Hon har precis tagit studenten, planerar resor till exotiska länder och avslöjar att hon kan prata flytande franska. Veckans blogg här på Nouw är Agnes Karlsson.

För den som inte läst din blogg, vem är Agnes?
Jag heter Agnes Karlsson, är 19 år och tog precis studenten från Hvitfeldtska Gymnasiet. Jag bor i Kungälv som ligger ungefär 20 minuter norr om Göteborg tillsammans med mina föräldrar, min två år äldre systrar och min hund. Jag är en oerhört glad och sprallig tjej som älskar att fota, träna, mode samt att umgås med mina vänner och familj. Jag blir lätt uttråkad om jag sitter still för länge och jag hittar gärna på nya saker.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga redan 2009 på grund av att jag alltid varit intresserad av att fota. Då var det även lite av en ”inne-sak” och jag ville gärna synas och höras, men det är en väldig skillnad på bloggen jag hade då och bloggen som jag har idag.

Vad bloggar du om?
Allt möjligt! Jag bloggar gärna om outfits, mode och vad som händer i mitt liv. Jag lägger ner tid på bilder och bloggar väldigt sällan med mobilbilder då min kamera hänger med i princip var jag än går.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Oj, denna var svår. Jag tror och hoppas att folk läser min blogg på grund av att jag lägger ner mycket tid på den, har fokus på fina bilder och får inspiration. Kvalité före kvantitet.

Är det stor skillnad mellan bloggens Agnes och verklighetens?
Nej, det är inte alls stor skillnad. Jag vill genom bloggen visa lite av min personlighet, hur jag är som person och vad jag gillar att göra i mitt liv!

Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle nog beskriva den som färgglad och intressant med en omtanke bakom varje inlägg. Jag försöker hålla den väldigt stilren och enkel med mycket fokus på foton.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Klart det finns några småsaker, men inget stort. Jag är försiktig med vad jag lägger ut och tänker två gånger innan jag publicerar ett inlägg.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Hmm, det jag skulle säga är nog känslomässiga inlägg. Konflikter och tråkiga händelser skriver jag inte om då jag anser att man skall vara försiktig med att publicera för mycket om sitt privatliv.

Vad gör en bra blogg?
Omtanke för varje inlägg. Som sagt, kvalité före kvantitet. Mycket hellre färre inlägg som man lägger ned tid på än fler inlägg endast för att publicera. En variation på innehållet i inläggen samt ge ut en positiv känsla.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Mellan 2005-2008 bodde jag i Frankrike och jag pratar därmed franska.
2. Jag skall förmodligen resa till Australien, New Zeeland och Bali i vinter.
3. Jag älskar att anordna evenemang. Brunch, festligheter, middagar osv.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Kenzas, Janni Delers, Angelica Blicks, Gertrudes och Jennifer Sandsjös. Dock önskar jag att jag läste fler bloggar, men dessa ovanstående är de jag får mest inspiration av. Jag läser inte bloggar som skriver för mycket om sin vardag och har få bilder. Bilder gör mycket i en blogg.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag tycker man skall läsa min blogg då jag hoppas att den ger inspiration till mina läsare. Jag vill dela med mig av mitt liv samt ge tips, glädje

Foto: Mikaela Watsfeldt

Skribent