Varför vill jag bli vegan?
Hej hörni.

Det här är min uppfattning mina personliga åsikter. Vad jag har valt. Tvingar inte på mitt tankesätt på någon annan.

Jag har längre funderat på att bli vegan. Ärligt talat har jag nog varit självisk och inte tänkt efter. Har inte satt mig in tillräckligt, läst på eller förstått innebörden av kost.

Skulle kunna skriva hur långt som helst om varför jag tycker veganismen är den bästa kosten. Men det går inte. Utan jag tänker gå in på varför jag personligen nu väljer att äta veganskt.

Fråga- Har ni sett dokumentären " what the health" på Netflix? Så otroligt lärorik, för mig ett uppvaknande. Det fick mig att se på kost på ett nytt sätt.

Kött och mejeriprodukter är den största anledningen till våra miljöutsläpp och vår miljöförstöring...

Enligt studier och forskning, är inte köttprodukter eller mejeriprodukter bra för hälsan. Kött är en av de stora anledningarna till att många tex får diabetes, hjärt och kärlsjukdomar. Detta kan även vara en bidragande faktor till att fler människor utvecklar cancersjukdomar.

Kommer inte gå in så mycket mer på vad ägg och mjölk gör då texten blir så lång.

Det här är några av sakerna jag, sett och hört studier om. Och jag väljer att tro att mejeri och köttprodukter är dåligt. För att jag tror på forskningen som gjorts.

Man måste komma ihåg att dom här företagen som säljer såna matprodukter tjänar pengar. Självfallet kommer dom inte erkänna att det dom säljer faktiskt gör människor sjuka. Eftersom dom tjänar pengar på konsumenterna.

Förvirring - Tror många kommer känna igen sig i hur man som konsument blir oerhört förvirrad av allt som sägs i media. I en artikel står det att mjölk är dåligt i en annan att det är bra. I en står det att kött i vissa mängder är bra i en annan att det inte är bra. Vad ska man tro på som konsument? Då tror jag det är viktigt att se sambanden mellan konsumenterna och företagen. Alltså företagen kommer inte uttala sig negativt om deras varor, inte heller de som sponsrar/samarbetar med företagen. Eftersom oavsett om det skadar människors hälsa eller inte. Så tjänar dom pengar på det dom säljer..

Djuren som lider - Tänk så många djur som lider och straffas för människans njutning. För att vi ska ha något "smaskigt" att äta på tallriken. Enligt mig är det själviskt och inte rättvist överhuvudtaget.

Tycker det är fruktansvärt eftersom djuren inte har någon röst. Människorna utnyttjar det. Det här gör mig så ledsen. Kan ju bara tex säga att efter jag sett hur man gjorde chicken Nuggets på något Facebook klipp har jag vägrat äta det. Usch vidrigt. Mina ögon har öppnats ännu mer efter jag läst på mer, intresserat mig mer för detta. Kollat på dokumentärer, pratat med andra som valt en vegansk kost.

Jag säger från och med nu nej till kött, mejeriprodukter. För miljön för djuren och för min hälsa.

Några frågor: Är du medveten om vad du stoppar i din kropp? Är du säker på att du förstår konsekvenserna av din kost? Kan det vara så att medans du tror att du äter en nyttig måltid, så får du omedvetet i dig cancerogena ämnen?

Det är upp till alla vad dom vill äta och stoppa i sig. Jag gör nu ett aktivt val för min del iaf. Håller du inte med den här texten så är det lugnt. Om du ändå orkade läsa hela så stort tack för det. Folk får äta vad dom vill men var gärna medveten om vad man egentligen stoppar i sig. Och fråga sig själv om det gör en mer skada än nytta.

Nu får det räcka för min del. Hejdå till kött och mejeriprodukter. Hej till ett hälsosammare liv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Egentligen varför är inte alla det?

Hej era smartisar!

Har funderat så mycket dem senaste dagarna på feminism, begreppet. Jag har alltid sett mig som feminist, men en gång i tiden så var jag en av dem som inte ville just säga ordet feminist. En dag insåg jag hur fel jag haft, som inte velat kalla mig själv feminist. Oavsett alla fördomar om själva rörelsen och var det står för, så vet ju att ordet i sig betyder jämställdhet. Så hur kommer det sig att vissa fortfarande inte vill uttrycka sig i den termen?

Jag tror det är psykologiskt till en viss del. Vissa hör ordet, kopplar det till det negativa dom hörde förra veckan. Eller det dåliga dem läste på Twitter. Detta gör att de inte vill förknippas med detta ord.

