Hej alla, hoppas ni har haft en bra fredag och att kvällen kommer att bli bra för er.
Idag var jag hemma från skolan eftersom att jag kände mig dålig imorse. Men nu känns det lite bättre!

Den här veckan har varit extremt rolig för mig! Jag började veckan med att cykla till nya skolan och redan första dagen kändes det som att jag äntligen hade kommit rätt! Skolan flyter på och mina kompisar är jättebra!

I tisdags red jag Cat och hon var väldigt svår att stämma av innan hinder. Vi kom fel på många hinder med hon hoppar ändå vilket känns tryggt. Gasen och bromsen är tyvärr problemet just nu. Hon känns alldeles för försiktig och jag vill bygga upp ety slags självförtroende så att hon vågar ta för sig och ta i! Traven var betydligt bättre, hon travar på fint och blir inte för lång utan går ändå på tygeln utan att tappa framåtbjudningen. Nu blir nästa steg att få igång bakbenen på henne, men supernöjd över vår förbättring! Nästa vecka ska sporrarna på, tips från ridläraren.

Funderar på att åka till stallet på söndag, isåfall ska jag försöka umgås med Cat och bara titta på henne, mysa. Vill bygga upp något mellan oss som kan göra att ridningen också fungerar!
Har ni några tips på hur jag ska lära känna Cat bättre?
Kommentera!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Ni har säkert märkt att jag inte har uppdaterat här på ett tag, har inte velat skriva innan problemet med skolan hade löst sig. Men nu ska ni få höra.

Som jag sa har skolan varit ett problem. Jag har velat byta till min hemskola där nästan alla mina kompisar går. Anledningen till det är att jag kom in på en fotbollsprofil och en skola som ligger utanför stan, vilket inte är optimalt när jag rider flera dagar i veckan. Jag sökte till profilen pga grupptryck osv, kände att jag inte ville vara sämre en mina lagkamrater. Men jag vill ju faktiskt i gå i fotbollsprofil utan satsat på hästarna. Blev lite samtal till rektorer och annat och tillslut fick jag beskedet att jag är välkommen till den nya skolan på måndag. Inte nog med det utan jag kommer att gå i klassen där mina bästa kompisar går i! Nu känns allt bättre och jag känner att jag kan sluta stressa.

I förrgår blev det en hopplektion på Cat. Minns ni när jag sa att jag hade svårt att stämma av henne? Nästan allt föll på plats i tisdags och vi hoppade en linje utan problem med bra tempo. Precis som ridläraren sa så red vi med flyt och allt så väldigt lätt ut, det jag tycker är extra roligt är att jag och min ridlärare håller med om vad som ska förbättras.

Idag blir det lektion och förhoppningsvis så kan jag dressyra lite. Alltså min kärlek för dressyr går inte att förklara. Så mycket passion i allt.

Likes

Comments

Hejsan på er.

Det har varit dålig uppdatering här och det är för att min nya skola gör mig stressad som sjutton.. Jag går ju inte med mina bästa vänner, utan de gick till sin hemskola, och vet ni vad? Jag vill byta skola, jag vill gå med de och och kunna cykla på 10 minuter istället för att stressa hem med buss för att hinna till ridlektionen. Mamma ska fixa så att jag får komma till deras skola istället. Jag trivs inte bra där jag går nu, inte min grej helt enkelt.

I alla fall, i torsdags fick jag rida Gullabos Hugo Boss "Hugo". En brun liten D-ponny som tydligen blev inriden förra året. Det märktes att han inte var så stark ännu och allt var vingligt. I början av passet så var han lite spänd och stel. När vi väl började galoppera så stod jag upp för att underlätta för honom, så fort jag satte mig ner kände jag hur han ville sakta av för att det blev jobbigt. Efter några galoppfattningar blev han genast avslappnad och började trava på bakifrån och söka sig nedåt. Både jag och ridläraren var nöjda med honom trots att han bara varit inriden i ett år. Han blev så fin i slutet av passet, det kändes som att allt flöt på. Fick jättebra kritik av min ridläraren, så fort vi skrittade av så kom hon fram till mig och sa "Du är jätteduktig på att rida, du rider med väldigt mycket känsla och du rider honom precis som han ska ridas." Blev väldigt chockad över orden jag fick men samtidigt väldigt glad.

