i usa!🇺🇸

10/21-2017

Morgonen började med att maddie åkte iväg på hennes pojkväns soccer game och välte mig genom att smälla i dörrar... alltid lika mysigt. Jag gick up och kände mig inte helt 100% för jag börjar att bli sjuk. Jag och Susan satt och pratade och bestämde oss för att ta med Finley (nya valpen) och åka och gå på en pumpkin patch!! Det var jätte mysigt och något som vi verkligen Borde börja med i Sverige! Vi köpte 5 pumpor som vi ska carve senare!

När jag kom hem så bytte tog jag en snabb power nap och väntade på att min vän Bethany skulle hämta mig och vi åkte till the mall och köpte en kjol till henne och åt lunch! Sedan åkte jag hem och började göra mig i ordning för konserten!

Kl 4:30pm så hämtade vi up Bethany och var påväg till Edwardsville som ligger 20 min utanför St. Louis och är en collage campus där även min värdbror och hans romemates bor i deras hus som ligger på campus.

Kl 6:40 Så var jag Bethany Logan och Zac (hans roommate) påväg till St. Louis för konserten! Själva konserten va SJUKT BRA!!! Blackbear ouch fall out boy bästa kombon någonsin!!!!!!!

När vi kom tillbaka till huset så deckade vi direkt....

10/22-2017

Nästa dag vaknade vi av att Susan väckte oss och så var vi av till IKEA!!! Det va sjukt kul men fick massa hemlängtan:( men köpte svensk mat och godis så det gjorde saken lite bättre! resan hem gick snabbt och jag somnade direkt när jag kom hem!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

i usa!🇺🇸

Okej så jag måste vara skriva av mig lite, på senaste tiden har det hänt mycket. Och jag har in sett att alla små sakerna är dem man kommer sakna mest och att jag måste bli bättre på att skriva ned dem. Som idag när jag och Aspen åkte till starbucks efter skolan och bara skrattade åt små saker i bilen. Eller i fredags på sista fotbolls matchen hur alla skriker och hejar tillsammans.
Eller bara som att åka runt på små ärenden med Jim och hämta maten eller påväg till dansen och prata om skillnaden mellan Sverige och USA.

Det är mycket jag kommer och sakna och jag vill koma i håg så mycket som mjöligt.

Likes

Comments

i usa!🇺🇸

Jag har inte skrivit så mycket på länge, jag har inte riktigt haft energi att göra det men nu blir det en lite life update:

Skolan går bra, förutom matten, men det är kul och jag börjar känna att jag passar in mer, det känns mer naturligt. Det är svårt att hitta vänner, frö alla är så fast i sina grupper och det är lite synd men jag har träffat några som jag verkligen tycker om och det känns bra.

Min värdfamilj är jätte snäll och jag älskar mina värdföräldrar Susan och Jim, Jag och maddie (värdsyster) kommer inte alltid överens, och det är synd att vi inte riktigt kommer överens ängre men det går bra. Jag tror det ligger mycket i att vi är i samma kompis grupp och att hon har svårt att hitta vänner innan och nu könner hin att jagär i vägen för henne att skaffa vänner. Det var i alla fall vad Susan sa. Vi får se hur det blir i framtiden. Just nu känner jag att det är något att oroa sig för. Det är normal att syskon inte alltid kommer överens :)

Helgen ska vi och hämta hem valpen och det är jag JÄTTE taggad på! och ikväll ska jag på en sleepover till några vänner så det är jag taggad på vi får se hur det blir!


Likes

Comments

i usa!🇺🇸

Nu har det snart gått en månad vilket känns helt otroligt. Känns både som jag har varit här hela mitt liv och som att jag kom hit för en vecka sedan. Tiden flyger iväg. Jag har gått i skoaln i en vecka nu och jag känner mig mer söker på hur det fungerar och vart jag ska.

Skolsystemet på den skoaln jag går på iallafall är så annorlunda från Sverige och det är svårt att veta vad man ska lägga tid och energi på men jag löser det nog snart. Jag börjar att skaffa fler och flera vänner och det börjar kännas mer naturligt nu, vilket är bra!

Jag saknar såklart min kära familj i Sverige och mina vänner men jag vet att ni finns kvar när jag kommer hem! I över morgon (på lördag) så ska min familj och jag iväg till Branson, över Labor Day weekend så det ser jag mycket fram emot!

