Veckans blogg - Fashion by Emelia

Hon älskar mat - och TV-serier. Och hon tycker att en blogg ska innehålla mycket bilder, i bra kvalitet. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 18-åriga Emelia.

Hon älskar mat - och TV-serier. Och hon tycker att en blogg ska innehålla mycket bilder, i bra kvalitet. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 18-åriga Emelia.

För den som inte läst din blogg, vem är Emelia?
Jag är en glad, sprallig och shoppinggalen tjej på 18 år som kör mitt eget race och älskar allt som har med mode att göra! Nästa år tar jag äntligen studenten och vill då flytta till London, men först ska jag läsa klart mitt sista år på musiklinjen på Rytmus i Göteborg. Jag älskar att umgås med mina vänner, laga mat, äta fryst kladdkaka, glass och allt annat som smakar gott, haha! På fritiden tränar jag en del och har dessutom precis börjat träna beach volleyboll som jag tycker är riktigt kul! Kameran är en stor del av mitt liv och jag gillar att stå både framför och bakom den, som man ser när man läser min blogg!
Hur kom det sig att du började blogga?
När jag började blogga 2009 var det väl för att alla andra började göra det. Men sedan blev det något som jag gillade och min blogg handlade då mycket om mina kläder som jag sydde, smink och mode. Jag ville visa det jag gjorde och vad jag hade på mig för andra och fick bra respons vilket gjorde att jag fortsatte. 
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om mode i hösta grad - med outfits, stiltips, foton och shopping - samt lite annat smått och gott som faller mig i smaken!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror folk läser min blogg för att bilderna ligger i fokus. Jag är inte en tjej som skriver milslånga inlägg om allt jag gjort under dagen och jag satsar hellre på kvalitet än på kvantitet. Jag är perfektionist och får ångest när jag inte är nöjd med bilderna jag lägger upp. Men jag tror att folk läser min blogg för att de gillar min stil och gillar mina bilder!
Är det stor skillnad mellan bloggens Emelia och verklighetens?
Jag är inte så personlig i bloggen och skriver inte så mycket om mitt privatliv. Det postas mest inlägg på outfits, shopping och stiltips, och skriver jag något så vill jag att de ska vara något intressant. Men jag försöker ändå ge ett intryck av vem jag är och är alltid ärlig och öppen med vad jag tycker i bloggen!
Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en blogg där bilderna ligger i fokus med outfitbilder i varierande miljöer blandat med shopping, foton och stiltips.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag har inte skrivit något som jag ångrat, men det kan hända att jag ibland tar bort inlägg i efterhand där jag inte är nöjd med bilderna, haha.Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag skriver inte så mycket utan låter bilderna tala. Men när jag skriver så berättar jag inte om
vad som händer i mitt privatliv och hur jag mår. Jag är inte så personlig i min blogg på det sättet eftersom min blogg handlar mer om mode än om mitt privatliv. Det finns saker som man inte vill avslöja för hela världen och som man bara berättar för sina närmsta. Kort sagt, min blogg handlar om mode och inte om mitt privatliv. 
Vad gör en bra blogg?
Stora bilder med bra kvalitet, snygg design, intressanta inlägg och när man ser att personen bakom bloggen lägger ner tid på innehållet. Det ska finnas variation på inläggen så att läsarna inte tröttnar.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
1. Jag älskar mat och skulle kunna äta konstant typ, haha.
2. Jag äskar TV-serier och blir som besatt och kan sitta i två dygn och kolla på en hel säsong.
3. Jag har reumatism, vilket är en ledsjukdom som jag haft sedan jag var sex år och som påverkat mig otroligt mycket under min barndom. 
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag älskar Fanny Lyckman som är en stor inspirationskälla för mig. Jag älskar hur hon blandar olika stilar och hon har alltid stora, genomtänkta bilder och gör bloggen mer levande genom sättet bilderna är tagna på.
Vilka bloggar läser du själv? 
Det finns många grymma bloggar, både stora som små som jag kikar in på då och då. Men mina favoriter är Fanny Lyckman, Lisa Ohlsson, Kenza, Victoria Törnegren och Angelica Blick. Varför? För att dessa tjejer levererar grymma outfitbilder som ger inspiration till min egen blogg. 
Och vilka läser du inte?
Jag läser inte bloggar som bara är ute efter att provocera och klanka ner på folk. Varför? För att det är det värsta jag vet när man försöker få andra att må dåligt och tro att man är bättre än dem och sådana bloggar är inte värda att lägga ner energi och tid på.
Varför ska man läsa din blogg?
Jag tycker själv att det är tråkigt med bloggar som har mer text än bilder och i min blogg är det bilderna som är fokus. Så om du gillar mode, shopping och hellre kollar på bilder än läser milslånga inlägg tycker jag verkligen att du ska spana in min blogg! 

Emelias blogg hittar du här: http://nouw.com/Fashionbyemelia
 

Writer
Lina Norman