi trenger. Vi har aldri hatt så mye sykdom i hus som det vi har vært igjennom nå disse månedene, så jeg vil tro vi har et rimelig rustet immunforsvar alle fire nå etter dette.


Nå skal jeg snart finne frem vaskebøtta mi med grønnsåpe, og gå over gulvene så det lukter frisk og godt i hele huset. 

Nyt lørdagen!


// Maiken.

Likes

Comments

VINTERLAND I TOSO

Vi våknet opp til en haug med snø utenfor døren idag. Og jeg må si at selvom jeg gjerne skulle kjent på vårfølelsen fortsatt, er det jo utrolig fint å se blå himmel, sol og et vinterland over den fine lille bygda vår. Snøen lyser opp, og det blir stemning av å se snøkrystaller dale ned utenfor huset.

Bilen og gårdsplassen vår hadde nesten snødd inne på morningen i dag, men den flinke mannen min brøytet oss ut.

Nå har jeg bakt makroner tre dager på rad denne uken, det er så utrolig enkelt, og ikke minst godt! Makron oppskrift og bilder kommer på bloggen til uken.

Har dagen din vært fin? 💫


​// Maiken.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Vi fikk plutselig besøk av mamma og Kim i går ettermiddag, da var det to småtroll som ble veldig glad! Kim og Fredrik reiste å kjøpte pizza på Corner'n til oss til middag, imens vi ordet istand med lys og dekket bord i spisestua. Det var hyggelig ♥

Nå er kong vinter ankommet Jevnaker for fult, så min kjære har vært å testet snowboardføret idag. Jeg er litt misunnelig!

Jeg har hentet småtrolla på skolen og i barnehagen, og nå er middagen inntatt og lekser gjort. Da gjenstår det å finne kosedressen, og nyte resten av kvelden med den lille fine familien min. 

Ha en strålende onsdag videre folkens!

// Maiken.

Likes

Comments

FORBEREDELSER OG INNKJØP TIL VÅREN

Vi har kjøpt ny parkdress til Alma til den nye vårsesongen.

Dressen er fra Wheat, i fargen mørk lilla. Syns den er så utrolig fin! Det er første yttertøyet vi har fra Wheat, og er så langt veldig fornøyd etter å ha prøvd den fire ganger.

Bestilte den i størrelse 2 år, så dressen vil holde igjennom høsten også. I tillegg har vi også en softshelldress som er god å ha når det blir mildere og har blitt vår ute.

Lille frøkna vår likte parkdressen sin selv tror jeg, for jeg fikk absolutt ikke lov til å ta den av første gangen vi prøvde den.. Kom ikke på tale!

Flere som har Wheat yttertøy til trollungene sine? Hva er deres erfaring?


// Maiken.

Likes

Comments

VELKOMMEN MARS

1. Sette igang med neste oppussingsprosjekt. Sammen har jeg og Fredrik pusset opp et gammelt møbel vi fikk av besteforeldrene til F når vi flyttet inn i huset i fjord. Dette har vi snakket om lenge, og endelig fikk vi rompa i gir. Vi syns det var så utrolig gøy, og ikke minst koselig å gjøre sammen, så nå har vi et ønske om å starte igang med oppussing på et annet møbel vi også fikk. Det er planen! Det kommer forresten et innlegg om oppussingsprosjektet våres senere.

2. Denne måneden er det på tide med et aldri så lite frisørbesøk. Åh, jeg gleder meg! Jeg er på vei til å bli helt lys, men jeg har gitt håret mitt en pause fra bleking siden jul, fordi det sliter så mye på håret. Gleder meg til å se hvor lang jeg kommer i blonderingsprosessen denne gangen!

3. En etterlengtet skitur står på listen i Mars! På grunn av ryggen har jeg ikke kunnet stå eller gå på ski, men i løpet av denne måneden håper jeg å kunne prøve en liten tur på langrennski sammen med min kjære. Slalåm er jeg pent nødt til å vente med til neste år, dessverre. Det er tryggest.. Men en langrennstur i påsken hadde vært helt toppers!

