Hon älskar godis - och leopardmönster. Förebilden inom bloggvärlden heter Sofi Fahrman. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 18-åriga Louise Kalin.

För den som inte läst din blogg, vem är Louise? 
Louise Kalin heter jag och är en väldigt tjejig tjej på 18 vintrar som just nu går sista terminen på gymnasiet samtidigt som jag drömmer om livet efter studenten. Shopping, resor, sommar, inga måsten, långa fikor, god mat, roliga utekvällar på stan tillsammans mina fina vänner är några av många saker som får mig att må som bäst.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har under flera år tillbaka alltid läst minst 15 bloggar åt gången och har även alltid älskat att ta del av andras inspiration. Jag har därför ett antal gånger testat på att skapa min egna, men har aldrig känt mig riktigt redo även om min vilja alltid funnits där. Men i alla fall, i höstas berättade min kompis Stina för mig att hon verkligen tyckte att jag skulle starta upp en blogg på riktigt och på grund av pushen från henne kände jag då att det var dags. 
Vad bloggar du om?
I min blogg får ni ta del av lite allt möjligt. Något som ligger mig starkt om hjärtat är mode. Jag älskar även att göra olika sorters inspirations-collage som jag brukar dela med mig av. Men jag skulle säga en blandning av mode, min vardag, mina hetaste tips och ja det som faller mig i smaken att blogga om för tillfället helt enkelt!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Gud, haha, svår fråga... Men antagligen för att de gillar det sättet som min blogg är utformad på. Jag hoppas även att de känner att de kan få ut något av att läsa den, genom till exempel inspo och tips.
Är det stor skillnad mellan bloggens Louise och verklighetens?
Både ja och nej. Självklart kan man inte alltid förmedla allt i sin blogg som man gör i verkligheten, men däremot allt jag bloggar om kommer självklart från mig som person upp till 100 procent. På grund av att jag för det mesta är väldigt opersonlig i bloggen tror jag dock många läsare har lite svårt att få en klar bild om hur jag är som person.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Det viktigaste i min blogg är kvalitet före kvantitet. Alla mina inlägg är väl genomtänkta och strukturerade. Jag vill även alltid ha en mening med det jag publicerar, istället för att uppdatera bara för att uppdatera. Dock leder detta tyvärr till lite färre inlägg, men enligt mig är det värt det! Jag försöker även alltid att använda bilder som är tagna med en riktig kamera, eftersom bra bilder gör så himla mycket. Designen är stilren och strukturerad - med mycket bilder och mindre text.

Foto: Mikaela Watsfeldt
 

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Självklart är man mer eller mindre nöjd med de inlägg man publicerar. Men även om vissa inlägg inte blir lika roliga som andra känner jag aldrig att jag ångrar något.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
På grund av att jag fokuserar mer på bilder och mindre på text och har en lite mer opersonlig stil på bloggen får man inte ta del av den detaljerade sidan av mitt liv. Jag brukar till exempel inte skriva om hur mina dagar har varit och så vidare... Utan plockar ut de lite mer roligare händelserna i mitt liv, vilket jag även tror är intressantare för er att läsa om.
Vad gör en bra blogg?
Kvalitet på bilder samt inlägg är något jag tycker är viktigast. Att man har en jämn och bra uppdatering, att bloggaren skriver om det som den brinner för och att man alltid är sig själv.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag är största godisgrisen och älskar allt som är sött.
Mina kompisar kallar mig för
Leolis, på grund av min besatthet av leopardmönster (min kärlek till leopard är bokstavligt obeskrivlig!!!).
Så fort jag upptäcker en ny låt spelar jag sönder den på bara några dagar och sedan har jag tröttnat lika fort igen. Jag vet, väldigt ovettigt. 

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Sofi Fahrman är en person som jag beundrar mycket. Hennes stil, hennes liv, hennes blogg... större inspirationskälla får man leta efter! 
Vilka bloggar läser du själv? Varför?
Oj! Det är många. Förutom Sofi Fahrmans och kompisars bloggar läser jag bland annat Janni Delér, Michaela Forni, Elin Östman och en tjej som heter Martina Lindén. De alla är drivna och vettiga tjejer med garderober man kan döda för. 
Och vilka läser du inte? 
Eftersom jag i princip bara läser bloggar inom temat mode brukar de som utesluter detta ämne inte fånga mitt intresse i första hand. Ă„ven om det finns grymma bloggar som inte handlar om mode ligger anledningen mer i en intressesak.
Varför ska man läsa din blogg?
Mina inlägg är alltid genomtänkta och välformulerade, jag bloggar om det jag brinner för och jag försöker alltid att sprida så mycket inspiration som möjligt! Är ni även ett stort fan av leopard, precis som jag, kommer ni inte att bli besvikna!

Louise blogg hittar du här: http://nouw.com/lkalin

Writer
Lina Norman