My New mantra:

"Zero fears, Zero regrets, just respect, acceptance and love." Yep. ❤

💋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja jag hade tänkt skriva lite innan också men nu fick det vänta tills det nya året tydligen. Det här med bloggträning och det ni vet. 😉

Det har ju hänt lite grejer sen sist, inte minst har ju William blivit 3 år! Helt otroligt vad tiden går fort! Det var ju bara nyss som han kom känns det som.

Lilla skrutten... Och nu har vi firat vår 3:e nyårsafton tillsammans... magiskt.

Jag hoppas som alla andra på lycka, glädje och andra kärleksfulla ämnen i livet det här året. Och jag ska göra mitt bästa för att se till att det blir så.

Mitt löfte till mig själv blir att bli bättre på att boosta mig själv, och sluta trycka ner mig själv. ✅

Jag ska även våga mer! ✅

Mitt löfte till William är att skapa fler roliga upplevelser för oss. ✅

Nu du 2017, håll i dig!

Puss!

Likes

Comments

Ja det var ju rackarns vilken seglivad feber det här var. Inatt fick jag ta ipren kl 3 för jag hade så ont i kroppen, och vaknade nu med 38,5 i temp ändå. Det ska ju gå över, inte bli värre! 😡

Och Wille stackarn har nu utöver de andra symtomen fått öroninflammation och hade ont i benen! Fy farao va det är hemskt, för man känner sig så maktlös som förälder. Jag gav honom ipren också, masserade benen och gjorde lite huskurer till örat. Sen somnade han faktiskt, nångång efter 3.

Nu är jag less på det här, plus att IMORGON fyller han ju år! Nä nu måste vi få bli friska.

Likes

Comments

Då måste det ju vara samma behandling som vid en "vanlig" utbrändhet? Eller?

Jag tänker:

Steg 1.

Sjukskrivning från bloggen tills att den känns kul igen. ✔

Steg 2.

Bloggträning. Börja lugnt och försiktigt på 20 %, här är jag nu.

Jag ska med det i åtanke bara meddela att vi är förkylda. Vilket jag verkligen inte har varken råd eller tid med. Suck. Dessa dagisbaciller! 😷

Ja men det var kanske allt jag ville delge just nu. Men jag kommer snart tillbaka igen. Tack för att ni hänger med trots frånvaron. PUSS 😙

PS. "Mörk"hårig har jag blivit också.

Likes

Comments

Jag känner mig lite förvirrad. Som att jag har tappat min kärna. Jag inser att jag har glömt bort "mitt ord". Ordet som beskriver vem jag är. Nånstans i tiden gick det förlorat. Och nu behöver jag ge mig själv tillåtelse och utrymme att finna det igen. Hitta mig själv igen. Jag trodde att jag hade gjort det. Men jag inser att jag bara är en liten bit på vägen. Jag inser att jag bromsar mig själv genom att sätta upp hinder framför mig. Och när jag har tagit mig förbi ett hinder så är jag snabb med att sätta upp mitt nästa. Jag slåss för att ta mig förbi och igenom bara för att möta mitt nästa hinder. Jag sitter fast, i mitt eget fängelse, och bara jag har nyckeln att släppa mig fri, fri att vara lycklig på riktigt. 

Likes

Comments

Min stackars lilla älskling. William har hostat och hostat hela natten. Sån där skällande hosta som skrämmer mig, för att jag är så himla rädd för att han får ett fullt utvecklat kruppanfall igen. Det är något väldigt otäckt kan jag berätta..

Men inatt blev det ingen krupp. Tack o lov. Däremot en massa hostande tills han nästan kräktes och blev ledsen, jag tröstade honom, och så somnade vi efter ett tag, och sen började det om igen. Jag hoppas att det här viruset ger sig av snart... Ja jag glömde kanske säga det, vi har höstblåsor. En riktigt elak rackare det. Huvva. Jag har haft blåsor i hela munnen, på hela händerna och fötterna. Och William fick blåsor i munnen men det blev mer som en förkylning för honom. Det är inte så farligt men väldigt besvärligt och smärtsamt. Men som tur är så behöver vi högst troligt aldrig få det igen eftersom att man utvecklar immunitet mot det. Men nu vill vi bli friska så vi får komma tillbaka till förskolan och jobbet igen. Vi saknar våra vänner och kollegor.

