För typ 1 månad sedan, så var jag på pre departure orientation, alltså ett läger över en helg där vi pratade om hur man kommer att må under sitt utbytesår och hur man ska vänja sig me olika kulturer och hantera kultur krockar.

Slutsats av lägret: det var enormt mysigt och lärorikt. Jag känner att jag inte fören då kände att jag faktiskt ska på utbytes år. På själva lägret var det utbytes studenter från hela Sverige som ska till olika platser runt om i hela värden och det är så coolt att sedan om ett år få träffa alla igen och se hur alla har utvecklats och få höra om deras resa!

På lägret som Yfu höll i så lärde man känna massa från hela Sverige och det var jävligt mysigt asså. Jag är sjukt glad att jag valde att åka med Yfu och att jag valde att åka i år.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den 7 juli 2017 kl 04.12 på natten fick jag ett meddelande av min färd syster, det var en helt sjuk känsla att veta att här ska jag vara. Jag ska bo hos den här familjen i ett år, allt kände liter mer verkligt.


Damlijn består av Mamma Susan, Pappa Jim, 14 åriga Maddie, 24 åriga Tyler och 22 åriga Logan. Dem har 2 hundar och verkar alla jätte snälla. Dem har frågat hur jag ville ha mitt rum och till och med ordnat såa tt jag får vara med i Maddies cheerleading lag så jag är sjukt taggad. Dem bor i staden Rochester 3 timmar från Chicago och gå i ett high school med ungefär 750 elever. Så om 2 månader kommer jag ett bosätta mig i Illinois <3

Likes

Comments

I lördags så var jag på picknick med Yfu i Tantolunden, och innan så var jag SSSJJJUUUKKKTTT nervös, för jag könner ingen som ska åka på utbytesår, ingen som jag känner kan sätta sig in i den situationen som jag är i just nu, emn det är okej.

Jag åkte dit med min pappa och när vi kom farm så var det få människor där men jag började att prata med någar och så spelade vi kubb. Syftet med picknicken var att man skulle få prata och lära känna olika personer som också ska på utbytesår eller som har varit, och några som är på utbytesår i Sverige,vilket var jätte kul. Det var roligt att få höra alla olika historier om hur dem hade det och hur det var för dem att åka i väg.

Under några veckor nu har jag velat farm och tillbak på hur jag känner om mitt beslut. Det är ett väldigt stort beslut att som 15 åring åka till andra sidan jorden till en främmande plats och främmande familj. Men nu, efter picknicken, så känner jag mig mycket mera säker på mitt beslut och jag känner att jag är redo nu att lämna lilla Sverige!

Likes

Comments

Idag så var jag på YFU kontoret och skrev ett prov i engelska. Det var inte lika allvarligt som set det låter, det var relativt enkelt, men vet inte vad den ska ha det för, kanske skolan i USA.

En av dem som åker i år har fått sin värdfamilj så nu är jag fett taggad och LÄNGTAR tills jag åker!

(13 REASONS WHY är en så bra serie!! SE DEN!)

Likes

Comments

☀️🌸🌴

Likes

Comments

Den 9 februari fick jag ett samtal från EF som undrade om jag vill komma på ett infomöte hos dem om utbytes år. Efter det pratade jag med min familj och min syster Julia sa att några av hennes kompisar hade åkt med YFU
(youth for understanding) så vi mailade dem och sa att vi vill komma på ett infomöte.

Innan jag EF ringde hade jag inte en tank på att åka nu direkt efter nian, men det bara kändes rätt att åka nu. Så efter info meterna så bestämde jag mig för att åka men YFU eftersom dem kändes som rätt organisation för mig, lite drygt en vecka senare skickade jag in en intressen anmälan.

7 mars så gick jag på intervju med YFU, och 14 mars så fick jag antagningsbeskedet. 20 mars var det träff på kontoret med massa andra utbytesstudenter och nu 31 mars så var allt klart.

Efter som jag hade ganska lite tid på mig då sista datumet för allt att bli klart, alla dokument och intyg och så, var den 31 mars så har det varit en stressig period att få allt klart, men nu när jag vet att dem letar en familj för mig så kan jag ta det lugnt och fokusera på annat tillsvidare! ☺️

Likes

Comments

Hej! Här kommer jag att skriva och berätta om mitt liv i USA och hur det har gått till att ta sig dit

Likes

Comments