Hallo där ute. Eftersom jag var så flitig med att skriva ett inlägg igår så kommer jag med ett till..

Jag tänker inte skriva så mycket förutom att vi haft en helt underbar dag idag med massor av lek och en hel del utevistelse. Efter några dagar med "dåligt" väder iallafall för att det ska vara sommar så blev det äntligen lite bättre. Ni vet sådär lagom varmt, inte för varmt och inte för kallt. Då ville jag gärna passa på att gå ut lite.

Kian är fortfarande liten och jag vill helst inte dra ut honom i den största värmen heller. Men idag var det perfekt. Det blev några timmar på förmiddagen tillsammans med en vän och hennes två barn. Ema lekte för fullt. Fast vi haft besök hos oss i princip varje dag så såg man att Ema saknade att vara ute och leka med sina vänner.

Kian blev lite orolig då magen krånglar från och till och eftersom han var i bärsjal hela tiden och det började bli varmare så var det dags att promenera hem igen. By the way så är bärsjalen det bästa köpet jag gjort. Kian verkligen älskar den och han somnar alltid meddetsamma. Nu måste jag bara lära mig knyta på olika sätt. Någon som kanske redan kan knyta på olika sätt?

Iallafall så passade Ema på att sno åt sig vagnen.

På eftermiddagen stannade vi hemma och lekte ute. Kian sov så duktigt i 3.5 timme så utevistelsen blev lång. Grannflickan kom förbi och Ema hade återigen någon att leka med. Efter en lång dag somnade hon på soffan helt utmattad redan klockan 7. 

Nu är det dags att mata Kian. Godnatt ❤

Likes

Comments

Hallo alla där ute. Nu är jag tillbaka med ett nytt inlägg och denna gången är jag tvåbarnsmamma😁 Det är en helt sjuk känsla att vara mamma på nytt, att börja om från början och att ha två helt underbara barn i sitt liv. Det har varit ett par hektiskt veckor men nu har vi äntligen landat lite så det ville jag gärna dela med mig.

Lilla Kian kom till oss den 16 maj, så som beräknat.  Han ville alltså inte komma tidigare eller senare utan ploppade ut när han skulle. Förlossningen gick super bra och super snabbt. 15 minuter sen var lillkillen ute. Efter 2 dagar på sjukhuset kunde vi äntligen gå hem och börja vårt liv som 4 i familjen.

De första veckorna var hektiskt och allt var väldigt nytt för oss alla. Det var rent ut sagt ett kaos här hemma. Allt kändes upp och ner och jag var väldig känslosam de första dagarna. Jag ville bokstavligen bara gömma mig mellanåt. Ema var tvungen att vänja sig att hon längre inte var ensam och jag fick balansera mellan Emas trots och Kians amning. Och mitt i allt fick jag smälta och ta in det nya livet som väntar mig.

Nu har det gått mer än 3 veckor och jag känner mig äntligen lugn. Jag känner att jag har läget under kontroll och att jag kan kombinera min tid mellan Ema och Kian, samtidigt som jag kan dela min tid tillsammans med båda. Det går ärligt mycket enklare och bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Visst kan vi också ha röriga stunder mellanåt där jag bara vill ställa mig upp och skrika rakt ut. Men över lag så går det faktiskt jättebra. Det är roligt att ha en bebis till och det är ännu roligare att se Ema tillsammans med sin lillebror.

Jag tycker att det är viktigt att erkänna för sig själv att allt inte alltid kan vara perfekt. Att det finns dagar som är tuffare än andra och att allt inte går som du vill. Att vara mamma är det bästa jobbet som finns men även det tuffaste. Även vi gör fel men vi lär oss av våra misstag. För i slutänden är det viktigaste för mig att mina barn mår bra och att de vet att jag finns där för de. Och att jag är den bästa mamman jag kan vara för de.

Jag är bara oerhört tacksam och lycklig över att ha de i mitt liv. Jag älskar att vara mamma och jag ser framemot de kommande veckorna, månaderna och åren😀

Vi behöver bara några veckor till tills lilla Kian växer till sig lite så att vi kan börja våra nya äventyr tillsammans. Där vi kan skapa nya minnen. Jag bara längtar❤

Likes

Comments

Jag känner helt ärligt inte igen mig själv de senaste dagarna. Jag har blivit så slö och trött att jag knappt orkar göra något. Jag gör verkligen det som är nödvöndigast och ibland får jag en sådan energi och känner mig som mig själv igen. Men lika fort försvinner energi då jag förbrukat den.