4. Tilbringe tid med bestejenta mi, Hedda. Og 26. Mars fyller denne jenta 24 år! 🎈💜 Hurra, som det skal feires med kake og pakker - hun fortjener det beste. Jeg er så utrolig glad i den jenta!

5.Ta en hårkur minst en gang i uken. Jeg glemmer ting som det hele tiden, så jeg føler absolutt jeg kan huske på det stakkars håret mitt litt oftere.

6. En dag eller to med kjærestedate ♥ Reise på kino eller bare en roadtrip hvor-som-helst. Love it.

7. Ta fatt i klesvasken som bugner over på vaskerommet til enhver tid. Jeg kan ikke ta mer enn EN dag fri, for jeg får så innmari igjen for det.. Det må bare gjøres - ingen unskyldninger!

8. Lage flere lister som det her. Fordi jeg elsker å skrive lister.

9. Selge bort alt vi ikke bruker eller trenger lenger. Jeg liker å rydde opp og få system i ting, jeg er et ordensmenneske. Nå har det samlet seg opp i boder og kjeller, og jeg går å tenker på at det er mye bedre og selge det videre til noen som trenger det. Klær har vi heller ikke akkurat for lite av, og boden er full av barneklær etter småtrolla som vi vet vi ikke har bruk for lenger. Jeg kommer selvfølgelig til å spare de spesielle barneplaggene, om vi skulle få en baby til en gang i fremtiden, eller barnebarn langt frem i tid. Jeg skal brette opp armene, og ta tak i dette iløpet av mars måned, det har jeg nå bestemt meg for!

10. Tenke positivt hver morgen. Da er jeg 100% sikker på at dagen blir bra uansett. Tankene styrer alt, du må bare bestemme deg for å ha det bra, og se lyst på livet.


Jeg håper dette er noe dere liker å lese, og legg gjerne igjen en kommentar under i kommentarfeltet - så blir jeg veldig glad! Nyt tirsdagen deres videre ♥

// Maiken.

Likes

Comments

// Samarbeid med Askeladden navnelapper.

Med to trollunger i hus som går i barnehage og på skole, er det mye klær og utstyr som trenger å merkes. Navnmerking er veldig viktig, for uten hadde det vært håpløst å finne igjen tingene våres. Jeg er helt ekstremt nøye på merking av ALT til småtrolla mine iallefall! Vi har ennå ikke mistet en eneste ting etter vi startet i barnehagen med vesla og på skolen med lillegutt.

Jeg har vært så heldig å få tilsendt to sett med navnelapper til Leo og Alma fra Askeladden navnelapper. Dette er de navnelappene jeg absolutt er mest fornøyd med, av den grunn at de sitter på alt, og er fin i pris. Vi bruker navnelappene på alt, og de sitter igjennom oppvaskmaskinen og vaskemaskinen.

Klistrelappene bruker vi for å ha det så effektivt som mulig, det er utrolig lettvindt å bruke når småtrolla har fått noe nytt til skolebruk og barnehagebruk. Men vi bruker også strykelappene som er utrolig slitesterke, og kjekk å ha når et nytt barnehageår eller skoleår starter. Jeg vil anbefale å ha både strykelappene og klistrelappene på lager året rundt, så er det aldri et problem og sende tingene ut av hjemmet.


Jeg syns Askeladden navnelapper har så mange fine motiv og bakrunner for å designe merkelappene dine. Jeg hadde store problemer med å bestemme meg med hvilke jeg skulle velge!

- Elgemotiv med strikkmønster -

- Prinsessekrone og lilla prikker -

Kjempefornøyd med de nye navnelappene til småtrolla mine ♥


// Maiken.

Likes

Comments

Heihei! Jeg kom sent hjem i går kveld, noe jeg overhodet ikke er vant med.

