​Hon lämnar negativet utanför sin blogg och väljer istället att skriva om sina absoluta största intressen - mode och träning. Nattstads veckans blogg är Fredrika, en 18årig shopaholic ifrån Stockholm.

För den som inte läst din blogg, vem är Fredrika?
Jag heter Fredrika Persson och är bosatt i Stockholm där jag har bott i hela mitt liv. Jag är 18 år gammal och älskar verkligen allting som har med kläder, shopping och träning att göra. Jag styrketränar flera gånger i veckan och spelar även innebandy så det syns en hel del i bloggen. Jag älskar att inspirera andra människor med min stil, mina tankar och träning, därför är bloggen ett riktigt bra hjälpmedel för att förmedla detta till alla mina läsare.

Hur kom det sig att du började blogga?
Det var helt enkelt så att jag hade tråkigt en dag år 2009 och då tänkte jag att jag kunde prova på det här med att blogga! Jag tyckte att det verkade vara en kul grej. Efter det så fastnade jag helt enkelt och jag har verkligen utvecklats från då jag startade min blogg till nu. Det är riktigt skönt att skriva av sig och få respons på det man lägger upp. Jag tycker att det är så roligt att inspirera andra och att människor vill följa min blogg så jag kommer inte att sluta blogga i första taget.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar till mestadels av träning och kläder som är mina absolut största intressen. Jag styrketränar på gym och spelar även innebandy så det får ni se en hel del av. Man kan även kalla mig för shopaholic då massa nya kläder brukar synas i bloggen. Såklart får mina läsare se lite av min vardag, inspiration och outfits såklart!

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag tror att jag inspirerar många, framför allt tjejer i min ålder som läser min blogg med både kläder och med min träning. De flesta tycker om min stil vilket är jätteroligt. Sen är det många som tycker att jag har en bra syn på träning och tar till sig mina träningstips. Det är alltid kul att inspirera andra och jag blir alltid lika glad när folk lämnar en sådan kommentar på bloggen.

Är det stor skillnad mellan bloggens Fredrika och verklighetens?
Nja, det är det väl inte. Men eftersom att jag helst inte skriver ut personliga problem och tråkigheter på min blogg så kan en del uppfatta mitt liv som perfekt, men det stämmer ju absolut inte. Alla har ju sina upp- och nedgångar men man kanske inte vill att alla ens läsare ska veta precis allt om en, även fast de vet en del. Min blogg riktar ju inte heller in sig på så mycket personligt utan mest det som handlar om träning och kläder. Folk kan även skaffa sig en egen uppfattning om hur jag är som person, som både kan vara negativ och positiv.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle beskriva bloggen som en härlig blandning av inspiration, shopping, resor och vardag. Jag är inne på mitt sista år i gymnasiet så det är nu som det händer mycket i mitt liv vilket jag tycker känns spännande och såklart kommer jag att dela med mig av det i bloggen till mina läsare.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja det har jag gjort några gånger! Det är lätt hänt att man skriver för personliga saker när man är arg eller ledsen som egentligen inte angår andra. Har lärt mig att jag inte ska blogga då men ibland är det svårt just för att det är väldigt skönt att skriva av sig. Jag har faktiskt tagit bort en hel del gamla inlägg på min första blogg i efterhand då de var för personliga...

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det som ni inte får läsa i min blogg är personliga problem, till exempel om jag bråkar med någon person, om jag har några problem eller liknande. Jag vill vara positiv i min blogg och fokusera på det som min blogg faktiskt handlar om. Jag tror inte heller att det är så roligt att läsa om tråkigheter och problem allt för ofta.

Vad gör en bra blogg?
Jag tycker att bra bilder är viktigt när man bloggar då bilderna gör så himla mycket! Jag själv försöker lägga ned tid på bilderna så att de ska bli bra och roliga att kolla på, men ibland hinner jag inte alltid eller att det är dåligt ljus så då väntar jag hellre med att blogga än att lägga upp en suddig och dålig bild. Såklart är innehållet i bloggen också viktigt! Sättet hur man skriver sina inlägg på och hur man formulerar sig i inläggen. Även att det är lite variation och inte bara vardagsinlägg hela tiden. Det tröttnar man på att läsa om.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Min högsta dröm just nu är att åka till USA, New York. Även fast jag aldrig har varit där så skulle jag verkligen vilja bo där under en längre tid. Det skulle vara en upplevelse som jag hoppas händer någon gång i livet…

2. Jag shoppar flera gånger i månaden, varje månad. Framför allt kläder som jag verkligen älskar att köpa och kanske har lite för mycket av. Jag räknade nyss ut hur mycket pengar som jag gjort av med under sommaren och jag kan säga att jag fick en ordentlig chock….

3. Att träna är en stor del av mitt liv. Jag tycker att det är riktigt jobbigt om jag är sjuk och inte kan träna på flera veckor. Jag blir riktigt rastlös och känner mig trött och hängig om jag inte får eller kan träna.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej jag har inte direkt någon förebild i bloggvärlden, men jag inspireras av andra bloggare!

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser många småbloggar faktiskt och inte alla storbloggares. Jag gillar dock att kolla in på alla stora modebloggare så som Angelica Blick, Fanny Lyckman och så vidare, men småbloggar är mer personliga och har en liten mer egen stil än vad alla storbloggare har därför är de roligare att läsa enligt mig.

Varför ska man läsa din blogg?
Man ska framför allt läsa min blogg om man är intresserad av shopping och träning. Om man vill inspireras och få lite nya idéer till sin egna stil eller till sin livsstil. Även om man är intresserad av vad jag har för mig i mitt liv och vad jag tycker och tänker om saker och ting. Jag försöker att lägga ned mycket tid på bloggen för att mina läsare ska trivas så mycket som möjligt och jag varierar även mina inlägg, vilket jag tror uppskattas. Eftersom att min blogg är ganska varierad så tror jag att den passar till många olika typer av människor att läsa! Ni lär inte bli besvikna.

Besök hennes blogg här: nouw.com/Fredrikapersson

Skribent
Elin Skoglund