Veckans blogg - Alexandra Sahlén

Hon bloggar om sitt nya liv i Australien, är mobilberoende och inspireras av Angelica Blick. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är den snart 20-åriga Alexandra Sahlén.

Hon bloggar om sitt nya liv i Australien, är mobilberoende och inspireras av Angelica Blick. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är den snart 20-åriga Alexandra Sahlén.

För den som inte läst din blogg, vem är Alexandra?
En glad snart 20-årig tjej med stora drömmar. Är för tillfället bosatt på andra sidan jorden, i Australien. Resa, svenskt godis och att shoppa är några saker som gör mig glad. 
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag hade tråkigt en dag i november 2009 och hade läst så många andra bloggar så jag ville börja själv. Sedan har jag haft bloggpauser och bytt bloggar och så vidare. Tog tag i det igen förra året och anledningen var att jag ville ha hela min Aussieresa dokumenterad. 
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om mitt liv i Australien. 
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att de är nyfikna på Australien och på hur jag har det. Men också för att jag bjuder på fina bilder och har en väldig stilren blogg.
Är det stor skillnad mellan bloggens Alexandra och verklighetens?
Åh, svår fråga då jag inte kan sätta fingret på hur jag uppfattas i bloggen. Men både ja och nej. Jag är väldigt positiv och seriös i bloggen, som jag kan vara i verkligheten med. Men jag utesluter nog vissa delar som att jag har väldigt kort stubin, är ganska så crazy, pratar först - tänker sedan och har alldeles fööör dålig humor. 
Hur skulle du beskriva bloggen?
En väldans mycket bilder med bra tips om Australien. 
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej inget jag kan komma på, på rak arm. Vad får vi inte läsa i din blogg?
Personliga saker. 
Vad gör en bra blogg?
Det viktigaste med en bra blogg är bilderna och ganska lite text. Jag är inte den som gillar att sitta och läsa en hel roman (därför försöker jag hålla mina texter korta). Det ska även vara bra kvalitet på bloggen. 
Berätta tre saker vi inte visste om dig? 
Jag är halvrysk.
Jag är mobilberoende - mina vänner kan ibland bli arga att jag håller på med mobilen så mycket.
Jag älskar att lyssna på Westlife.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Jag har följt Angelica Blick sedan innan hon blev känd och alltid tyckt att hon är så otroligt snygg och inspirerande. Sedan tar hon helt sjukt fina bilder som jag önskar att jag också kunde ta, hehe. 
Vilka bloggar läser du själv?
ÄLSKAR att läsa resebloggar, från hela världen! Jag läste en hel del bloggar förut men det har blivit mycket mindre nu. Jag kan ibland kolla in på Angelica Blicks och mina kompisars bloggar. 
Och vilka läser du inte? 
Bloggare som inte lägger ned tid på sina bloggar, till exempel aldrig uppdaterar - eller när de väl gör det så är det något halvdant mobilinlägg. 
Varför ska man läsa din blogg?
För att den bjuder på mycket bilder och för att den har genomtänkta inlägg. Citerar även en kompis: Väldigt underhållande.

Alexandras blogg hittar du här: http://nouw.com/alexandrasahlen
 

Skribent
Lina Norman