Sorry för dålig uppdatering! Men nu är vi back on track. Då dagarna rullar på väldigt snabbt finns det inte mycket tid över.. Vår vecka kan vi återberätta genom att det har varit otroligt varmt och jobbdagarna har sprungit förbi! Och nu är det redan fredag. Ingen utav oss kan förstå att vi snart har varit här en och en halv månad! Det känns helt otroligt?! Det känns som att vi alltid varit här men samtidigt som vi precis kom hit.. Man anpassar sig väldigt fort efter en helt ny miljö med nya rutiner, annat språk och nya människor. Men det är mer än roligt! Vi har skapat minnen för hela livet och är många erfarenheter rikare. Eftersom Linnea fyller år idag så sitter vi nu med hela gänget och äter pizza och sen får vi se vart kvällen tar oss! :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vi haft vår lediga dag, vilket vi tillbringade i härliga Bryssel! Men först börjades dagen med en behövlig sovmorgon. Hela dagen har vi strosat omkring i helt underbart fina chokladbutiker och mysiga caféer. Det härliga här är att alla människor har sin egna stil och miljön är så relaxed! Det bjuds på livemusik, uppträdanden och dans på torgets gator. Sedan på kvällen bjöds det på grym sushi tillsammans med Ben och Filippo. Efter det rullade bilen mot Stephex igen och imorgon väntas en ny jobbvecka innan det bär av till Sverige... men nu ska vi få lite sömn i oss och säger därför godnatt!

Likes

Comments

Just nu sitter vi och väntar på maten som idag tillagas på grillen. Klockan är nio på kvällen och det är 25 grader! Hur underbart?! Hela gänget är med och konversationerna blandas hej vilt på svenska, engelska och franska ;) Det härliga här är att alla umgås tillsammans, gammalt som ungt. Kvällen kan inte avslutas på bättre sätt efter en svettig arbetsdag med 28 grader och stekande sol! Nu ska vi vara sociala och skåla in kvällen med de övriga.

Kram från oss på Stephex

Likes

Comments

Godkväll! Vi har precis kommit tillbaks efter att handlat mat. Då det blev sent i stallet kom vi till affären en kvart innan stängningsdags... så det blev några springturer inne i matbutiken! Men vi hann ;) Dagen idag har gått i hundra och här finns ingen tid för att vara långsam, men med vårt teamwork så funkar allt! Idag har vi jobbat tillsammans i ett "annat" stall och de som jobbar där kan endast franska, så det är bara att ta fram våra skills i kommunikation vilket vi är ganska proffsiga på. Under dagen kom även våra nya flygbiljetter leverererade utav en snubbe på en segway i stallet ;) Här åker man runt på det ena efter det andra. Allt ifrån segways, golfbilar, howerboards, helikopter och sportbilar! Men nu ska vi få lite nödvändig sömn så vi hörs imorgon.

Likes

Comments

Godkväll! Just nu sitter vi på vårt rum efter sista arbetsdagen för den här veckan. Idag har vi bara varit två stycken i vardera stall. Nästan tolv timmars arbete har bara susat förbi och imorgon väntas vår lediga dag. Dagen har innehållt skötsel utav hästar, ridning, longering, klippning och vanliga stallsysslor. Arbetsdagen avslutades sedan med handdukskrig runt stallet?!? Så vissa fick sig en liten springtur vilket relaterade till andnöd! Antagligen det jobbigaste under hela dagen.. ;) Vi kommer somna gott ikväll och ännu en vecka har gått, vilket innebär att flyget går om två veckor, på riktigt den här gången. Det går så otroligt fort och några äventyr väntas säkerligen under veckorna vi har kvar här. Så håll utkik!


Likes

Comments

Godkväll! Snart ska vi ut och äta med hela gänget då en fyller år idag! Hipp hipp hurra! Men för att återberätta veckan så startade vi med en heldag i Bryssel. Vi tog en buss in vilket var ganska spännande då ingen visste hur det fungerade eller vart vi skulle bli avsläppta exakt, men vi överlevde och fann vår shoppinggata! Efter en heldag med shopping kom Ben och Filippo in för att hämta oss. Men först avslutade vi dagen med middag på en restaurang där de gjorde helt makalöst goda hamburgare!! Även under hela dagen var det fortfarande oklart om vi skulle stanna eller inte, men på kvällen var det klart och flygbiljetterna var ombokade. Lycky us! Båda kände att det skulle känts konstigt att redan åkt hem och efter att tagit beslutit har vi inte ångrat det en sekund! Sedan har vi jobbat som vanligt i stallet, men idag har vi gått tillbaks till våra vanliga ställen. Jag hos Jonna och Fia hos Petronella. Men snart har en till vecka gått och snart är det helg.. tiden går fort när man gör det man mest älskar!


