Hon är en positiv, spontan och kreativ tjej på 25 år. Hennes blogg handlar mestadels om något hon brinner för, smink! Veckans blogg här på Nouw är Erica Helin.

För den som inte läst din blogg, vem är Erica?
Oj, vart ska jag börja? Ett energiknippe utan dess like! En positiv, spontan och kreativ tjej på 25 år som älskar människor och som brinner för sitt yrke som makeup artist! Utbildad i mode och design, tackar aldrig nej till ett glas rött och tror att ett skratt förlänger livet!

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag och min fästman skulle flytta till Paris under ett halvår, men det var nästintill omöjligt för mig att jobba där då jag inte kunde ett ord franska. Precis innan flytten så fick jag ett erbjudande om ett samarbete med Yves Rocher Sverige, vilket gjorde att jag kunde få jobba med min passion, utan att behöva vara fast på en plats. Jag startade bloggen, flyttade till Paris och insåg snabbt hur kul det är att få inspirera andra med något som ligger mig så varmt om hjärtat - makeupen!

Vad bloggar du om?
Större delen av bloggen handlar om makeup, hår och glimtar ur vardagen. Jag försöker variera det jag lägger upp, vara personlig men inte för privat. Bombar gärna inläggen med bilder men försöker hålla mig till minimal text! Är fortfarande inne i en testperiod för att se vad mina läsare uppskattar.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Svår fråga! Jag tror att min blogg är källa till inspiration. Eftersom att jag fokuserar på bilder så blir den väldigt simpel och lättläst.

Är det stor skillnad mellan bloggens Erica och verklighetens?
Nej absolut inte! Största skillnaden är nog att jag är betydligt gladare i verkligheten än vad jag ser ut att vara på bilderna. Jag skulle inte trivas i att vara någon annan på bloggen. Jag är ju jag!

Hur skulle du beskriva bloggen?
Enkel, inspirerande och stilren. En blandning mellan ett fåtal utvalda kategorier. Men jag är som sagt i en fas där jag försöker utveckla innehållet och kvalitén i bloggen.

Foto: Magnus Egger

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Faktiskt inte! Jag är väldigt noggrann med vad jag lägger upp. Har jag inget bra att blogga om så undviker jag hellre att blogga den dagen än att lägga upp något halvdant för att jag måste.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det finns mycket jag inte delar med mig av i bloggen. Vardagslivet är ett bra exempel - vänner jag träffar, luncher/middagar jag äter, event och fester jag går på m.m. Jag lägger upp sådant jag tror mina läsare vill se. Resten hamnar på Instagram.

Vad gör en bra blogg?
Bra bilder! Jag läser sällan vad bloggare skriver, men har de bra bilder så kan jag sitta i flera timmar på en och samma blogg. Är designen för rörig eller innehållet förvirrande så fångas inte mitt intresse.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1: Jag är extremt pedant gällande i princip allt, vilket verkligen har sina för- och nackdelar!
2: Tålamod, vad är det? Inget jag besitter i alla fall.
3: Besatt av L.A och Gossip Girl!

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Bloggar med bra kvalitet är extremt viktigt. Gillar att bli matad med inspiration och nya idéer! Exempel på dessa är Kenzas, Janni Delér och Lisa Olsson. De som faller bort är helt enkelt de bloggar som jag inte känner håller måttet, för mycket text och de som skriver om saker som inte alls inspirerar eller intresserar mig.

Varför ska man läsa din blogg?
Har man idétorka när det kommer till makeup, vill få tipsa på nya, bra produkter eller vill testa en ny frisyr så bör man ge min blogg en chans! Jag uppskattar verkligen när läsare ger förslag på ämnen eller makeuper att blogga om, då vet jag att jag kan ge mina läsare vad de vill ha!

​Foto: Magnus Egger

Ericas blogg: nouw.com/ericahelin

Writer