Finns det ett magiskt recept på hur du växer på Instagram? Kanske inte ett helt recept, men vi delar med oss av några viktiga ingredienser!


Hitta din röda tråd. Ett flöde med någon form av röd tråd skapar känslan av att dina bilder "hör ihop". Detta gör genast din profil mer lockande för potentiella följare. För att uppnå den känslan kan du exempelvis använda samma filter på dina bilder varje gång du laddar upp. Eller använda en viss accentfärg som får lov att finnas i varje bild. Eller varför inte båda? Ovan ser du något rött i alla bilder, vilket får bilderna att passa bredvid varandra, trots att det är helt olika motiv.

Variera dina motiv. Frukostbilder i all ära, men varierande motiv minskar risken för att dina följare tycker dina bilder känns förutsägbara. Olika motiv håller flödet intressant!

Vad går hem? Försök göra en mental anteckning varje gång du upptäcker att du får extra bra respons på en bild och ha med det när du planerar kommande inlägg.Uppdatera på ”rätt” tid.
När skrollar du själv igenom Instagram? Runt klockan åtta på morgonen kollar många igenom flödet. När de drar sig i sängen, sitter på bussen på väg till skola & jobb eller som sällskap under frukosten. Även tidig kväll, runt klockan sju, är en tidpunkt då många kollar in det senaste. Det kan vara bra att tänka på, om du vill maximera antalet personer som ser din bild.

Skapa ett testkonto. Är du riktigt ambitiös kan du skapa ett privat testkonto till dina bilder. Där kan du ladda upp bilderna, innan du tar steget att ladda upp dem på ditt offentliga konto. På så sätt kan du undvika risken att du lägger upp en bild som du sedan ångar eller inte tycker passar in i ditt flöde.

Gör dig synlig. Lägger du upp mycket outfit-bilder eller inredningsbilder på ditt konto kan det vara smart att tagga de varumärken vars kläder eller produkter som syns i bilden. Då gör du det möjligt för företaget att re-posta din bild och ditt konto exponeras för fler personer.


Psst! Glöm inte att tagga oss på Nouw med @nouw_com när du lägger upp bilder på Instagram. På så sätt har du chans att synas i Nouws flöde och får möjligheten att inspirera fler!
Omslagsbild: @Josefinekstroms

Övriga bilder: från Nouws Instagram-konto @nouw_com