Hon drömmer om att flytta till Dubai, syr sina egna kläder men skulle aldrig blogga om konsten att skära en lök. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Mathilda Ljungberg från Stockholm.

För den som inte läst din blogg, vem är Mathilda?
Mathilda Ljungberg, fyller 16 år om lite drygt en månad och börjar första året på gymnasiet nu i dagarna vilket känns lite pirrigt men samtidigt superbra! Bosatt i Stockholm med min familj och katten Lakrits. Jag en glad filur, älskar att röra på mig och göra saker, umgås med vänner och tränar lite här hemma genom att springa eller köra olika övningar med bara kroppen till hjälp. Jag älskar mode och syr även ibland mina egna kläder! Rider gör jag också!
Hur kom det sig att du började blogga?
Oj, det var så himla länge sedan! Jag tror att jag startade min första blogg när jag precis fyllt  tio år eller något sådant. Jag tror att den hette mlfh.webblogg.se (mlfh = (M)athilda (L)jungberg, (F)otboll, (H)ästar) och hade väl en tio läsare när den låg på topp? Det var min kompis som bloggade och tyckte att jag också skulle börja med det. Bloggandet tyckte jag lät jätteintressant, så jag började på direkten. Sedan dess har jag haft ett antal bloggar innan jag hamnade på den bloggen jag skriver på idag.
Vad bloggar du om?
Jag är ganska öppen på min blogg och försöker dela med mig så mycket av mig själv som jag kan, utan att bli för öppen. Men mycket om mode - kläder, trender, inspiration och outfits - då det är mitt största intresse! Utöver mode försöker jag skriva så varierande inlägg som möjligt, men man har nog alltid ganska bra koll på vad jag gör om dagarna. Jag älskar mat, så mycket bilder på mat och ibland recept kommer nog upp. Åsikter, tankar, ideér, fina bilder och självklart massa tips till läsarna!
Varför läser folk just din blogg tror du?
De flesta som läser min blogg tror jag är familj och vänner, och de tycker väl att det är lite kul att se och läsa om vad jag sysslar med under dagarna. Sedan hoppas jag att folk ser mina modeinlägg som en inspirationskälla. Ju mer bloggen vuxit desto fler frågor har jag fått om min åsikt angående ett klädesplagg, hur jag skulle matcha det och så vidare, vilket jag tycker är hur kul som helst! Det visar att läsarna har fått ett förtroende för att jag kan hjälpa dem om de känner sig lite tveksamma eller så. Jag älskar att hjälpa andra! Jag uppdaterar också ofta, med bra, genomtänkta inlägg. Jag försöker att alltid ha bra bilder som är tagna med min systemkamera och inte med mobil. Småsaker som gör skillnad! 
Är det stor skillnad på bloggens Mathilda och verklighetens?
Hm, jag försöker visa så mycket av verklighetens Mathilda som möjligt. En bra sida av Mathilda, men där även jag kan bli ledsen och ha dåliga dagar. Men såklart så vet jag inte hur andra uppfattar det jag skriver eller vad de egentligen tycker och tänker om hur jag är. Det är rätt svårt att beskriva sig själv genom text. Men jag försöker att vara, och vill uppfattas, så nära verklighetens Mathilda som möjligt!
Hur skulle du beskriva bloggen?
Min blogg är en blandning av en massa gott. Jag är ju som sagt tonåring, livet hoppar upp och ner, till höger och vänster hela tiden. Så man får väl försöka hänga med den karusellen! Men lite intresse för mode borde man kanske ha som läsare. Mycket bra och fina bilder, tips, träning, mat, hästar och sedan massa massa text om mig! 
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand? Ja, eller kanske inte att jag själv ångrat det, då det jag skrivit har vart en åsikt som jag har och står för. Men någon gång blev det en känslobomb som bröt ut, vilket inte var direkt okej eller schysst. Så det inlägget fick jag ta bort!Foto: Jackeline Perez samt privata.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Om bilar, motorsport, hur man målar en vägg med bäst teknik, konsten att skära en lök, hur man kommer över en kille eller hur man seglar snabbast. Det är väl sådana saker som jag själv har ganska dålig koll på, såndant som jag inte riktigt vågar yttra mig om offentligt då jag inte vet själv. Annars får man nog läsa det mesta!