Fina Hugo!

Likes

Comments

Hej!

Idag började skolan för mig, gick väldigt bra och jag lyckades ta bussen själv (stolt).

Igår red jag min första lektion på smedstad. Blev tilldelad en häst som heter Snäckarve Cat Dancing "Cat". Ett sto på 17 år som är rödskäck. Otroligt snäll & söt. Hon var väldigt försiktig när vi red och det var svårt för mig att stämma av henne ibland. Men mesta dels så var hon väldigt duktig och samarbetsvillig. Kände mig väldigt stor på henne trots att hon är D-ponny, hon är ganska "slimmad" så det var därför jag kände så. Det var mest i hoppningen som jag började tveka på henne eftersom att jag aldrig hann stämma av men det kommer med tiden!

Efter lite träning kommer det gå bättre, bara att träna mycket så ska nog allt bli suveränt!

Likes

Comments

Idag var dagen jag väntat på i flera månader!
Så fort jag öppnade dörrarna på den nya anläggningen så möttes jag av massor av glada "Hej!". Träffade så många härliga hästar, personal & kompisar. Känns som att jag redan trivs och att jag redan hittar.


Jag kommer att må så bra där!

Träffade bland annat @virastjarnberg som visade mig runt så jag kunde hitta mitt skåp, skåpet är tillräckligt stort förutom att min ryktlåda inte får plats.. Får ta och skaffa mig en billig ryktväska så att jag kan ha den i mitt skåp! Pappa kom med all min ridutrustning så att jag kunde fixa med skåpet så nu är allt fixat förutom ryktlådan då!

Imorgon ska jag dit igen och rida min första lektion! Ska bli kul att få se vilken häst det blir och hur lektionen blir. Stallet är så otroligt fint och jag trivs så mycket redan!

Kram alla underbara läsare.

Likes

Comments

Det här inlägget skriver jag spontant men seriöst. Jag hoppas ni kan sätta er in i situationen jag kommer att berätta om. Tack för alla kommentarerna på förra inlägget jag älskar att ni sätter er ​och kommenterar saker som ger mig ett stort leende på läpparna. Världens bästa läsare!Har ni någon gång känt att ni inte velat någonting inom ridningen? Den här känslan att man känner nej, jag kommer inte klara det här. Den känslan är jag väldigt bekant med. Jag kände något som sa åt mig att "nej du kommer inte klara det". Det kunde vara varierande från vilken häst jag red på. Det var en period där jag red en liten storhäst och då kom den där tanken så jävla ofta. Det kunde bero på att han hade vägrat på flera hinder utan anledning. Jag blev osäker och mest av allt rädd för det jag ska komma fram till, jag blev rädd för att misslyckas.

Ni vet när det är ens tur att rida tillexempel banan på lektionen, då är man såklart lite rädd för att kanske rida fel, inget mer med det. Bara göra om och göra rätt. Men jag var så rädd för att misslyckas så att hjärtat bultade i 180. Min största rädsla var att göra mig själv besviken.

Det här pågick under en sådan lång tid att jag började ställa för höga krav på mig själv. Jag klarade inte av ett ända misstag från min sida. Så fort något under ridpasset gick nerför så var passet förstört enligt mig, vilket det inte är men jag förstod inte det.

Förstår ni hur mycket jag kunde gråta efter en tävling? Bara pågrund av en vägran eller liknade? I mina öron är det inte hälsosamt för mig som är en aktivt ridande tjej som satsar på att utvecklas. För att utvecklas måste man göra missar, för att man ska kunna lära sig.