Jeg satte snuta mot Hønefoss til en av mine nærmeste venninner for å tilbringe tid med henne utover søndagskvelden. Det var veldig koselig å se Cornelia igjen.. ♥ Med ryggoperasjon, tanntrekking, og mye sykdom på oss alle fire i heimen i en god stund nå, var det herlig og få til en venninnekveld igjen. Vi skravlet og koste oss utover kvelden. Så reiste vi og kjøpte take away på Salt & Pepper. Venninnetid er alltid kos!

Det er mandag, og vinterferien er over for storebror. Han har tilbringt ferien sin hos pappaen, og har hatt en finfin uke hørtes det ut som. Det var utrolig godt å få han hjem igjen! Mamma har savnet lille gutten sin! ♥ en ny uke har rullet igang, og hverdagsrutinene er på plass igjen.

Etter lekser og middag tok gutta mine seg en tur ut for å brenne bål i bålpanna, mens mamma og Almamor var inne siden vesla er pjusk. Plutselig fikk jeg se de holdt på med snowboardtrening i bakken vi har laget ut fra verandaen. Leo mestret balansen og snowboardet utrolig bra. Det var så morsomt å se hvor stolt han var. Flink gutt vi har! De har allerede avtalt ny runde imorgen. Når vi først har snø på bakken, får vi utnytte den så godt vi kan.

// Maiken.

Likes

Comments

Denne gangen vil jeg tipse dere om noe helt genialt. Noe som gjør livet ditt litt enklere, faktisk!


EN NY FAVORITT PÅ IPHONEN

Det jeg snakker om er app'en som heter "EasyPark". Har du hørt om den?

Vi er vel alle lei av å hente parkeringslapper, for så og passe på tiden for å slippe den lange gule parkeringsbota på frontruta som kan gjøre hele byturen eller legebesøket ditt en del dyrere?

Jeg stresser mer enn nødvendig når det kommer til parkeringshus/plasser.

Men når du har en app på telefonen din som fikser det hele for deg, kan du ta livet helt med ro, og slappe av videre på venterommet på sykehuset, eller kose deg med resten av shoppingen.


Dette gjør du når du har parkert;

~ Klikk deg inn på EasyPark app'en. Registrer deg, og tast inn reg.nr.

~ Finn nummeret til "takstgruppe" på parkeringsautomaten, og legg til i vist felt i EasyPark.

~ Deretter velger du tid ved å snurre rundt på hjulet. Så er du good to go! ⭐️~ Det som gjør hele app'en så smart er at du kan stille inn mer tid om du ikke er sikker på når du er ferdig med avtalene dine.

~ Hvis du blir ferdig før du hadde tenkt i utgangspunktet, trykker du bare på "stopp parkering", og du slipper å betale for mer enn det du stod parkert for. Er ikke det fint?

~ Parkerer du på et parkeringshus der det er 2 eller 3 timer gratis parkering, regner EasyPark med disse.

~ EasyPark gir deg en påminnelse når tiden du satte begynner å nærme seg, så den ikke går i glemmeboken.


// Maiken.

Likes

Comments

DEN BESTE DAGEN I UKEN

Heihei! Da har helgen startet, og det er vel alltid en god følelse. Vi har hatt noen hjemme dager, og nå har lillegull fått feber igjen.. Ny runde! Det hører jo med det første året i barnehagen. Jeg håper hun slipper å være syk så lenge denne gangen, for nå har hun hatt mye sykdom altså.

Alma sover den siste powernapen sin nå, mens jeg holder på å lage middag til min kjære kommer hjem fra jobb.

Nyt fredagen og helgen alle sammen!


// Maiken.

Likes

Comments

Da vi omsider kom hjem fra legen og apoteket på formiddagen i dag, var det tid for en powernap på lillegull. Hun sover fortsatt tre timer på dagen, så jeg hadde planer om å være like effektiv som produktiv mens hun sov. Det er nesten ikke mulig å rydde eller vaske i dette huset når hun er våken..

