Header
Instagram
Blogkeen
Nouw

1 December är här, snart första advent! Det är bara lite snö som fattas här i Stockholm nu så ska nog julkänslorna leta sig fram sen. Jag har haft världens mysigaste December de senaste åren, detta December kommer tillbringas ganska ensamt skulle jag tro, vilket känns lite vemodigt. Jag är van att sitta uppe sena kvällar med syster och dricka julmust och kolla på ensam hemma. Men i år kommer jag inte komma hem förrän den 22/12. Och då jag tycker att den mysigaste tiden är ju innan själva julafton så känns det lite sådär. Men jag hoppas att detta December kommer med något oväntat, nånting som tar mig med storm! Annars får jag helt enkelt fixa den där stormen på egen hand.


Likes

Comments

Tillbaka i huvudstaden efter en helg hemma i Hudik. Då vårat lilla filmprojekt blev framskjutet så stannade jag hos familjen och övertala min bror att komma upp med drönaren ist. Det kliade i fingrarna av kreativitet och jag kände att något måsta jag göra i helgen. Så 04:30 ringde alarmet på Lördagmorgon och jag och Martin drog på oss kängor och mössa, tog våra nyladdade kameror och hämtade bilen i garaget. Sen åkte vi mot Avholmsberget, tanken var att vi skulle flyga lite där till soluppgången och även hinna fota lite stjärnor innan det. Det var kallt men eftersom att jag vet att med kyla kommer Magi så höll jag ut och försökte ignorera det faktum att mina tår tappade känseln. Det var himla fint och förutom lite trimning av gran med hjälp av drönaren och några halkningar på isiga stenar så var det värt det. Vi gjorde nämligen vår första "vlogg" från denna morgon som snart kommer upp här på bloggen så håll utkik.

Vi måste sluta drömma oss bort till varmare väder, högra berg, blåare vatten och större städer. Släpp din telefon och kolla upp där du är istället så ska du se att det är ganska så fint runtom dig också.

Likes

Comments

Detta är något jag kan sitta och kolla på i dagar, att få höra historier om dom som lyckats. Få höra om allt dom gått igenom och hur dom tog sig igenom det. Sånt är väldigt häftigt för mig.

Likes

Comments

Förra veckan fotade jag fina Emelie, vi trotsa det gråa (regniga) vädret och tog oss ut en sväng åtminstone. Vi fick till några fina porträtt men är enade om att detta bara var en provomgång! Har gått lite segt för mig och fotandet nu ett tag, har inte riktigt känt samma driv som jag gör i vissa perioder, antar att jag prioriterar annat för tillfället.in blue velvet.

Likes

Comments

Okej jag vet att många är nyfikna vad som pågått den senaste tiden, vann vi flimtävlingen? Ska jag och Amanda få regissera en långfilm? Har vi flyttat till USA?

Oh boy I wish, men jag ska ta allt detta från början...

7 Juli 2017 gick jag i vanlig ordning in på min youtube och såg att Ponysmasher aka den svenske regissören David F. Sandberg hade lagt ut en video med titeln: MyAnnaBelleCreation short horror film contest och jag fick puls, detta var ju det bästa tänkbara som kunde hända mig. Jag kollade på videon, kopierade länken och skickade den till Amanda för att direkt hetsringa henne tills att hon svarade. Det tog kanske 5 minuter innan vi bestämt oss för att vi skulle vinna detta, fanns ju inget annat liksom. Vi spenderade ca 2 veckor med att komma på vad våran kortfilm skulle handla om, det måsta vara något originellt, något inspirerande ifrån "The Conjuring universe". Vi slog våra kloka huvuden ihop många många gånger tills våra ideer bara blev konstigare och konstigare. Tillslut så kom Amanda att tänka på henne mammas gamla speldosa som spelade en visa av John Blund. Vi bestämde oss ganska snabbt för att använda den, sedan kom vi på de bästa skådespelarna Matilda och Agnes och som tur var fick vi låna mormors barndoms-sommarstuga som var det perfekta "skräckfilmshuset".

