Halloj.

Idag är det onsdag och jag har nyligen kommit hem efter en kväll i stallet. Igår skulle jag egentligen skrivit om hur träningen gick men jag var dödstrött som vanligt när jag kom hem. Träningen igår gick väldigt bra! Ronja är fortfarande hostig men det börjar gå över vilket är skönt :)

Vi red på stora utebanan och det stod banhoppning på schemat. Ronja var lite fjantig igår och ville inte göra som jag ville på framridningen. Hon bokstavligt talar stannade och vägrade gå. Fick bara ta ett spö till hjälp och säga åt henne, då gav hon sig tillslut. Sen när vi började hoppa så gjorde hon verkligen sitt bästa. Hon är ju inte hoppad mycket och därför får man helt enkelt bara tänka att över ska vi. Hon hoppade trippelbarren utan att blinka vilket är så himla kul. Nästa steg är att hon ska slappna av i sprången och få till rundare språng.

Idag red jag även dressyr på Cat och som vanligt var hon magisk. Vi jobbade med hörnpasseringar vilket faktiskt är viktigare än vad man kan tro. Cat var samlad och hade jättefin form idag, väldigt nöjd med henne idag!

Imorgon ska jag också till stallet och träna, förhoppningsvis på cat. Sen blir det att börja packa till tävlingen! På fredag ska jag fixa Colleen, hennes grejer, transport grejer och mina grejer. Taaaagggaaaa :)))

Ha en fortsatt bra kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hola alla!

Efter en seg måndag sitter jag nu i min säng och försöker att vila. Var verkligen ingen bra dag idag, störde mig på nästan allting och ville bara hem. Men jag hoppas på en bättre dag imorgon, slutar i och försig 16:00 vilket suger men jaja..

Morgondagen ser ut så att jag ska till skolan och därefter ta mig till stallet. Det blir hoppträning på Ronja och om det går bra ska jag anmäla en start till ridskolans träningtävling. Mest för Ronjas skull då hon måste hoppas, blir inga höga höjder då hon behöver lära sig försiktigt och starta där det känns safe, haha. Skriver om hela träningen imorgon och kanske till och med får en bild på oss två.


Ha det bra sålänge, kram!

Likes

Comments

Okej, hej!

Minns inte senaste gången jag skrev ett inlägg här men att det var längesedan är självklart, haha. Men vad har hänt sen sist då? MYCKET! Sist vi hördes tror jag att jag nyss hade börjat rida Cat och att vi fortfarande var på "lära känna sidan". Det har hänt otroligt mycket och jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

9 månader, nästan 10, har gått och numera är jag skötare på Cat. Rider på henne för tränare i dressyr två gånger i veckan och rider ut emellanåt. Känner Cat in- och utantill och har stenkoll på henne nu, haha. Hon är superfräsch just nu och det är så himla kul att träna med henne. Träningen börjar ge resultat och nyligen blev vi klubbmästare för ponny i dressyr, visserligen var det verkligen ingen bra dag för varken mig eller Cat den dagen men jag klagar verkligen inte. Under dom här månaderna har jag hunnit tävla en hel del, på olika hästar. Oftast hopptävlar jag Colleen som är en superfin, snabb och duktig connemara med mycket energi. Nästa tävling blir i Norrköping, en LD (80 cm) som rids i två faser. Jag hoppas på att det ska gå bra, Colleen känns trygg att hoppa så nu håller vi tummarna!

Jag har ridit olika hästar i min hoppgrupp eftersom att det blivit lite "brist" på passande hästar, men nu verkar det som att jag stannar på en och samma häst. Poppelgårdens Romantic Ronja heter hon. En otroligt fin storhäst som inte hoppat så jättemycket och behöver därför få självförtroende och hoppas mer. Red henne förra veckan samt hoppade några linjer, märks att hon inte hoppat så det är bara för mig att ha lätt och mjuk hand samt ta mantag för att hänga med i hennes knasiga språng, haha. Men när hon väl hoppar så gör hon det väldigt bra, så jag är väldigt spänd över hur det kommer att fortsätta. Trots att jag rider en häst som inte hoppat jättemycket är det så himla kul att rida henne. Hon är otroligt mjuk och fin att rida i dressyren och därför känns det väldigt kul med en sådan typ av häst ändå trots att jag rider i en hoppgrupp. Hon är född 2008 och är efter Don Romantic bland annat, har förstått att det är en fin hingst men mer koll har jag inte. Ska bli kul att se hennes utveckling och hur jag lyckas med att rida henne, vi får se helt enkelt.

Har såklart hänt otroligt mycket mer, mer än vad jag lyckas komma ihåg. Imorgon ska jag följa med mina kompisar på tävling för att hjälpa till med bland annat knoppning. Är det bara jag som gillar att knoppa? Jag är en perfektionist så jag lämnar aldrig en man fult knoppad, bra eller dåligt? Lite jobbigt för om något inte blir bra så måste jag fixa till det.. hehe. Det må ta tid men snyggt blir det!

Snart måste jag sova, annars kommer jag vara dötrött imorgon när jag ska upp. Slänger in bilder på Cat och Ronja nedanför, enjoy! Kram på er :)

Ronja överst & Catten underst <3

Likes

Comments