Visst, jag är gravid i nionde månaden och kanske ska man inte orka med så mycket heller, men ändå. Iallafall så har Ema en trött och slö mamma här hemma just nu.  Så det har varit extra skönt att mannen varit ledig hela veckan och kunnat ta henne lite mer.

Det sägs ju att alla graviditeter är olika och att det beror på om det är en flicka eller pojke. Jag personligen har ju själv märkt av vilken stor skillnad jag haft med mina två graviditet. 

Vissa likheter har jag självklart haft, speciellt de första 4 månaderna med bla. illamående, halsbränna i slutet och den konstanta tröttheten fast jag känner mig mer trött denna gången.

Sen tycker jag att min graviditet med Ema var hur enkel och bra som helst om jag jämför med min graviditet nu. Denna graviditeten har jag verkligen haft allt. Både foglossning, sammandragningar, förvärkar, ryggont, ja you name it.

Med första graviditet hade jag all tid i världen för mig själv. Jag lärde mig språket, gick till skolan 20 timmar i veckan och njöt av att vara gravid. Nu har man ju en liten busig, trotsig, snabb och helt underbar busunge som kräver en del av mig. Det är nog den största skillnaden på varför graviditeterna skiljer sig så.

Hon tar verkligen all min energi. Men jag hade inte velat ha det på något annat sätt. För i slutändan är hon den som får mig på fötterna igen. Lika snabbt som hon tar min energi så ger hon mig den tillbaks dubbel så mycket ❤

Imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter. Vi håller tummarna att vädret blir bättre bara☉

Likes

Comments

Jag tänkte att jag kunde kika in här inne en liten snabbis. Det var ett tag sen sist så jag tänker jag kör med ett kort inlägg😀

Dagarna har verkligen gått så snabbt för min del. Jag har haft en del att tänka på, planera och äntligen smällta att jag snart är tvåbarnsmamma. Det har varit en del förberedelser innan bebis nummer 2 kommer. Jag har blivit större och allt har varit mer ansträngande än tidigare.  Men nu är det inte långt kvar.

Det har även handlat mycket om Ema och jag har koncentrerat mig på att ge henne all min tid nu innan bebisen kommer.  Det känns ärligt lite konstigt att jag snart måste dela all min tid med två barn🙈 Men jag tror och hoppas att Ema tar emot lillebror bra och kan dela mig med någon annan.

Hur som helst så är Ema verkligen jätteduktig. Hon har utvecklas så något enormt de senaste månaderna och jag kan inte fatta att min lilla flicka snart blir 2 år.  Hon är till 99% torr, så blöjan har åkt av, undantagen är när hon sover, när vi är ute eller när vi är iväg någonstans.

Hon har börjat prata på 3 olika språk. Hon gör sig mer förstådd för varje dag som går och varje dag så dyker några nya ord upp. Hon är verkligen ett pratkvarn och ger sig inte förens hon gör sig förstådd. Så just nu har vi en rolig period här hemma med Ema med mycket prat, bus och trots.

För övrigt så har det hänt en del som vanligt.  Vi har fått uppleva våren i 3 veckor med 20 plus grader och just nu är det tyvärr lite tråkigare väder.  Vi har haft babyshower för lillkillen, varit iväg på små utflykter och blivit småbruna av solen😄

Just nu har vi även moster från Sverige på besök. Så det blir extra mycket bus.

En månad kvar tills Ema blir stora syster 😻

Likes

Comments

Idag bör vi alla tänka lite extra på alla de starka, vackra, självständiga, fantastiska, underbara, smarta kvinnorna i världen. Vi borde även ge all cread till alla fantastiska mammor där ute som uppnår något som bara vi kvinnor kan. Att föda barn. Att sätta underbara varelser till denna värld. Visst är det häftigt att vara kvinna😀 Vi är starkare än vad vi tror.

Jag hoppas att ni alla kvinnor i världen får en underbar dag idag, där ni blir lite extra uppvaktade och uppmärksamma. Det ska vara så varje dag. Varje dag ska ni visas uppskattning,  uppvaktning, kärlek och allt var det innebär att ha en kvinna vid sin sida❤

Idag är det även 3 år sedan jag flyttade till Tyskland.  Det är helt sjukt hur snabbt tiden har gått. Det har varit 3 helt fantastiska år tillsammans med min stora kärlek. Tillsammans har vi skapat det bästa som finns, vår fina Ema. Och nu är det inte långt kvar tills Ema får sällskap av lillebror.

Jag älskar mitt liv och jag älskar min lilla underbara familj❤ ❤❤

Likes

Comments

Dagarna verkligen bara springer förbi och jag hinner inte riktigt med. Det känns som det är måndag och sen är det helt plötsligt fredag. Denna helgen har även varit super aktiv där vi varit iväg en del, firat min födelsedag och varit iväg lite till.