Først begynte jeg med stryking av putetrekk. Jeg har kjøpt en haug med puter på IKEA med lyse og vårlige putetrekk. Jeg har gledet meg til å fylle opp sofaen med lysere farger, og få mer volum i stua vår. Vi har så stor stue, og i tillegg ekstra takhøyde, så ting kan virke mye mindre i rommet. Derfor ble det veldig fint med flere puter i sofaen. Det ble like bra som jeg hadde sett for meg i hodet at det skulle bli.

Jeg elsker puter, det gjør så mye med interiøret. Det beste er jo at man kan bruke forskjellige former, mønstre og farger for å skape liv i sofakroken. Jeg personlig liker best duse, nøytrale fargekombinasjoner mot mørke jordfarger, for å lage kontraster. Jeg har blitt mer og mer forelsket i beige, grå, lyseblå, sort og mørkeblå. Det er de fargene som går igjen i alle rom her i huset, sett bort ifra prinsesserommet til minstejenta.

Når det er tid for forandringer, er det bare å bytte putetrekk og bruke fantasien. Puter gjør rommet levende, og det blir aldri kjedelig.

Med fjorten puter i sofaen, må jeg si jeg er veldig fornøyd!


Jeg elsker å dekorere stuebordet, vinduspostene, tv-sjenken og alle andre plasser her hjemme. Interiøret har mye å si. Det gjør det stemningfult når alt er på plass. Det er viktig å bo seg til, og lage det hyggelig rundt seg.

Med småtroll i hus, er det en utfordring å holde alt vedlike, men det er jo like viktig å ikke alltid være nøye på det. Det kan ikke bestandig være like ryddig og strøkent. Det er ikke mulig. Ikke hjemme hos oss i alle fall. Men derfor er det hvertfall veldig deilig når det er ryddig, selvom jeg vet utrolig godt at det ikke holder seg 100% lenge.

Da putene, ryddingen i resten av huset og omgjøringen i stua var gjort, rakk jeg å ta med vaskebøtta opp på badet. En etterlengtet vask gjorde seg der. Så våknet jentami, og vi gikk ned for å spise og kose oss.

Nå er det kveld, og jeg skal ikke gjøre stort annet enn å slappe av og nyte det som er igjen av onsdagen.


Har dere hatt en fin dag?


​// Maiken.

Likes

Comments

Hei! Nå er jeg og minstejenta mi på vei ut døren. Vi meldte fri fra barnehagen idag, med tanke på at lillegull var sliten og lei seg da hun stod opp. Det hender jo at de små faktisk blir slitne og! Og da velger jeg å holde henne hjemme med mamsen sin, så får vi kose oss inne i varmen.. For ute er det helt klart vinter. Brr!

Nå står bilen å varmes opp, før vi må en liten tur til legen. Da vi er ferdige der, skal vi hjem. Så jeg kommer tilbake litt senere idag!

Ha en fin dag alle sammen


// Maiken.

Likes

Comments

LISTER

NY UKE - HER KOMMER LITT OM UKEN SOM GIKK!

Ukens motivasjon; Et hint av vår topper alt! Mildvær, sol, bar bakke & lysere morgener og ettermiddager gir meg mye energi. Været påvirker humøret mitt i stor grad, og jeg blir så glad når en ny årstid er på vei. Og jeg er spesielt glad i vårsesongen. Alt er så mye lettere når snøen og isen forsvinner, og vi ikke er nødt til å gå rundt ute som eskimoer. Jeg gleder meg stort til å bruke joggesko med freshe farger og tynne vårjakker. For ikke å snakke om hvor godt det skal bli å trille lengre turer i finværet.