GLÖM INTE ATT FÖLJA YFUSWEDEN på Instagram! Den 5 tar jag över deras konto för veckan och berättar om mitt utbytesår!

Här är lite bilder från veckorna! Vi går på massa fotbollsmatcher och soccer games! Vilket är jätte kul! Några av våra kompisar spelar soccer så vi hejar på dem! Det är majsfält överallt och jag är kär i dem. Tar vilde på majsfelten hela tiden.

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag mest chillat hemma och tagit det lugnt på förmiddagarna för Susan jobbar och sedan har vi åkte och gjort saker. Vi har varit på skolan och skrivit in mig på olika klasser och betalat, men har dock inte fått mitt schema än. I går så var vi först på i en sport affär som var GIGANTISK och hade en resturang, ett stort akvarium och ett Paris hjul inne i affären. Vi köpte papa Johns pizza till middag (10/10 godhet) och sedan så kom alla maddies kompisar över och vi spelade volleyboll och gjorde en bonfire. Det var jätte mysigt och för första gången kändes det som jag passade in och kunde prata med dem, vilket var kul och bra! Och jag är stolt över mig själv för det är svårare än vad man tror.

Allt är väldigt annorlunda här från Sverige. Det finn 100 olika alternativ på allt och allt är verkligen så mycket större här! Än så länge är allt bra!

Likes

Comments

i usa!🇺🇸

Nu har jag varit här i lite mer än 48 timmar och än så länge är det bra! Familjen är jätte snäll och mysig. Igår åkte vi och köpte en stol till mitt rum och lite klädnypor till en grej i mitt rum. Vi var även på skolan och skrev in mig i systemet.

Vi var även och fixade våra fötter, vilket var jätte mysigt. Jag träffade även en av sönernas ex flickvän som fortfarande är nära till familjen!

Likes

Comments

Nu har jag varit här i nästan 24 timmar. Jag kände så fort jag träffade familjen att det skulle bli bra och att jag skulle trivas. Imorse satt jag och pratade med min Jim i 2 timmar om livet och lite så och det var jätte mysigt! Efter det så spenderade jag dagen med Madies kompisar vilket var hektiskt men kul! Roligt att träffa nya människor men lite svårt att hänga med i allt dem pratar om. Nu har vi ätit middag (Mac n cheese) och Madie ska vidare på en bonfire men jag känner att jag inte riktigt orkar. Det hade varit roligt att följa med men vill inte tränga mig på och är helt slut körd!

Bilden är på mig säng! Dem har dekorationer mitt rum jätte fint!

Likes

Comments

Nu är väskorna packade och allt klart! Kl 16:35 lyfter planet påväg till Chicago, väl där så ska jag byta och flyga till st Louis och dör träffar jag min värdfamilj!

Jag tror inte att jag än har fattat att jag ska åka iväg. Det är en sådan stor tanke att greppa och det är enormt läskigt veta att jag ska vara ensam i ett nytt land men det ger en trygg tanke att veta att jag ska till en helt fantastisk familj! Så nästa gång vi ses så är jag framme i Springfield❤️

Likes

Comments

innan avfärd☀️

Nu är det bara 1+ dagar kvar tills jag åker från Stockholm till Springfield, Il. Det är helt sjukt hur fort tiden har gått, det känns som det var förra veckan jag fi k veta vart jag skulle. Jag har pratat ganska mycket med min värdfamilj och speciellt min värd syster och dem verkar så snälla så jag känner mig väldigt trygg med dit jag ska.Likes

Comments

innan avfärd☀️

För typ 1 månad sedan, så var jag på pre departure orientation, alltså ett läger över en helg där vi pratade om hur man kommer att må under sitt utbytesår och hur man ska vänja sig me olika kulturer och hantera kultur krockar.

Slutsats av lägret: det var enormt mysigt och lärorikt. Jag känner att jag inte fören då kände att jag faktiskt ska på utbytes år. På själva lägret var det utbytes studenter från hela Sverige som ska till olika platser runt om i hela värden och det är så coolt att sedan om ett år få träffa alla igen och se hur alla har utvecklats och få höra om deras resa!

På lägret som Yfu höll i så lärde man känna massa från hela Sverige och det var jävligt mysigt asså. Jag är sjukt glad att jag valde att åka med Yfu och att jag valde att åka i år.

Likes

Comments