Nattklubbar, lyxprostituerade, sex, droger, efterfester och kändisfester. En blogg i bokformat - som en följetong med två inlägg i veckan. Så beskriver Anna Dabrowski sin nya blogg Stureplans Sanningar som är Veckans blogg här på Nattstad.

Veckans blogg - Stureplans Sanningar

Profile -

Nattklubbar, lyxprostituerade, sex, droger, efterfester och kändisfester. En blogg i bokformat - som en följetong med två inlägg i veckan. Så beskriver Anna Dabrowski sin nya blogg Stureplans Sanningar som är Veckans blogg här på Nattstad.

För den som inte läst din blogg, vem är Anna Dabrowski?
Journalist som har växt upp i Göteborg och jobbat med media i Stockholm sedan 1998. Bor sedan några år tillbaka i Las Vegas och nu även i Spanien. Hinner även med lite bus i Stockholm mellan varven. Jag har varit med i flera dokusåpor, underhållningsprogram, politiska debatter och även jobbat bakom kameran i flera år. Bland annat med TV-program som ”100 Höjdare” på Kanal5 och som Location Manager för utländska produktioner av ”Riket”(SVT).
Hur kommer det sig att du börjar blogg på Nattstad?
Jag har vuxit upp på Stureplan kan man säga. Första nattklubben jag var på var Spy Bar 1998. Jag hade precis fyllt 19 år, tagit studenten och flyttat upp till Stockholm efter min medverkan i programmet ”På Rymmen” på TV4. Kändisfester, VIP-kort och 16 år senare känner jag att det är dags att dela med sig lite. Jag känner att detta är ett bra forum för det jag vill berätta. Jag tror och hoppas att det blir kul läsning för folk som bor utanför Stockholm men även för de som hänger på Stureplan.
Vad kommer du att blogga om?
Om Stureplan. Nattklubbar, lyxprostituerade, sex, droger, efterfester, kändisfester, mina vänner, ovänner och så vidare. Jag lovar att allt jag skriver är sant men för att skydda de jag skriver om så byter jag ut namnen på folk. En donna som jag vågar berätta sannigen för att jag lever det liv som många drömmer om på riktigt. De flesta på Stureplan springer omkring och ljuger. Säger att de varit och jobbat som modeller i Paris när de egentligen var på eskortresa i Tallin med en gris.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Det kommer inte att vara som en vanlig blogg utan mer i bokform. Jag kommer att lägga upp två inlägg i veckan. Varje måndag och torsdag som en följetong.
Nyttig läsning
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Dagens Outfit. Det är ju rent larv. Alla i Sverige ser likadana ut. Helt ointressant.
Vad gör en bra blogg?
En person som skriver bra, vilket oftast folk som är utbildade inom skrift på ett eller annat sätt gör. Jag gillar när det är bilder och korta inlägg.
 Berätta tre saker vi inte visste om dig?

1. För många år sedan hamnade ett foto av mig i en herrtidning med namn Aktuell Rapport. Det var en porträttbild som någon tog på en fest. Det stod att jag hette ”Petra” och jobbade som värdinna på en herrklubb på Söder. En porrfilmsproducent tyckte att jag var vacker och ville ha in mig i branschen. Problemet var bara att jag inte hade en aning om det. Tur att min kära mor skrattade åt det.
2. Jag var en väldigt duktig fotbollsmålvakt och även väldigt duktig ute på planen. Jag spelade på elitnivå, kunde ha hamnat i landslaget om jag hade valt den banan. Sedan kom ”Baren” och annat emellan och jag blev världens bästa partyprinsessa. Jag har alltid varit duktig på idrott. Allt från skytte, ridning, konståkning, friidrott (uttagen till elittruppen (Ullevi) som 13-åring) till kickboxning.
3. Jag är världens sämsta kock. Jag är verkligen helt ointresserad av att laga mat och baka bullar. Men jag kompenserar det med att stryka kalsonger.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Ja det har jag. Programledaren/Producenten Anders S Nilsson. Han är väldigt duktig på att skriva på ett kul sätt. Jag och han träffas när han kommer till Vegas eller när jag är i Stockholm och har roliga samtal över några drinkar. Jag passar alltid på att fråga honom om humor och skrivtips så han har påverkat mitt sätt att skriva.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag gillar att lära mig saker och att skratta. Så jag läser bloggar som jag verkligen finner intressanta. Sedan gillar jag att läsa mina kompisars bloggar såklart. Kul att se vad de har för sig när jag är utomlands.
Och vilka läser du inte?
De flesta övriga bloggar är tyvärr helt ointressanta för mig. Mycket beror det nog på att det är för många som är ”likadana”. ”Jag var på Stureplan i mina nya skor och drack drinkar. Här är min nya bikini”, är inget för mig. Jag gillar inte när det bara är en bild om personen är okänd. För folk som inte är kända räcker det inte att bara lägga ut ett foto om man vill nå ut till en publik utanför sitt gäng, utan man måste beskriva vad det är läsaren ser.
Varför ska man läsa din blogg?
Det kommer att bli spännande och kul läsning. Jag är 32 år, det har runnit mycket vatten under broarna. Att jag skriver om Stureplan är som att Zlatan skriver om fotboll. Mitt mål är inte att skvallra utan att berätta om vad folk har för sig på riktigt.

Stureplans Sanningar hittar du här: http://nouw.com/Stureplans%20Sanningar