Veckans blogg - Matilda Wahlroos

Hon drömmer om ett lyx-hus med walkincloset, går andra året på gymnasiet och älskar att inspirera sina bloggläsare. Tjejen bakom veckans blogg här på Nattstad är Matilda Wahlroos ifrån Skövde.

Hon drömmer om ett lyx-hus med walkincloset, går andra året på gymnasiet och älskar att inspirera sina bloggläsare. Tjejen bakom veckans blogg här på Nattstad är Matilda Wahlroos ifrån Skövde.

För den som inte läst din blogg, vem är Matilda?
Mitt fullständiga namn är Matilda Sofia Emelia Wahlroos. Jag är en glad tonårstjej som bor i småstaden Skövde tillsammans med min familj. Jag fyller 17 år i Oktober och går mitt andra år på gymnasiet där jag läser Samhäll, beteénde. På min fritid älskar jag att blogga, fota och att umgås med vännerna samt pojkvännen. Systemkameran är en pryl som oftast följer med mig överallt då fota är ett intresse.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har inte bloggat så värst länge. Sedan Januari 2013 tror jag. Jag har alltid läst bloggar, sedan jag var liten och jag tyckte det verkade som en rolig grej och därför började jag. Mina kompisar tyckte även att jag skulle starta upp en blogg, så det var nog lite därför också. Sedan dess har det bara rullat på. Det är min vardag nu för tiden. Det skulle kännas jättekonstigt att bara sluta blogga och det är inget jag planerar att göra. Inte på ett bra tag i alla fall. Tycker det är så roligt att allt samlas på ett och samma ställe på bloggen. Så när man är lite äldre, kan man glatt kolla tillbaka bland inläggen och se vart i livet man befann sig då.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar mycket om vad som händer i min vardag men utöver det: Kläder, det som inspirerar mig, trender och outfits. Älskar att fotografera och blogga om mat haha. Men kläder och mode är ett stort intresse hos mig, därför blir det mycket fokus på det.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Det är en svår fråga. Men ska försöka besvara den så gott jag kan. Jag tror att folk är nyfikna på andra, hur deras vardag/liv ser ut. Så jag antar att de är lite nyfikna på mitt liv? I alla fall jag är det, på andras liv alltså. Det är roligt att läsa om andras vardag. Men jag hoppas och tror att folk tycker det är roligt att följa med mig genom min vardag. Jag lägger ner mycket tid på bloggen, vilket jag hoppas märks. Sedan hoppas jag även att folk ser mina modeinlägg som en inspirationskälla. Jag älskar att ge tips till andra genom bloggen.

Är det stor skillnad mellan bloggens Matilda och verklighetens?
Både ja och nej. Jag bloggar om min vardag och det är pretty much så den ser ut, där är det ingen skillnad på bloggens och verklighetens Matilda. Sedan kommer det ju alltid att finnas saker som man utelämnar. Men jag försöker blogga om det allra mesta som händer i mitt liv, som jag inte anser är allt för personligt. Jag tror även att folk som inte känner mig, som läser min blogg, bygger upp sin egna uppfattning om hur de tror att jag är. Och det kan ju både vara positivt och negativt. Men jag är mig själv i bloggen till 100% även fast inläggen kan bli lite opersonliga ibland.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Min blogg är en blandning av vardag, inspiration och mode. Med mycket egentagna bilder, tips och text.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej inte vad jag kan komma på just nu. Jag är noga med vad jag publicerar i text och bild. Det tycker jag alla bloggare borde vara. Tänka igenom en extra gång innan man publicerar något. Finns ju regler på vad man får och inte får skriva ut.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Träning. Jag är en lat person och träning är något jag inte har så stort intresse för. Jag försöker bygga upp intresse för det eftersom jag mer än något annat behöver motionera och röra på mig. Så någon gång i framtiden kanske jag skriver mycket om det, men inte i nuläget. Det gör väl lite att min blogg sticker ut i mängden. Det verkar ju vara så himla inne med att träna och gymma om vart annat hela tiden.

Vad gör en bra blogg?
Det första jag tänker på är mycket bilder. Älskar bloggar med som lägger ut mycket bilder. Det drar åt sig min uppmärksamhet. Utöver det mycket tips, outfits och bekännelser.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är en fjärdedels finsk, det är något de flesta inte har koll på haha. Min farfar är från Finland vilket betyder att min pappa är halvfinsk och då blir jag en fjärdedels finsk.
2. Jag är väldigt pedantisk. Måste ha det rent runt om kring mig hela tiden. Mitt rum är nästan alltid städat och om det inte skulle vara det, då får jag panik. Klara inte av när det är stökigt i min närhet. Finns inget annat som jag blir så stressad ut av.
3. Jag vill verkligen bli framgångsrik när jag bli vuxen. Dagdrömmer ofta om hur framtiden kommer se ut. Vill så gärna leva det där drömlivet. Bo i ett snyggt glamouröst hus tillsammans med min "one-true-love". En walk-in-closet och swimmingpool hade inte suttit helt fel det heller.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Har nog ingen förebild direkt. Men det finns många bra bloggar, både stora och små som man finner inspiration ifrån. Tumblr är en sida jag älskar att vara inne på. Där kryllar det av fina människor och bilder. Tumblr skulle jag väl säga är min inspirationskälla. Men om jag måste säga någon person så är det nog Angelicka Blick eller Fanny Lyckman. Dock läser jag inte deras bloggar utan följer dem endast på Instagram. Dem två har både utseendet och stilen enligt mig. Dem är förmodligen många unga tjejers förebilder.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser många småbloggare här på nattstad. Läser mina vänners och bekanta. Om jag kikar in på någon utav storbloggarna så är det ytterst få gånger jag verkligen läser texten, utan då kollar jag mest på bilderna. Tycker inte det dem skriver är så intressant. Någon jag inte läser är Kissies blogg. Har aldrig inspirerats av henne eller ens varit intresserad av hennes blogg. Heller inte fokis. Kommer ihåg att jag läste den för flera flera år sedan.

Varför ska man läsa din blogg?
För att jag lägger ner mycket tid på den med bra bilder. Jag uppdaterar hyfsat ofta, om jag får säga det själv. Kan ju bli tvärtom också, att man bloggar alldeles för mycket. Då blir det alldeles too much att läsa på en och samma gång. Jag försöker även variera mig. I vissa inlägg är det mer fokus på bilderna och i andra mer fokus på texten. Jag svarar jättegärna på frågor. Det är bland det bästa jag vet. Mitt mål med bloggen är väl att inspirera andra med allt jag har att erbjuda, och därför tycker jag att du ska klicka in på min blogg!

Besök hennes blogg här: http://nouw.com/matildawahlroos

Skribent
Elin Skoglund