Let's face it though. Alla rörelser har extremister. Alla rörelser har människor i det partiet som står för partiets åsikter fast gånger 100. Dem brinner så starkt för det, ingen kan stoppa dom. Självfallet förstår jag att vissa partier drar till sig mer extremister än andra. MEN jag kommer stå fast vid denna åsikt - du kan inte baserat på extremister från feministrörelsen grunda dig en hel uppfattning om var rörelsen handlar om. Feminism är så mycket mer än så. Det är den every day woman som går hem från en fest sent på kvällen med nyckelknippan hårt knuten i handen. Det är kvinnan som har en hel familj att försörja, som går till jobbet och vet att hon får en mindre lön enbart på grund av hennes kön. Flickan som blir slagen på rasten av pojkarna, får höra '' det är för att han gillar dig. ''

Det är inte alltid den extrema sidan som står för det stora hela. Ibland är det bara en del utav den stora bilden. Ja feministiska rörelsen har extremister. Är det hur de flesta feminister är? Nej.

Det är the everyday woman som ser orättvisan som kvinnor dag ut och dag in får stå ut med. Det är mamman som oroat fått höra vad läraren sagt till flickan som blev slagen på skolgården. Kvinnan som bekymrat en dag tar mod till sig, frågar varför hon och hennes kvinnliga kollegor får mindre i lön än männen. Det enda hon får till svar är '' det bara är så.''

Det är kvinnor runt om i världen, med en människosyn som är hälsosam. Som vågar ifrågasätta och säga '' vänta stop, såhär ska det väl inte vara? ''

Det är jag, mina kompisar, mina nära och kära det är vi. Vi som har en bra människosyn, som ser problemen kvinnor får utstå varenda eviga dag. Vi.

När du säger att feminister hatar män så ber jag dig, snälla läs på. Snälla uttala dig inte från saker du hört eller läst på flashback. Kolla upp dina källor, sätt dig in i detta. Sen var du gör med informationen efter är självfallet helt upp till dig. Detta är bara mina personliga åsikter.

Extremfeministerna som uttalar sig tokigt kanske hatar alla män. Vad vet jag.

MEN i sånna fall är det en väldigt liten grupp. Majoriteten av oss, är din syster din dotter din mamma eller bästa tjejkompis vi är vem som helst i ditt liv. Och det enda vi vill är att bli behandlade rättvist. Inte bli förtryckta, våldtagna, behandlade orättvist enbart på grund av vårat kön. Vi hatar inte er. Vi hatar den patriarkatiska strukturen, hur vi inte blir lika bra behandlade som ni. Och vi ogillar vissa mäns ständiga objektifiering av kvinnor.

Jag är feminist och står stolt för det. SLUTA lägg ord i mun på kvinnor som vågar uttala sig, sluta säg att dom är manshatare. För det ser man jämt på Facebook. Det är onödigt när det inte ens handlar om det. SLUTA förminska åsikter, för att kvinnor vågar säga vad dom känner och tycker. Jag är HELT för att diskutera, argumentera och ifrågasätta vissa saker. MEN för Guds skull, sitt för böveln inte och lägg ord i mun på andra. VÅGA prata våga diskutera håll en respektfull ton.

Ha en bra dag kram!


Likes

Comments

( Detta är en text med personliga åsikter om hur Anders Borg hanterat detta och bör inte tolkas som något annat. )

Anders Borg förstår du varför vi människor tappar tron på makthavare?


Vår förra finansminster ska på en fest blivit för full och blottat sitt kön, sagt minst sagt opassande skällsord åt andra gäster, tagit på andras kön.

Människor har fått blivit offer för Anders Borgs beteende. Vi har inte den blekaste aning om hur dessa människor mår idag.

Han säger i ett uttalande att han" drabbats av en blackout. "

Det är den första punkten jag vill ta upp i detta inlägg.

1. Ber man genuint om ursäkt ska man inte i samma veva skylla ifrån sig.

Ta ansvar för det du gjorde. Be antingen om ursäkt 100%. Eller inte alls.

En ursäkt är inte värd ett skvatt om du skyller ifrån dig och inte vill ta ansvaret för dina handlingar.

Dagen efter nyheten kommit ut går jag in på Anders Borgs Facebook sida. Jag är nyfiken på vad som kan stå i kommentarsfältet. Det chockerar mig. Det är nämligen fyllt med positiva kommentarer som tex " det har väl hänt alla någon gång, ha en bra helg Anders." Osv..

Det är för mig förbryllande hur man på allvar kan sitta och trösta en människa som ska ha gjort dessa handlingar. När vi borde trösta offrena i denna historia.

Vart är offren i detta?

Vart är deras röster och varför klappar många människor Anders på axeln och säger lugn det är okej.

Nej det är inte okej.

Jag har tyckt om Anders Borg men efter detta kommer jag inte kunna se honom på samma sätt.

Frågar du mig så struntar jag i att Anders Borg är den han är. Från mig kommer han inte få upplyftande kommentarer. Jag kommer aldrig stötta någon som gjort sådana handlingar. Aldrig.
Likes

Comments