Bäst blir det att tårtan är fryst när man häller över glazen, och helst ska det vara en moussetårta, men det funkar med vilken som helst men tänk då på att tårtan måste vara jämn annars kommer man se det tydligt när glazen är på.

Här kommer recept på glazen.

  • vatten
  • 300g glukos
  • 170 gkondenserad mjölk
  • 300g vitchoklad
  • 10 st gelatinblad
  • 150 g hallonpure

Gör såhär:

1. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter.

2. Hacka chokladen och lägg i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken och de uppblötta, urkramade gelatinbladen.

3. Koka upp vatten och glukos till 103°. Häll över chokladblandningen och mixa ihop med en stavmixer.

4. Tillsätt hallonpuren och ev, färg om man vill ha det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 1 Readers

Likes

Comments

Tårtor

En brösttårta till en 40års fest!
Mycket enkel att göra. Gjorde en tårtbotten som var 24cm och två små som är 10 cm till brösten. Sen är det bara att fylla tårtbottnarna och lägga dem i två runda skålar , jag tog två stora tekoppar 😂👍

Spacklad med marängsmörkräm och täckt med sockerpasta och dekorationerna är täck med sockerpasta med!

#brösttårta

Likes

Comments

Tårtor

Lillasyster ville ha en tårta med sminktema så då fick det bli denna!

En vanlig tårtbotten som man delar mitt itu och viker upp så Kanterna blir uppåt sen är det bara att täcka och dekorera! Använde Diamond quilting tool till kanterna.



#väsktårta #sminktårta

Likes

Comments

Bästa smörkrämen, god och väldigt enkel att göra. Men den tar lite tid. Denna använder jag alltid när jag spacklar tårtor.

#Marängsmörkräm #recept

250g socker
3 äggvitor
350g smör (måste vara rumstempererat)
2 tsk vaniljsocker
Koka upp socker och äggvita i ett vattenbad och rör om tills det är 65grader. Ta bort från plattan och vispa i ca 15 minuter tills du får en fluffig maräng. Skär smöret i kuber stora som en tärning ungefär och häll ner en och en medan du vispar i låg hastighet. Sen är det bara att vispa tills man får rätt konstisens.
I slutet häller du ner vaniljsocker.

  • 1 Readers

Likes

Comments

Steg - för steg, Tårtor

Här kommer en liten steg för steg!

Här gjorde jag två stycken 24cm tårtbotten.
Recept hittar du här: Tårtbotten 


Började med att skära ut svansen sen använde jag resten till att bygga upp kropp, huvud m.m Jag la på som olika lager på och varvade med fyllningarna.

Sen är det dags att spackla hela tårtan för att få bort ojämnheter och få till formen. Jag använder mig alltid av marängsmörkräm, bästa smörkrämen att spackla med och dessutom är den jättegod. Recept till denna finns här: Marängsmörkräm

Sen är det bara till att dekorera och täcka som vanligt.

Likes

Comments