Filmen blev nästintill precis som vi vela och vi kände oss nöjda, men efter att ha stirrat på datorskärmen och hört samma visa konstant i ca en vecka så tryckte vi på skicka in!!! (klicka på bilden för att se filmen)

Sen gick veckorna och jag tänkte egentligen inte så mycket mer på det där, en morgon vaknar jag upp till att dom gått ut med vad vi trodde var vinnaren...Den var bra, riktigt bra, inget originellt skulle jag väl säga men bra. Lite besviken läser jag igenom Davids status "The rest of the winners will soon be announced" nånting sånt. Och där satte ju pulsen igång igen, men det var väldigt många bra bidrag från Sverige så vi accepterade att vi nog inte var bäst kanske även om vi verkligen gillade vår film.

Sen kom mejlet... Jag hade precis kommit hem ifrån bion då jag sett My annabelle creation regisserad av ingen mindre än David F. Sandberg.

Här spolar vi fram lite, vi fattade ingenting, grina, skratta, grina, skratta osv, fyllde i massvis med papper, skratta lite till och sen helt plötsligt stog vi där på perrongen i Stockholm och skulle åka mot Arlanda för att flyga mot staterna.

07 på Torsdagmorgon lyfte vi mot Amsterdam där vi skulle byta, inte nog med att det var en lång resa, en flygrädd Amanda och -timmar i sömn så fick vi sitta bakom varandra hela vägen dit. Vi landade Torsdag vid lunch i Los Angeles där vi blev hämtade av en taxi som skulle köra oss till vårat hotell.

Där kör vi på Hollywood boulevard helt slutkörda men så hög på lycka som man kan bli, vi kom fram till hotel Roosevelt där vi skulle bo och fick hjälp av våran vän Jim. Hotel Roosevelt öppnade sina portar första gången 1927 och anordnade den fösta academy awards någonsin. Det sägs att Marilyn Monroe fortfarande vandrar där då det var på detta tak hon träffade sin stora kärlek. Resten av kvällen är lite blurrig skulle jag säga, både av trötthet men också över så surrealistisk känsla.

FREDAG:

Vi klev upp, tidsoptimister som vi är slängde vi i oss frukost för att sedan möta upp de andra vinnarna i lobbyn där vi skulle bli upphämtade. Det var alltså 5 vinnare totalt, en från varje land så Sverige, Mexico, Colombia, USA och England. Alla var verkligen supertrevliga och började genast lära känna oss. Skjutsen kom som skulle ta oss till Warner bros studios, där skulle vi få träffa David och folk från New line cinema. Allt kändes bara jättebra och spännande, inte alls nervöst tills att vi insåg att alla vinnarna skulle få träffa dom i enrum. Så där satt jag och Amanda i ren panik och skrattade och slängde ihop några frågor som vi vela ha svar på.

Mötet gick väldigt bra, David ser framemot att se och höra mer från oss och vi avslutade mötet med att säga hej då och på återseende, vi kommer ju tillbaka om några år. Nu vet dom vilka vi är och vi vet vilka dom är, vi har bytt kontaktuppgifter och får nu se vad som händer. Dom kommer att höra av sig om det skulle bli något mer av vår lilla film. Efter detta fick vi en studio tour där vi fick se bla, inspelningsplatser, lokaler stora som fotbollsplaner, rekvisita från alla filmer du kan tänka dig och tex, kolla runt inne i lokalen där dom spelar in alla Lip sync battles, ah precis där Tom Holland och Channing Tatum imiterade Rihanna och Beyonce.

Kvällen tillbringades med våra nya vänner, vi drack drinkar, dansa och prata film. Att kunna prata om sitt största intresse och bli förstådd var något helt nytt för mig och den känslan var verkligen oslagbar för mig. Vi diskuterade samarbeten och framtidsplaner så inom en snar framtid sitter vi förhoppningsvis på planet mot åtminstone London.

