​Hon är aktuell i årets Idol, satsar helhjärtat på musiken och delar gärna med sig av sitt privatliv i bloggen. Veckans blogg här på Nattstad är Mikaela Samuelsson.

För den som inte läst din blogg, vem är Mikaela?
Jag är en helt vanlig tjej som har vuxit upp i en stor familj med många syskon & båda mina föräldrar. Ett av mina största intressen & min stora passion är musiken. Jag började sjunga hos en sångcoach när jag var 12 år. Det tog tid innan jag vågade tro på mig själv och inse att jag var duktig. När jag var 15 blev sången min största prioritet. Efter halva tvåan i gymnasiet tog jag ett gemensamt beslut tillsammans med mina föräldrar om att hoppa av och satsa helhjärtat på musiken. Det har varit allt annat än en dans på rosor & medvind, det har varit otroligt kämpigt och slitsamt. Tålamodet, viljan & kämpar glöden har ställts på prov flera gånger. När motvinden blåser starkare än någonsin mitt i en uppförsbacke har jag många gånger känt en stor klump i magen av rädsla "Vad gör jag om det inte går vägen? Vad händer om jag misslyckas?"

Men samtidigt är rädslan att vakna upp när större delen av livet är bakom mig istället för framför mig så otroligt mycket större än rädslan om att misslyckas. "It´s better to fail trying than wondering what could have happened if you tried."

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för några år sedan, just för att det är ett bra sätt att skriva av sig på. Men för ungefär 1 år sedan kände jag att det är ett grymt sätt för mig att marknadsföra mig själv och att kunna lägga upp filmklipp och annat som har med min musik att göra. Jag tycker att många som skriver av sig på facebook borde ta användning utav en blogg istället.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om allt som faller mig in. Där ingår musik, kläder, personligt osv.. Vet inte riktigt i vilket fack min blogg skulle hamna.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag vet faktiskt inte varför vissa väljer att läsa min blogg, nu skulle det väl isåfall vara för att jag är aktuell i årets idol och kommer att skriva väldigt mycket om det och även allt annat som händer i mitt liv!

Är det stor skillnad mellan bloggens Mikaela och verklighetens?
Jag skulle säga att det inte finns någon skillnad alls på den personen som jag är privat och bloggaren Mikaela. Jag har aldrig kallat eller sätt mig själv som någon "bloggerska" utan har använt bloggen som ett verktyg i min marknadsföring inom musiken. Men nu det senaste så kommer jag att lägga upp det här med att blogga lite annorlunda än vad jag har gjort innan. Nu är bloggen inte bara en "marknadsföringssida" utan även min personliga blogg där jag kommer att uppdatera regelbundet & dela med mig av mitt privatliv och inte bara skriva om musiken, givetvis kommer den att vara den största delen ändå…

Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle beskriva bloggen som väldigt enkel och väldigt personlig. Jag spelar inte någon karaktär utan är bara mig själv. Jag är även öppen för förslag om det finns önskemål om vad jag ska skriva om eller vad ni vill läsa, så kan jag anpassa mig!

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag har säkert skrivit saker som jag är mindre nöjd med men aldrig något elakt eller hotfullt mot någon annan. Inte heller något jag inte står för, men saker som jag i nu läget med mycket mer erfarenhet och en annan syn på livet, tycker är onödigt att jag lagt energi på.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
I min blogg kommer mitt privataste privatliv att lämnas utanför och även andra saker, men det är väldigt svårt att säga på rak arm exakt vad jag inte kommer att dela med mig av, utan allt som jag vill dela med mig av kommer jag att dela med mig av :)

Vad gör en bra blogg?
En bra blogg är en blogg som inte är för opersonlig, den ska uppdateras varje dag. Jag tycker det är kul att läsa både kändisbloggar & även mer "okända" bloggare.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är sjukligt mörkrädd, klarar knappt att vara ensam i mörkret. Om jag skulle vara det dåå sätter jag på tv:n på en "säker kanal" så som "MTV" , 1an eller 2an, alternativt en "Sunes sommar" film så att det säkert inte går på någon skräckfilm. Sen tänder jag alla lampor i hela huset.

2. Jag är inte så strukturerad som jag hade önskat utan är väldigt impulsiv och spontan. Har svårt att hålla rutiner.

3. Jag har väldigt lätt till skratt och har ibland lite för mycket, även så kallad, "tråkig humor" vilket jag tycker är den bästa humorn.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Om jag skulle ha en förebild inom bloggvärlden så skulle det nog vara Kenza, Angelica Blick & Dessie.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag tycker om många bloggar, Jag läser Kenzas, Angelicas, Dessies, och ibland Kissies och även många lite mer "privata" bloggar.

Varför ska man läsa din blogg?
Om man tycker att jag verkar vara en härlig tjej och mår bra & även känner att dem blir inspirerade av mig så tycker jag inte att man ska tveka på att läsa den.

Besök hennes blogg här:nouw.com/mikaelasamuelsson

Skribent
Elin Skoglund