Men vi har haft en enastående härlig semester. Många fina dagar, bad, lek, en massa fixande med växterna här hemma, småpyssel av olika slag, och så vår första gemensamma charterresa! Det var helt underbart! Och jag längtar så mycket efter vår nästa resa ihop. Vi hade det verkligen jättekul!

Avslutar med ett par bilder från Mallis.


Likes

Comments

Det är inte så lätt kan jag tänka, att se mitt hjärta. Det är väl dolt av höga murar och välgjorda masker. Så du ser inte hur trasigt och ängsligt det är. Och har du väl hittat det så sitter där dessutom ett lås som skyddar det innersta rummet av det... En dag hade jag hoppats hitta honom. Han som bär på den rätta nyckeln för att låsa upp det där låset. Så att jag får vara fri igen.

Fast jag tror att det låset kommer förbli låst för alltid. Det är nog ett sånt där gammalt envist, rostigt och jäkligt lås som man inte får upp även om nyckeln är rätt. Och alla potentiella nyckelbärare har gett upp för länge sen. Jag är skadad, och jag blir nog aldrig mer hel. Inte riktigt. Och jag lär mig hela tiden att acceptera det. Det är bara att det känns som att alla mina fina vänner åker iväg med det där härliga tåget som jag precis missade, och jag står kvar på perrongen.. Men livet är ju mycket mer än bara jag. Så det är ok.

Jag menar ju inte att klaga. Jag har en skapligt frisk kropp, i skapligt skick, och jag har det bra i livet. Jag har världens finaste son som ofta stryker min kind, pussar min panna, och säger att han älskar mig. ❤ Och tro mig när jag säger att jag älskar honom mer än allt annat, mer än mitt liv. Jag är tacksam för den tillvaro vi har, och jag gläds varje dag. Att vara hans mamma ger mig en ny vacker mening med livet.

Men..

När barnet sover och jag sitter själv i soffan så kommer det till mig, varje gång. Den där känslan:

Jag är nästan aldrig helt själv. Men jag är nästan alltid så värkande ENSAM ändå.

Likes

Comments

Ja det är ju så. Barnen tar verkligen efter sina föräldrar. Så det gäller att tänka efter med hur man beter sig och vad man gör. Det här med svordomar tex. Det är en ful ovana som jag har lagt mig till, jag som alltid sa "pannkaka", "kära hjärtanes", "kära värld" och lite såna milda uttryck. Men jag har förstörts med tiden, jag skyller på mina ex. 😉 Nu är det iaf hög tid att ta tag i det där innan jag lyckas lära William några styggelser(som Emils pappa hade sagt).😂

Och så får jag börja tänka mer på vad jag stoppar i mig. Mer bra och nyttig mat, MINDRE LÄSK OCH GODSAKER, och få in bra träningsvanor. Det är sånt jag vill föra vidare. Det och en fin syn på andra levande ting. Som att William nu tycker om att ge vår vän utanför Konsum den där slanten som vi haft i kundvagnen efter att vi handlat, och att vi alltid försöker möta folk med ett leende och ett Hej. m.m.

En annan sak som han tar efter mig är tydligen väckningsmetod! Idag när han klev upp och det knappt hade börjat ljusna ute så tyckte jag att vi skulle sova lite till, vilket han inte höll med om. Eftersom att han gick ut och gosade med Sally i hundkorgen så låg jag kvar och lyssnade på vad han gjorde bara. Efter en liten stund hörde jag att han sa nåt om mig till Sally. Och så klev han upp och gick mot sovrummet, så jag låtsades sova för att se vad han skulle göra. Då gick han ut till Sally igen och viskade nåt till henne, varpå hon studsade in i rummet och upp i sängen, precis som jag brukar be henne göra när jag ska väcka wille. Sen kikade han in med ett leende och sa milt "godmorgon mamma", pussade mig på pannan och kittlade mig lite på handen. Precis som jag brukar göra. Goding!