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg för mig ska ha bra bilder, en snygg design och kloka inlägg som är uppbyggda med en tanke bakom. Och viktigast nästan; varierade inlägg. Vissa inlägg kan man ha som ett mönster - ett inlägg som har samma grund och tanke. Till exempel "Mathilda Tipsar". Det ger bloggen en egen "nish". Men för att utvecklas måste man alltid hitta nya spännande saker att skriva om så man hela tiden gör bloggen intressant, händelserik och "ny" för läsaren.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Oj, sådana här inlägg finns det mycket av på bloggen - "bekännelser". Men här kommer tre saker som kanske inte alla vet ändå.
1. Min högsta dröm just nu är att flytta till Dubai. Jag har inte ens varit i Dubai, men det verkar så fantastiskt! Och vi åker faktiskt dit en vecka för semester i vinter! Det längtar jag hur mycket som helst till!
2. Mina kompisar kallar mig ibland för Mathy (därav bloggnamnet, nouw.com/mathy) och ibland även för "fashionistan" då jag på balen i 9:an vann priset som "Årets Fashionista"!
3. Jag är en riktig badkruka. När vi är utomlands doppar jag mig bara i vattnet för att "jag måste" - för hudens skull, så den inte kokar över efter timmar stekandes i solen. Detta "doppet" i havet sker inte ofta under en semestervecka heller - tre-fyra gånger tror jag det blev sist vi var på Mallorca. Jag gillar inte att bli blöt...
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, det har jag nog inte. Jag får inspiration från många! Men ingen förebild så.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser ju så himla, himla många bloggar! Men NellieB, Linn Olsson (hästbloggar) samt Jennifer och Julias bloggar här på Nouw läser jag väl mest. Jag vet inte riktigt varför jag läser dessa bloggar så mycket, egentligen! Men jag tror att de ger mig mycket inspiration. Deras bloggar känns "levande"när man klickar in där. Det händer saker, varierande saker, hela tiden! Jag klickar även in på bloggarna som finns på topplistan här på Nouw ibland, samt massa kompisars bloggar och "småbloggar".
Och vilka läser du inte?
Jag läser ingen av "storbloggarnas" bloggar (Kissie, Kenza, Paow, Blondinbella). Jag tror att de är för gamla för mig som 16-åring att relatera till? Jag är ju inte vid samma stolpe i livet som de är så därför finner jag väl mer intresse i att läsa bloggar som skrivs av tjejer/killar i min ålder, som har samma tonårsbekymmer eller samma mål i livet just nu.
Varför ska man läsa din blogg?
För att den är B Ä S T ! Nä, haha, jadu, varför ska man det egentligen? Känner du dig som mig, som en tonåring med drömmar om mode, världen och allt spännande som finns. Springer du också runt på hemmafester eller bara är nyfiken på hur det går till? Känner du igen dig i den ångesten som uppkommer när du inte vet vad du ska ha på dig första dagen på nya skolan eller vill du bara ha lite råd och tips på träningsformer? Undrar du hur man kokar ett ägg och förstår skämten jag drar i mina inlägg så finns jag här som din extra kompis. Jag vill finnas där för de som läser min blogg, på samma sätt som de finns där för mig genom att klicka in på min hemsida varje dag. Jag svarar jättegärna på frågor. Hur knasig eller tokig en fråga än låter, så svarar jag. Jag vill inspirera andra med mina inlägg och bilder. Därför tror jag även att Du kommer att bli inspirerad och glad när du nu klickar dig in på min blogg!

Mathildas blogg hittar du här: http://nouw.com/Mathy

Writer
Lina Norman