Nouw Magazine
De sa att det inte var någon hockyresa men det var förbannat mycket hocky. Höjdpunkten med hocky må vara att dricka öl och bli lullig och såklart så gatt jag gå imot strömmen, jag och Fröken är nu inbitna Flyersfans.
Och glöm för gudsskull inte bort att ta av mössan när det ska sjungas annars får du en smäll i bakhuvudet - det fick jag minsann.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Times Square och åt lunch på Hard Rock café och längst ner så får ni se vad mannen fick i julklapp :)'Vi kollade på fiskmåsmannen och lite andra turistgrejor innan mannen fick sin julklapp :)

Mannen fick en helikoptertur i julklapp, det var sådär jävla fucking awesome grymt!
Åker du till New York, åk helikopter!!
Vi hade lite otur med bilderna eftersom det blåste ganska mycket så här bjuder vi på en film :)


Likes

Comments

NEW YORK DEL 1 -

New York, USA - min utomlandsdebut, det var en helt otrolig resa, två fantastiska veckor men fantastisk sällskap. Mycket shopping och mycket utforskning och mycket roligheter med alldeles för lite sömn men vad gör det. Hur ofta åker man till New York egentligen? Hm, vänta - med tanke på mannens utomlandsflängande så är det nog inte sista gången.

-

Vi bodde på New York's lugnaste kvarter med Hells Angels som grannar.
Hör och häpna, av alla som träffade på ute på gatan så var det bara de som hälsade och en av de var en riktigt trevlig filur som till och med lät mig klappa hans hundar. ^^ - Det är inte lätt att vara hundkär!


Första dagen spenderade vi ute i Woodbury, dit måste ni åka. Cirka 250 outlet - märkesbutiker, ta med dig resväskan för jag lovar dig, du kommer ha händerna fulla innan du har åkt därifrån.
Om du åker hit så räkna med en heldag, för det behövs!Vi turistade stan och det visste hela stan, vi hann inte ens tänka tanken på att fråga så hade någon kommit fram och frågat om vi behövde hjälp, även poliserna vevade ner sina rutor och gav oss hjälpsamma råd.

Hur kan man fråga sig och svaret lyder: färggranna små kycklingar.
Tydligen så vet inte Amrikaner vad färg på kläderna är för något men jag förstår varför alla går runt i svarta rockar. Deras kyla är omöjlig att jämnföra med Svensk kyla, kallt var det!

Hockey - vi såg på hockey..

Jag därimot hittade rolig skokonst påvägen hem :)

Vi tog riktiga turistbilder.
Det är helt annat, du möts inte av stela svenska vakter utan du välkomnas med ett leende och en klapp på axeln innan du går in i värmen, missa inte kaminen som står mitt i gången. Den höga ljudnivån beror inte på musiken för det finns ingen musik utan det är glasen som slås ihop, folket som skrattar och stolarna som skrapas mot golvet där sågspånet yr.

Det är gammalt, allt är gammalt. Tavlorna hat börjat gulna, varje bild har sin egna historia och blicken har svårt att fästa för att det finns så mycket att se.

Det är en otroligt mysig pub och jag rekommenderar alla att svänga in där, och glöm för guds skull inte bort att säga hej till Bill. Bill är en mysig man som är otroligt trevlig, han är nämligen en gammal ägare till pubben som står och säger hej när du kommer.


Likes

Comments

Fartfyllda dagar, en standardfras som aldrig kommer suddas ut. Aldrig, någonsin.

-"Ska jag börja med 1 vardagsinlägg i veckan"- läser jag och skrattar för mig själv.
HUR KUNDE JAG TRO ATT JAG SKULLE FÅ eller rättare sagt TA MIG TID TILL NÅGOT SÅDANT?

