Hon älskar choklad, har Blondinbella som förebild och tycker om att skriva och argumentera. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Filippa Jensen från Lindome.

För den som inte läst din blogg, vem är Filippa?
Jag är en väldigt sprallig tjej som älskar att skratta och umgås med mina nära och kära. På dagarna spelar jag fotboll, gymmar, studerar och lägger mycket tid på att fota till bloggen. Mitt stora intresse är att skriva och argumentera, det kommer ni märka i bloggen. Jag har alltid brunnit för mat och bakning, det gör också att jag blandar allt från söta kakor till nyttiga muffins. Läs min blogg för att veta mer om mig.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga som en osäker 14-åring. Då handlade det mest om vad jag gjorde och jag la upp tråkiga outfitbilder tagna med webbkameran, något som aldrig skulle funka nu. Jag ville nå ut i världen, hade Blondinbella som förebild och ville bli minst lika stor.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om allt som intresserar mig. Jag har inte en speciell inriktning som många, till exempel sport eller mode, utan jag tror på att man ska variera sin blogg för att på det viset kunna nå ut till en bredare målgrupp.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att läsare faller för en blogg de själva känner igen sig i. I min blogg handlar det inte om att provocera och slänga skit på människor, i min blogg kan man läsa inlägg som peppar  till bland annat träning men även får läsarna att tycka om sig själva.
Är det stor skillnad mellan bloggens Filippa och verklighetens?
Nej det skulle jag inte säga. Dock har jag fått börja skilja på blogg och verklighet. Ibland vill man bara skriva allt som händer i ens liv på bloggen, bra som dåligt. Men då har min familj eller vänner stoppat mig. Det finns privata saker som jag sedan hade ångrat om hela världen fått reda på det. Men annars är jag mig själv i bloggen, jag har aldrig försökt vara någon annan.
Hur skulle du beskriva bloggen?
En blogg som handlar om allt från träningspeppande inlägg till vardagliga händelser i mitt liv. Jag låter mig inspireras av allt som händer runt omkring mig. På morgonen vet jag inte vad jag ska skriva utan jag skriver om det som jag tagit in under dagen.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag har skrivit "tycka till-inlägg” som jag sedan ändrat mig om, men inget som jag verkligen ångrat eller fått skit för. Men visst, jag skäms över vissa pinsamma inlägg som jag gjorde som 14-åring, men det handlade om hur omogen jag var då.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag kommer aldrig bli bloggaren som skriver om hur bäst jag är eller hur mycket pengar jag har. Jag kommer inte heller bli den som kommer med modebilder och inspirerar med senaste kläderna. Att bara hålla mig till en sak är inte min grej, då hittar jag tusen andra saker att skriva om.Vad gör en bra blogg?
En bra blogg handlar inte bara om bra bilder och tankeväckande rubriker, utan man måste hitta ämnen som intresserar läsarna. Det svåraste för en bloggare är att få sina läsare att LÄSA inläggen. Många läsare bläddrar bara igenom inläggen och ser bilderna. Och hur når man då ut med sin åsikt eller sina tankar? Mitt mål är att kunna påverka mina läsare till att må bättre och bli starkare.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
I denna fråga fick jag ta hjälp av min familj där de tycker att jag är en mogen tonåring som bryr sig om sina nära och folk i sin omgivning. Jag är också en så kallad chocoholic, jag älskar alltså choklad i alla dess former. Är jag ledsen tror jag nästan att choklad är medicinen, haha. Och till sist, jag har aldrig varit intresserad av att "köpas" i bloggen. Alltså att företag "köper" inlägg i min blogg som jag måste skriva. Det värsta jag vet…
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Ja det kan man lugnt säga; Blondinbella. Hon är min förebild både när det gäller utbildning, val i livet och framförallt hur jag ska blogga. Jag har följt henne i flera år nu och hon blir bara bättre och bättre.
Vilka bloggar läser du själv?
Blondinbellas. I övrigt följer jag inte några stora bloggar dagligen utan det är bara några gånger då och då. Sedan följer jag några småbloggar som mina vänner har. En varierad blogg eller mina vänners bloggar är det som jag tycker är roligt.
Och vilka läser du inte?
Jag läser aldrig Kissies blogg längre, bara om jag har otroligt tråkigt. Enligt mig så har hon förstört en blogg genom att först provocera och sedan börjat leva sig in i sitt "provocerande liv" som enligt henne är hennes vanliga liv. Jag gillar inte personer som förnedrar andra människor i sina bloggar för att själva synas bättre.  Jag intresseras inte heller av bloggar som endast har en inriktning, till exempel träning eller mode.
Varför ska man läsa din blogg?
För att man gillar det jag skriver om. Jag skriver om sånt som berör många människor i min egen ålder. Jag försöker vara en bra förebild och inspirera mina läsare. Jag tänker på vad jag skriver och tycker och jag hoppas att ni påverkas på ett positivt sätt. Jag hoppas ni gillar det jag skriver och även talar om vad ni vill se mer av. Hoppas vi ses på min blogg! 

Filippas blogg hittar du här: http://nouw.com/filippas

Writer
Lina Norman