Ukens opptur; Å ha bursdag er jo alltid stas. Fredag 19. Februar ble jeg 25 år. Det ble en rolig dag med tanke på at vi har hatt en syk gutt i hus, og tanntrekkingen min. Men jeg fikk en fin avslutning på bursdagen min, med min kjære. Han overrasket meg med pakker, og de passet meg midt i blinken. Bjørn Dæhlie jakke og House of Hygge lue. Spreke, freshe farger. Nå har jeg en god turjakke & langrennsjakke. Luen har Fredrik lik som han fikk av pappaen min, så nå matcher vi. Hans står det "fin fyr" på. Hoho ♥ De er så kule! Ble utrolig glad for gaven fra verdens beste gutt.


Ukens kjiping; Det må definitivt være at vi har ligget syke alle mann. Forferdelig kjedelig! Tannkjøttbetennelsen toppen nok lista for min del. Så måtte jeg trekke en tann på bursdagen min.. Au! Smerteterskelen min er tatt til nye høyder dette året. Men nå ser jeg fremover, og tar all lærdom med meg videre.

Ukens beste innkjøp; Det nye gulvteppet med stjerner på som jeg kjøpte til Leobass. Han ble så glad for det når han fikk se det på rommet sitt. Det var veldig tøft altså. Mammapoeng! ⭐️

Ukens mest spilte sang; Faded - Alan Walker

Ukens sitat;

Ukens tv-program; Larvikjentene, et veldig interessant program om håndballjentene som går på TV3.

// Maiken.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Leo, Hverdagsglimt

Hei! Når jeg titter ut nå så ser jeg sola, og her kom vårfølelsen tilbake ja. Herlig, det er så fint med sol, bar bakke & lysere tider! Nå har jeg ligget rett ut på sofaen, for ryggen klarte ikke å holde seg oppe mye lenger. Men jeg fikk i det miste ordnet litt først..

Begge småtrolla leverte jeg på skolen og i barnehagen på morgenen i dag. De har heldigvis blitt friske igjen, men jeg skal hente de litt tidligere enn vanlig på en torsdag, så det ikke blir pangstart for dem.

Jeg hadde time hos tannlegen min i Hønefoss klokken 11 idag, så siden jeg hadde så god tid stoppet jeg innom sentret for å kjøpe noen bukser til Leo, så slipper jeg å reise helt til Hønefoss for bare ett lite ærend senere, tenkte jeg. Bukser er forbruksvare for seksåringer! De slites ut hele tiden. Så nå trengte vi et påfyll.

Jeg finner alltid det vi trenger på Kappahl til småtrolla våres. Og i dag fant jeg ut at jeg hadde mye bonus spart opp på Kappahl kundekontoen min, så bankkortet ble ikke svidd til tross for at jeg fikk med meg en stor bunke med klær hjem. Hurra! ⭐️⭐️


// Maiken.

Likes

Comments

Baking og oppskrifter

Min nærmeste familie og nære venner kjenner meg så godt at hvis jeg sier at jeg baker eller har bakt, så blir de ikke akkurat veldig overrasket. Jeg elsker nemlig å bake! Og har vel alltid gjort det, helt siden jeg var lita jente.

Nå som jeg er både husmor og mamma har det falt helt naturlig for meg å bake, og jeg prøver å utfordre meg selv hver gang. Jeg elsker å prøve nye oppskrifter, og koser meg som en liten unge. Det er jo så gøy å bake! Og veldig koselig å gjøre med barna.

Kakekrigen og Hele Norge Baker er favorittprogrammene mine, og jeg prøver å få med meg alle episodene. Det er så motiverende & inspirerende å følge med på! De lager såå mye godt og fristende, man kan også plukke opp flere gode tips fra de som virkelig kan det.


​GLEDER MEG TIL Å TA BAKEFERDIGHETENE MINE TIL NYE HØYDER

Baking vil bli en større del av bloggen min i fremtiden. Jeg skal dele oppskrifter jeg bruker og tester ut, og vise mine resultater med dere andre bakeglade jenter!

Det er jo et hav av oppskrifter der ute, og det er så mye jeg vil prøve..

