Veckans blogg - Ellen Stübner

Hon har alltid kameran med sig och inspireras av Kenzas klädstil. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Ellen Stübner från Göteborg.

Hon har alltid kameran med sig och inspireras av Kenzas klädstil. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Ellen Stübner från Göteborg.

För den som inte läst din blogg, vem är Ellen?
Jag är en 16-årig tonårstjej som bor i storstaden Göteborg. Jag är en väldigt öppen och utåtriktad tjej som älskar att skratta och att sjunga högt till Beyonces låtar! Jag bär med mig min systemkamera vart jag än går. På fritiden tränar jag även friidrott men numera befinner jag mig på gymmet.
Hur kom det sig att du började blogga?
När jag var 11 år skrev jag allt mellan himmel och jord på min Facebooksida. Jag älskade att skriva om vad jag gjorde och att dela med mig av mina tankar, så då bestämde jag mig för att börja blogga istället för att skriva ut allt på Facebook. Om jag minns rätt har jag haft ungefär fyra olika bloggar. Min senaste blogg hade jag på blogg.se. Statistiken ökade mer och mer och i april bytte jag till Nouw vilket jag är väldigt nöjd med!
Vad bloggar du om?
Det jag bloggar allra mest om är nog fotografier, som jag själv har tagit. Man hittar inte så jättemycket text i min blogg utan de allra flesta inlägg består av fotografier på det som händer i mitt liv! "En bild säger mer än tusen ord” är ett citat jag utgår ifrån när det kommer till bloggen. Men i mina skriftliga inlägg skriver jag oftast om vad jag gör på dagarna/hur mina dagar ser ut.
Varför läser folk just din blogg tror du?
När jag har pratat med kompisar som läser min blogg säger de ofta att de läser bloggen just för att den är personlig, även fast jag inte skriver ut mycket alls. ”Det känns som om man får lära känna dig genom bloggen”, brukar jag få höra. Fast egentligen tror jag att det är mina bilder som drar åt sig läsarna.
Är det stor skillnad mellan bloggens Ellen och verklighetens?
Jo, det skulle jag säga att det är! Jag tycker själv inte att jag skriver ut mycket i bloggen som beskriver mig som person utan jag tror att de flesta bygger upp sin egna uppfattning om hur jag är genom bloggen. Dessutom är det stor skillnad på hur man skriver ett inlägg och hur man pratar med en person i vanliga fall.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle beskriva bloggen som livlig. Alla bilder som jag lägger upp skulle jag säga är glada och härliga, vilket förmodligen beror på att det är sommar! Jag befinner mig just nu i USA, så nu lyser bloggen upp av Kalifornienbilder.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Inte något speciellt som jag kommer på. Om jag till exempel har skrivit ut något som är lite för personligt så brukar jag ta bort det efter ett tag! Jag vill inte vara för öppen på bloggen eftersom jag inte har en aning om vilka som läser den. 


Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det skulle i såf all vara vad som händer mig bakom allt det härliga och positiva som jag skriver ut på bloggen. Alla har sina svackor och dåliga dagar, men det är inget jag delar med mig av på bloggen. Hur roligt är det för er läsare att bara läsa negativa inlägg där jag bara klagar på kärleksproblem eller på det nya betygsystemet? Sedan skriver jag inte alls mycket om kläder/kollektioner, vilket gör att min blogg sticker ut lite från de andra bloggarna. Outfitbilder finns det gott om, men inte collage och så vidare!
Vad gör en bra blogg?
Mycket bilder är det första jag tänker på. Bilder med kvalitet och som det finns en tanke bakom! Även genomtänkta inlägg tycker jag är väldigt viktigt så att man inte bara stressar och skriver ett onödigt inlägg bara för att man har bråttom iväg men ”måste” blogga innan. Men som sagt så tycker jag att bra bilder gör allt i en blogg!
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
1.Min musiksmak är så blandad som den kan bli. Jag lyssnar på allt från Disneymusik till Tyga. Jag älskar även att dansa. Egentligen är jag faktiskt rätt så bra på det om jag får säga det själv och min dröm har alltid varit att kunna dansa Burlesque. Älskar det!
2.Kameran är med mig vart jag än går. Jag älskar både att stå bakom och framför kameran. Två bilder som jag har tagit har visats flera gånger på weheartit.com och tumblr, vilket är lite roligt tycker jag! Dom finns även på olika inspokonton på instagram.
3.Att kramas och pussas är det mysigaste jag vet. Även myskvällar med någon man tycker lite extra mycket om.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, faktiskt inte inom bloggvärlden. Men jag älskar att läsa Kenzas blogg. Man blir alltid så inspirerad av henne, särskilt alla hennes outfitbilder!
Vilka bloggar läser du själv? 
Jag följer inte några kända bloggar förutom de på topplistan på nouw.com och Zara Larsson’s blogg. Jag läser för det mesta bara kompisars bloggar, eftersom jag tycker att det är roligare att läsa deras inlägg än vad det är att läsa vad till exempel Kenza skriver!
Och vilka läser du inte? 
Kissies blogg har jag aldrig varit inne på. Inte vet jag varför, men jag tror att de allra flesta förstår mig. Jag läser inte heller bloggar som inte använder sig av bilder i eller sådana som bara använder sig av slarviga mobilbilder. Det är viktigt att bloggen har stil tycker jag!
Varför ska man läsa din blogg?
Hmm… Jag skulle nog läsa den för att den innehåller mycket bilder - eftersom jag själv älskar fotobloggar. Sedan tror jag även att bloggen är motiverande och uppmuntrande. 

Ellens blogg hittar du här: http://nouw.com/ellenstubner

Skribent
Lina Norman