Hur svårt är det egentligen att vara positiv? Det är en fråga jag har ställt mig själv väldigt mycket nu på sistone. Jag vill vara en positiv människa så jag försöker intala mig det hela tiden men jag kommer på mig själv flera gånger när jag klagar över helt irrelevanta saker. Jag känner att jag verkligen inte är rätt person att skriva det här inlägget då jag är en väldigt negativ person haha, men egentligen så är nog det anledningen till att jag faktiskt skriver detta.

För att börja med något så tar jag skolan som ett exempel, det är en sån plats där negativiteten är som värst, eller iallafall för mig. Där klagar jag på väldigt mycket saker, oftast att något är tråkigt eller att jag är trött bara för att ha någonting att säga. Vad har jag egentligen att klaga på och som om skoldagen blir mycket lättare genom att klaga på allt? Nej såklart den inte blir det. Man märker väldigt tydligt hur alla påverkar varandra, om det är någon som har en negativ inställning och verkligen visar det så kommer många runt i kring påverkas. Om jag har en dålig dag då jag bara tycker att allt är jobbigt och tråkigt så ska jag inte få alla andra att känna samma sak! Jag tror det är det jag måste försöka intala mig själv, att det inte bara är jag som påverkas av min negativitet.

Vad är det mer som gör oss negativa? Det finns väldigt många saker som kan göra en negativ och det är såklart olika från person till person. Något som är aktuellt tänker jag är att man vill vara som det perfekta idealet vilket gör att man hela tiden jämför sig med allt och alla. Jag tror faktiskt att det är en av de största faktorerna till hur man är som person, känner man sig trygg i sig själv så tror jag att det är mycket lättare att vara positiv till mycket annat. Även här kan jag känna igen mig mycket, att trycka ner sig själv för att man inte skulle vara bra nog är troligtvis det värsta man kan göra men det är tyvärr väldigt enkelt också. Vet inte riktigt vad jag ska fortsätta med för att säga va dig själv eller bry dig inte om vad alla andra tycker kommer inte att hjälp för det handlar bara om att man måste acceptera sig själv och lära sig tycka om sig själv med tiden. Det spelar egentligen ingen roll vad någon annan försöker banka in i huvudet på en för det du själv som måste inse att du duger precis som du är men det kan ta tid och vara jobbigt.

Jag försöker att se det positiva i saker och nu börjar jag även komma på mig själv med att vara negativ, iallafall mer än vad jag gjorde förut. Jag ska bli en person som är nöjd och glad över de förutsättningar jag har. Jag ska inte vara deprimerad över saker som egentligen inte är en "big deal". Men kom ihåg att det är okej att må dåligt över saker för det är ingenting man kan rå för. Jag vill bara att alla ska må bra och kunna tänka positivt trots att det inte alltid 'är så lätt! <3

Jag hoppas att ni får en bra lördag!

KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har spenderat i princip hela dagen i Nibblehallen för att kolla på USM i handboll. Vaknade vid åtta för den första matchen började redan vid nio och det var den vi skulle se på. Var dock väääldigt trött imorse för vi hade sleepover hos en kompis och vi somnade inte förrän fem på morgonen.. Har dock varit förvånansvärt pigg idag trots tre timmars sömn.

Det jag älskar nu med att hösten knappar in är att även handbollssäsongen startar. Kommer antingen vara bänkad i hallen på söndagseftermiddagarna eller så kommer jag spela match själv, så söndagarna fram över kommer gå i handbollens tecken men det klagar jag inte på!

Jag hoppas att eran helg har varit toppen så får ni ha en fortsatt bra dag!!

KRAM

Likes

Comments

Ber om ursäkt för att jag har varit dålig på att uppdatera här på sistone! Jag tappar liksom lusten till att blogga när dagarna ser i princip precis likadana ut, går i skolan och går på handbollsträning. Jag måste bättra mig haha..

Iallafall så stannade jag kvar i Västerås efter skolan för att vänta på en kompis då vi skulle fika. Medan jag väntade kikade jag runt lite i affärer och hittade denna tröjan. Blev nöjd med inköpet tills jag insåg att det var små fläckar på den men jag tänkte att de säkert går bort i tvätten, men inte nog med det så har den även ett litet (pyttelitet) hål bak som jag hoppas inte syns. Eftersom det var 25% rabatt på ett helt köp så kostade den bara 75kr men ändå surt..

Jag hoppas att ni får en mysig lördag!

KRAM

Likes

Comments