Senast var barnvagnsmarschen, sedan 1årskalas, en Baliresa, höftkontroller med röntgen, läkare å sjukgymnast, träning i övrigt, kaffe med folk, skoter, pimpel, klämmackor och så har vi hunnit proppa övriga tid med allt det andra som vi älskar att ta oss tid till :) Trotts onda höftproblem så är jag så glad över allt jag lyckas göra och allt jag får uppleva med mina bästa :)

Så vad ville jag med det här inlägget? Typ visa att vi lever! :)

Likes

Comments

I veckan har vi haft fullt ös med att färdigställa det sista inför morgondagens bravader.
Runt om i vårat land kommer det gå en marsch, #barnvagnsmarschen som RFSU är grundare till, och här i Kiruna är det jag och Sofia som håller i trådarna. Riktigt skojsigt! :)
Detta för att visa vårt stöd till att ALLA HAR RÄTT ATT ÖVERLEVA SIN GRAVIDITET, att stoppa mödradödligheten.
Vilket är otroligt stort och viktigt samtalsämne, varje dag dör fler än 800 kvinnor av komplikationer vid en graviditet, osäker abort eller förlossning.
Bildresultat för barnvagnsmarschen

Jag tycker även att detta berör oss i vårt fina Sverige, nedstägningar av BB:n, nerskärningar av sjukvård, det är inte OK!
Det är inte OK att Vi skall behöva åka i timmar för att komma fram och föda säkert, att Vi skall behöva förbereda våra bilar till att bli en förlossningssal, att Vi skall behöva fundera på att våga skaffa barn, att Vi skall behöva ligga på för att få hjälp vid förlossningsskador.
Ingenting av detta är OKEJ! Vare sig vilket ursprung vi har, hur mycket skatt vi betalar, vilken by, samhälle, stad, fjällkedja, län vi bor i. Vare sig det heter Sverige, Pakistan eller Zimbabwe.

Alla borde ha chansen till att kunna välja när man är redo att bli förälder.
Alla borde ha chansen till att kunna njuta av sin graviditet, gå på läkarkontroller, göra ultraljud och se sitt barn, höra hjärtslagen i magen och få vakna upp och veta att sjukvården inte är långt bort och få föda sitt/sina barn i sjukhusmiljö.

Imorgon kommer jag och parvel stå på Folkets hus parkering från typ ca 10.20 och vänta på ert sällskap. För imorgon KLOCKAN 11.00 har vi chansen att tillsammans kunna visa vårt stöd till alla världens kvinnor, mammor att Vi bryr oss om varandra.
Marschen kommer gå från Folkets hus parkering vidare till Stadshuset. Och för att visa våran uppskattning till er som går marschen, så har Kirunas småföretagare gett oss presenter att ge vidare till er.
#lovefromlappland #yogaflowstudio #arcticgourmetcabi #kvadrat #mommosveranda #busmonstret #simhallsbadet

//En mamma med förlossningsskada.

Likes

Comments

Pirrigt, det här känns riktigt pirrigt. Blogga. Det är såååå länge sedan men ack så jag har saknat att skriva av mig. Få dela med mig. Till familj, vänner, er, mig.
Om vad?
Ska jag börja med 1 vardagsinlägg i veckan? Vi är ganska mycket i farten och vi har en del bollar i luften
- #rullavagnkiruna
- #förlossningsskada
- # hundträning
- #resamedbarn
- #inredahemmet
- #yoga
- men viktigast av allt #njutaavlivet , vilket vi försöker leva ut varje dag :)


Jag skall i alla fall inte lägga någon press på oss (jag & datorn) utan jag kommer fortsätta gå runt och fundera på hur alla morsor lyckas visa upp ett välstädat hem, strukna gardiner, lika sockor?!?, ihopvikta kläder, lyxiga måltider OCH BLOGGA allt för många inlägg på en dag?!
Hur lyckas man? En gåta jag ständigt kommer fundera vidare på. Extra nyfiken är jag på de som har flera barn, fast iofs så kanske de inte har hundar eller så prioriterar de inte sömn likt mig, som sover 8-10 timmar.
Så, vad vill ni helst att jag skriver om eller inte skriver om? Vad är intressant för just dig?


Hur som, på tal om att njuta av livet. Idag kom vi hem från stugan efter ett par dagar med bara oss.
Underbart skönt. Underbart.


Likes

Comments

De sa att knöliga bröst är helt normalt. De kommer och går, de växer och de minskar. Det är helt ofarligt.
Knöligt har det varit sedan första dagarna och lika fort har de försvunnit i takt med att Parvels mage har fyllts.
Men så en kväll i soffan så kände jag den där knölen IGEN, den där hårda ärtan hade vägrat försvinna och det skulle visa sig att den inte ville försvinna av sig själv.

