Torsdag eftermiddag och jag är inne på min tredje av tioende arbetsdag i sträck. Lite tungt när man tänker så pass långt fram men har mycket annat att se fram emot just nu så är ändå exalterad. Ska ju iväg på en visning imorgon för en andrahands kontrakts lägenhet med syrran och är så taggad. Håller tummarna att denna lägenhet blir vår. Sen tack o lov så trivs jag väldigt bra på jobbet så känns inte lika kämpigt då.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 8 Readers

Likes

Comments

Det tog sin tid men nu är hösten äntligen på ingång. Regnet smattrar utanför fönstret och himlen liknar ett åskmoln. Om ni frågar mig är det en av mina favoriter.

Det ger nämligen mig den perfekta anledningen till att vakna lite senare än planerat, koka en kopp varm te och sätta mig med en bok i handen. I detta fall en bok om USA vart jag gärna vill utforska mer, har trots allt enbart varit i New York än så länge. Som om inte detta var nog har jag min Vagabond tidningen där res inspirationen bara flödar.

En bättre onsdag helg enkelt.

  • 6 Readers

Likes

Comments

Vilken lycka. En bättre start på veckan kunde jag inte fråga efter. Utöver mina dagliga rutiner med att åka longboard, gå på powerwalk fick jag denna dag ett samtal. Ett samtal från chefen på The North Face som meddelade att jag fått jobbet. Vilken lättnad, vilken glädje är det enda jag kan säga. Börjar inte jobba förrän i mitten på Oktober men det passar mig perfekt. Äntligen säger jag bara.

  • 6 Readers

Likes

Comments

Denna dag söndag spenderades på självförsvarsskolan för en självförsvarskurs för tjejer. En kurs som egentligen är tråkig att vi som kvinnor ska behöva gå, men som är nödvändig.

För er som inte vet blev jag i vintras rånad av två män under min solo resa i Bolivia. Jag kommer inte gå in på detaljer men det var utan tvekan en av de läskigaste händelserna i mitt liv, en event som ärligt talat gjort mig mer ängslig än jag själv förmodligen vill medge och erkänna.

Därför kände jag att denna kurs var något jag behövde. För att kunna ta mig vidare.

Vi var 60 tjejer med olika bakgrunder och åldrar som fick öva olika försvarstekniker, lära oss om olika försvarsmedel. Viktigast av allt fick vi öva allt vi lärt oss mot riktiga män.

Är utan tvekan en erfarenhet jag kommer att ta med mig vidare. Jag bevisade för mig själv att jag kan. Om jag skulle haft dessa kunskaper den där dagen skulle allt kanske kunnat slutat annorlunda.

Så tack självförsvarsskolan. Jag rekommenderar absolut denna kurs till ALLA kvinnor. Det är inte töntigt att vilja lära sig hur vi ska försvara oss själva, det är modigt.

  • 17 Readers

Likes

Comments

Äntligen. Det är fredag. Jag är ju ledig varje dag så många kanske frågar sig varför jag är lycklig över fredagar, jag har ju fredag hela veckan. Men idag ska jag till Uppsala och hälsa på min underbara vän Louise, vi ska ta ett glas eller två ute på krogen och jag kunde inte vara mer exalterad.

Idag har jag även bestämt mig för en hel del saker. Jag ska sluta med självömkan, börja med en mer positiv insikt till livet. Spenderat morgonen med att lyssna på Johannes Hansens podcast i bakgrunden och kollat igenom en massa inspirerande citat. Bland mina favoriter var "Every Accomplishment start with the decision to TRY", "When something scares you it means its worth it" och denna

Likes

Comments

Om det är någon jag saknar något enormt är det denna böna. Min fruga Bella som jag bodde tillsammans med i London, hon bor i Norrköping så det är inte långt men nu har vi inte setts på två veckor. Ja, det är lång tid när det kommer till oss.

Det gäller att vi ses snart innan jag blir tokig!

Likes

Comments

Jag vet att hösten närmar sig, eller rättare sagt är här. Jag vet att vintern kryper sig fram med storm steg. Dock har jag bestämt mig för att trotsa väder gudarna och införskaffa en longbard eller skateboard, det är dags. Vad är det jag sitter och väntar på egentligen. Ingenting är svaret. Så nu är sökandet efter den perfekta brädan i full gång. 

Likes

Comments

Fredag. Idag ska jag passa på att njuta av det som förmodligen blir sommarens sista dag. Började morgonen med en powerwalk tidigt på morgonkvisten precis i tid till att solen kikade fram. Riktigt härligt var det.

Har lovar mig själv en hel del saker de senaste dagarna. Jag är redo för ne ny tändning. En ny start. Och för att komma dit ska jag succesivt ändra små saker i mitt liv som kommer få mig att må bättre. Bland annat ska jag inte dricka eller äta sötsaker på en månad nu. Sen ska jag gå powerwalk varje morgon + träning 3 gånger i veckan. Sen ska jag satsa på att värna om mina vänner och familj mer. Inte lägga onödigt energi på saker som är av ingen nytta, så som att kolla för mycket serier och filmer.

Dags att rycka mig i kragen och skapa det liv jag strävar efter. Inget är gratis, så nu gäller det.

Likes

Comments

Sedan jag flyttat tillbaka till Stockholm har jag börjat uppskatta staden på ett helt annat sätt sen tidigare. De senaste åren har jag trots allt lagt mycket energi på att spendera så lite tid som möjligt hemma, har bara intalat mig själv att nej, jag vill inte trivas i Sverige.

Dock har jag nu bestämt mig för att ge min hemstad ett seriöst försök och än så länge är jag faktiskt inte så besviken jag trodde jag skulle vara, Södermalm har blivit en favorit hos mig. Helgen ska spenderas med att upptäcka denna fantastiskt coola, hippa stadsdel som påminner mig så mycket om Shoreditch i London vilket jag älskade.

Likes

Comments

Som jag misstänkte spenderades första kvällen med att dricka öl, snarare tio om inte mer.

Kvällen startades med att jag och min roomie Christian käkade dundergod Indisk mat på en superfin restaurang,kände mig aningen underklädd måste jag erkänna haha. Hur som,därefter begav vi oss till baren där vi mötte upp tre asgoa australenare som vi spelade Mario kart, beerpong och Jenga med. Riktigt rolig kväll. En bra start på mitt äventyr.

Önskar jag tagit bilder, men ska bli bättre på det . Lovar.

Likes

Comments