Veckans blogg - Elvira Jonsson

Det började som en modeblogg men har under tiden utvecklats till något mer. Hennes huvudtanke med bloggen är att hon vill sprida energi och glädje i vardagen. Veckans blogg här på Nouw är 21-åriga Elvira Jonsson.

Det började som en modeblogg men har under tiden utvecklats till något mer. Hennes huvudtanke med bloggen är att hon vill sprida energi och glädje i vardagen. Veckans blogg här på Nouw är 21-åriga Elvira Jonsson.

För den som inte läst din blogg, vem är Elvira?
Jag är en 21-årig mode- och resgalen tjej från västkusten. Jag är just nu inne på mitt andra sabbatsår då jag kände att det var dags att upptäcka världen lite mer efter jag tagit studenten. Jag var trött på att ha ett schema varje dag på alla måsten och ville helt enkelt passa på att bara leva livet så som jag ville. Nu reser jag en hel del och då min pojkvän bor i USA och studerar så flänger jag lite fram och tillbaka dit. För mig är det viktigt att ta tillvara på livet och göra det som man själv vill och mår bra av, det är liksom det livet går ut på.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för flera år sedan på en annan blogg och då var det mer för att många kompisar gjorde det och det var en rolig grej. Men när jag började blogga på Elvirall så var det för att jag hade blivit otroligt intresserad av mode och allt runt omkring det. Det var och är ett av mina största intressen och något som jag verkligen brinner för. Jag startade denna blogg för att jag helt enkelt ville starta något eget där jag kunde skriva och dela med mig utav mitt största intresse.

Vad bloggar du om?
Själva tanken när jag startade Elvirall var att den enbart skulle vara en modeblogg, men den har gått från det och utvecklats till att jag nu även skriver om min vardag, mina resor runt om i världen och om frisyrer. Frisyrer är en lite annorlunda tvist men det har blivit mina mest uppskattade inlägg. Läsarna verkar gilla det då jag varje vecka visar flera olika frisyrer och även gör guider till vissa frisyrer så att läsarna lätt kan återskapa dem själva.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag tror att många finner det intressant med just frisyrdelen. Att det är lite annorlunda och man inte kan se det på varje blogg. Sen försöker jag uppdatera flera gånger per dag och lägger ner väldigt mycket tid på att bilderna är bra. Men det är lite svårt att svara på, något jag får fråga de som läser den tror jag!

Är det stor skillnad mellan bloggens Elvira och verklighetens?
Jag tror de som läser har fått en ganska bra bild om vem jag faktiskt är. Jag skriver ju om mina intressen och min vardag så på det sättet får man ju se vem jag är och vad jag gör på dagarna. Dock är jag noga med att inte dela med mig för mycket av mitt liv. Det tar lite tid att vänja sig vid att dela med sig så mycket av sitt liv till ganska många personer. Men jag försöker vara så personlig som möjlig och verkligen visa vem jag är!

Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag vill att den som läser ska bli glad och inspirerad av att gå in på min blogg så jag försöker få den lite som en inspirationsboost i vardagen. Jag skriver om det som jag skulle vilja läsa om på andra bloggar, och lägger ner mycket tid på att få till välgjorda inlägg. För mig är det även viktigt att den som läser känner sig hemma, det ska vara mysigt att gå in på bloggen och man ska bli glad av att läsa den!Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Hmm nej har jag inte. Jag har alltid varit väldigt noga med vad jag lägger upp. Det viktigaste för mig är att den som läser ska bli glad, bli motiverad eller inspirerad när de klickar sig in på bloggen. Skulle det hända att jag skriver något som skulle få motsatt effekt, att den som läser till exempel skulle må dåligt av något jag skrivit så skulle jag verkligen ångra mig. Men jag är väldigt noga med att vara försiktig med det jag skriver, så att det inte kan misstolkas.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag jobbar fortfarande på att vara lite mer personlig på bloggen men jag skulle aldrig bli för privat. Hmm, vad mer får man inte läsa… Saker som helt enkelt inte intresserar mig. Jag är bland annat ingen jättestor naturmänniska så kanske inte så mycket campingliv och fiske, haha.

Vad gör en bra blogg?
En bra blogg för mig är en med bra uppdatering, bra bilder och som är välskriven. En blogg som visar att den som skriver tycker att det är roligt!

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag kan det mesta om hajar, och har troligtvis sett de flesta dokumentärer som finns om dem. Hade en period då hajar var ett av mina största intressen och jag tycker fortfarande idag att de är det mest fascinerande djuret som finns.
2. Jag har aldrig sett en skräckfilm.
3. Jag är otroligt höjdrädd.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag brukar kika in på några av storbloggarnas bloggar varje dag, men det är nästan roligast att läsa vänner och bekantas bloggar och se vad de hittar på. Jag läser bloggar som ger mig inspiration och som jag tycker är intressanta. Bloggar som jag inte läser är de som provocerar och helt enkelt inte alls delar mina intressen.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag tycker man ska läsa min blogg om man tycker att det jag skriver om verkar intressant. Och om man vill se en massa bilder och fylla på inspirations frådet lite. Mina mål är att jag främst vill inspirera och ge lite extra energi i vardagen så kika gärna in om det låter lockande!

Klicka här för att komma till Elvrias blogg: http://elvirall.se/

Skribent
Elin Skoglund