Hon bor just nu i Göteborg, men i augusti byter hon Västkusten mot USA och Alaska. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad heter Gabriella Enocsson.

För den som inte läst din blogg, vem är Gabriella?
En sprallig, positiv och glad 16-årig tjej från Göteborg som har som största dröm att lyckas som skådespelerska. Jag tar massvis med bilder, har bloggat i över två år, älskar mode, västkusten, min familj och att umgås med mina vänner. Den 7 augusti börjar min resa som utbytesstudent under ett år. Först åker jag till New York, sedan till min värdfamilj i Alaska.
Hur kom det sig att du började blogga?
Den första anledningen var att jag tog (tar fortfarande) massvis med foton och ville samla dem på ett ställe. Då tyckte jag att en blogg kunde passa mig. Nu åker jag iväg som utbytesstudent och har både släkt och vänner som vill följa mitt år så självklart är en blogg det bästa sättet för alla att kunna följa mig och mitt år i Alaska.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om min vardag och snart om mitt liv som utbytesstudent i USA. Fotar en del också!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att man delvis läser den för att den innehåller mycket bilder men också för att jag kommer att vara utbytesstudent och kan inspirera andra till att också åka iväg.
Är det stor skillnad mellan bloggens Gabriella och verklighetens?
Nej det tycker jag inte… Kanske att jag är mer galen i verkligheten?
Hur skulle du beskriva bloggen?
En blogg om livet som utbytesstudent på en aning annorlunda plats. Det är inte många som är utbytesstudenter i just Alaska bland valar, björnar och örnar.Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja det har jag säkert men tänker oftast ganska noga innan jag publicerar något, så det är sällan jag ångrar det.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag skriver inte om allt jag gör i minsta detalj, men annars bloggar jag om det mesta.
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg ska innehålla välskrivna inlägg, mycket bilder och uppdateras ganska ofta. Dock hellre färre bra inlägg än många slarviga.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag har bott ett år i Spanien, kommer ofta med konstiga idéer och har medverkat i några filmer.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej det har jag inte, jag kör mitt eget race!
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser bara kompisars bloggar och vissa bekantas. Jag läser dem för att de inspirerar mig med snygga klädval och fina bilder.
Och vilka läser du inte?
Jag läser inte Sveriges toppbloggar. Jag har inte fastnat för dem. Inte min stil tror jag plus att jag tycker att de flesta stora bloggarna är tråkiga.
Varför ska man läsa din blogg?
Om man vill läsa något som skiljer sig från mängden, som till exempel bloggar där det bara handlar om mode och “fitspo”, så kan min passa. Följ min blogg för att se hur livet är som utbytesstudent i Alaska. Det kanske inte var just där jag räknade med att hamna när jag lämnade in min ansökan om att vilja åka iväg ett år som utbytesstudent.

Gabriellas blogg hittar du här: http://nouw.com/gabriellasUSA

Writer
Lina Norman