"En väldigt personlig och blandad samling av fina texter och inspirerande bilder", om man ska tro bloggaren själv. Veckans blogg här på Nattstad är Project Maffia som drivs av 22-åriga Katarina.

För den som inte läst din blogg, vem är Katarina?
Ett januaribarn med 22 fyllda vintrar. "Jag är den där typiska bloggtjejen". Romantisk, söt, shoppingkåt och med miljoner tankar i huvudet. Med en iPhone i ena handen, kaffe i den andra och med en tung systemkamera runt halsen springer jag runt på Göteborgs gator som om jag ägde världen. Jag är även lite av en projektnarkoman. Jag startar tusen företag i mitt huvud varje vecka och planerar att bli skådespelare, designer, konstnär, författare, marknadsförare, stylist, skribent, låtskrivare, konsult, föreläsare och inspiratör. Just nu leker jag med drömmen om att frilansa som skribent, stylist och fotograf, och drömmer om att driva eget modeföretag.
Hur kom det sig att du började blogga?
Herregud, det har jag ingen aning om? Det känns som om jag har bloggat längre än vad jag andats ibland, men mer eller mindre för att få feedback på mina texter och fotografier… säger vi.
Vad bloggar du om?
Mitt liv och min vardag. Jag fotograferar en hel del samt skriver mer djupgående texter om kärlek och hur det är att vara tjej i dagens Sverige. Samtidigt delar jag med mig av min dagliga och personliga dos av stil, trender och kläder.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
1. Jag är examinerad visual merchendiser, vilket på svenska innebär att jag är stylist och dekoratör.
2. Jag hatar att jag erkänner det här, men jag brukar virka när jag ha tråkigt.
3. Jag är kär.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Just för att jag inte är den typiska tjejen som skriver om hur många drinkar hon drack i fredags och vad hon hade på sig på festen i lördags. Jag kör mitt egna race och det som skiljer mig från mängden är att jag är rusberoende av texter, olika projekt, bilder och inspiration på en helt annorlunda nivå. Jag brinner för det, jag lever för det och jag lär efter det. Sen är jag kär också. Och om vi ska vara helt ärliga så är jag jävligt annorlunda och himla bra. En del människor kallar mig för mystisk, för att de aldrig vet var de har mig, andra kallar mig för världens snällaste tjej. Idioter. Mina vänner kallar mig galen och mina ovänner vågar inte kalla mig för någonting. Jag brukar nämna att jag hatar tjejer, men det får man tolka som man vill. Mitt namn må skrämma många, men nej jag är inte medlem i maffian… säger viÄr det stor skillnad mellan bloggens Katarina och verklighetens?
"Fucking the system since the day I was born". Jag står för allt jag skriver, men komiskt nog brukar människor uppfatta mig som ännu mer driven, galen och vågad i verkligheten. Så nog är jag verklig alltid. Jag har varken tid eller lust att komma på en fiktiv person eller låtsas vara någon jag inte är. Trodde det var Facebook som var till för sånt där.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en väldigt personlig och blandad samling av fina texter, inspirerade bilder och fina, varma mig.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Både ja och nej. Många texter jag skriver är väldigt poetiska och privata. Och en del människor som läser kan ha tendens till att hugga just där det sårar som mest. Men eftersom jag alltid är mig själv och använder bloggen som både terapi och som en liten dagbok, så får folk säga, tycka och göra vad de vill. Alla människor har rätt att ha åsikter, sen är det klart att det är sorgligt om vissa sitter hemma och känner att de måste skriva elaka kommentarer för att de själva ska må bra.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Eftersom jag bloggat i evigheter och testat både det ena och det andra så har jag insett att jag inte är den där typiska dagens-outfit tjejen. Jag bloggar inte heller om de senaste trenderna eller om skönhet. Men sen är det ingen katastrof om det kommer upp ett liknande inlägg någon gång ibland.
Vad gör en bra blogg?
"Konsten att vara unik" behöver jag säga mer än så?
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har haft, men idag tycker jag tycker jag tyvärr att de flesta gör och skriver om exakt samma saker, därför har jag tyvärr slutat läsa andras bloggar. Det känns bara som om bloggare kopierar kändisar som kopierar företag som kopierar trenderna från tidigare årgångar. Jag väntar på en helomvändning och ny inspiration. Jag letar efter unika ansikten och finner jag dem, lovar jag att de dyker upp i ett inlägg.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag tror att jag kan vara som den sista sommardagen i höstmörkret. Lite varmare, mer inspirerande och lite bättre. Och vill man inte läsa så ligger man riktigt risigt till, ni ser ju trots allt vad jag har för bloggnamn.

Project Maffia hittar du här: 

http://nouw.com/projectmaffia

Skribent
Lina Norman