Det är därför jag nu har satsat på att rida läromästare. Just för att bygga upp ett självförtroende, och det är då Rambo kommer in i bilden. Rambo gjorde mig hel på några dagar. Han vägledde mig så att jag kunde fokusera på att rida bra istället för att vara rädd för att göra misstag. Det är det här som är så otroligt viktigt, att hitta en häst som passar dig! En häst som du kan känna dig trygg på! Så som jag kände för Rambo.

Jag minns när vi startade en LB:1 tillsammans och då kom den där tanken tillbaka, jag får inte misslyckas. När jag går in på banan stannar jag upp en sekund och kollar på Rambos spetsade öron, och viskar så att bara jag och han kan höra "vi klarar det här, bara du och jag". Innan jag får min startsignal så känner jag verkligen hur han är med mig, han gjorde det för mig och jag red för att trotsa min rädsla! Vi rider en LB:1 på 69,1%. Då kände jag något som jag inte hade fått uppleva på väldigt länge, en känsla av att vara nöjd och att lyckas.

Den känslan & procenten lever jag på än idag. Jag kommer aldrig glömma den där ponnyn som jag litade på. Glöm inte hur viktigt det är att ge sig själv en klapp på axeln. Så fort något går dåligt så upp med huvudet, sträck på dig och fortsätt kämpa. Jag tror på er även fast jag vet att det kan vara svårt ibland, men jobb lönar sig!

Jag önskar varenda en av er lycka till, för jag tror på er.

Likes

Comments

Idag var jag i ett stall tillsammans med några kompisar.
Här har ni lite bilder från dagen. Imorgon får ni läsa om smedstad!

Likes

Comments

Hej!
Idag är det lördag och ännu en lugn dag. Snart öppnar smedstad och jag är motiverad som tusan.

Igår bad jag om förslag på inlägg och jag fick in massor av idéer som gav min inspiration, tack tack!!

Idag har jag varit och klippt topparna hos frisören därefter blev det lite nya kläder till skolstarten. Bland annat tröjan ni ser på bilden, försökte få till en höstlig outfit idag trots att sommaren inte är över. Jaja, ibland kan man pröva sig fram!

Tröja - Cubus
Jeans - Zara
Skor - attitude

Min kanin haha.

Likes

Comments

Hallå där!

Blivit kass uppdatering på senaste pågrund av att sommarlovet har varit ganska tråkigt om man bortser från allt ridande. Men på måndag drar allt igång kan man säga! Jag ska åka till smedstad och jag lovar att fota stället! Därefter på tisdag så rider jag min första lektion där!! Gissa vem som är taggad?

Idag är det en lugn dag som kommer att innehålla mycket youtube. Senare ikväll är jag bollkalle på arenan.

Jag har köpt ett nytt tävlingsset ifrån en grupp på Facebook. Ett vitt schabrak + huva med swarovskidetaljer. Förhoppningsvis kommer det att bli snyggt!

Har inte mycket att skriva om. Vad vill ni läsa om som är lätt att skriva om?

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Idag är det en helt vanlig onsdag som ska spenderas hos min läkare på morgon, därefter stan och avslutar dagen med ett träningspass. För er som inte redan vet det så har jag knäproblem och vi har börjat kolla upp det. Skrev inget inlägg om vad som hände igår så berättar mer om det i dagens inlägg.

Igår följde jag med några kompisar till ett stall för att vara sällskap när min kompis red. Vi cyklade över två mil i motvind. Var ganska slut efteråt om man säger så. Hälsade på några hästar och tog det lugnt tillsammans med mina kompisar.

Är så sugen på att få sätta igång med ridningen! Bara en vecka kvar tills smedstad ridsportcenter öppnar och jag är så motiverad till att utveckla min ridning. Finns några hästar där som jag har fått upp ögonen för lite extra men hela gänget ser fantastiska ut.

Framtiden ser bra ut och jag kommer att träna varje dag nu. Kan inte bli bättre en vad som är möjligt just nu.

Hoppas att ni kommer ha en underbar skolstart!

Likes

Comments