Veckans blogg - Lina Hellqvist

Hennes dröm är en egen Villa Villekulla med rutschkana i stället för trapp. Hon bloggar om karameller och praliner men också om det djupa smärtsamma... Tjejen bakom Veckans Blogg här på Nattstad är 24-åriga Lina Hellqvist.

Hennes dröm är en egen Villa Villekulla med rutschkana i stället för trapp. Hon bloggar om karameller och praliner men också om det djupa smärtsamma... Tjejen bakom Veckans Blogg här på Nattstad är 24-åriga Lina Hellqvist.

För den som inte läst din blogg, vem är Lina?
Lina är en livlig och emotionell brådmogen men ändå barnslig flicka som är väldigt naiv, inte blåst men oerhört blåögd, modig men också rädd, ängslig men ändå så frimodig. Lina bara är, finns och lever här och nu. En salig blandning av allt, sol och regn, storm och stilla bris, starka färger, starka känslor och höga berg, snötäckta fjäll men också branta stup och gröna dalar. Tårar och regn möter glädje och sol, bildar en regnbåge... där är Lina. Och tro det eller ej, hon finns på riktigt.
Hur kom det sig att du började blogga?
Det var många, många år sedan och jag tänkte att det kanske är kul. Och för att sprida lite glädje!
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om livet. Min vardag. Och om mina små projekt. Jag kommunicerar med världen och mina läsare. Jag delar med mig av mitt liv och min vardag, mitt ljus och mörker. Min konst, mina innersta tankar. Det djupa smärtsamma och existensiella, men också om yta... vackra sköna ting, prylar, karameller, praliner, härliga promenader och tunga nätter.
Ibland lagar jag goda middagar och slänger in ett härligt recept, och så bakar jag en massa, det brukar ofta fastna smet på väggarna och poffa mjöl här!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Kanske för att den är så ärlig. Alla vackra bilder... och för att jag vågar bjuda på mig själv på riktigt, riktigt.
Vågar vara verklig, delar med mig, har humor och extrem självdistans, gör bort mig, gör misstag, gråter, njuter och skrattar. Längtar och lever.
Är det stor skillnad mellan bloggens Lina och verklighetens?
Nej, den speglar mitt liv , den är autentisk. Men ibland kan det vara lite sådär svårt att få ner allt som händer på en skärm. Ja, jag gråter ju till exempel  rakt ut, ja som Lille skutt.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Gränslös, galen, snurrig, färgstark och lätt förvirrad.
Ödmjuk och snäll. Varm. Men ibland ganska sansad, eller vänta... jag är nog motsatsen till sansad :)
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, inte sådär så att jag brukar gå och tänka på det  i alla fall. Några gånger har jag skrivit lite om en svår abort jag i stort sett blev tvingad till att göra, men jag skrev inte under/innan "abortperioden". Det valde jag att bespara många och mig själv.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Tycker jag illa om någon eller något så bloggar jag inte om det. Jag lämnar aldrig ut personers integritet. Jag hänger aldrig ut någon. Även om jag många gånger skulle kunna. Sedan är jag en konflikträdd person, jag gillar inte att ställa till det för andra.
Vad gör en bra blogg?
Personlig, spännande, varierande, ärlig. Roliga små berättelser, medryckande, och upplyftande. Vacker, tänkvärd och lite busig.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag kan aldrig hålla mig till just bara om någon säger, ja som nu, tre saker.
Jag har världens bästa föräldrar som gör ALLT för mig, på alla möjliga sätt. Men jag är ändå ingen bortskämd snorunge.
Jag har en stark tro på Gud.
Jag är nog sosse, för jag gillar " att man delar på tårtan! ".
Jag har varit inlagd på psyket några gånger.
När jag blir kär blir jag också helt fixerad och kan inte ens titta åt en annan man.
Jag är väldigt kär just nu, och tror aldrig jag varit så här kär i hela mitt liv!
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Helt ärligt så är jag usel på att hinna läsa andras bloggar, hinner knappt med min egen...
Vilka bloggar läser du själv?
Jag följer tyvärr ingen blogg, är för snurrig tror jag. Men det är i så fall mina vänners ibland. Och går jag in på bloggar tittar jag tillbaka några sidor för att jag missat så många veckor.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag är ung men har upplevt och upplever mycket, har därför mycket att berätta. Jag lever i vad många kallar en "fantasivärld" och drömmer om mitt "Villa Villekullaliv", att en dag hitta den perfekta gamla trävillan, snickra och måla om i pasteller, neoner och klara friska färger, med en regnbåge som rutschkana i stället för trappa, det djupa badkaret med lejonfötter, järnspisen i köket och alla mina kakfat fyllda för alla som vill komma! Jag välkomnar nu alla att vandra med mig in i gränslöshetens land, där vad som helst kan hända! Håll i hatten!

Linas blogg hittar du här: http://nouw.com/linahellqvist

Skribent
Lina Norman