Sen när han inte vill äta nåt speciellt så kommer han med det till mig och säger "Smaka, det är gott!" "Mmm, va gott!" Haha, precis som jag gör när jag vill att han ska prova nåt nytt. Men han gör det ju för att slippa själv. 😂

Älskade lilla filur! ❤😍

Igår kom ju dessutom vår älskade lilla katt hem igen efter att ha varit ute på äventyr hela sommaren. En sån lättnad att se henne! Den här gången trodde jag faktiskt att hon var död på riktigt för hon hade inte visat sig alls på så länge. Inte ens varit och ätit.

Men så plötsligt satt hon där på stigen utanför mammas stuga! Vilken lycka. Och nu kommer hon helt plötsligt och umgås och vill ha mat flera gånger om per dag. Hon var rätt mager så hon var nog utsvulten stackarn. Men det är lite komiskt, det är precis som att hon glömmer bort att vi finns här, och sen kommer hon plötsligt ihåg att "justja, här bor jag ju, mat finns det ju också, och jag har ju en familj som jag tycker om här också, va bra! 😅 Lilla hjärtat, så himla skönt att se henne igen! ❤🐱

Likes

Comments

Godmorgon! Det här skulle ha publicerats igår men kom visst inte ut i bloggen. Men här kommer det iaf! 😊

Haha ja, småbarnsföräldrar får ju verkligen stå ut med mycket tokeri. Men även njuta av så otroligt mycket glädje och kärlek. Men ibland, när våra små mirakel exempelvis får sitta på toaletten - utan att göra nåt, för att minuterna senare ta av sig blöjan och kissa ut hela nattens kiss I SOFFAN. Ja då får tålamodet sig en liten prövning. När man sen ska tvätta och städa både soffa, överdrag, kuddar och barn så är det inte helt lätt att hålla humöret uppe när sonen fortsätter sina bravader genom att gå från ena buset till det andra i några timmar. 😲😤 ojojoj... Men grejen är att man fixar det på något mystiskt vis. För att jag älskar honom så oändligt mycket, därför tar aldrig tålamodet slut, därför når man aldrig sin gräns, därför kan man alltid pressa sig längre än man nånsin trodde att man skulle orka. För att den kärleken är större än något annat. ❤

Vilken härlig dag vi har haft i övrigt sen, vackert väder, pyssel i trädgården och med blommorna inomhus. Jag har planterat om lite fina blommor. Och sånt gör mig alltid lite lugnare och lyckligare. 🌸🍀🌿🌼 William har dessutom hjälpt mig tvätta bilen! 😄❤ lilla sötnosen "jag hjälper dig mamma", "jag hjälper dig städa". Men smälter mammahjärtat tror ni? ❤😍 vips så är allt förlåtet.

Nu sover sonen och jag sitter här och njuter av både en vacker solnedgång och "Den största dagen", ett helt underbart program! Åh va jag älskar den där Mia, jag känner att jag bara vill vara med liksom.

God mat har vi ätit dessutom!

Puss på er! 💋

Likes

Comments

Låt det rulla av bara och fortsätt framåt. Bara le och fortsätt framåt. Så får det bli.

Nu ligger jag iaf här i sängen och funderar över varför allt har blivit så som det har blivit. Det finns nog många skäl till det. Nu är det som det är iaf och jag kan nog inte göra så mycket åt det. Och mitt i funderandet så mumlade min prins till i sömnen här bredvid mig. "Mamma" sa han med den mest kärleksfulla ton. Och det värmde mitt hjärta ska ni veta. Jag är lycklig som har dig, min vackra son. ❤😍

Godnatt 💋

Likes

Comments