Hejhej!

Fredagen är här! I helgen har jag ovanligt mycket att göra, men inga måsten 😉 Ska på sleepover idag & imorgon är det roadtrip över hela Åland som gäller. Senare är det stugfest också! På söndag mår man säkert som man förtjänar

Kommer inte att träffa min sambo på ett dygn, vilket kommer kännas lite tomt/konstigt. Har nog inte hänt sedan vi blev tillsammans officiellt. Dock är det nog bra för oss båda att komma bort från varann 😊

Den här bilden får pryda inlägget, min lilla kisse vid namn Pysen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halloj!

Tänkte försöka börja blogga igen. Känns så skönt att få skriva av sig & även dela med sig för dem som är intresserade.
Jag lever ett normalt liv, skola, jobb, vänner och med den vanligaste sjukdomen depression. Livet rullar på med allt det i en kombo typ :)

Likes

Comments

Tjoo!

Söndag kväll (eller natt då haha) och jag njuter på samma gång som jag har lite smått panik över att det är sista helgen som minderårig. Känns så sjukt att jag fyller år om 5 dagar.

Den här helgen har gått väldigt snabbt, i fredags var jag och drack med några vänner och i lördags var jag med Becca. Söndagen har det varit kalas och sedan vidare till Jossan! :) Har inte alls tagit många bilder i helgen så hat ingen vettig bild att lägga upp..

Denna vecka så kommer bli en jobbig vecka. Mycket skola och lite fritid. Bloggen kommer inte va den grej jag prioriterar först och därför kan det hända att det inte blir många inlägg. Ska dock försöka hinna skriva lite och även skriva tidsinställda inlägg. (tyvärr är såna inlägg inte min starkaste sida)

Likes

Comments

Vänner är en av de viktigaste sakerna i livet. Det är väldigt viktigt att ha människor runt om sig som gör att man mår bra och kan ha roligt med. Det är viktigt för dig att ha personer i din omgivning som gör dig glad, som formar dig till den du är. För det är så, även om man själv inte inser det, så förändras man när man är med andra personer. Ibland till det sämre och ibland till det bättre. 

Alla har, eller kommer att vara med om att ha både falska och äkta vänner. Det är livets gång att man lär känna personer som förgyller sin vardag eller tar energi av en. 

De 'jobbigaste' vännerna tycker jag endå är de som blir en helt annan person när de är med andra. De kan t.ex vara hur snälla mot en själv när man är med varann. Men sen kan personen dissa en totalt bara för att någon annan är med? Jag blir personligen ledsen av sånt, jag blir alltid att undra vad ​jag ​gör för fel. Även om det inte är jag som gör något. 

Var snäll och ta vara på de runt om dig, man vet aldrig vad som händer. 

Likes

Comments

Hejsan!

Två dagar sedan jag skrev något. Anledningen? -jo att jag har haft fullt upp från morgon till kväll. Både igår och idag har jag jobbat. Skoj är det men helt slut efteråt :D

Då jag började jobba som inhoppare på ålderdomshemmet så fick jag 'varningar' om att jag inte skulle jobba för mycket och att jag skulle ta det försiktigt med jobbandet. Fick också höra att jag var stark och duktig som orkade med det. Jag tänkte då att "vadå duktig som orkar, inte är det jobbigt heller". Men nu när det gått 3 månader sen jag började så känner jag det redan. Att gå i skola från 8 och sedan jobba till 20-21 är och blir jobbigt i längden. Att jobba bort sina helger istället för att vila upp sina krafter är jobbigt.

Jag är stressad och trött om dagarna. När jag ska sova känner jag att jag är uppe i varv och skulle kunna springa 10 varv runt huset innan jag ens blir lite trött. Men jag tycker om mitt jobb så mycket att jag aldrig har lyssnat på min kropp, jag har totalt ignorerat alla varningssignaler som den gett mig. Under jullovet så jobbade jag väldigt mycket (5 av 21 dagar var jag ledig från jobb, men hade då andra planer) och då skolan började var jag inte utvilad -tvärtom. Jag var så trött men så pigg på samma gång. Efter julen började jag att inse att jag kanske borde lyssna på min kropp bättre och säga ordet nej oftare. Men varför ska jag säga nej när jag tycker om att jobba och på samma gång vet att jag kan hoppa in?


Likes

Comments

Idag vaknade jag med värsta söndagsångesten. Kände inte för att göra något -inte ens stiga upp ur sängen. Men efter ett tag insåg jag att det inte skulle bli bättre av att göra det så vid 15-tiden åkte jag iväg med min mor på en fika. Efter det åkte jag hem till henne på middag. 

