Vår bloggare Amanda Wiberg har lagat en ljuvlig & julig variant på grönkålsallad. Hon kombinerar knaprigheten i grönkål & valnötter, syrligheten i granatäpple och toppar med en klassisk julsmak - saffransås!

Du behöver:

Till salladen:

  • 200 gram grönkål
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 100 gram valnötter

Till safransåsen:

  • 1 msk mjölkfritt smör
  • 1/2 paket saffran
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 dl Oatly Cream Fraiche



Gör så här: Skär bort stjälken från grönkålen och grovhacka bladen. Pressa ut saften från apelsinen och mixa med grönkålen. Låt gärna stå över natten. Vid servering, tillsätt granatäpplekärnorna och grovhackade valnötter.

Saffransåsen: Stek saffranen lätt i smör. Tillsätt vatten och agavesirap och låt det mesta ånga bort. Ta av från plattan, låt svalna något och blanda sedan med cream fraichen.




Behöver du mer inspiration till vegetariska rätter för årets julbord? Varje onsdag fram till julafton kommer @AmandaWibergs att lägga ut vegetariska recept på sin blogg!


Recept & bilder av: @AmandaWibergs


Writer
Editorial staff