Nu har jag, i flera dagar, funderat, bläddrat bland andra bloggar och frågat lite försiktigt inom familjen... Vad är det egentligen man skriver i en blogg??? Och vad har jag då fått för svar? Hmmm? " skriv precis vad du vill","skriv om din träning och viktresa", "mat!, du är duktig på att baka och laga mat".

Jaha! Men allt detta är ju redan "upptaget"!! Vem vill veta vad jag åt till middag igår? Eller att jag har x antal kilo för mycket och kämpar varje minut för att gå ner? Eller har jag fel? Är det detta som kallas att blogga? Bara låta fingrarna springa över tangentbordet och inte tänka så mycket? Hmmm... Undrar om det forskas nåt om bloggande... Anledningen till varför man gör det. låter andra få ta del av ens liv. Vem som helst kan ju läsa detta.

En dagbok är mer intim. Den kan jag lägga under min madrass. Eller i byrålådan. Att blogga och dela sin blogg, är ju faktiskt som att stå på ett berg och skrika i en megafon.

Så vad har jag då kommit fram till under mitt funderande? Nada!! Jag får väl göra som alla andra och bara skriva ner det som dyker upp under kalufsen!


En sak skulle jag ju faktiskt kunna dela med mig av, när jag tänker efter... Jag är en fena på att pyssla! Jag knyter armband i makramé, syr, gör pappersblommor och en massa annat kul. Ibland själv, ibland tillsammans med mina barn eller barnbarn. Igår, t ex gjorde jag nallar av gamla handdukar! Jo, sant! köpte nya handdukar i helgen och när jag började rensa bland dom gamla sitna, hittade jag ett par st som jag inte kunde slänga. Som har varit barnens när dom var små. Så jag gjorde nallar av dem istället! Kolla här!

​Söt, eller hur? Den här ska Camilla få. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hahaha!! Nee! inte riktigt. Men nån stans "där uppe" under kalufsen, finns det ett par trådar som hänger ihop! Jaha, och vad menar jag nu med detta? Jo, jag har funderat och frågat runt bland vänner, smarta ungar och andra datanördar, hur i helskotta man skulle kunna föra över sina foton från mobilen till datorn. Utan sladd, för den följde tydligen inte med telefonen, när jag köpte den. Ingen har kunnat komma på hur man ska göra. Men, igår, klickade det till i denna fossils hjärnkontor!! OneDrive, är lösningen!! Detta teknikens under fanns redan på datorn. Bara att ladda ner appen i mobilen, och tadaa! Alla bilder och videos har nu laddats ner från mobbe till dator!! Och detta har jag kommit på och gjort helt själv! Inte utan att man blir lite stolt över sin egen dolda intelligens!

​Det där är förstås inte min dator. Det är ytterligare en gammal goding som finns på tekniska museet i Helsingör. En Mac från 1970-talet.

Likes

Comments

Nu, så! Nu är jag redo för att börja blogga! Frågan är bara vad jag ska blogga om... Hmmm... Mat? Tja, mat är ju gott! Men det finns typ 7 miljoner matbloggar! Alltså var det ämnet upptaget.

Träning? Mmmm... Men det finns det också massvis av. Och mammablogg är jag lite för gammal för. Har fyra barn, varav de tre äldsta har flyttat hemifrån. En av dem har egna barn. En av de andra har bebis på "g"!

Det här var inte lätt! Vem är jag och vad har jag i min ryggsäck som kan intressera andra?

Och sen har vi det här med att lägga till bilder. Jisses! detta känns nästan lite övermäktigt för en dinosaur som jag!!

Om man skulle börja med att lägga upp en bild...

​Det gick ju galant! Får jag presentera Danmarks första analoga dator! Finns på tekniska museet i Helsingör. Vi var där på besök i början av sommaren. Kan varmt rekommendera ett besök där om man gillar gamla prylar! Där finns allt! Och jag menar ALLT! Flygplan, cycklar telefoner, och mycket mer från typ 1800-frös-ihäl!

Likes

Comments

Sådärja! Då har man gått och blivit en bloggare också! Måste göra klart för alla, att jag är fullständig novis på området. Vad skriver man? Hur skriver man, och hur ofta? Kan nåt jag har att säga intressera andra? Känns lite som att skriva dagbok. Eller ska jag säga, skrika dagbok! Som att stå på ett berg och skrika ut sina hemligheter och tankar i en megafon! Får se hur det här går. Kan bli allt från flopp till succé...

Det var egentligen inte alls meningen att jag skulle börja blogga. Skapade den här bloggen bara för att kunna kommentera, gilla och följa min söta dotters blogg!! Sen tänkte jag, "Varför inte? Friskt vågat, hälften vunnet! Kör igång, bara! Kan andra, kan väl jag!".

Jag har mycket att lära mig om att blogga. Hur lägger jag t ex upp bilder? Hmmm... Får kolla upp det innan jag fortsätter. Fortsättning följer... 

Likes

Comments

​Hallåhejsanhej! Margareth här! Med "th", utan "a"! Och vad menar jag nu med detta? Jo! det är på det här viset, att mitt namn innehåller ett litet osynligt "a" i slutet! Jag är alltså döpt till Margareth, men av någon outgrundlig anledning, tycks de flesta se detta oslynliga lilla a:et som ger mig ett helt annat namn, nämligen Margaretha! Märkligt! Antingen kan folk inte läsa, eller så tror dom att jag bara har glömt skriva det där lilla a:et efter h:et! När jag kommenterar detta får jag ofta höra, "jasså, men vadå? Ett a mer eller mindre har väl ingen betydelse?"!! Jo, det har det! För tänk om jag skulle börja kalla Karin för Karina? Eller Mari för Maria? Blir lite wierd om jag börjar kalla Erik för Erika!! Då blir han plötsligt en hon! Så tänk på detta, gott folk, att ett a mer eller mindre spelar faktiskt roll!! Därför brukar jag alltid presentera mig på följande sätt: Hej jag heter Margareth, men du kan kalla mig för Maggan, för du kommer ändå inte ihåg att jag heter Margareth. Med th, utan a.

Likes

Comments