Senare på kvällen åkte jag iväg med några kompisar en sväng, blev inte så länge innan jag åkte hem för att göra skolarbeten. 


Imorgon går jag i skola 8-14, sedan har ja körlektion 14-15, efter det jobb 15-20 och efter det ska jag till Jossan! Så blir en lång dag imorron och inte alls mycket skrivande här. 

Likes

Comments

När det blev 2016 tänkte jag just så som rubriken lyder. Jag hade tänkt att börja blogga regelbundet och skriva om mitt liv så alla som vet vem jag är får läsa. Men även de som inte känner mig!

Jag hade alltså tänkt att börja blogga igen. Under den tiden jag inte har jag bloggar har jag fått så många nya vänner, och en vän som jag träffa i september är nu en av mina bästa vänner! ❤️ men för er som undrar, Jossan är och kommer att vara min allra bästa vän!! (nu slipper ni undra)

Skolan då? Knallar och går typ.. Har varit mycket kaos om man säger så. En person som har betett sig skit har fått besök av karman👌🏼 För övrigt så trivs jag otroligt bra i skolan, nästan för bra Hahah!

Det här inlägget blev väldigt flummigt men det får man leva med! Hörs!Likes

Comments

Hejsan!

Ursäkta mig för dålig uppdatering. Jag har varit så otroligt trött varje gång jag har kommit hem. Eftersom jag står och går väldigt mycket på praktiken så tar det på krafterna och energin är sedan slut då dagen är slut haha. Igår försov jag mig till och med, skäms hatten på!

Idag har jag varit ledig, så jag har fått sova ut. Det har tyvärr inte hänt något spännande idag. Har tagit en fika med mor och sedan var jag med henne i nån timme. Efter det så träffade jag mina kära vänner Sanna & Eddie😊 Imorgon kommer jag att fara till Föglö(skärgården) med mor & mormor!

Så vi höres imorgon


Likes

Comments

Igår hade jag lite smått panik över praktiken. Då jag hamnat på en demensavdelning så blev jag inte lugnare för det. (Snarare tvärtom) Men jag visste, att det inte gick att göra annat än att vänta & se vad som händer.

Idag när det väl var dags så var det inte lika jobbigt. Jag åkte till min praktikplats & träffade Madde utanför. Vi väntade på att min handledare skulle komma så vi fick komma in. Dörrarna är alltid låsta till ett visst klockslag. Min handledare visade Madde till sin avdelning, på vägen dit gick vi igenom min avdelning. När jag väl såg alla fick jag ännu mer panik än vad jag hade haft tidigare. Efter Madde gått till sin avdelning gick jag och min handledare ner till omklädningsrummet och jag fick byta om till arbetskläder.


När jag väl skulle börja jobba var det inte alls så som jag hade trott. Det var även lättare än vad jag trodde. Det är också så lärorikt och intressant att jobba där. Det är inte alls läskigt eller jobbigt att vara på ett boende för dementa som vissa kan tro (ibland kan det vara jobbiga stunder om en person blir aggressiv elr dylikt).

Jag kommer att skriva mer om min praktik och mina tankar om den.Likes

Comments

Just nu håller vi på och läser om sömn i skolan. Jag tycker det är väldigt intressant och jag har tidigare läst om sömnen så bara roligt att få gå lite djupare in på ämnet. Eftersom sömnen är viktig och intressant(enligt mig) så tänkte jag dela med mig av allt det jag har lärt mig som även kan vara bra för andra att veta.

Sömnen behövs för att kroppen och hjärnan ska få vila och återhämta sig. Du klarar bättre av stress och påfrestningar om du sover bra på natten. Människan behöver mellan 6-9h sömn, beroende på ålder och hur effektiv sömnen är.

För att få en bättre sömn ska du dämpa belysningen i rummet för att förbereda kroppen inför natten. Du ska också ta det lugnt minst två timmar innan du ska sova. Kaffe, läskedryck och kakao gör så du blir piggare så det ska man undvika. Ett mörkt och svalt rum gör också mycket åt sömnkvalitén. Om man går och lägger sig samma tid varje dag lär man kroppen vilken tid man ska sova, vilket gör det lättare att somna. Men prio nummer ett är endå en bekväm säng att få sova i!

Kom ihåg, om du inte kan sova så är det bra att acceptera det istället för att hela tiden kolla klockan. Om du kollar klockan och tänker att du måste sova så blir du stressad. Om man är stressad så är det mycket svårare att sova. Om du inte kan sova kan det hjälpa med att gå upp en liten stund tills du känner dig trött igen, du kan göra nåt litet som t.ex läsa en bok, rita lite elr dylikt.

Likes

Comments