Samtal med mvc, inbokad tid hos (bröst)sjuksköterskan, remiss till Sunderby sjukhus - mammografienheten.
De två senaste månaderna har minst sagt varit otroligt jobbiga, om helst inte nattetid när lugnet har lagt sig och man får den där tiden man aldrig har annars till att tänka och känna tårarna rulla nerför kinderna medan man samtidigt ligger bredvid och kikar på mina lilla två-fyrbenta familj.

- Knöl i bröstet och jag har inte ens hunnit fylla 30 än, extra orolig har jag även varit eftersom släktingar har gått bort i bröstcancer.
Men så igår fick jag äntligen göra mitt besök på mammografienheten och tankarna hann skena iväg ytterligare ett par gånger medan vi satt i korridoren och väntade på att få komma in på undersökning.
Eftersom jag ammar och min unga ålder beslutade de att göra ultraljud på mig efter att ha känt igenom båda brösten. Via ultraljudet kunde hon se och avgöra att det var en cysta, fylld med vätska och jag hade även en till på andra sidan och de är helt ofarliga. Behandlingen blev att tömma ut den onda på vätska och sätta plåster på såret och den andra är fortfarande kvar men den har jag aldrig känt av eller oroar mig över.


Älskade parvel, jag vill alltid finnas här för dig.

Att hitta en knöl i bröstet är ingenting i jämförelse med smärtan att föda barn*. Tack och lov har vi sån bra sjukvård och de tar alla knölar på lika stort allvar, så finner du en knöl uppsök läkare och få den/de undersökta.
(*Föda barn är numera det näst värsta jag varit med om - den smärtan alltså!)

Hur känns en knöl? Det är svårt att ge svar på men du känner när det inte stämmer.
Lägg in en rutin och känn igenom ordentligt, be även din partner om du har en att känna igenom så kan h.n säga om det känns konstigt någonstans.Eftersom internet är fylld med läsning som ger en sjuklig-döds-ångest så hänvisar jag enbart till 1177.se
och här är en länk där du kan läsa och få lite information om knöl i bröstet
http://www.1177.se/Norrbotten/Sok/?q=knöl+i+bröstet

Likes

Comments

2 månader, 61 dagar. Vad tiden har fluget iväg!
Det är som de säger att tiden bara rusar och nog har den gjort det och vi har gjort och gör vårt allra bästa för att ta tillvara på den.

Det är så fascinerande över hur allting fungerar. Att vi har skapat lilla dig. Att jag har bärt på dig i 9 månader. Att du har gett mig sådan smärta att jag bara ville bli av med dig för att sedan älska dig. Att få se din utveckling, se hur du förmedlar din mening genom att snutta på dina händer, dina ljud och blickar. Att få hålla dig nära, smeka din mjuka sammetshud, lukta på dig och känna din värme. Stå å spegla oss i spegeln och möta din blick, se ditt leende och få känna att tiden står stilla.

Älskade parvel, vi ska göra allt för dig.

Likes

Comments

- Ska du med ut på promenad?
- Ja det kan jag väl.
- Träningsklöäder å joggingdojjor.
- Var det inte promenad?
- Jo men ingen slögång.

15 minuter senare möttes vi upp och promenerade till gruvstadsparken där vi körde ett helkroppspass i 20 minuter innan vi promenerade tillbaka och hemåt var för sig.
50 meter utfallsgång, jogging+sprint i ring, dips mot bänk, armhävningar mot bänk, armar+axlar med snodd.

En promenad helt i min smak.

  • Nollställande
  • Rogivande
  • Pulshöjande
  • Skoj med hund


Promenader likt dessa gör både tvåbent, fyrbent och rullhjul nöjda och glada.

Likes

Comments

Våra fem första veckor har passerat och i måndags återgick vi tillbaka till vardagen. Fartfyllda, lugna dagar med soliga, regniga, blöta, snöiga promenader. Soffhäng med mys och pyssel. Hundbus och hundmys. 
Vardagen, precis som förut men ändå så annorlunda​, helt annat än bara för ett par månader sedan. 

Så att, en lugn stund före stormen. Hundarna ligger lugna på deras plats, Parvel har somnat, diskmaskinen mullrar, kaffekoppen börjar vara tom och här sitter jag och njuter av VÅRT KÖK!! UNDERBART! 

Likes

Comments