Veckans blogg - Astrid Helen

Hon jobbar som journalist, brinner för mode och tycker att bra bilder är viktigast i en blogg. Veckans blogg på Nouw är 23åriga Astrid Helen från Norge.

Hon jobbar som journalist, brinner för mode och tycker att bra bilder är viktigast i en blogg. Veckans blogg på Nouw är 23åriga Astrid Helen från Norge.

För den som inte läst din blogg, vem är Astrid?
Astrid är en 23-årig tjej från Norge. Till vardags jobbar hon som journalist och textförfattare.

Hur kom det sig att du började blogga?

Jag skrev min kandidatsuppsats om för att få reda på hur viktigt det är med bloggare i moteinriktade medier. Då fick jag uppleva hur stark bloggen är som spridningskanal på nätet inom modebranschen. Sedan är van med att stå bakom kameran (i och med mitt jobb) men jag tyckte det var jätte skrämmande att jag nu skulle behöva börja dela med mig av saker ifrån mitt eget liv. Jag har samtidigt ett behov av att utmana mig själv och kunde inte motstå denna utmaning. Jag tycker bloggen är ett super bra sätt att få utlopp för den kreative sidan av mig själv. Jag må också nämna att en stor fördel med bloggen är att jag får resa runt på events, möta många av dom allra viktigaste människorna inom modebranschen och göra mycket av vad jag tycker är roligast.

Vad bloggar du om?

Min blogg är en ytlig modeblogg. Den riktar sig primärt mot mode, och den offentliga delen av mitt liv. Den är inte en plats där jag delar från mitt privatliv men det är så jag också önskar att det ska vara också.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag tror att mitt fokus på bilder i hög kvalitet är en stor anledningen till varför jag har blivit stor i modebranschen, även om jag bara har bloggat under en kort period. Jag arbetar hårt för att mina bilder inte bara ska vara en dokumentation av vad jag har på mig, utan även att de ska vara underhållande att titta på och ha ett estetiskt värde.

Är det stor skillnad mellan bloggens Astrid och verklighetens?
Mycket större än man skulle kunna tro. Jag får ofta höra ifrån folk att de tror att det jag visar på bloggen är enbart hur jag är - med allt vad det innebär av trendiga fester, drinkar och fina kläder. Jag visar en ytlig del av mig själv på bloggen, men jag så mycket mer. Vissa människor tänker kanske inte att jag exempelvis byter mina egna bildäck när dom ser att jag går omkring i höga klackar och dricker champagne.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Den är en fotografibaserad källa till inspiration, där läsarna får följa modedelen av mitt liv. När jag själv läsar modebloggar är jag mest interesserad av att se vackra bilder som inspirerar mig. Det försöker jag också skapa genom min egen blogg, i stället för att skriva.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
När jag ser tillbaka på vad jag har gjort tidligare, kan jag se att det finns några saker jag kunde ha gjort annorlunda - men jag ångrar ingenting. Detta beror förmodligen också på att jag inte uttrycker mig så mycket personligt.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Personliga problem och privatliv.

Vad gör en bra blogg?
Jag tror till stor del att en bra modeblogg definieras av tekniskt bra bilder. Det är superviktigt att kunna behärska fotografering som uttrycksform, om man ska ha en modeblogg, enligt mig. Dessutom är det viktigt att personen bakom bloggen har en känsla för stil och levererar regelbundna uppdateringar. Jag tror också att en bra blogg präglas av om personen bakom har en klar uppfattning om vilka som är målgruppen, vilka ämnen som borde tas upp och inte.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är en mycket upptagen person som gillar att alltid göra något. För mig är det oerhört svårt att ta en dag ledigt och inte göra någonting, men jag jobbar på att bli bättre på just detta.
2. Jag är bra på att tala baklänges!
3. Jag älskar att rita och ville helst bli Disney-animatör när jag var liten.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag älskar Fanny Lyckman, Caroline Roxy och Angelica Blick. De är stora inspirationskällor för mig, både stilmessigt och fototekniskt. Jag läser också många av mina vänners bloggar. Jag läser inte bloggar som är för personliga, eller där bilderna är mindre viktiga än texten.

Varför ska man läsa din blogg?

Den en har en tydlig baktanke och är en plats där mina läsare vet vad de får ut av att läsa den.

Klicka här för att besöka hennes blogg:

http://nouw.com/astridhelen

Skribent
Elin Skoglund