I mitt "tillstånd" så kan det bli lite för mycket  med att vara så aktiv hela dagarna. Och det har verkligen känns hela helgen. Min foglossning har verkligen varit kaosig och jag har haft jätte ont. Igår var det skönt att det återigen var måndag och man kunde varva ner lite.

I fredags var vi allafall hos mannens moster som nyligen fått en son. Han var så liten och go och sov för det mesta. En riktigt duktig bebis. Helt sjukt att Ema varit så liten en gång i tiden🤗 Där såg jag verkligen hur snabbt tiden går när man har barn. De växer alldeles för fort.

Ema verkligen älskar bebisar och han var inget undantag. Hon skulle hela tiden hålla i honom, klappa och pussa på honom. Mitt mamma hjärta blev helt varmt av att se de två tillsammans. Jag längtar verkligen tills vår lilla bebis kommer😊

I lördags firade vi lilla mig som redan hunnit bli 27 år.  Det blev en liten trevlig träff hos mig där några vänner kom och vi hade ett par trevliga timmar ihop. Jag hade inte så mycket att välja mellan med min stora magen så att stanna hemma kändes som det bästa alternativet.  Plus så var min fina prinsessa med på kalaset ❤

Igår njöt vi av solen i princip hela dagen. Med 15 plus grader plus en härlig sol så blev det en utedag för vår del. Riktigt skönt att man kunde gå runt utan jacka. Några timmar ute med massor av lek blev det iallafall och nu är det redan tisdag. Jag säger ju det, dagarna bara springer iväg. 

Jag hoppas iallafall  på lika fint väder idag så att man kan vara ute en del. Men nu är det dags att stiga upp ur sängen och låta dagen börja. Ta hand om er och varandra ❤

Likes

Comments

Hej alla där ute. Jag hoppas att ni alla mår bra och att ni njuter av februari månad. Inte långt kvar innan våren är här. Vi har haft helt underbart väder i några dagar. Solen har varit på topp och Ema har varit ute en del och sprungit av sig.

Tidigare i ett inlägg så skrev jag om att vi har en del spännande saker framöver oss, och jag tänkte att jag kunde dela med mig till er om det idag. De flesta vet nog redan eftersom vi inte direkt gått och döljt något. Men det finns nog några där ute som fortfarande inte vet. Oavsett vilket så är vi extremt lyckliga och vi kan inte vänta tills våra nya liv som fyra i familjen kan börja.

Japp, i maj så ska vår lilla Ema bli STORASYSTER🤗 Det känns helt underbart att kunna ge henne ett syskon och jag vet att hon kommer bli den bästa stora syster ever. Vi är fyllda med så många positiva känslor och vi ser verkligen framemot att få träffa vår nya familjemedlem.

Där kom den stora underbara nyheten. Jag är gravid igen och det känns helt underbart. I början var det lite overkligt och jag hade fullt upp med Ema att jag inte hade tid att smällta alltihop. Men nu när magen syns och bebisen rör på sig flitigt så känns det mer verkligt för varje dag som går.  Nu har man äntligen landat och tagit in att man snart ska bli tvåbarnsmamma🤗

Nu är det inte långt kvar till maj, så sakta men säkert ska jag börja ta tag i saker och ting här hemma. Det finns en del som ska planeras och köpas in. Så vi har spännande månader och dagar framför oss❤

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka igen. Jag är helt seriöst världens sämsta bloggare. Fast jag intalar mig själv att jag ska försöka skriva ett inlägg om dagen så blir det aldrig av. Så nu har jag gett upp den tanken och koncenterar mig hellre på att skriva när jag har lust istället. Fungerar förmodligen bättre på detta sättet, så inläggen kommer lite huller om buller när jag har tid att skriva eller när något roligt händer.

Så vad har vi egentligen haft för oss? Vi har faktiskt inte gjort så mycket utöver det vanliga. Vi har hunnit gå och bada på badhuset, varit ute en del, besökt lekgruppen och lekt med kompisar. Ja de gamla vanliga🤗

Vädret har varit ganska komiskt, där det ena dagen varit minus grader, sen plus grader, småsnöat sen regn. Ja ni vet vilket väder jag pratar om. Igår började det småsnöa och jag trodde ärligt att vi skulle få leka i snön idag. Men nej, solen tittade fram så efter vilan så ska vi gå och mata ankorna istället.

Jag börjar faktiskt längta efter våren. Det ska bli så mysigt när det börjar bli lite varmare och när man kan stanna ute längre. När man inte behöver ha på sig så mycket kläder och när man kan utforska naturen.

