Hon vann "Bästa reseblogg", är utbytesstudent i Alaska och spenderade sina vinstpengar på en flygbiljett till Hawaii. Gabriella är mer än förvånad över att hon kammade hem vinsten men tror att hennes blogg kan vara inspiration för många!

Hur kändes det att vinna i kategori "Bästa reseblogg"? Kom vinsten som en överraskning eller var det väntat?
Jag blev helt otroligt glad!!! Att så många hade röstat på mig gjorde mig såklart jättechockad. Hoppades på att bli nominerad, men att vinna, nej det trodde jag verkligen inte.

Hur har vinsten påverkat dig som bloggare?
Jag fortsätter att köra mitt race med min typ av blogg då jag tror att vinsten var ett tecken på att folk gillar min blogg som den är. Fått lite bättre självförtroende när det kommer till att blogga också. En vinst som "Bästa reseblogg" och mycket positiv kritik från läsarna på det, då är det klart att man känner sig nöjd med vad man gör. 

Vad gjorde du för vinstpengarna?
Pengarna gick till min flygbiljett för resan till Hawaii jag ska göra med en utbytesstudent organisation nu i Februari. Att lägga pengarna på att resa är en självklarhet för min del!

Varför borde man läsa din blogg?
Är man en blivande utbytesstudent, kanske har tanken i bakhuvudet om att bli en, vill bara flytta utomlands i allmänhet eller kanske funderar på att göra ett annorlunda resmål, då passar min blogg perfekt. Jag skriver och berättar om hur det är att vara utbytesstudent här i Alaska och är väldigt ärlig igenom bloggen. Det är så viktigt att många som ska iväg som utbytesstudenter får läsa hur det faktiskt kan bli och inte tänker på bara stränder och gula skolbussar... Att man hamnar i Alaska och inte i Kalifornien som många hoppas på behöver inte vara dåligt. Att man kan behöva gå igenom jobbiga saker och inte ha en enda person i samma land som står på din sida och är positiv till att hjälpa dig. När man har familj och vänner på andra sidan jorden är det inte alltid lätt men det behöver heller inte vara en dåligt experience för det. Det är nog något av mina bästa beslut jag någonsin kommer ta genom att göra detta året, men också något av det jobbigaste jag kommer behöva gå igenom. Trots allt ångrar jag det inte och vill tipsa varenda än om att göra ett utbytessår!

 


Berätta en hemlighet vi inte vet om dig?
Att jag från början i Sverige (innan jag började mitt utbytesår) trodde att det inte skulle vara några problem alls att flytta utomlands och bo hos en annan familj i ett år. Jag hade verkligen inte insett hur det kunde bli och vad man kan behöva gå i genom. Tänkte, det är väl inga problem, vad kan hända? Jag har verkligen insett nu att jag var SÅ fel. 

Vad är ditt mål med din blogg?
Mitt mål är först och främst att hålla familj och vänner uppdaterade om min vardag. Jag riktar också bloggen mycket ​åt er blivande utbytesstudenter och hoppas också på att många kanske får idéen att åka iväg ett år, resa och inte vara rädda för att besöka de lite mer annorlunda platserna så som Alaska. Försöker få många att bli medvetna om att man kan behöva byta värdfamilj, att man kan ha otur och att det blir jobbigt men också att jag tycker att man ska kämpa istället för att ge upp när det kommer till att vara utbytesstudent ett år om man skulle få det jobbigt. 

Varför tycker du man ska blogga på Nattstad?
Det är en bloggportal som bryr sig om sina bloggare, man får snabbt svar på sina frågor, de har en snygg och enkel design, man kan tjäna pengar på sin blogg, du kan bli upptäckt som veckans blogg och det anordnar roliga grejer som texNattstad Awards där de utsedde de bästa bloggarna i olika kategorier. Finns massvis med anledningar till varför jag älskar portalen och tycker att man ska blogga på Nattstad. Kan inte vara mer nöjd!

Slutligen, har du någon hälsning till alla de som röstat på dig?
TACK! TACK! TACK! Hoppas ni som röstade på mig förstår hur glad ni gjorde mig. Är otroligt tacksam över att jag har så fantastiska läsare som röstat på mig men som även kommenterar och gör mig till en gladare person, ni är bäst! Världens största kram från mig till er.

 

Läs hennes blogg här: nouw.com/gabriellasUSA​

Writer
Elin Skoglund