I denne uge har pigerne bag Mummum delt billeder på nogle af deres mange fine opskrifter. Det kan ikke undgåes at munden løber i vand. Læs med her og bliv inspireret til din næste home cooking!

Hvad spiser I helst til morgenmad derhjemme?

Der er stor forskel på hvad vi får til morgenmad herhjemme. Vi går begge på universitetet og det afhænger derfor af, om vi skal møde tidligt eller sent. De dage, hvor vækkeuret ringer tidligt, der er der ikke den store tid til den mest glamourøse morgenmad, hvorfor det ofte bare bliver havregryn eller noget andet nemt, som kan laves og spises hurtigt. Hvis vi derimod har god tid og der skal kræses ekstra for morgenmaden, så elsker vi at lave bananproteinpandekager. De smager så syndigt, at vi faktisk ikke laver andre end dem, da vi synes de smager bedre end de normale snaskede pandekager med smør og sukker i.

Hvad kan man ikke være foruden i en brunch?

Brunch er vi stormestre i. Vi elsker idéen om at kombinere morgenmad og frokost i én. En typisk brunch for os er med æg, bacon, pandekager, en form for smoothie samt noget lækkert brød. Og man kan bestemt ikke være foruden noget dejligt frugt – især her om sommeren, hvor jordbær, vandmeloner osv. er i sæson.

Tid til frokost – hvad skal det være?

Frokost bliver prioriteret højt – faktisk lige så højt som morgenmad og aftensmad. Det er desværre her mange vælger den lette løsning og derfor er frokost for mange et ret så uinteressant måltid. Vi elsker dog frokost, da det skal være med til at give energi til resten af eftermiddagen. Vores typiske frokost er nok en lækker tunsalat rørt op med hytteost, friske krydderurter og lidt hakkede løg. Dertil elsker vi at spise en form for knækbrød, hvor vi på nuværende tidspunkt er blevet rigtig glade for den glutenfrie variant fra Sigdalbakeri.

Restaurant eller homecooking?

Vi har en kæmpe passion for mad, så hvis valget står mellem restaurant eller homecooking, så vil vi 9/10 af gangene vælge at lave mad derhjemme. For det første kan man få meget mere for pengene og man kan selv bestemme præcis hvad der skal laves. Men på den anden side kan vi også godt lide at gå på restaurant en gang i mellem, da det giver et frirum og det er dejligt blot at kunne slappe af og nyde maden.

I er gået sukkerkold og trænger til noget sødt – hvad spiser I?

Selvom vi slet ikke er fanatiske på nogle punkter i forhold til sundhed, så foretrækker vi at dæmpe vores sukkertrang med et sundere alternativ til sukker. Vi har bare erfaret, at det er det, som virker bedst for os, hvis vi ikke skal blive trætte eller sløve senere på dagen. Derfor eksperimenterer vi meget med sunde søde opskrifter. På det seneste er det blevet til mange gode opskrifter, som blandt andet en sund snickerskage, sund bountykage, små bananabites og meget mere. For at komme sukkertrangen i forkøbet, så har vi stort set altid en form for sundere alternativ i køleskabet, som vi kan spise, hvis det er. Det fungerer rigtig godt for os, da vi på den måde undgår at ramme i sukkerfælden.

I skal spise aftensmad med veninderne – hvad ender I med at lave?

Vi har heldigvis en stor venindekreds, som mødes ofte. Det bliver næsten altid til aftensmad, da det er der de fleste har frirummet og tiden til at kunne mødes. Så når vi er samlet, så elsker vi at lave lidt ekstra lækkert mad. Det bliver ofte en form for mexicansk eller noget saml selv mad, som vi kan sidde og hygge med i flere timer ved bordet. Sidst vi var samlet fik vi tapas, som klart kan anbefales, da det bidrager til hyggen.

Kunne du tænke dig at se mere til Mummum, så kan du følge deres blog her: Nouw.com/mummum