Iallafall, en sak som Ema fick uppleva för första gången var att hon hade en vän som sov över här igår.  Vännen (D) är några år äldre men det stoppar inte de två. De gillar att vara och leka tillsammans och de fungerar så himla bra ihop😁. D blir lite som en stora syster för Ema.

Vi plockade upp henne runt 4 tiden igår sedan var det fullt ös hela dagen. Vi var ute en bra stund igår innan vi gick hem och lagade mat, åt, busade och lekte för fullt. Ema somnade direkt senare och jag och D kunde spela lite spel innan hon också somnade, rätt så fort.

Hela morgonen busade de två innan det var dags att avrunda och det var dags för Ema att ha sin middagsvila. Det var verkligen en händelserik och rolig helg för henne och man ser hur mycket hon älskar att ha någon här. Någon som hon kan busa och leka med🤗

Bilderna talar för sig själv. Hur mycket de trivs i varandra sällskap ❤❤❤

Likes

Comments

Tänk att det redan är februari månad.  En månad till sen så smyger våren sakta med säkert in till våra liv. Det ska bli skönt med lite finare väder och tunnare kläder.  Men nu får vi ta vara på februari och utnyttja den till det bästa. För även februari är en härlig månad.

I februari så fyller även jag år. Hela 27 år blir jag. Det känns nästan som en konstig ålder att fylla. Låter helt konstigt att säga jag ska bli 27, men sant är det iallafall🤗 Det ska bli kul att planera något litet.

För övrigt så händer det inte så mycket hos oss. Vi har lite nytt och spännande som väntar oss men det kan vi ta i ett annat inlägg. Vi tar mest dagarna lite som de kommer. Vi är ute i det friska vädret, vi besöker vänner och vänner besöker oss, vi försöker leka med kompisar så gott det går och vi njuter av att bara vara tillsammans.

En spännande sak som sker just nu är att vi pottränar Ema. Hon har i princip suttit och kissat i pottan sen hon var 8 månader, men nu pottränas hon på riktigt. Hon springer runt utan blöja i princip hela dagen och är hur duktig som helst. Visst kan det sker olyckor då och då men vanligtvis är hon torr🤗

Hon har ännu inte riktig koll på det här med att säga till när hon behöver kissa utan där får jag mest hålla koll på det och be henne gå och kissa. Blöjan har hon fortfarande när hon sover, under natten, när vi är ute eller iväg någonstans. Detta är något vi kommer att fortsätta med framöver och förhoppningsvis så blir hon torr snart 😸 Det är inget vi stressar med utan vi tar det som det kommer. Vi låter henne själv bestämma när hon känner sig redo för att släppa blöjan helt.

Likes

Comments

Vilken kall och skön vinter vi haft de senaste veckorna. Det har känts riktigt skönt med lite frisk luft, så där friskt kallt. Det enda tråkiga är att vi inte haft så mycket snö. Så vi har passat på att utnyttja snön när den väl fannas. Jag hoppas att vi får riktigt med snö en gång till innan vintern tar slut.

I början av januari så besökte vi Sverige igen. Det var riktigt skönt att "komma hem" lite. Fast vi var där sist i oktober så kändes det som en evighet sen sist. Det var lite rörigt sist vi var där men denna gången var det mycket bättre, även för Ema.

Fast hon var febrig i princip en hela veckan vi var där så var hon oroligt pigg och glad. Hon sprang och lekte och var super aktiv nästan hela tiden. Det är helt otroligt vilken kraft och energi hon har min lilla tös. Hon njöt av varje sekund med kusinerna, mostrarna, morbron, morföräldrar och alla vänner vi träffade. Och alla njöt av hennes sällskap med😊

Jag blev själv sjuk och har varit värsta seg hela veckan. Denna veckan har vi i princip bara återhämtat oss och segat rejält. Även det behövs ibland.

Det är alltid skönt och roligt att åka till Sverige men det är lika skönt när man kommer hem till sin vanliga vardag. Så här efter jul och nyår så är det riktigt skönt när allt går tillbaks till det "normala".

Mannen har börjat jobba igen och har fått nya och bättre arbetstider som innebär att vi får mer tid med honom. Ema och jag har börjat gå i lekgruppen igen, där hon blir allt mer bekvämare med barnen. Det är verkligen jätte roligt att se vilken utveckling hon gjort på den korta tiden vi gått där.

Vardagen rullar på som vanligt och nya äventyr väntar runt hörnet. Jag ser framemot den nya veckan med lite nya krafter och energi. Men nu är det helg😎

Likes

Comments