​#Nouw30DayChallenge - Når man snakker fotografering handler det ikke kun om kameraer, objektiver, ISO og Photoshop. Det handler også om de valg, som fotografen tager gør billederne bliver skudt. Vi har samlet vores allebedste bag kulisserne tips!

Når det kommer til fotografering er det altid et plus at have et godt kamera, men det er langt fra nødvendigt. Når man skal tage flotte billeder, er man ikke afhængig af, hvilket kamera man bruger, det handler for det meste om fotografen bag kameraet. Husk - det er dig, som tager billederne, kameraet er blot det værktøj du bruger. Som sagt før, når man skal tage et flot billede, handler det om kulisserne bag det.

Belysning
En af de vigtigste ting når man skal tage billeder er lyset. Uanset om du tager billeder på din telefon eller med et dyrt kamera er lyset dit første skridt til et godt billede. Hvis du formår at få en god belysning i dit billede, kan ethvert smartphone billede se professionelt ud.

Billeder taget af: Anne Hyrefeldt for @ELINSKOGLUND

Lær dit kamera at kende
Hvis du fotograferer med et systemkamera eller et kompakt kamera - og tør, at gå ud over auto indstillingerne, gælder det om at lære at tage billeder manuelt. Så snart du har taget skridtet væk fra autoindstillingerne, ønsker du ikke at gå tilbage! Du vil være i stand til at udtrykke din kreativitet på et fuldstændigt nyt niveau med de manuelle indstillinger. Et tip er at bruge de semi-automatiske indstillinger på dit kamera, som er en overgang fra auto til manuel.

Vinkler & fokus
Prøv at tage det samme billede fra et par forskellige vinkler og se, hvordan billedet ser anderledes ud fra de forskellige vinkler samt se, hvordan lyset falder ind på billedet på forskellige måder. Gå ned i knæ, stå på tæerne, kravl rundt på jorden - prøv på forskellige måder, så du kan finde dine unikke vinkler! Prøv også at bruge forskellige fokuspunkter i dit foto til at fremhæve bestemte områder. Ved kun at vælge et bestemt del af dit billede som skal er i fokus kan afgøre dit billede.

Billeder taget af: @FRIDASFRIDAY

Øv dig ofte
Øvelse gør mester, er et velkendt ordsprog. Dette gælder for mange ting og fotografering er en af dem. Medbring dit kamera når du er på vej ud af døren, og skyd en masse billeder! Jo flere billeder du tager desto bedre bliver du til lysforhold og du bliver mere sikker i din fotografering. Dine billeder vil ikke kun blive bedre med tiden, men i praksis vil du også blive bedre til at skubbe dig selv en smule mere.

Uventede motiver
Hvis du virkelig vil sætte din kreative side på prøve, vil du opleve, hvordan du (efter lidt øvelse) kan skabe de smukkeste billeder. Find din indre kunstner og tænk ud for boksen! Et godt sted at starte er at fotografere ting i dit eget hjem.

Billeder taget af: @SARASHEART

Find din stil
Noget som kan give et konstant boost til motivationen er, når du har fundet din stil inden for fotografering. Det er noget, som kommer naturligt når du har været ude og fotografere i et stykke tid. Det kan være alt fra ting eller steder, specielle vinkler, redigering af billeder m.m. Find det der gør dig unik!

Youtube
Du kan finde en masse søde kattevideoer online (og det er vi taknemmelig for), men det er også et godt sted at finde tips og tricks til fotografering. Mange har lavet nogle nyttige videoer omkring fotografering, trin-for-trin vejledninger samt sammenligninger omkring, hvilket kamera, som passer godt til de forskellige behov og situationer. Hvis der er noget du ønsker at vide omkring fotografering, er der sandsynligvis allerede en video oppe på YouTube!

Headerbillede: @bymartina