LÖRDAG:

Vi klev på riktigt upp en timme tidigare för att hinna med att njuta av vår frukost på hotellet, för att sedan ännu en dag möta upp dom andra i lobbyn i väntan på skjutsen, denna dag stog ännu en tour på tur. Kända, gamla hus som använts i filmer som Halloween, och Buffy the vampire slayer. Vi hann se utsikten från the griffith observatory (LaLaLand) och kolla in karusellen som inspirerade Walt Disney till att skapa Disneyworld. Efter turen satsade vi på så mycket kalorier som möjligt under en och samma lunch och åt på IHOP, vilket är amerikanska pannkakor med alla tillbehör du kan tänka dig.

Efter detta var det dags att ta farväl av våra nya fina vänner och det var inte kul, vi packade ihop våra grejer och gick en sista shoppingrunda och letade upp våra favoriter på The walk of fame.


Sammanfattning av denna resa: Ja nog är det bland det bästa jag gjort, visst det var kul att åka till Hollywood och leva lyx i några dagar. Men det handlade mer om någon slags bekräftelse för mig, det var ett kvitto på att vi klarade det, det var inte tur det handlade om denna gång, vi vann för att vi förtjänade det. Jag fick bekräftelse på att det faktiskt finns fler där ute med samma tankar och drömmar som mig. Dom som inte ser det omöjliga i allt utan ser det som en utmaning. En helt ny dörr öppnades för oss som fick chansen att åka dit, och som det sa's där borta innanför Warner bros grindar, det är bara att kliva innanför tröskeln.

Vi bestämde oss för att vi skulle vinna den där kortfilmstävlingen så ta oss på allvar när vi säger, ge det några år så syns vi snart igen in the city of angels!

Likes

Comments

Hej...eehm...Jag dog inte där ute i Joshua tree iaf, vela få det sagt. Kanske snarare var så att jag börja leva lite mer efter det.

Vet inte riktigt hur jag ska börja, jag bor i Stockholm, jag har nytt jobb, jag har haft en av de bästa somrarna i mitt liv, jag har varit på några (många) festivaler med mina bästa vänner, jag har bott på familjens nya båt, jag gjorde en liten skräckfilm på 2 minuter tillsammans med min vän Amanda och fick åka till Hollywood på möte tillsammans med David F. Sandberg. Lite sånt som man gör under ett halvår bara, har helt enkelt inte haft tid för denna lilla blogg eller har åtminstone prioriterat annat.

Men nu känner jag att jag kanske har tid för detta, är villig att ta mig ann detta, så får det bli. Som att det inte räcker med mina andra 82 projekt jag har på gång men är väl så det ska vara när man är ung, kanske får jag skylla mig själv som vägrar släppa några av mina intressen. Vi får se hur detta går. Välkommen iaf!


Likes

Comments

Vi trotsa jetlagen och tröttheten och satte oss i bilen och begav oss mot Joshua tree national park vid 12 på natten! Det tog oss mer än en timme att ta oss dit men ni kan ju gissa om det var värt det? Vet inte om jag sett så mycket stjärnor i hela mitt liv. Pga noll form av belysning där ute i öknen så var det absolut ingenting som kunde störa den stjärnklara himlen. Blev inte det exakta resultatet jag var ute efter men ändå är jag mer än nöjd. Jag menar klär man av sig naken vid 2 på natten i Joshua tree, Palm spring, USA. Och klättrar upp på en sten kan det liksom inte bli annat än bra! Älskar resultatet. Nästa gång ska jag våga mig längre in i parken men med 3 hysteriskt rädda tjejer med mig denna gång så var jag nöjd med att stanna vid vägen!

Likes

Comments

Glad tjej i Cali efter 2 glas vin och världens godaste pastarätt hos Sofias kusinvitamin! Kvällen avslutades på en tequilabar i Hermosa följt av allsång inne på Right aid i jakten på toapapper och vatten!

Likes

Comments