Hon skriver om mode, inspiration, livet i Norrland och en gnutta humor på det. Veckans blogg här på Nouw är Emma Olofsson.

För den som inte läst din blogg, vem är Emma?
Först och främst är jag 18 år gammal och bosatt i norra Sverige. Jag har jättesvårt att sitta still och klarar inte ens av att se två serieavsnitt i rad. Jag ser mig själv som väldigt driven, envis, trevlig och målmedveten. Jag älskar kläder och pengar vilket inte alltid går ihop. En stor del av mitt liv tillbringar jag i fotbollshallen då jag spelar fotboll på allsvensk nivå. Jag älskar att vara på resande fot och i framtiden vill jag läsa till civilingenjör inom industriell ekonomi.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag tror jag startade min första blogg när jag var runt 12/13 år och då var det tanken av att ha en egen sida på nätet som lockade. Jag tog det där med att inspireras lite för hårt och härmade i princip varje blogg jag tyckte var intressant, haha. Numera bloggar jag för att jag älskar att inspirera andra, men utgår ifrån mig själv!

Vad bloggar du om?
Främst om mode eftersom det är mitt största intresse vid sidan av fotbollen. Jag delar även med mig av delar ur mitt liv och driver dessutom lite om livet här i Norrland och mina föräldrars nyfunna intresse för träning.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Riktigt svår fråga, jag förstår inte riktigt det själv haha. Förhoppningsvis för att jag kan inspirera andra och för att de gillar mitt sätt att skriva på samt min stil.

Är det stor skillnad mellan bloggens Emma och verklighetens?
Nej det tror jag inte, det är klart att allting jag skriver kan tolkas olika av olika personer men jag försöker att vara mig själv och låta min personlighet lysa igenom.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Genomtänkta inlägg med inslag av mode och mitt liv. Jag försöker ha en röd tråd genom hela bloggen och får panik ifall inläggen inte matchar. Sedan en gnutta humor på det hela och där har du min blogg i ett nötskal!


Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nja, inte textmässigt men det är klart att perfektionisten inom mig gnällt och ett och annat inlägg har hamnat i sopkorgen i efterhand då jag inte tyckt att kvaliteten varit den bästa.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Trots att träning och fotboll tar upp största delen av mitt liv har jag valt att för det mesta lämna det utanför eftersom jag tycker att tjejer idag påverkas enormt av vad som skrivs på nätet och jag vill inte bidra till orimliga ideal. Sedan är jag människa precis som alla andra och drabbas av motgångar osv men det försöker jag lämna utanför.

Vad gör en bra blogg?
En bra blogg stavas för mig kvalitet. Jag älskar att läsa bloggar där det syns att personen bakom lagt ned mycket tid på sina bilder och texten får gärna vara lite humoristiska.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är jätte lat när det kommer till att välja sockor så 9 gånger av 10 har jag omaka par.
2. Jag är BESATT av grillkrydda och har det på verkligen allting jag äter. Potatis, grönsaker, mackor, höll på att säga godis men där går gränsen haha.
3. Jag är grymt klantig och har ramlat och bitit genom läppen två gånger så nu har den konstig form.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Som sagt, bloggar med hög kvalitet och som inspirerar mig klädmässigt. Jag undviker bloggar med gryllig design, långa texter och bilder med dålig kvalitet.

Varför ska man läsa din blogg?
För att få veta att vi norrlänningar inte alls är så olika er från södra Sverige! Skämtåsido, men vill man läsa en blogg med bra kvalitet skrivet av en tjej som tar livet med en nypa salt har man hamnat rätt. Sedan bloggar jag ju mest om mode om man nu skulle vara intresserad av det, men det gör väl de allra flesta bloggarna.


Klicka här för att komma till Emmas blogg!

Writer
Elin Skoglund