Her er et bildedryss av min bakeinspirasjon;

Bildene er lånt fra; Google.no​


Hvis dere har noen kakeoppskrifter å anbefale, tips meg gjerne i kommentarfeltet under ⭐️

// Maiken.

Likes

Comments

Hverdagsglimt, Leo

Lille familien vår blir liksom ikke helt sykdomsfri. Nå har vi holdt på en god stund.

Denne gangen er det Leo som er pjusk, og det er jo første gang på over ett år hvertfall! Husker ikke sist han var syk engang.. Så han kom hjem i dag tidlig fra pappaen sin, og har ligget under dyna si på sofaen med barne-tv & iPaden sin i omtrent hele dag. Kost seg med juice & epler mens mamsen har holdt rundt han. Han orket å bade med lillesøster i kveld, og de koste seg som bare det. De elsker å bade sammen, tøyser & ler av hverandre.. ♥ Deilig med et varmt bad når basseluskene herjer i kroppen.

Vi får se hvordan det blir i morgen med gullgutten, men formen hans virket litt bedre før han sovnet.


- KOSEBASE -


// Maiken.

Likes

Comments

Hverdagsglimt

Vi startet dagen med å forsove oss en time idag, men fikk kastet oss rundt å levert skolegutten på skolen. Denne helgen er det pappahelg for han, og det gledet han seg veldig til.

Jeg har holdt Alma hjemme idag. Hun er litt forkjøla, og var jo ikke helt i form i går, så det beste er å være hjemme og kose seg isteden da. Nå tar hun en powernap, mens mamma blogger litt. Ville bare innom å si hei, før jeg går igang med husarbeid.

Fredager har blitt min faste vaskedag. Det er så deilig å ha et nyvasket og strøkent hjem før helgen starter. Helgekosen er min motivasjon! Og da avslutter jeg med å ta helgehandlingen før jeg vanligvis henter småtrolla på skolen & i barnehagen. Men idag venter jeg med å handle til min kjære kommer hjem fra jobb, siden lillegullet er pjusk.

Nå står ryddejobben, klesvasken og husvasken å venter på meg! Det gjør seg ikke selv, så jeg får sette igang.. VI SKRIVES! ♥


// Maiken.

Likes

Comments

Hverdagsglimt, Hjem og interiør, Snakkis

Hei & hopp! ⭐️

Noen dager må man bare ta med seg rompa si å finne på noe. Du trenger ikke hoppe på en stor karusell, men å ta seg en tur ut av huset iblant, når man har ligget inne med nyoperert rygg, er bare sunt og bra for deg. Vi mennesker er ikke bygd for å være isolert inne..

Jeg føler jeg har vært flink til å være aktiv i den grad jeg har klart det. Man må presse seg selv litt, for å komme seg fremover og nærmere målet sitt. Ja, en nyoperert rygg trenger selvfølgelig å leges, men man kan prøve seg frem og gjøre sitt beste, til man kjenner en trenger en pause. Da er det viktig å lytte til kroppen.


Hvis du gjør ditt beste hele tiden, hele livet, så har du kommet kjempelangt, mener jeg! Det er en fin leveregel! ♥


Jeg har vært ute å luftet meg en tur idag, og satte snuta oppover til Olimbstoppen, til Tilla. Vi satt egentlig bare å skravlet noen timer, og koste oss med lunsj. Litt senere reiste jeg å hentet en liten pjusk jente i barnehagen. Håper virkelig ikke hun blir så dårlig igjen.. Det var jo ikke lenge siden forrige runde. Stakkar, jeg får så vondt av henne. Hun får i det minste bygget opp immunforsvaret sitt. Tøffingen min!


Vi var en liten tur innom Hadeland Glassverk idag også, og tittet på litt interiør der. De har Lexington serien og kjøkkenhåndklær & grytevotter/kluter, til min store glede! Jeg fikk så mye fint av Hedda til jul fra Lexington, så nå har jeg begynt å samle. Kjøpte meg ett kjøkkenhåndkle idag, fordi det får man jo aldri nok av ;-)