Likes

Comments

Just nu står vi och kollar på när alla sitter och trimmar sina hästar på banan iklädda i piké och solbrillor! Vädret här är just nu underbart! Vi står och granskar när Lorenzo de Luca hoppar en utav sina hästar, medans vi betar två hästar. Hela dagarna omringas man utav några utav världens bästa ryttare och topphästar. Mycket bättre än så här kan man nog inte ha det!

Ikväll kommer ett nytt inlägg om hur vår vecka har sett ut. Så ha det bäst sålänge! hälsningar från ett varmt Belgien!

Likes

Comments

Hej allihopa! Just nu sitter vi och väntar på att få åka in till Bryssel för lite shopping och mat. Då denna dag skulle varit vår sista dag här på Stephex hade vi planerat in detta förra veckan, men med lite spontanitet i livet ser det ut som att vi kanske inte åker hem imorgon... ;) Utan stannar tre veckor till! Då vi haft tre grymma veckor här, varför inte stanna tre till? Vi båda trivs väldigt bra, därför tycker vi att man ska ta tillvara på de möjligheter man ges i livet! Då livet med hästar kan ge snabba konsekvenser..! I lördags blev olyckligtvis en utav beridarna här i stallet översprungen utav en hingst. Vilket slutade med ambulans. När sådana saker händer inser man hur fort allt kan vända och att jobba med dessa fantastisk djur inte alltid är en dans på rosor!

Men förutom den olycksdrabbade dagen har vi haft en jättemysig helg som bjudit på många skratt och trevliga stunder! Igår blev vi bjudna på hemlagad mat utav Ben vilket var underbart!! Vilken mästerkock!

Ta vara på varandra och njut av varenda sekund, minut och timma!

Likes

Comments

Halloj från oss i Belgien! Vi har inte bloggat på två dagar då vi haft mycket o göra, men nu är vi tillbaks igen ;) Denna vecka har rullat på väldigt bra och det är endast tre jobbdagar kvar innan vi åker hemåt.. vilket känns sjukt! Vårt plan går nästa vecka på tisdagen, därför tänkte vi antagligen åka in till Bryssel igen på måndag för lite shopping och annat. Annars känns det faktiskt väldigt konstigt att lämna detta ställe!! Under endast två veckor har vi redan kommit in i hur det mesta fungerar och det känns som att man alltid gjort detta, men vi har även träffat människor som man aldrig kommer glömma! Det känns som man har känt dessa länge och det är några man verkligen kommer sakna! Båda tycker det känns lite jobbigt..:( men kanske blir det en resa hit i sommar för att träffa alla. I tisdags lämnade två utav alla vi umgås med, då de ska vidare på nya äventyr vilket kändes väldigt tråkigt. Men vi hade flera underbara kvällar tillsammans innan de avgick, vilket man sent kommer glömma! Nu ska vi njuta av den sista veckan och jobba med alla fina hästar, men även dessa sjukt roliga människor vi just nu har omkring oss!

Godnatt så hörs vi imorgon

Likes

Comments

Godkväll ifrån Stephex! Idag har vi jobbat då vi hade vår lediga dag igår istället. Gårdagen levererade på alla sätt och vis! Vi tog en lång sovmorgon för att sedan gå ut och käka frukost medan allla ryttare trimmmade sina hästar. Senare efter att Filippo och Ben ridit alla hästar åkte vi in till Bryssel för att strosa omkring i lite butiker. Det var verkligen hur mysigt som helst och det kryllade utav glada människor som skålade på stadens uteserveringar! Vi åt underbart goda belgiska våfflor med jordgubbar, kiwi och smält choklad ;) Efter att vi var mätta och belåtna åkte vi tillbaks för att göra oss iordning för kvällens festligheter. Vi hade ännu en storslagen kväll med alla underbara människor ifrån Stephex och varenda stund är värd att minnas!

Likes

Comments