Hon älskar sångprogram som Så ska det låta - och hon älskar att umgås med sin mamma. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 24-åriga Ebba Lorentsson.

För den som inte läst din blogg, vem är Ebba?
Mitt fullständiga namn är Ebba Philippa Lorentsson. Jag är tjugofyra år gammal och bor i den västra delen av Göteborg, precis vid havet i härliga Fiskebäck, tillsammans med min underbara familj. I augusti 2013 skaffade jag mig en livlig liten hundvalp som fick namnet Ossian, ljuspunkten i mitt liv. Jag älskar foto, bak- och matlagning, kläder, inredning, upplevelser/resor/äventyr, tv-serier och mycket mer!

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag hade mycket på hjärtat och mådde ganska dåligt i höstas, så tanken var väl egentligen att jag skulle börja skriva någon sorts dagbok och fick då tips om bloggning. Till en början bloggade jag för att komma på andra tankar och få ut det jag höll inom mig men nu är det bara roligt! Jag bär alltid med mig kameran och lägger mycket tid och energi på material till bloggen. Jag borde ha börjat blogga för längesedan, det är verkligen superkul!

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om allt! Nu har det varit mycket kring min hund som precis genomgått en operation men annars bloggar jag om soliga dagar ute på havet, roadtrips, matlagning, fix i trädgården, kläder, hår och mycket mer.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Haha, jag vet faktiskt inte! Jag tror och hoppas att folk gillar min blogg, mina bilder och tycker att det är roligt att följa med mig i min vardag.

Är det stor skillnad mellan bloggens Ebba och verklighetens?
Jag skriver om mycket men visar kanske inte allt i bilder. Jag har haft mina utbrott i bloggen men det är förbi. Jag försöker verkligen vara mig själv i bloggen och hoppas att jag kan visa mig själv på bästa sätt. Jag är inte jätteduktig på att lägga ut bilder på mig, något kamerablyg kanske men jag jobbar på det!

Hur skulle du beskriva bloggen?
Det är en avslappnad och personlig blogg. Jag är noga med typsnitt, bildkvalitet och upplägg, så jag skulle nog beskriva den som en fin, personlig och lättläst blogg! Många (förhoppningsvis) fina bilder och kanske lite mindre text, det är min blogg.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?Som sagt, jag har haft några utbrott där jag har uttryckt min besvikelse över den något dåliga situationen jag tidigare varit i men det är över och jag har ett himla bra motto!: ”Lägg inte tid och energi på folk som suger energi”, det sa en god vän till mig. Mycket tänkvärt!

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag försöker driva en blogg som passar alla och då finns det väl en del olämpligt material som jag väljer att inte visa. Jag försöker också hålla det till en ”fin, personlig och lättläst blogg” och då passar kanske inte ALLT, tycker jag.

Vad gör en bra blogg?
Jag tycker att det är roligt med mycket bilder. När det står ”bildbomb” går jag direkt in och kollar, haha! Folk är intresserade och nyfikna av vad andra gör, hur de ser ut och letar hela tiden efter inspiration i andra bloggar, inte sant? Jag gör det i alla fall.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
Jag älskar sångprogram! ”Så ska det låta”, ”Allsång på skansen”, ”Lotta på Liseberg”, ”Sommarkrysset” och så vidare. Jag är en riktigt tant, brukar mina vänner säga när jag kommer sent för att ha suttit hemma och sett på dessa program.
Jag är så osäker och har riktigt taskigt självförtroende, vilket inte alls passar in med mitt utseende. Många tror att jag är en tuff och kanske till och med lite kaxig tjej. Jag pratar väldigt bestämt och rakt, vilket också missuppfattas ofta, jättetråkigt.
Min bästa vän är mamma, utan tvekan. Ibland är jag lite orolig över att aldrig hitta någon i min egen ålder som kan vara lika bra som min mamma är på att vara just ”bästa vän”. Jag vill alltid vara med min mamma och många gånger har jag skyllt på sjukdom eller annat för att stanna hemma med min mamma, helt sjukt ju, haha!

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Innan jag själv började blogga hade jag noll koll på bloggar/bloggare. Jag visste vilka Kenza och Blondinbella var men läste aldrig några bloggar. Jag hittade bloggportalen Devote någonstans och valde att börja blogga där (jag flyttade över min blogg från Devote till Nouw nyligen). Då hittade jag Janni Delér som jag tycker är helt otroligt vacker och driver dessutom en otroligt fin blogg med otroligt fina och inspirerande bilder. Om man kan kalla det förebild så säger jag Janni Delér.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser inte många bloggar. Jag följer en del här på Nouw som jag tycker är så duktiga och fina men jag har inte sparat några som bokmärken i datorn direkt. Varför? För att jag precis skaffade en dator, haha! Jag ska bli bättre på att läsa bloggar, behöver nog lite tips!

Varför ska man läsa din blogg?
Bra fråga! Om man tycker om do it yourself och pyssel, foto, matlagning och en vardag med lite extra krydda - kika in på min blogg och se ifall du gillar den - då ska du fortsätta läsa den! Hoppas du tycker om min blogg, Kram!

Ebbas blogg hittar du här: http://nouw.com/ebbalorentsson

Writer
Lina Norman